Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Eirokausu izloze mums bija veiksmīga, varam pārvarēt 1. kārtu"

Krišs Upenieks

Pertija: "Eirokausu izloze mums bija veiksmīga, varam pārvarēt 1. kārtu"
Tamazs Pertija
Foto: FK Liepāja

''Liepāja/Mogo'' galvenais treneris Tamazs Pertija intervijā ''SynotTip'' futbola Virslīgas mājaslapai stāsta par sezonas sākumu, kā arī komentē notikušo UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 1. kārtas izlozi.

Apsveicu ar labākā trenera balvu maijā! Kādas sajūtas, saņemot šādu apbalvojumu?
Protams, ka patīkamas sajūtas. Ja teiktu, ka man ir vienalga, melotu. Labi, ka darbs tiek novērtēts, lai gan tas laikam vairāk ir puišu nopelns, jo mēs uzvarējām četras spēles pēc kārtas. Bez viņiem es diez vai tiktu pie šādas balvas. Paldies visiem, kas mūs novērtēja. Tas ir ļoti patīkami.

Pēc nestabilā sezonas sākuma ne uz brīdi neradās šaubas, ka gads varētu būt neveiksmīgs?
Nē. Ja paskatāmies vēsturi, mēs vienmēr smagnēji iesākam. Es zinu, ar ko tas saistīts. Ar to, ka ziemas periods mums allaž ir ļoti sarežģīts, tiek veikts liels darba apjoms. Pēc tam mēdz būt brīži, kad sākumā ne viss rit pēc plāna. Plus vēl arī mākslīgā seguma laukumi, uz kādiem mēdz gadīties vairāk nejaušību. Taču visu laiku zināju, ka komandu sagatavoju labi un ka agri vai vēlu ieguldītais darbs atspoguļosies rezultātos. Neesmu no tiem, kurš pie pirmajām neveiksmēm nokar degunu. Redzēju skaidru spēles rokrakstu, futbolistu gatavību, bet arī nogurumu, tāpēc nācās ieviest zināmas korekcijas.

Domājat savu komandu vai tieši Liepājas komandas vēsturi?
Visas komandas Latvijā. Nevienam vēl nekad sezonas ievadā nav bijis viss gludi. Visi vienmēr zaudē punktus. Neatminos tādus gadījumus pēdējos gados, kad iesāk ar neskaitāmu uzvaru sēriju. Ja arī gadās, tas notiek ļoti reti. Sākumā visi zaudē punktus, un par to nav jāsatraucas. Galvenais ir izdarīt pareizos secinājumus un neatkāpties no tām vadlīnijām, kurām treneris tic. Ja futbolisti saprot treneri un otrādi, visam jābūt kārtībā.

Kura spēle “Liepāja/Mogo” izpildījumā, jūsuprāt, maijā bija vislabākā?
(Domā) Tā uzreiz grūti pateikt. Varētu minēt spēli ar “Jelgavu”, kad visu maču aizvadījām vienā elpas vilcienā un praktiski neko neatļāvām viņiem izveidot pie mūsu vārtiem. Un, jā, mačs ar “Riga FC” arī bija ļoti labs.

Pastāstiet, lūdzu, par jaunpienācējiem! Divi jau pievienojušies komandai. Vai meklējat vēl kādu?
Centra aizsargs no Melnkalnes bija komandas kapteinis savā iepriekšējā klubā. Stabils futbolists. Ceru, ka viņš mums ļoti palīdzēs. Arī Janka Ikaunieks pievienojies. Uz pārbaudes laiku pie mums ir vēl viens balsta pussargs no Krievijas 1. līgas. Pagaidām uzvārdu nesaukšu. Kad nokārtosim transfēru, paši visu sapratīsit.

Cik vērtīgs ieguvums ir Ikaunieks?
To redzēsim spēlēs, kā viņš iekļausies komandā. Bet es ceru, ka viņš vēl vairāk pastiprinās mūsu uzbrukumu. Es ticu šim puisim. Man jau sen imponē viņa spēle. Pirms vairākiem gadiem bija iespēja viņu pieaicināt uz “Skonto”, kad “Metalurgs” pajuka. Toreiz ierados Liepājā un mēģināju Jāni piesaistīt mūsu klubam. Pēc tam Liepājā atgriezās Māris Verpakovskis, un es tur iekšā vairs nejaucos.

Uzbrucēju nemeklējat?
Nē, nemeklējam gan. Principā esam nokomplektēti.

Kurš spēlētājs un kura komanda virslīgā tiktāl visvairāk pārsteidza pozitīvā nozīmē?
Man ļoti patīk “Ventspils” uzbrucējs Tosins Aijeguns. Ļoti spēcīgs puisis. Un ļoti patīk Koļesovs. Ja runājam par komandām, tad, visticamāk, tā ir “Ventspils”.

Kā vērtējat eirokausu izlozi?
Es domāju, ka izloze bija mums veiksmīga, jo varēja pretī tikt arī spēcīgāki klubi. Mums tika nosacīti vājāks pretinieks, bet (iesmejas) tas vēl neko neliecina. Mēs jau paskatījāmies dažus viņu mačus: spēcīgi, raženi, uztiepj spēka spēli. Jā, varbūt nevar sevišķi daudz izdarīt no spēles, bet ļoti nekaunīga komanda. Kā jau īriem pienākas.

Kā “Jelgava”?
Nē, šie spēlē vēl asāk. Man bija prakse spēlēt ar Ziemeļīrijas, Īrijas, Velsas komandām. Raksturs viņiem ir ļoti augstā līmenī.

Vai klubs jau izvirzīja uzdevumu šo barjeru eirokausos pārvarēt?
Es tādu uzdevumu izvirzīju (smejas). Protams. Mums ir laba sapratne ar kluba prezidentu, uz daudzām lietām raugāmies vienādi. Tā ka, jā, lieliski saprotam, ka... ja ne gluži mums ir pienākums pārvarēt šo barjeru, bet tas mums noteikti ir pa spēkam.