Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Babīte: "Pierādījumu nav, bet pēc LFF norādēm šķīrāmies no 2 futbolistiem"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Babīte: "Pierādījumu nav, bet pēc LFF norādēm šķīrāmies no 2 futbolistiem"
"Babīte"/"Dinamo" pret "Ventspili"
Foto: SK "Babīte"

Sestdien "Babīte"/"Dinamo" Kauguros aizvadīs "SynotTip" futbola Virslīgas 5. kārtas spēli pret čempionu Jūrmalas "Spartaku", bet vēl joprojām ir atskaņas par iepriekšējo maču, kurā ar 0:4 tika zaudēts "Ventspilij" un pēc kura totalizatoru likmju monitoringa organizācija "Federbet" pauda bažas par likmju svārstību pirms šīs spēles.

"Babīte"/"Dinamo" savā "Facebook" kontā piektdienas vakarā publicējusi sekojošu vēstījumu (saglabāts teksta oriģināls):

“Viss nāk un aiziet tālumā un sākas viss no gala…”
(Laimonis Vāczemnieks / Raimonds Pauls)

Atsaucoties uz pēdējo dienu notikumiem, kur atkārtoti, mūsu klubs tiek turēts aizdomās par negodīgo spēli, gribam kārtējo reizi vērsties pie plašas sabiedrības.

Pirmkārt, paziņojam, ka SK Babīte/Dinamo komandā tika veikta iekšējā izmeklēšanā, kuras rezultātā kluba vadība, izmantojot tikai savus spēkus, kārtējo reizi nav konstatējusi jebkāda veida aizdomīgas darbības no spēlētāju puses, un to iesaisti jebkāda veida sazvērestībā. Nepārtraukti, šajā jautājumā mēs sadarbojamies ar Latvijas Futbola Federāciju (LFF). Bet… klubs, joprojām nav saņēmis konkrētus pierādījumus no LFF (vai citām instancēm), izņemot informāciju par dīvainām likmju koeficientu svārstībām. Augsti vērtējot LFF darbu un sekojot viņu ierosinājumiem un norādēm, klubam nācās šķirties no diviem spēlētājiem, kuru futbolistu karjeras vēsturē iepriekš jau bija konstatēti negodīgas spēles fakti. Diemžēl, klubu ir pametuši pussargs Deniss Tarasovs un aizsargs Dmitrijs Daņilovs (abi Latvijas Republikas pilsoņi). Kluba un LFF izskatīšanā atrodas jautājums par vēl dažu spēlētāju atskaitīšanu no komandas. Izmeklēšanas nolūkos, konkrētie vārdi pagaidām netiek saukti.

Sakarā ar to, ka mūsu klubs atkārtoti ir saņēmis ziņu par negodīgu spēli, kluba vadība ir pieņēmusi lēmumu griezties tiesībaizsardzības iestādēs, ar lūgumu palīdzēt veikt izmeklēšanu šajā lietā. Līdz ar ko, mēs pieliksim visas pūles, lai katrs kas ir iesaistīts šajās pretlikumīgajās darbībās tiktu identificēts un sodīts!

Un tagad, pēc būtības…
Jā, mūsu komandai nav stiprākais sastāvs. Jā, šodien mēs nevaram vienlīdzīgi cīnīties ar tādām meistarkomandām, kā pieņemsim FK Liepāja/Mogo vai FK Ventspils. Neskatoties uz to, mēs varam cienīgi pretoties tādiem klubiem, un pēc šo klubu galveno treneru vārdiem (Tamazs Pertija un Pols Ašvorts) nevienā no spēlēm nebija viegli.

Neskatoties, uz kārtējo “dubļu” plūsmu mūsu pusē – mēs nepadosimies, un nevienam no mūsu pretiniekiem nebūs viegli spēlēs pret mums!!! Mēs pieņēmām izaicinājumu startēt Virslīgā, lai attīstītos un augt, spēlējot tikai un vienīgi futbolu. Šoreiz sanāk, ka kāds ļaundaris mēģina tam visam pretoties…

Paldies viesiem tiem, kas tic un jūt līdzi. Mēs esam stipri, un kopā spēsim cienīgi nospēlēt šo sezonu līdz galam!

Ar cieņu,
SK Babīte/Dinamo vīriešu futbola komanda

P.S.: ierosinājums sporta žurnālistiem, pirmam kārtam, būt par SPORTA žurnālistiem, nevis rakties “netīrajā veļā”. Neviens neprasa apspiest faktus, bet vienlaikus ar dīvainu ciparu svārstībām, lūdzam pievērst uzmanību pašai spēlei !!!

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/BABITEFC/?...

  -1 [+] [-]

, 2017-04-22 01:18, pirms 7 gadiem
Šķiet, LFF ne ar ko vairs nespēs pārsteigt, jo vienkārši šai organizācijai nav, kur zemāk krist futbola sabiedrības acīs

  +3 [+] [-]

, 2017-04-22 04:47, pirms 7 gadiem
Kas tad ir tās dīvainās svārstības? Nekas ne loģisks šajā mačā jau nenotika- Ventspils uzvarēja pārliecinoši un ja kāds uzlika lielu summu uz favorītu, tad koeficients nošūpojās.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-22 06:11, pirms 7 gadiem
Pēteris Ostošovs rakstīja: Kas tad ir tās dīvainās svārstības? Nekas ne loģisks šajā mačā jau nenotika- Ventspils uzvarēja pārliecinoši un ja kāds uzlika lielu summu uz favorītu, tad koeficients nošūpojās.
Ja vairāki (daudzi) liek lielas summas un viņu prognozes piepildās - tātad ir pamats aizdomām. Un pēc cirka ziemas kausā Babītei no šādām lietām jāuzmanās vairāk, nekā citiem!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-22 06:33, pirms 7 gadiem
He he,babītes zēni..un kāpēc šādas ziņas jāpublicē nakti,lai mazāks reitings un tiktu saglabāts Virsligas "spožais" tēls? Smieklīgi,nokaut divus āžus svētku mielastam,kad fixeru mēris sportā jau sen vairs nav apturams

     [+] [-]

, 2017-04-22 07:02, pirms 7 gadiem
Pats ari liku uz so speli normalu naudu uz puslaiks/spele 2/2 labs koef bija 1,82

  +2 [+] [-]

, 2017-04-22 07:08, pirms 7 gadiem
Tas ir feļetons?

  +5 [+] [-]

, 2017-04-22 08:19, pirms 7 gadiem
Neapskaužu Babītes spēlētājus šodienas spēlē pret Spartaku.Ja zaudēs ar vairāk,kā divu vārtu pārsvaru ,atkal būs iemesls runām par sarunātajām spēlēm un meklēs vainīgos spēlētājus.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-22 09:09, pirms 7 gadiem
LFF jau sāk noteikt, kur kam spēlēt? Pat bez tiešiem pierādījumiem. Tikai balstoties kādu mazu toto kantorīšu komentāriem soctīklos turpinās komandu un futbolistu nomelnošana. Tikmēr Latvijas futbola toto krustēvs berzē mazās, spalvainās roķeles un plāno kārtējo afēru.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-22 09:14, pirms 7 gadiem
bljin ja babìte ar ventspili bùtu nospèlèjusi 0:1 tad atkal bùtu kliegshana, ka fixeris.
ko no tàs komandas var gribèt, knapi velk dzìvìbu. 0:4 po djelu.
juventus - barca 3:0, 0:0 ... viss stabili fixeri, ierosinàm lietu.

  -2 [+] [-]

, 2017-04-22 09:18, pirms 7 gadiem
Caune JM rakstīja: LFF jau sāk noteikt, kur kam spēlēt? Pat bez tiešiem pierādījumiem. Tikai balstoties kādu mazu toto kantorīšu komentāriem soctīklos turpinās komandu un futbolistu nomelnošana. Tikmēr Latvijas futbola toto krustēvs berzē mazās, spalvainās roķeles un plāno kārtējo afēru.
Kurš ir mazais toto kantorītis? Federbets?..nav jau nekādas nomelnošanas,bet skaudrā dzīves patiesība,sportā jau labu laiku sportiskās intreses tiek novirzītas otrajā plāna
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-04-22 09:53, pirms 7 gadiem
norins rakstīja: Kurš ir mazais toto kantorītis? Federbets?..nav jau nekādas nomelnošanas,bet skaudrā dzīves patiesība,sportā jau labu laiku sportiskās intreses tiek novirzītas otrajā plāna
Kur ir konkrēti pierādījumi??? Ja tie būtu, Babīte jau sen ietu skuju taku. Ļurināšana soctīklos par koef svārstībām???? Tas ir līmenī - viena tante tirgū teica...

  -1 [+] [-]

, 2017-04-22 10:32, pirms 7 gadiem
HMB-LIELAIS.MACHS#2 rakstīja: Sodien fixeris la liga, par ko vel briinies?
Es jau sen vairs nebrīnos,tik pārsteidz,cik daudz vēl nevai ļautiņi uz planētas..kas labs šodien safixerēts?

  -1 [+] [-]

, 2017-04-22 10:34, pirms 7 gadiem
Caune JM rakstīja: Kur ir konkrēti pierādījumi??? Ja tie būtu, Babīte jau sen ietu skuju taku. Ļurināšana soctīklos par koef svārstībām???? Tas ir līmenī - viena tante tirgū teica...
Nu jā,tāpat vien diskvalificē komandas,atskaita spēlētājus,sacietina darboņus utt..

     [+] [-]

, 2017-04-22 10:44, pirms 7 gadiem
Kaaa var futbola federacija teikt kuri drikst spelet,kuri ne??Tas ir absurds!!Bet mums ta var,jo daudziem ir amatieru ligumi,un jebkura bridi klubs vai federacija var tevi izmest ara,un neko tu nevienam nepieradisi!!Ja visiem butu profesionalie ligumi tad klubi un futbolisti uz tadiem pretenzijam no lff puses vares versties tiesa,bet ta ka speletajam nav profesionala kontrakta ar klubu,klubs var darit ar vinu ko grib un speletajs neko nevar izdarit pret klubu vai lff!!

     [+] [-]

, 2017-04-22 10:56, pirms 7 gadiem
Nu, izmest spēlētājus bez jebkādiem pierādījumiem ir stulbi...

     [+] [-]

, 2017-04-22 11:34, pirms 7 gadiem
Iekšēja izmeklēšana? Gribētos zināt, kāda. Vienkārši prasīja - atzīsties, tu krāpies? Vai iekaustīja razģevalkās. Tiek darīts viss iespējamais, lai interesi par Latvijas futbolu mazinātu!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-22 11:48, pirms 7 gadiem
Viniem federacija pasak,ka tagad ir,izmest tos vai tos,ja ne,tad jums bus problemas,vini to dara ,ka tagad Babite.Bet ja butu normals kontrakts,Babite teiktu federacijai,paga bet mums ir ar vini kontrakts,ja mes vinu izmetisim mums bus problemas,jo vinsh var griezties uefa.Bet ta ka vinam ir amatieru Babite dara visu ko pateiks lff!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja