Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LFF klubu attīstības programmai četros gados piešķirs gandrīz divus miljonus

Agris Suveizda

LFF klubu attīstības programmai četros gados piešķirs gandrīz divus miljonus
Guntis Indriksons un Jānis Mežeckis
Foto: LFF.lv

Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās notikušās federācijas valdes sēdes ietvaros tās locekļi vienbalsīgi atbalstīja klubu ilgtspējīgas attīstības atbalsta programmas reglamentu un tās ieviešanu 2017. – 2020. gada periodam, vēsta federācijas mājaslapa.

Valdes sēdes ievadā LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks un LFF Sporta direktors Dainis Kazakevičs informēja par iepriekšējo klubu atbalsta programmu realizāciju laika posmā no 2013. līdz 2016. gadam. Aizvadītā perioda laikā LFF klubu attīstībā ieguldīja kopumā 1,28 miljonus eiro, atbalstot 91 klubu - LFF biedrus. Šajā periodā papildus tika ieguldīts vairāk nekā viens miljons eiro sintētisko futbola segumu ieklāšanai Latvijā.

Sēdes laikā Edgars Pukinsks un Dainis Kazakevičs iepazīstināja ar klubu ilgtspējīgas attīstības plānu laika periodam no 2016. līdz 2020. gadam, tostarp LFF izstrādāto klubu ilgtspējīgas attīstības atbalsta programmas reglamentu. E. Pukinsks un D. Kazakevičs vienlaikus paskaidroja programmas izveides būtību, uzsverot, ka šāda atbalsta programma ir loģisks Latvijas futbola stratēģijas realizācijas turpinājums. Papildus tam tika norādīts, ka tiks saglabātas esošās atbalsta programmas: treneru tālākizglītības programma, pasākumu atbalsta programma, inventāra atbalsta programma, vārtu iegādes atbalsta programma un sintētisko futbola segumu ieklāšanas programma.

Programmas mērķis ir atbalstīt Latvijas futbola klubus, sniedzot konsultācijas un nodrošinot finansējumu attīstības plānu realizācijai, kā arī sekmēt Latvijas futbola attīstības plāna realizāciju sadarbībā ar Latvijas futbola klubiem. LFF Sporta direktors Dainis Kazakevičs uzsvēra, ka šī atbalsta programma radīta, lai stiprinātu Latvijas futbola klubus. D. Kazakevičs piebilst, ka LFF redz klubos lielu attīstības potenciālu, proti, klubi tiek uzskatīti kā būtiski sadarbības partneri daudzos projektos, piemēram, kopīgu pasākumu rīkošanā. Šāda programma veicinās klubu iespējas komunikācijā ar attiecīgajām pašvaldībām, tostarp papildus finansējuma piesaistē.

Lēmums apstiprināt “Klubu ilgtspējīgas attīstības atbalsta programmu” gandrīz divu miljonu eiro vērtībā un tās reglamentu realizēšanai 2016. – 2020. gada ietvaros tika pieņemts vienbalsīgi. Valdes sēdes otrajā daļā LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks iepazīstināja ar precizēto LFF Kongresa scenāriju, pamatojoties uz LFF biedru iesniegtajiem priekšlikumiem, kā arī ar Latvijas Futbola attīstības stratēģiju.

Uzklausot sagatavoto informāciju, LFF Valde apstiprināja sekojošu 2016. gada 29. aprīļa LFF kongresa precizēto darba kārtību:

1. Balsu skaitītāju iecelšana;
2. Darba kārtības apstiprināšana;
3. Kongresa reglamenta apstiprināšana;
4. Biedru iecelšana protokola pārbaudei;
5. Biedru izslēgšana;
6. Ziņojums par prezidenta darbu, valdes locekļu darbu, kā arī ģenerālsekretāra darbu;
7. Revidētā gada pārskata prezentācija;
8. Zvērināta revidenta ziņojums;
9. Revidētā gada pārskata un zvērināta revidenta ziņojuma apstiprināšana;
10. Neatkarīga zvērināta revidenta iecelšana;
11. Debates;
12. Izpilddirektora ziņojums par futbola ilgtermiņa attīstības plānu;
13. Diskusija par LFF prezidenta amata kandidātu atbilstību LFF prezidenta amatam;
14. LFF valdes locekļu, prezidenta un viceprezidentu vēlēšanas;
15. LFF juridisko komisiju locekļu ievēlēšana;
16. Biedru kandidātu uzņemšana;
17. Biedru uzņemšana;
18. Kongresa slēgšana.

LFF Valde apstiprināja biedru uzņemšanas komisiju biedru kandidātu un biedru kandidātu pretendentu izvērtēšanai sekojošā sastāvā: J.Mežeckis, D.Kazakevičs, A.Saļņikovs, A.Gaidels. Komisijas pilnvaru termiņš š.g. 30. aprīlis. LFF Valde konceptuāli atbalstīja arī Latvijas Futbola attīstības stratēģiju un nolēma virzīt to prezentēšanai LFF Kongresā š.g. 29. aprīlī.

Izmantotie resursi:
LFF Valde apstiprina klubu ilgtspējīgas...

  +1 [+] [-]

, 2016-04-22 18:09, pirms 8 gadiem
Uzklausot sagatavoto informāciju, LFF Valde apstiprināja sekojošu 2016. gada 29. aprīļa LFF kongresa precizēto darba kārtību:

5. Biedru izslēgšana;

Kas tur Mairis Briedis pie ieejas dežurēs un "slēgs" ārā biedrus?

  -1 [+] [-]

, 2016-04-22 18:10, pirms 8 gadiem
Gan jau ka LFF pārsteigumus nesagādās un tie kas atbalstīs KK tos tad arī kāds tur izslēgs!

  +1 [+] [-]

, 2016-04-22 19:09, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: Gan jau ka LFF pārsteigumus nesagādās un tie kas atbalstīs KK tos tad arī kāds tur izslēgs!
Kongresā vajadzēs stingru apsardzi, man liekas, ka dūres KK ar Guņu izvicinās!

  +1 [+] [-]

, 2016-04-22 19:26, pirms 8 gadiem
JM daudzās bildēs vienaldzīgi skatās uz papīriem un var redzēt neko nesaprot. Nezinu kurš tur labāks GI vai KK, bet JM laiks iet "nopelnītā" atpūtā - pietiek pakaļu sildīt krēslā.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-22 19:40, pirms 8 gadiem
Kārtējie meli! To jau mēs redzam kā māna klubus ar mākslīgo segumu uzlikšanu! Kazakēviča kungs! Jūsu uzvedība dažkārt ir kā mazam bērnam kam noņemta mantiņa! Cik vidzemē ir uzlikti jūsu apsolītie mākslīgā seguma laukumi? Vai arī ja Valmiera nespēlē virslīgā tad tur nav jēga ieguldīt???

     [+] [-]

, 2016-04-22 20:23, pirms 8 gadiem
Vispār jau tagad viņi varētu būt spiesti sākt kaut ko ieguldīt, jo pārāk liela uzmanība viņu neizdarībai šobrīd pievērsta. Bet, ja izslēgs visus, kas viņus kritizē, tad Latvijas futbolā sagaidāma liela šķelšanās.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-22 21:53, pirms 8 gadiem
zevss2 rakstīja: Kārtējie meli! To jau mēs redzam kā māna klubus ar mākslīgo segumu uzlikšanu! Kazakēviča kungs! Jūsu uzvedība dažkārt ir kā mazam bērnam kam noņemta mantiņa! Cik vidzemē ir uzlikti jūsu apsolītie mākslīgā seguma laukumi? Vai arī ja Valmiera nespēlē virslīgā tad tur nav jēga ieguldīt???
Kkādi mākslīgie segumi jau ir arī Valmierā:

Limbažu ielas stadionā (to gan grūti nosaukt par stadionu) jau gadiem ilgi ir mākslīgais segums, es nezinu vai to lika par LFF naudu, bet segums tur ir, jāsaka gan ka diezgan nekvalitatīvs viņš ir jau no pašā sākuma!

Tāpat pie Olimpiskā centra kur Valmiera aizvada mājas spēlēs sezonas sākumā arī ir mākslīgais segums, arī gan nezinu vai tas ir LFF nopelns!

  +2 [+] [-]

, 2016-04-22 22:00, pirms 8 gadiem
Lai uzceltu vajadzīgo skaitu futbola laukumu, jāiegulda ir nevis 1, bet vismaz kādi 10-15 miljoni. Un tas ir par plikiem laukumiem, bez tribīnēm, hallēm, utt.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-22 22:31, pirms 8 gadiem
Droši vien sakritība, ka lēmums piešķirt naudu tieši pirms vēlēšanām. Un nākošā reize būs pirms nākamajām