Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

''Spartaks'' izšķērdē iespējas, ''Liepāja/Mogo'' mazākumā notur neizšķirtu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

''Spartaks'' izšķērdē iespējas, ''Liepāja/Mogo'' mazākumā notur neizšķirtu
Vladislavs Kozlovs
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Slokas stadionā Jūrmalā ''Synottip'' Virslīgas ietvaros 13. kārtas mačā spēkiem mērojās Jūrmalas ''Spartaks'' un FK ''Liepāja/Mogo''. Pašā spēles sākumā zaudējuši komiskus vārtus, jūrmalnieki atspēlējās, taču spēles turpinājumā sev piederošo pārsvaru nespēja realizēt gūtos vārtos, līdz ar to spēle noslēdzās neizšķirti - 1:1.

''Spartaka'' rindās rezervē tika atstāts komandas kapteinis Edgars Gauračs, kura vietu starta vienpadsmitniekā pirmo reizi šosezon ieņēma Klāvs Bāliņš. Savukārt ''Liepājas'' sastāvā nopietnu iztrūkumu nebija. Jau no paša spēles sākuma aktīvi uzbrukumā devās ''Liepāja'', pamazām pārņemot pārsvaru bumbas kontrolē. Taču pirmais vārtu guvums radās praktiski ne no kā - pa labo malu lielā ātrumā uz priekšu lauzās Valērijs Afanasjevs, veica centrējumu pie vārtu tālā staba esošajam Karašauskam, taču rupji kļūdījās viņu sedzošais Ingus Šlampe, kurš, cenšoties situāciju neitralizēt, skaisti ar ceļgalu ieraidīja bumbu tuvajā savu vārtu stūrī - 1:0 liepājnieku labā.

Uzreiz pēc kuriozi zaudētajiem vārtiem aktivizējās ''Spartaks'', vairāk pieturot bumbu laukuma vidusdaļā, taču neizdevās tikt tuvāk Valentīna Raļkeviča sargātajiem vārtiem. 13. minūtē izrāvienu veica Edgars Vardanjans, taču tika apturēts ar pārkāpumu. Standartsituāciju no aptuveni 20 metru attāluma izpildīja Kazačoks, taču pēc pussarga sitiena bumba lidoja pāri vārtiem. Nedaudz vēlāk pēc teicamas saspēles ar Toresu un Afanasjevu soda laukumā ielauzās Karašausks, taču viņa piespēle nesasniedza pie tālā vārtu staba dežurējošo Jāni Ikaunieku.

Jūrmalnieki diezgan maz izmantoja centrējumus, un vairāk uzbrukumus veidoja caur kreiso malu, kur darbojās rezultatīvais Jevgeņijs Kozlovs. 22. minūtē gan Kozlovs veica centrējumu ar kreiso kāju, soda laukumā kritienā ar galvu bumbu vārtu virzienā raidīja Kazačoks, Raļkevičs bumbu centās tvert, tomēr uz brīdi izlaida to no rokām, ar ko pietika, lai Vladislavs Kozlovs pieskrietu un iebakstītu bumbu vārtos - 1:1.

Nedaudz vēlāk viduszonā kļūdījās Vardanjans, bumba nonāca pie Karašauska, kurš centās izrauties viens pret Jevgeņiju Nerugalu, taču Artūram paspēja patraucēt Jūrmalas aizsargs Elvis Stuglis, neitralizējot situāciju. Spēle bija izlīdzinājusies, tomēr pie nākamās iespējas tika ''Liepāja/Mogo''. Karašauska ierāvienu pēc Toresa piespēles apturēja tiesnesis, fiksējot aizmuguri. 38. minūtē pēc lieliskas sieniņas ar Toresu Artūrs ierāvās soda laukumā vēlreiz un krita pēc kontakta ar Šlampi, bet mača galvenais tiesnesis Aleksandrs Golubevs pārkāpumu nefiksēja.

Nozīmīgs spēles pavērsiens notika brīdi vēlāk, kad nevajadzīgā situācijā, divcīņā ar Jevgeņiju Kozlovu pretiniekam rupju sitienu ar elkoni pa seju izdarīja Kristians Toress, tiekot pie pamatotas sarkanās kartītes, atstājot savu komandu mazākumā. Pirmā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē divreiz ar potenciāli ļoti bīstamiem pretuzbrukumiem apmainījās abas komandas, taču tehniskais brāķis piespēlēs tos izbojāja.

Otro puslaiku ar vētrainu uzbrukumu uzsāka Liepāja. Ticis pretinieku soda laukumā trīs spēlētāju ielenkumā bumbu pieturēt centās Karašausks, atrada ar piespēli Ikaunieku, kurš bumbu atkal atdeva Karašauskam. Uzbrucējs atkal pēc kontakta ar pretinieku krita, taču arī šoreiz Golubevs nesaskatīja pārkāpumu. Savukārt pirmo maiņu jau pēc pirmā puslaika pārtraukuma savas komandas rindās veica Mareks Zubs, Bāliņa vietā laukumā sūtot Dmitriju Platonovu.

Teicamu uzbrukumu mača 54. minūtē izspēlēja ''Spartaks'' kad saspēlējās Kazačoks ar Jevgeņiju Kozlovu, Kozlovs bumbu pāradresēja soda laukumā ieskrējušajam Vardanjanam, kurš tika nogāzts, bet arī tad tiesneša svilpe klusēja. Pēc tam pirmo maiņu veica arī Tamazs Pertija, Afanasjevu nomainot pret Kristapu Grebi. Bumbas kontrolē likumsakarīgs pārsvars piederēja ''Spartakam'', jo liepājnieki spēlēja mazākumā. Taču Tamaza Pertijas padotie aizsardzībā spēlēja cieši, neļaujot pretinieku ātrajiem malējiem uzbrucējiem izrauties.

Nesen laukumā nākušais Grebis uzreiz bija ļoti pamanāms, tiesa, ne tajā pozitīvākajā ziņā, tiekot pie diviem pārkāpumiem un brīdinājuma. Pēc dzeltenās kartītes sekoja standartsituācija, Kazačoka centrējums sasniedza Pušņakovu, tomēr bumba tā arī līdz vārtiem nenonāca. 66. minūtē laukumā nāca ''Spartaka'' kapteinis Edgars Gauračs, nomainot vārtus guvušo Vladislavu Kozlovu.

Izcila vārtu gūšanas iespēja 75. minūtē bija mājniekiem. Pa kreiso malu uz priekšu lauzās Pušņakovs, veica centrējumu soda laukumā, kur viens pats atstāts tika Platonovs. Baltkrievs sita ar galvu, taču viņa tautietis Raļkevičs glāba liepājniekus, skaisti izvelkot bumbu no vārtiem. Atsistajai bumbai pakaļ metās Gauračs un Tomičs, taču Liepājas aizsargs neļāva jūrmalnieku uzbrucējam tikt pie spēles instrumenta. Abu spēlētāju sadursmē Tomičs bija nedaudz cietis, un horvāta vietā Pertija laukumā sūtīja Raivi Jurkovski.

Uzreiz pēc šīs epizodes vēl viena lieliska iespēja izvirzīties vadībā bija mājniekiem, taču Habeloks soda laukumā sita pa lēkājošu bumbu, raidot to pāri vārtiem. 81. minūtē nomainīts tika arī Karašausks, kura vietā laukumā devās Giorgi Eristavi. ''Liepāja/Mogo'' futbolisti tika pamatīgi iespiesti savā zonā, taču jūrmalnieki neizmantoja iespējas. Kompensācijas laika pirmajā minūtē vētrainu uzbrukumu izveidoja mājnieki, no labās malas centrēja Platonovs, bet bumbu no soda laukuma slaidā lēcienā ar galvu izsita Keita. Tā nonāca pie Vardanjana, kurš, bumbu neapturot, sita virsū Raļkevičam. Tas šajā spēlē līdz ar to arī bija viss, mačam noslēdzoties neizšķirti - 1:1.

FK ''Spartaks'' - FK ''Liepāja/Mogo'' 1:1 (1:1, 0:0)

Vārti: V. Kozlovs 22` - Šlampe 5`(s.v.)
Brīdinājumi: Pušņakovs 30`, Šlampe 49` - Strumija 50`, Grebis 63`
Noraidījumi: Toress 41`
Spartaks: Nerugals, Šlampe, Stuglis, Šimunovičs, Pušņakovs, Vardanjans, Habeloks, Kazačoks, Bāliņš (Platonovs 46`), J. Kozlovs, V. Kozlovs (Gauračs 66`).
Liepāja: Raļkevičs, Kļava, Gejs, Tomkovičs, Tomičs (Jurkovskis 77`), Strumija, Toress, Keita, Afanasjevs (Grebis 55`), Karašausks (Eristavi 81`), Ikaunieks.
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

''Synottip'' futbola Virslīga, 13. kārta

DatumsSpēleVietaLaiksRezultāts
22.06RFS – VentspilsNSB Arkādija17:304:2
22.06Spartaks – Liepāja/MogoJūrmalas pilsētas stadions Sloka19:001:1
22.06Riga FC – JelgavaSkonto stadions19:30

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Spartaks1164118:922
2.Riga FC1145211:717
3.Liepāja/Mogo1152414:1117
4.Jelgava1051412:1316
5.RFS1150613:1615
6.Ventspils112548:1011
7.Metta/LU1113712:226

  +1 [+] [-]

, 2017-06-22 20:57, pirms 7 gadiem
ar elkoni jau nu noteikti viņš neiesita....

  -1 [+] [-]

, 2017-06-22 20:58, pirms 7 gadiem
Ikauniecei laba debija Latvijas augstākajā līgā. Apsveicu )))

     [+] [-]

, 2017-06-22 20:58, pirms 7 gadiem
Spēle nebaudāma.
Šausmīgi kaitina tā Artūra krišana pie pirmās saskares.
Nesaprotu, ko laukumā dara lēnais melnkalniešu aizsargs.
Izcelt kādu no liepājniekiem grūti.

  -2 [+] [-]

, 2017-06-22 21:00, pirms 7 gadiem
Tikai to vien izlasīju - Golubevs to, Golubevs šo.

     [+] [-]

, 2017-06-22 21:01, pirms 7 gadiem
Šķiet Liepājai momentu šodien nebija.
Bet nu labi- 1 punkts mazākumā nav slikti.

     [+] [-]

, 2017-06-22 21:04, pirms 7 gadiem
Bārta rakstīja: Spēle nebaudāma.
Šausmīgi kaitina tā Artūra krišana pie pirmās saskares.
Nesaprotu, ko laukumā dara lēnais melnkalniešu aizsargs.
Izcelt kādu no liepājniekiem grūti.
Gejs un Kleita

     [+] [-]

, 2017-06-22 21:59, pirms 7 gadiem
Skatoties Liepajas futbolu gribejas jau pirmaja puslaika izslegt televizoru.Karasausks nekads,Ikaunieks nekads,Toress nekad nebija rupjss,bet pie Pertijas izmainijas uz slikto pusi.Aizsardzibā valda haoss,neviens nezina kuru piesegt.Grebis visu laiku parkapa noteikumus,bet kaskejas ar tiesniesiem.Nesmuka un nesaprotama komandas spele,speleja it ka punkti nemaz nebija vajadzigi.Pec logikas 1 punkts izbraukuma pret lideri nav slikts variants,bet pec tadas svakas speles prieka par punktu nemaz nav.

  -3 [+] [-]

, 2017-06-22 22:51, pirms 7 gadiem
Ivars atkal palaidīs dizentēriju, ka Liepājai paveicās. Kad viņš vienreiz izvems to vīrusu vai nu atdos galus?

  -4 [+] [-]

, 2017-06-22 22:55, pirms 7 gadiem
kanvit rakstīja: Skatoties Liepajas futbolu gribejas jau pirmaja puslaika izslegt televizoru.Karasausks nekads,Ikaunieks nekads,Toress nekad nebija rupjss,bet pie Pertijas izmainijas uz slikto pusi.Aizsardzibā valda haoss,neviens nezina kuru piesegt.Grebis visu laiku parkapa noteikumus,bet kaskejas ar tiesniesiem.Nesmuka un nesaprotama komandas spele,speleja it ka punkti nemaz nebija vajadzigi.Pec logikas 1 punkts izbraukuma pret lideri nav slikts variants,bet pec tadas svakas speles prieka par punktu nemaz nav.
Tu tā kā zarā taisīts. Pēdējā spēlē Liepājā gan zobs ( Zubs ), gan puse Spartaka ārštata modeļi, iekaitot Gauraču retro stilā un Kazačoku bābu ielenkumā, sēdēja un pētīja Liepājas spēli. Ņemot vērā, ka taktiskā risinājumā praktiski nekas nebija pamainīts, izņemot Hmizu un Kļavu, tad nav brīnums, ka muļļājās. Bet mani ničoks pie armēņiem apmierina

  +2 [+] [-]

, 2017-06-22 23:08, pirms 7 gadiem
bondža rakstīja: Tu tā kā zarā taisīts. Pēdējā spēlē Liepājā gan zobs ( Zubs ), gan puse Spartaka ārštata modeļi, iekaitot Gauraču retro stilā un Kazačoku bābu ielenkumā, sēdēja un pētīja Liepājas spēli. Ņemot vērā, ka taktiskā risinājumā praktiski nekas nebija pamainīts, izņemot Hmizu un Kļavu, tad nav brīnums, ka muļļājās. Bet mani ničoks pie armēņiem apmierina
Ko tur slept no iriem vai no citiem.Vini spele modernu futbolu,visi zina ko katram darit laukuma un ka spelet majas un ka izbraukuma.Mums pasiem vajadzigi punkti saveja cempionata un nav te ko slept un eksperimentet ar sastavu un taktiku.Vienalga jau neko jaunu Pertija neizdomas,vienkarsi jaiet laukuma un jacinas par katru metru laukuma,visiem japarada savu labako speli,tad varbut bus rezultats.

  -2 [+] [-]

, 2017-06-22 23:12, pirms 7 gadiem
Nu nemākam spēlēt pret Spartaku un RFS. Drīz jau jāsāk līst kalendārī un jārēķina, kur un kas ar šiem jāspēlē. Kā jau te minēja, pārsteidza Pertija taktiskais izpildījums. Ja reiz puse Spartaka komandas vēro spēli pret Ventspili, tad loģiski, ja nekas netika mainīts, tika izslēgts Karašusks un Ikaunieks. Toress nav uzbrucējs, Māri. Tā pēdējā latino-krieva vietā, labi runājot Sējēja stilā, varēja sarunāt labu uzbrucēju un atstāt Osipovu. Saprotu, ka tirgu uzbrucēja cena ir augstāka par aizsarga, bet uzbrukums ir vājā vieta Liepājai. Pat pusklibs Plotonovs izveidoja uz pusi bīstamākus momentus, nekā mums visu sezonu tie kuri trenējušies. Varbūt kļūdos, bet mans viedoklis.

     [+] [-]

, 2017-06-23 09:43, pirms 7 gadiem
Spartaks labi parādīja kā jāspēlē pret FKL, jo izslēdzot no spēles Karašausku punkti tabulā garantēti. Pertijas futbola stratēģija absolūta nulle. Jau gandrīz pussezona nospēlēta+Ziemas kauss, bet FKL pat īsti pamatsastāvs vel nav noskaidrojies.
Jautrība uz pilnu klapi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja