Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīga tēmē uz 15. jūniju un sezonu varētu pabeigt vēlāk, nekā bija plānots

Agris Suveizda

Virslīga tēmē uz 15. jūniju un sezonu varētu pabeigt vēlāk, nekā bija plānots
Vladislavs Fjodorovs. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Latvijas Futbola virslīga klubiem ir izsūtījusi provizorisko sezonas kalendāru, trīs apļu turnīru sākot 15. jūnijā (pirmdienā) un pabeidzot 29. novembrī.

Latvijas Futbola virslīga un Latvijas Futbola federācija jau martā bilda, ka pirms sezonas atsākšanas būtu vēlamas vismaz divas nedēļas pilnvērtīgu treniņu, un 15. jūnijs būtu tieši divas nedēļas pēc kontakta treniņu atsākšanās, kas tiks atļauta no 1. jūnija. Pagaidām valdība gan vēl nav mīkstinājusi pasākumu rīkošanas ierobežojumus, taču tiek cerēts, ka pēc ārkārtas stāvokļa beigām 9. jūnijā būs iespējams rīkot pasākumus līdz 300 cilvēkiem. Kā Latvijas Televīzijai sacīja Sporta apakškomisijas vadītājs Sandis Riekstiņš, no 1. jūlija tie varētu būt jau 1000 cilvēki, bet no septembra - vēl vairāk.

Virslīga ir sastādījusi provizorisko sezonas kalendāru trīs apļu turnīram, tiesa gan, nezināmo joprojām ir pārāk daudz. Pirmām kārtām, vai valdība patiešām atļaus jau jūnijā rīkot sporta pasākumus. Un, otrkārt, joprojām nav nedz UEFA kalendāra, nedz Eirokausu nākamās sezonas formāta. Virslīgas kalendārs ir veidots ar pieņēmumu, ka visi trīs izlašu logi paliks spēkā un no deviņām dienām tiks pagarināti līdz desmit, bet Eirokausu kvalifikācija saglabāsies pilnā apjomā un noritēs no 28. jūlija līdz 1. oktobrim. Attiecīgi, ja UEFA pārkārtotu šos datumus vai, piemēram, kvalifikācijā izlemtu divu spēļu vietā aizvadīt tikai vienu, tad varētu būtiski mainīties arī Virslīgas kalendārs.

Pašreizējā kalendāra redakcija paredz četras kārtas jūnijā, septiņas kārtas jūlijā (+kausa astotdaļfināli), piecas kārtas augustā (+kausa ceturtdaļfināli), četras kārtas septembrī (+kausa pusfināli), trīs kārtas oktobrī (+kausa fināls) un četras kārtas novembrī. Kausa finālam atvēlēts 24. oktobris, taču rezervēts arī 28. oktobris – ja Eirokausu dēļ vajadzēs pārcelt spēles un nedaudz iekavēt kausa izcīņu.

Virslīgas pēdējā kārta provizoriski paredzēta 29. novembrī, kas pārspēļu saglabāšanas gadījumā nozīmētu, ka Latvijas futbola sezona ievilktos pat decembrī. Trešajā aplī piecas mājas spēles pašlaik plānotas iepriekšējās sezonas labāko pieciniekam, bet Rīgas derbijs starp "Riga" un RFS notiktu "Riga" laukumā. Jāpiebilst, ka debitantam "Tukumam 2000"/TSS pēdējā aplī trīs no četrām mājas spēlēm pagaidām ierakstītas pret nomināli galvenajām konkurentēm "Jelgavu", "Daugavpili" un "Mettu". Pirms pandēmijas bija plānots četru apļu turnīrs no 13. marta līdz 7. novembrim.

Iespējamā pirmā kārta

DatumsDienaSpēle
15.06.PirmdienaDaugavpils – Liepāja
Riga – Valmiera
16.06.OtrdienaTukums 2000/TSS – Jelgava
RFS – Ventspils
17.06.TrešdienaMetta - Spartaks

     [+] [-]

, 2020-05-22 14:19, pirms 4 gadiem
EESTI 3.līga
FC Elva II - Valga FC Warrior
23.05.2020
14:00

     [+] [-]

, 2020-05-22 23:00, pirms 4 gadiem
Pēc 18.novembra - tikai uz mākslīgā seguma laukumiem?