Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija neatzīst kļūdas komplektācijā, zaudējumus noraksta uz jaunību

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Pertija neatzīst kļūdas komplektācijā, zaudējumus noraksta uz jaunību
Tamazs Pertija / Foto: "Valmiera" FC

Aizvadītājā nedēļas nogalē turpinājās Latvijas Virslīgas 2020. gada sezona. Pie otrajām uzvarām tika Liepājas, RFS, Jelgavas un "Spartaka" futbolisti. Portāls Sportacentrs.com piedāvā visu preses konferenču apkopojumu.

FK Ventspils - FK Tukums 2000/TSS 3:0

Viorels Frunze (FK Ventspils): "Neviens no spēlētājiem nav par 100% gatavs"

- Psiholoģiski tā bija ļoti svarīga spēle. Ja atceras maču pret RFS, kur parādījām atzīstam sniegumu, bet veiksme nebija mūsu pusē. Vēlējāmies pierādīt, ka zaudējums 1. kārtā bija nejaušība. Futbolisti nostrādāja uz savu maksimumu. Bija smagi, jo Virslīgā vāju komandu nav. Tagad trīs dienas gatavosimies nākamajai mājas spēlei.

Pirms šodienas mača atcerējāties pērnā gada kausa astotdaļfinālu?
- Man pastāstīja, ka Tukuma komanda ir jaunpienācēja, kas piedzīvo savu debiju Virslīgā. Zināju, ka pagājušajā gadā zaudējām viņiem 1:4. Taču tas bija pirms gada. Paskatījāmies Tukuma spēli pret "Jelgavu", kur tukumnieki labi aizsargājās. Sapratām, ka būs jāpiepūlas, lai atvērtu pretinieku aizsardzību. Tas nav viegli, jo futbolā visi māk aizsargāties. Likām uzsvaru uz individuālo meistarību un ātrumu. "Tukums 2000" ir ļoti ambicioza un jauna komanda. Ticu, ka tā sagādās grūtības citām vienībām.

Parunāsim par statistiku. "Ventspils" uzbrucēji veselas astoņas reizes nokļuva aizmugurē…
- Statistika ir laba lieta, taču daudz iedziļināties tajā nav vērts. Katra aizmugure ir rezultāts divu spēlētāju darbībām – tā, kurš dod piespēli un tā, kurš to saņem. Šīm darbībām jānotiek sinhroni. Pagaidām uzbrucēji un pussargi nav tik labi saspēlējušies, lai intuitīvi sajustu, ko dara partneris. Kopš treniņnometnes Turcijā pagājuši vairāki mēneši, mums vēl jāatgūst komandas ķīmija.

Priekšējā līnijā izcēlās divi spēlētāji – Lukass Vilela un Giorgi Eristavi. Taču Eristavi otro spēli pēc kārtas viņu salīdzinoši ātri nomaināt. Viņš nav gatavs fiziski?
- Spēlē pret RFS nomainīju Eristavi jau pēc 45 minūtēm. Šodien nospēlēja 60 minūtes. Jā, šobrīd viņš nav gatavs izturēt pilnu maču. Ja es viņu nenomainītu, tad, iespējams, līdz nākamai viņš nepagūtu atjaunoties. Puisis ir labs. Sākotnēji Eristavi pārgāja uz "Ventspili", būdams negatavs.

Vai esat apmierināti ar Daniila Ulimbaševa darbībām? Viņš izgāja laukumā pēc ļoti ilga pārtraukuma.
- Protams, esmu apmierināts. Redzēju, kā viņš trenējas, tāpēc biju pārliecināts par viņa spējām uzbrūkošajās darbībās. Jāatzīst, ka šobrīd neviens no spēlētājiem nav uz 100% gatavs. Tas ir saistīts ar šo garo pauzi pavasarī. Kāds atrodas labākā fiziskās kondīcijā, kāds sliktākā.

Pēc spēles Fabiu Freitass parādījās stadionā uz kruķiem. Cik nopietna ir viņa trauma?
- Ir diezgan slikti. Pirmdien sūtīsim viņu uz magnētisko rezonansi. Pēc visām pazīmēm tas ir nopietns savainojums. Viņš trāpīja ar potīti caurumā, kur iekārtota laistīšanas sistēma. Uzreiz aizgāja celis. Tas ir nopietns zaudējums. Vairāk varēs pateikt pēc pirmdienas analīzēm.

Jurģis Kalns (FK Tukums 2000/TSS): "Gribētos ieraudzīt lielāku pienesumu no līderiem"

- Apsveicu "Ventspili" ar pirmajiem trīs punktiem sezonā. Pirmajā spēlē viņi parādīja labu spēli pret RFS. Analizējām, skatījāmies. Sagatavojāmies spēlēt citādāk, nekā tas bija ierasts pagājušajā sezonā 1. līgā un arī iepriekšējā spēlē pret "Jelgavu". Pamainījām sistēmu pārejai no aizsardzības uzbrukumā. Čaļiem ir jāsaprot, ka nedrīkst baidīties. Jāsaprot, ka viņi var un grib spēlēt šajā līmenī, kas nav tik atšķirīgs no 1. līgas."

Sezonas sākumā svarīgākais ir noticēt saviem spēkiem?
- Jā. Un es ticu. Runājām savā starpā, ka gribētos ieraudzīt lielāku pienesumu no līderiem. Viņiem nevajag pārmest komandasbiedriem, bet gan jāparāda jaunajiem čaļiem, ka viņi var spēlēt šādā līmenī.

Pagājušogad tukumnieki noticēja un "Ventspili" vinnēja.
- Tā bija. Taču tad mums bija cita komanda, arī Ventspilij bija citādāks sastāvs. Šodien bija tie paši nosaukumi, taču pavisam citas komandas.

FK Jelgava - BFC Daugavpils 1:0

Oļegs Kubarevs (FK Jelgava): "Jelgavā laukums ir slikti sagatavots"

- Esmu ļoti priecīgs par uzvaru. Mēs to atkal izcīnījām spēles beigās, lai gan arī līdz tam mums bija pāris labu momentu , lai gūtu vārtus. Varu atzīmēt, ka esmu pozitīvi pārsteigts par Daugavpils progresu un spēli. Viņi spēlēja ļoti labi par spīti karstumam un veiktajam attālumam līdz Jelgavai spēles dienā.

- Uzvara lielā mērā tika gūta, jo pretinieki ieraidīja bumbu savos vārtos.
- Pēc nedēļas šos vārtus visi būs aizmirsuši, bet redzēs punktus turnīra tabulā. Tur nebija tikai veiksmes, bet arī mūsu futbolists lika pretiniekam atspēlēt bumbu atpakaļ. Nevar teikt, ka mums vārtus vienkārši uzdāvināja. Skaidrs, ka ne bez veiksmes palīdzības, bet, ja vārtus pirms tam būtu guvuši Kazačoks vai Kurtišs, tad visi teiktu, ka uzvarējām likumsakarīgi. Spēle bija līdzīga, bet mums bija vairāk vārtu gūšanas momentu un varbūt arī tāpēc nopelnījām uzvaru.

- Var teikt, ka pirmais puslaiks īsti neizdevās?
- Ko gan te varu teikt? Karstums, pirmās spēles, slikti sagatavots laukums ar garu zāli. Gatavojamies uz viena laukuma, bet mājas spēles aizvadām uz cita, kurš nav attiecīgi sagatavots. Man tas nav pieņemami. Ir taču kaut kādi standarti.

- Jurijs Zaharkivs pirmajā spēlē izcēlās ar vārtiem un piespēli, bet šodien neizgāja pamatsastāvā. Kāpēc tā?
- Mums bija trīs nedēļas, lai sagatavotos, bet jāspēlē ir ik pa 3-4 dienām. Rotācija sastāvā būs pastāvīga. Tas nav nekas ārkārtējs - analizējam spēlētāju gatavību visu laiku. Gatavošanās posms bija tik īss, ka tajā nevarēja ne likt lielas slodzes, ne spēlētājus atpūtināt, tāpēc svaiguma šobrīd pietrūkst.

Jurijs Sokolovs (BFC Daugavpils): "Šausmīgā kļūda pielika punktu spēlei"

- Šodienas spēli izšķīra viena kļūda un vārti, un diemžēl šo šausmīgo kļūdu pieļāvām mēs. Grūti kaut ko teikt pēc šādas kļūdas. Gatavojāmies tam, ka Jelgava spēlēs disciplinēti, un zinājām, ka viņi cīnīsies līdz beigām. Kopumā puiši tika galā, diemžēl šausmīgā kļūda pielika punktu spēlei.

- Spēles beigu daļā Jelgava biežāk bija jūsu laukuma pusē. Vai nosēdāties fiziski?
- Manuprāt, šajā karstajā laikā grūti bija abām komandām. Gan Jelgava, gan mēs gribējām gūt vārtus, kā rezultātā kļuva lielākas atstarpes starp līnijām, ko Jelgava izmantoja mazliet vairāk, taču bez standartsituācijām neko bīstamu neredzēju.

- Vai izdevās pēc spēles parunāt ar Akpudži?
- Nē, pagaidām nekādu lielo sarunu nebija. Protams, viņš ģērbtuvē ļoti pārdzīvo. Grūti teikt, kāpēc tā sanāca. Nav vārdu. Ja viņš no šādas pozīcijas dotu vēl 100 piespēļu, man šķiet, ka visas 100 būtu precīzas.

- Šodien debitēja ukrainis Ņečiperenko. Kādā viņš ir gatavībā pēc karantīnas?
- Viņš kā pirmais pievienojās mūsu sastāvam pēc karantīnas. Pēc ilgas pauzes viņam, protams, ir ļoti liela vēlme spēlēt. Viņš pats saka, ka ir gatavs 90 minūtēm, bet redzam, ka 100% gatavībā viņš vēl nav. Cerējām uz viņa enerģiju un ātrumu, jo pēc Ofora uzvarētajām divcīņām ir zonas, kurās var ieskriet

- Kāpēc Vugaram Askerovam pirmajās spēlēs praktiski nav bijis labu vārtu gūšanas iespēju?
- Ja mūsu japāņu pussargs būtu guvis vārtus, Vugaram būtu rezultatīva piespēle. Bija momenti, kad Vugars ieskrēja soda laukumā un bija aktīvs, bet mazliet nepaveicās. Protams, zinām, ka pieredzējušiem futbolistiem tik saspringts kalendārs nebūs viegls, bet ceram, ka Vugars ar katru spēli uzņems formu un tā būs arvien labāka.

Valmiera FC - RFS 0:4

Tamazs Pertija (Valmiera FC): "Divcīņās jaunie spēlētāji nevarēja turēt līdzi RFS"

- Apsveicu RFS ar lielisku un ļoti pārliecinošu spēli un uzvaru. Var teikt, ka zaudējām absolūti visos komponentos - sākot ar spēlētāju vecumu, beidzot ar vārtu gūšanas momentiem. Diemžēl mūsu jaunie spēlētāji šobrīd fiziski nevar mēroties spēkiem ar kārtīgiem večiem. Tas jau bija skaidrs treniņnometnēs, jo mums ir pārāk jauna komanda - lielākoties 1999. un 2000. gadā dzimuši spēlētāji. Divcīņās šodien vispār nebijām līdzvērtīgi RFS. Rezultāts ir ļoti nepatīkams, bet nedramatizēsim - strādāsim tālāk, jo šai komandai vajadzīgs laiks, lai jaunie spēlētāji saprot, kādā čempionātā nokļuvuši. Daudzi ir ieradušies no jauniešu čempionātiem, nevis pieaugušo komandām. Pret "Riga" bija pilnībā citāda spēle, bet šodienas mačs izrādījās ļoti sāpīgs.

- Vai vēlaties teikt, ka sastāva komplektācija bijusi kļūdaina?
- Nē, jo visi spēlētāji ir talantīgi un ar nākotni. Klubs izvēlējās šādu konceptu, lai iespēlētu jaunos futbolistus no dažādām valstīm. Viņi nav tik slikti kā šodien izskatījās. Jāatzīst, ka RFS sastāvā ir 29-30 gadus veci plecīgi spēlētāji, kas jau spēlējuši augstā līmenī dažādās komandās un ieguvuši titulus. Savukārt mums vecums šoreiz neļāva cīnīties līdzvērtīgi.

- Tātad Valmieras līdzjutējiem tuvākajos mēnešos nav vērts gaidīt rezultātus pērnā gada līmenī?
- Kā teicu pagājušajā gadā, tāpat arī saku tagad - mūsu uzdevums ir katrā spēlē iet laukumā un uzvarēt. Viss. Mēs joprojām komplektējam komandu un nevaram atrast optimālo sastāvu, jo ir tik daudz jaunu spēlētāju, par kuriem svarīgu informāciju iegūstam tikai šādos oficiālajos mačos. Līdzjutējiem jāpaciešas un jāgaida, jo ar gados jaunām komandām nav tik vienkārši.

- Acīmredzami ir arī tas, ka šīgada leģionāri nespēlē tik spilgti, kā to pērn darīja Nakamura un citi.
- Runa nav par leģionāriem un vietējiem spēlētājiem, bet gan par vecumu - saku vēlreiz. Nekādā gadījumā nedrīkst salīdzināt ar pagājušā gada leģionāriem, kuriem bija 27-28 gadi. Pērn un šogad - tās ir divas pilnīgi citādas komandas. Gan komplektācijas, gan prasību ziņā. Domāju, ka šogad kļūsim arvien labāki, bet nedrīkst skatīties uz to, vai kļūdās vietējais vai leģionārs. Šodien kļūdījās abi, un tā ir viena komanda, kurā ikvienam bumbu jāprot apstrādāt, noturēt utt.

- Arokodare arī ir jauns, bet pagājušajā gadā bija rezultatīvs, kamēr šosezon pagaidām ir bāls. Tas ir nesenā savainojuma dēļ?
- Grūti pateikt, vai savainojuma dēļ, vai arī tāpēc, ka ilgi nav spēlējis un vēlu sāka gatavoties sezonai. Redzu, ka viņš vēl nav pagājušā gada līmenī. Bet arī šajā gadījumā runājam par 19 gadus vecu spēlētāju - atvainojiet, bet viņš nevar stabili spēlēt visu laiku. Pagaidām viņš vēl nav sasniedzis optimālo formu.

- Par vietējiem spēlētājiem - Lazareva nebija pieteikumā, bet Punculs ar Liepu nebija pamatsastāvā kā pirmajā spēlē. Kāpēc tā?
- Tāpēc, ka nevaru laukumā izlaist visus, bet tikai 11 spēlētājus. Piemēram, Jagodinskis balsta pussarga lomā šodien nospēlēja ļoti labi, cīnījās, turējās savā pozīcijā, bet jaunie spēlētāji viņam apkārt "izkrita". Lazarevam devām atpūtu, jo viņam ir sakrājies nogurums, arī pēdējos mēnešos trenējoties nepārtraukti. Pirmo reizi paskatījāmies uz Kožuharu oficiālā spēlē. Arī viņš ir jauns puisis un šodien varēja sajust, kāds ir Latvijas čempionāts.

- Vai Jagodinski plānojat likt balsta pussarga pozīcijā arī ilgtermiņā?
- Vēl nezinām. Mums ir divi gados jauni centra aizsargi, kuri arī ieradušies, lai regulāri spēlētu. Jo vairāk spēlēs, jo ātrāk progresēs. Uzskatu, ka Jagodinskis kā kapteinis šajā pozīcijā varētu noderēt, viņam arī ir laba pirmā piespēle, labi darbojas gaisa divcīņās. Neizslēdzu, ka viņš tur spēlēs arī turpmāk.

Viktors Morozs (RFS): "Domājām, ka Valmiera būs agresīvāka"

- Ļoti laba spēle un rezultāts mūsu komandai. Nopietni gatavojāmies un domājām, ka Valmiera pirmajā spēlē mājās būs daudz aktīvāka, agresīvāka un mēģinās presingot. Tomēr tā nebija - viņi mums atdeva bumbas kontroli. Guvām skaistus vārtus pirmajā puslaikā un turpinājām to darīt arī otrajā puslaikā.

- Pēc pirmās spēles pret "Ventspili" atzināt, ka paveicās. Vai tas palīdzēja saņemties un šodien parādīt saturīgāku sniegumu?
- Protams, ka tas palīdzēja. Pēc uzvarām parasti domā, ka viss ir kārtībā. Mēs daudz runājām par spēli pret "Ventspili" un sapratām, kāpēc tā sanāca. Izlabojām kļūdas un šodien gribējām parādīt citu futbolu.

- Emersons ir guvis vārtus abos pirmajos mačos. Vai viņam ir potenciāls kļūt par čempionāta vienu no labākajiem spēlētājiem?
- Pēc divām spēlēm ir pāragri par to runāt. Daudziem ir potenciāls, bet, kā būs, neviens nezina. Arī šodien bija pretenzijas pret Emersonu pirmajā puslaikā. Parunājām, kas viņam jāmaina savā sniegumā aizsardzībā un pozīcijā uzbrukumā. Emersons ir ļoti jauns spēlētājs, un man negribētos, lai viņš tagad guļ uz panākumu lauriem.

- Kāda situācija ir ar Darko Lemajiča veselību?
- Pagaidām vēl nezinām konkrēti, bet viņš izmežģīja potīti vienā no pēdējiem treniņiem. Nezinu, vai viņš piedalīsies nākamajā mačā. Visas kārtis arī nevaram atklāt.

FK Spartaks - Riga FC 2:1

Aleksejs Jerjomenko (FK Spartaks): "Spēlētājiem jāredz, ka priecājas arī treneris"

- Protams, esmu laimīgs. Bija ļoti smaga spēle, ko arī gaidījām. Esmu priecīgs, ka puiši izpilda to, ko sarunājam pirms spēles. Skaidrs, ka spēle neaizritēja bez kļūdām, bet galvenais bija darboties kā vienotai komandai un palīdzēt cits citam, kas arī pārsvarā izdevās. "Riga" vairāk kontrolēja bumbu, taču pārsvarā to darīja savā laukuma pusē. Neviena komanda vel nav optimālā gatavībā, tāpēc svarīgi, ka esam uzvarējuši abas spēles, turklāt savās mājās arī pret čempioni. Jaunajiem futbolistiem tas ir svarīgi pārliecības gūšanai.

- Pēc spēles jūsu komanda priecājās gluži kā pēc kāda titula izcīnīšanas. Tas tāpēc, ka pieveicāt čempioni "Rigu"?
- Uzskatu, ka par uzvarām ir jāpriecājas, un labi, ka spēlētājiem nav tāda attieksme, ka tā taču tikai kārtējā spēle. Mums ir gados ļoti jauna komanda - un viņiem jāredz, ka arī treneris priecājas ar viņiem. Esmu laimīgs, ka spēlētāji tā priecājas, un priecāšos kopā ar viņiem pēc katras uzvaras!

- Pirmos vārtus guvāt pēc Oparas tāla sānu iemetiena. Vai tas šogad varētu būt jūsu ierocis kā jebkura standartsituācija?
- Ja ir spēlētājs, kurš autu var izmest tik tālu, tas ir kā stūra sitiens. Bumba soda laukumā var atlēkt kaut kur - kā šodien arī notika. Katram jāzina sava loma, jākustas pareizi - tad var rasties bīstami momenti arī pēc sānu iemetiena.

- "Rigas" treneris Kononovs teica, ka vilcinājāt laiku. Kā to komentēsiet?
- Nevēlos to komentēt. Lai viņš tā domā un saka, bet man ir citas domas.

- Kad spēlēt gatavs būs Eduards Višņakovs?
- Priekšpēdējā pārbaudes spēlē viņš guva savainojumu, bet nu jau atkal trenējas kopā ar komandu. Pagaidām gan vēl Eduards jūt diskomfortu. Ņemot vērā, ka ir daudz spēļu īsā laikā, ceram uz viņa drīzu atgriešanos.

- Kā patika spēlēt ar interskaņu fonā?
- [Smejas]. Patīkami, taču arī ļoti skaļi jābļauj, lai kaut ko pateiktu spēlētājiem no malas - viņi nedzird. Bet, kamēr neatļauj ierasties skatītājiem, vismaz kaut kāda fona skaņa ir, kas ir labāk nekā pilnīgs klusums kā treniņā [smaida].

Oļegs Kononovs (Riga FC): "Ja spēlēsim lēni, mums nebūs izredžu"

- Apsveicu "Spartaku" ar uzvaru. Viņi cīnījās līdz beigām un arī meistarīgi vilcināja laiku. Mums bija pietiekami daudz vārtu gūšanas momentu, taču sitieni nebija precīzi, tāpēc šodien zaudējām punktus. Mums bija pārsvars, taču spēlējām pārāk lēni. Kā jau teicu, nedarbojāmies labi uzbrukuma noslēguma fāzē. Tā kā nonācām zaudētājos, ātri tika izmantotas četras maiņas, lai laistu laukumā svaigus spēkus, savukārt piektā [maiņa] tika pietaupīta beigām, ja nu kāds gūst savainojumu.

Sākāt čempionātu ar pārliecinošu uzvaru, taču jau otrajā spēlē saskārāties ar problēmām. Vai saprotat, ka Latvijas čempionāts var būt ļoti grūts?
- Protams, jebkura komanda pret mums atdod visus spēkus. Ja nenoskaņosimies kārtīgi, ja spēlēsim lēni - mums būs maz izredžu. Šodien guvām svarīgu mācību nākotnei, taču čempionāts tikai tikko ir sācies, un domāju, ka izdarīsim secinājumus.

"Spartaka" spēks daudziem Latvijā ir mīkla, jo komandā ir ļoti daudz leģionāru. Jūs ar "Spartaku" spēlējāt pirms sezonas un tagad - kā raksturosiet šo komandu?
- Arī mums "Spartaks" ir mīkla, kaut arī divreiz esam spēlējuši. Tomēr tās bija dažādas spēles. Jau pirmajā pārbaudes mačā redzēju, ka viņiem ir visai neslikti leģionāri - ātri, jauni. Tagad sajutuši arī pārliecību un ir labāk saspēlējušies. Domāju, ka viņi šodien aizvadīja labu spēli. Vienīgais, kas man nepatika, bija laika vilcināšana.

Uzzinājām, ka “Riga” ir brazīliešu treneris, kurš atbild par futbolistu tehniku. Šodien spēlētāji divreiz mēģināja gūt vārtus tā saucamajā šķērītē. Tas nozīmē, ka treniņos pievēršat daudz uzmanības skaistām izspēlēm?
- Konkrēti šo elementu speciāli nepraktizējam. Ļaujam futbolistiem spēlēt atraisīti un attīstīt tehniskās prasmes. Spēlējam līdzjutējiem, tāpēc šādi skaisti sitieni ir nepieciešami. Taču tos jāpārvērš vārtu guvumos. Šodien vairākkārt pie sevis pieteicu: “Puiši, šādu momentu ir jārealizē!”

FK Liepāja - FK Metta 3:0

Dmitrijs Mološs (FK Liepāja): "Saprotam, ka tagad nāks grūtākas spēles"

- Laba spēle abu komandu izpildījumā, jo arī "Metta" spēlē kombināciju futbolu ar īsām piespēlēm. Pirmajā puslaikā mums īsti neizdevās iecerētais, bet otrie vārti nomierināja spēli, un pēc tam to kontrolējām. Ļoti patika mūsu puišu attieksme pret spēli - nopietni noskaņojāmies, guvām skaistus vārtus, izveidojām skaistas kombinācijas.

- Vai veiktās maiņas spēli pastiprināja?
- Jā, esmu apmierināts gan ar tiem spēlētājiem, kas bija pamatsastāvā, gan tiem, kas iznāca uz maiņu. Žēl, ka nevar izlaist laukumā uz maiņu vēl vairāk spēlētāju. Ir gaidāms saspringts spēļu grafiks, tāpēc gribas, lai visi sastāva kodola spēlētāji ir tonusā. Ļoti patika vēlme un pašatdeve arī tiem, kas nāca uz maiņu.

- Abās pirmajās spēlēs gūtas uzvaras. Kas apmierina un kas vēl būtu jāuzlabo?
- Viennozīmīgi ir prieks, ka čempionātu esam sākuši ar divām uzvarām, bet lieliski saprotam, ka tagad nāks grūtākas spēles - pretiniekos būs valsts čempioni, pēc tam RFS. Tas būs kā mazs eksāmens mums kā komandai un kolektīvam. Gatavosimies šīm spēlēm.

- Lai gan abas spēles uzvarētas, neielaižot vārtus, īpaši mačs Daugavpilī parādīja, ka aizsardzībā Liepājai ne viss ir kārtībā.
- Neteikšu, ka bija kaut kas slikts. Aizsardzības līnija mani priecē, un puiši pierod cits pie cita arvien labāk. Kad esam bez bumbas, visa komanda strādā aizsardzībā. Jauni spēlētāji vēl tikai veido savstarpējo saikni, taču ar katru spēli saspēlējamies labāk un uzlabojam sniegumu.

Andris Riherts (FK Metta): "Mums manāmi pietrūkst cīņasspara"

- Zaudējumi vienmēr rada pārdomas un, cerams, arī dod kādu mācību. Šobrīd mums katra spēle ir laba mācība, tāpēc ceru, ka to ņemsim vērā un iesim uz priekšu. Liepāja ir pieredzējusi komanda - atļāva mums spēlēt un paši lieki skraidīt negribēja. Varbūt [viņi] speciāli izaicināja mūs uz atklātu spēli. Sevišķi otrajos vārtos pieļāvām kļūdu un saplīsām. Viena mācība, ko guvām - jāspēlē cienīgi līdz galam. 0:3 nav pieklājīgs rezultāts. Teikšu godīgi - nebijām arī diez ko tuvāk tam, lai rezultātu mainītu.

- Pirmais puslaiks izskatījās saturīgāks. Otrajā puslaikā nosēdāties fiziski, vai pretinieks uzspieda savu spēli?
- Piekrītu, ka pirmajā puslaikā līdz vārtiem bijām nervozāki, bet pēc tam atvērāmies. Otrajā puslaikā ielaidām pārāk ātri, kas mūs salauza. Labi, ka Liepājai "neiekrita" vairāk par trim vārtiem. Protams, nākotnē to nedrīkst pieļaut, jo šādos gadījumos ir grūti attapties, un arī iet uz nākamo treniņu psiholoģiski nav viegli. Labi, ka ir viena spēle pēc otras - ilgi nevar pārdzīvot, jāgatavojas nākamajai spēlei.

- Divi mači, neviena punkta. Vai ir pozitīvas lietas, ko no šīm spēlēm paņemt?
- Nebaidāmies spēlēt, neatdodam bumbu vienkārši - katram pretiniekam ir izaicinājums mums bumbu atņemt. Cīņasspars un sišanās līdz galam mums šobrīd manāmi pietrūkst. Mūsu individuālā meistarība nav tik spoža uz Virslīgas fona, lai spēlētu individuāli. Pozitīvais ir tas, ka esam sapratuši - mums pretī jāliek komandas spēle. Ja to nedarīsim, visdrīzāk, iznākumi katru reizi būs kā šodien.

  -1 [+] [-]

, 2020-06-22 19:18, pirms 4 gadiem
Divas kārtas,mazs rezumē.Līderi.RFS uzvara pār Ventspili+;pār Valmieru, šobrīd nezinām,vai Valmiera cīnīsies par augšu vai izdzīvošanu.Liepāja-divas uzvaras pret,domājams,šī gada autsaideriem.Spartaks,lieliska uzvarā par čempioniem un grūta uzvara pār Mettu;Jelgava-divas laimīgas uzvaras,domājams,pār tuvākajiem konkurentiem.Tātad Spartaks un RFS šobrīd labākie.Trešās kārtas spēle starp Riga FC un FK Liepāja parādīs uz ko komandas īsti gatavas.FK Ventspils-līdzīgās spēlē zaudējums pret konkurentu,tas mīnuss un uzvara pār,domājams,virslīgas pastarīti.Gaidām maču ar Valmieru.Daugavpils,Metta un Tukums,domājams savās vietās.Šobrīd man visneizprotamākā komanda ir Valmiera,jo spēlējuši tikai ar abiem bieziem Rīgas klubiem,tāpēc jāgaida turpinājums,lai varētu novērtēt.

     [+] [-]

, 2020-06-23 12:37, pirms 4 gadiem
+

     [+] [-]

, 2020-06-23 12:37, pirms 4 gadiem
Nevis - kas uzspiedās telefonā