Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" uzbrūk biežāk, bet uzvaru izrauj RFS

"Ventspils" uzbrūk biežāk, bet uzvaru izrauj RFS
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

„SynotTip” Latvijas Virslīgas 13. spēļu kārtas mačā RFS komanda "Arkādijas" stadionā Rīgā spēles pēdējās minūtēs izrāva rezultatīvu uzvaru 4:2 pār "Ventspils" futbolistiem.

Nepilnas divas stundas pirms mača sākuma kļuva zināms, ka turpmāk Virslīgas čempionātā startēs tikai septiņas komandas, jo no turnīra izslēgta tika „Babīte/Dinamo”. Tika anulēti visi rezultāti spēlēs pret Babītes komandu, un tas ietekmēja arī abas šīsdienas pirmās spēles dalībnieces – RFS kopvērtējumā apsteidza „Ventspili”, kas atkāpās uz pirmspēdējo, sesto vietu.

Spēles sākumā bumba vairāk uzkavējās pie RFS komandas vārtiem, kuros šodien debitēja krievu leģionārs Daniils Sizko, taču ventspilnieku problēmas ar momentu realizāciju turpinājās. Neskaitot minimālo uzvaru pār „Babīti/Dinamo”, iepriekšējo reizi „Ventspils” bumbu pretinieku vārtos Virslīgā bija raidījuši 13. maijā, bet pēdējo uzvaru kurzemnieki bija guvuši tieši pār RFS 30. aprīlī. Turpretī pirmais RFS bīstamais moments pie viesu vārtiem beidzās rezultatīvi – mājinieki ieguva tiesības izpildīt soda sitienu pie soda laukuma robežām un Laša Šergelašvili guva savus pirmos vārtus Virslīgas karjerā - 1:0.

Puslaika vidū pēc RFS uzbrukuma ventspilniekus izglāba Antons Jemeļins, kurš, pārtverot piespēli uz tukšiem vārtiem, gandrīz pats ieraidīja bumbu savas komandas vārtos. Bet neilgi pēc tam savu komandu nācās glābt RFS vārtsargam Sizko, izpelnoties līdzjutēju ovācijas. Puslaika izskaņā „Ventspils” bija aktīvāki, un 40. minūtē beidzot pārtrauca savu sauso sēriju, ar precīzu sitieni izceļoties Ritvaram Ruginam1:1. Bet pēc nepilnām divām minūtēm Šergelašvili mājinieku soda laukumā nogāza Ruginu, taču Tosins Aijeguns no 11 metru atzīmes neprata pārspēt RFS vārtsargu. Atlikušajā laikā apjukums mājinieku aizsardzībā nemazinājās, vispirms RFS no vārtu zaudējuma glāba Sizko, bet pēc tam talkā nāca arī veiksme.

Otrā puslaika ievadā ventspilnieki atkal bija aktīvāki, bet pirmais reālais vārtu gūšanas moments radās pie viesu vārtiem, kad vārtsargu Maksimu Uvarenko pārsteidza tāls Šergelašvili sitiens, pēc kura bumba trāpīja pa vārtu stabu. Jau pēc minūtes bumba nonāca kurzemnieku soda laukumā, kur Roberts Uldriķis izrēķinājās ar „Ventspils” kapteini Vadimu Žuļevu un otro reizi mačā izvirzīja RFS vadībā – 2:1.

Puslaika vidū pēc rikošeta RFS komandas vārtos atkal droši nospēlēja Sizko, bet 67. minūtē arī viņš nebija glābējs, kad pa labo malu uzbrukumam pieslēdzās Nikola Boranijaševičs un ar pēdas ārējo malu raidīja bumbu vārtu augšējā stūrī – 2:2. Arī pēc apmainīšanās vārtu guvumiem aina laukumā būtiski nemainījās un ventspilnieki turpināja vairāk kontrolēt bumbu, veidojot uzbrukumus, tomēr līdz reāliem draudiem RFS vārtiem netika. Bet 88. minūtē bumba pie soda laukuma nonāca pie Aleksandra Fertova, kurš no gaisa raidīja bumbu ventspilnieku vārtos - 3:2. Jau kompensācijas laikā Jāņa Grīnberga nopelnīto 11 metru soda sitienu realizēja RFS kapteinis Igors Kozlovs, uzstādot spēles galarezultātu - 4:2.

RFS – „Ventspils” 4:2 (1:1)

Vārti: Šergelašvili 17’, Uldriķis 58’, Fertovs 88', I. Kozlovs (11m) 90+4' – Rugins 40’, Boranijaševičs 67’.
Brīdinājumi: Uldriķis 47’ – Rugins 68’, Koļesovs 71’.
RFS: Sizko, Koveļs (Diakvnišvili 85'), Rode, Fertovs, Ulimbaševs (Grīnbergs 81'), Uldriķis, Šergelašvili, I. Kozlovs (K), Isajevs, Višņakovs, Solovjovs (R. Savaļnieks 46’).
Ventspils: Uvarenko, Pauļus, Rugins (Aleksejevs 73'), Boranijaševičs, Akinjemi (Svārups 66’), Alfa, Žuļevs (K), Tīdenbergs, Aijeguns (Karlsons 90'), Koļesovs, Jemeļins.
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs.

''Synottip'' futbola Virslīga, 13. kārta

DatumsSpēleVietaLaiksRezultāts
22.06RFS – VentspilsNSB Arkādija17:304:2
22.06Spartaks – Liepāja/MogoJūrmalas pilsētas stadions Sloka19:00
22.06Riga FC – JelgavaSkonto stadions19:30

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Spartaks1063117:821
2.Riga FC1145211:717
3.Liepāja/Mogo1051413:1016
4.Jelgava1051412:1316
5.RFS1150613:1615
6.Ventspils112548:1011
7.Metta/LU1113712:226

Izmantotie resursi:
synottipvirsliga.lv

  +3 [+] [-]

, 2017-06-22 19:32, pirms 7 gadiem
Ventspilnieki katastrofāli izskatās prom vajag to angli aizdzīt un vēl pāris līdzi izskatās ka śogad pat trīniekā nebūs galīgas nulles
tas ir liels brīnums kā viñi to kausu izcīnīja melnais arī pat pendeli nevar iesist bremzes riktīgās

  +2 [+] [-]

, 2017-06-22 19:33, pirms 7 gadiem
2vas uzvaras 11 spēlēs antirekords

  +1 [+] [-]

, 2017-06-22 19:46, pirms 7 gadiem
Domāju Ašvortam jāsāk likt lēnām es esā sludinājums par būceņa pārdošanu Ventspilī. Tādā stāvoklī klubu novest, ( sāka snieguma ziņā galvas tiesu pārāki pār visiem ) ir jāmāk.

  +4 [+] [-]

, 2017-06-22 20:01, pirms 7 gadiem
Varbūt arī nav muļķis, bet pārāk mīksts pret spēlētājiem. Domāju ka labāk viņam aiziet.

  -2 [+] [-]

, 2017-06-22 20:56, pirms 7 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Domāju Ašvortam jāsāk likt lēnām es esā sludinājums par būceņa pārdošanu Ventspilī. Tādā stāvoklī klubu novest, ( sāka snieguma ziņā galvas tiesu pārāki pār visiem ) ir jāmāk.
Nu jūs ventiņ dod. !?? Pertijam jūsu nēģerus, mēs sāpes Liepājā nezinātu. Pateizi jau tāutā runā, ka izslavētais anglis intelektuālis nav treneris uzvarētājs.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-22 20:58, pirms 7 gadiem
bondža rakstīja: Nu jūs ventiņ dod. !?? Pertijam jūsu nēģerus, mēs sāpes Liepājā nezinātu. Pateizi jau tāutā runā, ka izslavētais anglis intelektuālis nav treneris uzvarētājs.
kurš tad viņu ir izslavējis?

     [+] [-]

, 2017-06-22 21:20, pirms 7 gadiem
11 spēlēs 2 uzvaras....Algun kad ir bijis vēl drausmīgāk...neatceros....

     [+] [-]

, 2017-06-22 21:54, pirms 7 gadiem
Spēli redzēju klātienē, bet gribas redzēt atkārtojumu. Tomēr padalīšos ar savu redzējumu.

Jemeļina spēle zem katras kritikas!
Pie otrajiem zaudētajiem vārtiem ļāva izdarīt piespēli, jo netika līdzi straujajam Višņakovam (tā nebija vienīgā epizode), bet pēc tam man bija nesaprotama pasivitāte, ja nemaldos, no Žuļeva, kad Uldriķis vnk apgriezās un no dažiem metriem šāva pa vārtiem.
Bet pie trešajiem vārtiem Jemeļinam bija jāiet agresīvi uz atlēkušo bumbu un jāizsit ar galvu, bet viņš nez ko gaidīja, ļāva Fertovam notēmēt un skaisti apbēdināt ventspilniekus!

Bet kopumā veiksmes trūkums, citam pretēji ne bez veiksmes palīdzības sakrita tie vārti, un tas viss izšķīra spēles likteni. Uzbrukumi bija, iespējas bija daudz, bet realizācija atkal katastrofāla.
Kā arī šī nebija Uvarenko diena, galīgi šodien bija nepārliecinošs vārtos...

  +1 [+] [-]

, 2017-06-22 23:27, pirms 7 gadiem
Ļurba rakstīja: kurš tad viņu ir izslavējis?
Alguns jau pagājušo sezonu kāsēja, ka tjipa brits nēesot fakuci rādījis Dobrecovam pie gūtajiem vārtiem. Man Viktors teica, ka tur bija ne tikai vidēja pirksta koambinācija, bet pat māte pieminēta. Te nu ir tas svētais

Es pat brīnos kā tādu panēma par treneri, ja Lembis Domburam pirms vēlēšanām borēja, ka nepieļaus, ka briti ventspilī rādīs plikus pautus.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-22 23:32, pirms 7 gadiem
Gribu redzeet Ventspili Grobiņā uz pārspēlēm.

     [+] [-]

, 2017-06-22 23:33, pirms 7 gadiem
Januks rakstīja: Spēli redzēju klātienē, bet gribas redzēt atkārtojumu. Tomēr padalīšos ar savu redzējumu.

Jemeļina spēle zem katras kritikas!
Pie otrajiem zaudētajiem vārtiem ļāva izdarīt piespēli, jo netika līdzi straujajam Višņakovam (tā nebija vienīgā epizode), bet pēc tam man bija nesaprotama pasivitāte, ja nemaldos, no Žuļeva, kad Uldriķis vnk apgriezās un no dažiem metriem šāva pa vārtiem.
Bet pie trešajiem vārtiem Jemeļinam bija jāiet agresīvi uz atlēkušo bumbu un jāizsit ar galvu, bet viņš nez ko gaidīja, ļāva Fertovam notēmēt un skaisti apbēdināt ventspilniekus!

Bet kopumā veiksmes trūkums, citam pretēji ne bez veiksmes palīdzības sakrita tie vārti, un tas viss izšķīra spēles likteni. Uzbrukumi bija, iespējas bija daudz, bet realizācija atkal katastrofāla.
Kā arī šī nebija Uvarenko diena, galīgi šodien bija nepārliecinošs vārtos...
Laidiet taču tos exliepājniekus vaļā. Vienkārši atsit nummuru, jo mājas blakus. Pie Pertijas Liepājā abi dublieros spēlētu

     [+] [-]

, 2017-06-23 02:22, pirms 7 gadiem
Nevainosim Ašvortu! Ventspils ir palikusi pag. gada līmenī, kamēr konkurenti ir kļuvuši spēcīgāki. Ventspils atrodas sava veida pārbūves stadijā. Karlsons pamazām ieiet veterānu kategorijā. Savukārt nigērieši ir vēl nedaudz par zaļu, lai no viņiem prasītu rezultātu katrā mačā. Ventspilij derētu kāds interesants papildinājums, kas komandai iedotu papildus dzirksti. Kaut gan šodien Ventspils izskatījās ļoti labi un vienkārši nospēlēja lielāka RFS spēlētāju meistarība

     [+] [-]

, 2017-06-23 09:47, pirms 7 gadiem
Skatos,ka liepājnieki šeit nezin kapēc cepās vairāk,nekā ventspilnieki.Pasakiet vismaz paldies,ka šogad spēlējat Eirokausos.
Kas attiecās uz FK Ventspili,tad visu jau esmu pasacījis un mani vairs nekas neizbrina.Viss ir tikai loģisks iznākums.Futbolā,ka jebkurā citā nopietnā sporta veidā,bez finansiāliem ieguldījumiem rezultātus nesasniegsi.Skatoties tikai uz ventspilnieku šī gada papildinājumu,jau pavasarī radās smagas aizdomas,ka kaut kas nav kārtībā.Uz cūceni izdevās izcīnīt kausu,tomēr čempionāts nav dažas spēles un pēc kārtējiem neizšķirtiem pendeļus nesit.
>>>Bronson! Es esmu piedzīvojis daudz trakākus laikus,kad komanda pēc čempiona izcīnīšanas 5-6 gadu laikā pārvērtās par autsaideru,jo osta atteicās futbolu finansēt un Ventspils uz gadiem 16 nezināja,kas ir Latvijas augstākā līga futbolā.Ļoti ceru,ka atbildīgās personas neapglabās FK Ventspili blakus Skonto .

     [+] [-]

, 2017-06-23 10:04, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Skatos,ka liepājnieki šeit nezin kapēc cepās vairāk,nekā ventspilnieki.Pasakiet vismaz paldies,ka šogad spēlējat Eirokausos.
Kas attiecās uz FK Ventspili,tad visu jau esmu pasacījis un mani vairs nekas neizbrina.Viss ir tikai loģisks iznākums.Futbolā,ka jebkurā citā nopietnā sporta veidā,bez finansiāliem ieguldījumiem rezultātus nesasniegsi.Skatoties tikai uz ventspilnieku šī gada papildinājumu,jau pavasarī radās smagas aizdomas,ka kaut kas nav kārtībā.Uz cūceni izdevās izcīnīt kausu,tomēr čempionāts nav dažas spēles un pēc kārtējiem neizšķirtiem pendeļus nesit.
>>>Bronson! Es esmu piedzīvojis daudz trakākus laikus,kad komanda pēc čempiona izcīnīšanas 5-6 gadu laikā pārvērtās par autsaideru,jo osta atteicās futbolu finansēt un Ventspils uz gadiem 16 nezināja,kas ir Latvijas augstākā līga futbolā.Ļoti ceru,ka atbildīgās personas neapglabās FK Ventspili blakus Skonto .
Par to nebēdā - paldies teicām un teiksim un ilgi vēl pieminēsim!
Man tomēr šķiet, ka VEN 4.v beigās izvilks. Tas sastāvs nav tik štruntīgs. Jautājums, vai komanda nesašļuks, redzot, ka top2 tik īsā čempī jau ir gandrīz aizgājis.

     [+] [-]

, 2017-06-23 10:53, pirms 7 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Par to nebēdā - paldies teicām un teiksim un ilgi vēl pieminēsim!
Man tomēr šķiet, ka VEN 4.v beigās izvilks. Tas sastāvs nav tik štruntīgs. Jautājums, vai komanda nesašļuks, redzot, ka top2 tik īsā čempī jau ir gandrīz aizgājis.
Ventspilij sastāvs kopumā ir neslikts un arī dziļums ir. Ir virkne pietiekami labu spēlētāju, bet maz, kas varētu izšķirt spēles. Trūkst meistarīgu spēlētāju un līderu. Tosins un Akinjemi ir nepieredzējuši zaļi gurķi, pagaidām. Karlsonam sejas trauma izmaitāja sezonu. Nu un 35 gadi jau ir padaudz uzbrucējam, no kura gaida rezultātu katrā mačā. Neviena līnija nav vāja pozīcija, bet neviena nav arī tāda, uz kuras rēķina varētu krāt lielu uzvaru skaitu