Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: "Ticu Mujeci par 120 procentiem"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ašvorts: "Ticu Mujeci par 120 procentiem"
Pols Ašvorts
Foto: Māris Greidāns

Piedāvājam FK "Ventspils" galvenā trenera Pola Ašvorta un FK "Jelgava" galvenā trenera Vitālija Astafjeva komentārus pēc "SynotTip" Virslīgas mača, kurā ventspilnieki savā laukumā svinēja uzvaru 1:0.

Pols Ašvorts, FK "Ventspils" galvenais treneris: "Esmu ļoti apmierināts, ka izdevās uzvarēt "Jelgavu”, kas ir tiešām nopietns pretinieks. Zinu, cik grūti spēlēt pret šo komandu. Esmu divas reizes spēlējis pret "Jelgavu", un šo 180 minūšu laikā gūti tikai vieni vārti. Zinājām, ka gūt vārtus nebūs viegli, bet vajadzēja arī akurāta spēle aizsardzībā. Lepojos ar saviem spēlētājiem, ka viņi cīnījās līdz galam un izpildīja uzdevumu tikt šajā mačā pie trim punktiem.”
Vitālijs Astafjevs, FK "Jelgava" galvenais treneris:"Spēlējām pret komandu, kas šajā sezonā vēl nav zaudējusi. Diemžēl nekļuvām par pirmo komandu, kas viņus uzvar. Gatavojāmies, nopietni analizējām pretiniekus, brīdināju spēlētājus, ka jānosedz piespēles, jāuzmana spēlētāji, bet pirmajā puslaikā tas neizdevās. Otrais jau bija dzīvīgāks, no mūsu puses jau arī bija kaut kādi momenti, bet ar to tomēr nepietika. Laikam jau pietrūka meistarības, lai lauztu spēles gaitu. Mums tagad ievilkusies neveiksmju sērija, bet ceru, ka nākamajā nedēļā izdosies revanšēties. Mūs gaida kausa spēles un, cerams, laba cīņa"
Vai šis ir sarežģītākais brīdis jūsu trenera karjerā? Piedzīvoti trīs zaudējumi pēc kārtas.
"Trenera karjerā daudz var gadīties. Spēli no spēles cenšamies kaut ko uzlabot, pārvarēt krīzi, bet pagaidām nesāk. Tā dažreiz gadās, ka vieni brīdi esi zirgā, bet pēc tam nekas nesanāk.”
Kādas situācija ir ar Freimani un cik gatavs spēlēt ir Kļuškins?
"Freimanis iepriekšējā mačā iedzīvojās savainojumā, tāpēc nevarēja šodien palīdzēt, un Dialo spēlēja flangā. Acīmredzot šie pārkārtojumi nenāk par labu, jo jau tā ir problēmas ar virknējuma atrašanu. Esam meklējumos. Ar Kļuškinu viss kārtībā, šodien nospēlēja savu pirmo pilno spēli, un šajos apstākļos esmu ļoti apmierināts ar viņa sniegumu. Ļoti ceru uz viņa palīdzību sezonas gaitā. "
Kur palicis Sorokins?
"Sorokins un Davidenkovs devušies stažēties Kijevas "Dynamo-2", pie dublieriem, tāpēc nevarēja mums šodien palīdzēt."

Pol, otrajā puslaikā nācās krietni panervozēt, jo "Jelgava" uzbruka daudz. Kāds bija iemesls?
"Es domāju, spēli ietekmēja vējš. Pirmajā puslaikā mēs bijām labāki, bet otrajā jau "Jelgava" vairāk bija mūsu laukuma pusē. Cerēju, ka pirmajā puslaikā izdosies gūt divus vārtus, jo zināju, ka otrajā būs grūti, un tieši vēja dēļ."

Jau nospēlēts pusotrs mēnesis, komandas gan jau ir iejutušās, tomēr šodien abām komandām bija ļoti daudz brāķa piespēlēs. Ar ko tas skaidrojams
Astafjevs: "Vienkārši šodien bija daudz cīņas. Komandas neļāva viena otrai brīvi uzņemt bumbu, izdarīt piespēli, kas arī radīja šīs kļūdas. Otrkārt, komandas pirmo reizi spēlēja uz dabīgā zālāja, uz kura spēle tomēr ir citādāka, bet trešais iemesls bija vējš. Tālās piespēles izdarīt precīzi gandrīz vai nebija iespējams, lai gan dažkārt sanāca. Tā kā es neteiktu, ka būtu bijis daudz brāķa, bet gan bija daudz cīņas. "
Ašvorts: "Ja skatījāties iepriekšējo spēli ar Daugavpili, redzējāt, ka tur gandrīz nebija kļūdu. Niko atdevu labu tālu piespēli, Rugins, Jemeļins. Ar "Jelgavu" spēles ir tādas, ka abas komandas ļoti grib uzvarēt maču, cīnās, tāpēc šādas situācijas ir normāla. Vitālijam taisnība, ka arī vējš traucē spēlēt. Vissliktākie laika apstākļi futbolam ir, kad pūš vējš."

Pirmā spēle uz dabiskā seguma, cik sarežģīta komandai bija šī pāreja?
Ašvorts:"Labs jautājums, bet tas drīzāk jāprasa spēlētājiem, kuri bija laukumā. Abām komandā tā bija pirmā spēle uz dabīgā zālāja, bet jāsaka, tas bija lieliski sagatavots. Laukuma kopēji bija paveikuši fantastisku darbu, jo tas bija tiešām ļoti, ļoti labs. "
Bet cik daudz treniņi pirms šīs spēles bija uz dabīgā zālāja?
"Viens uz šī laukuma, bet divi treniņu laukumā, tā kā kopā trīs. "
Astafjevs: "Tiešam jāuzslavē laukuma kvalitāte. Tagad gatavojam savu galveno laukumu, kur jau izdīgusi zāle. Ceram tur rādīt labu futbolu, bet treniņi uz dabiskā seguma tiešām bijuši tikai pāris.”

Pol, kā jūs novērtējat Mujeci spēli? Vai nav tā, ka viņš šodien krietni pārturēja bumbu?
"Mujeci ir labs uzbrucējs, un es viņam ticu par 120 procentiem. Viņš vienkārši ļoti grib gūt vārtus, kas nekā nesanāk, tāpēc brīžiem varbūt pārcenšas. Ļoti gaidu viņa pirmos vārtus, jo zinu, ka pēc tam būs vēl daudzi. Daudz uzbrucējiem bijuši tādi brīži, kad ilgstoši nesanāk iesist, un tas ir normāli. Trenerim jātic spēlētājam, bet viņam es ticu. "
Diez vai pareizi ir uzstādīt uzdevumu, gūt vārtus par katru cenu, nespēlējot uz komandu? Otrajā puslaikā bija moments, kad viņš gandrīz izgāja viens pret vienu, varēja izdarīt piespēli pa labi, kur droši vien būtu simtprocentīgi vārti, taču tā vietā izlēma sist pats.
"Līdzīgs moments šosezon bija arī Karlsonam, kurš varēja piespēlēt Ndue, bet sita pats, lai gan pirms tam nebija guvis vārtus. Tā gadās. Uzbrucējiem jābūt nekaunīgiem un jācenšās spēlēt pašam. Tādam jābūt viņa raksturam. "
Un kā ir ar aizsargiem? Boranijaševičs šodien divas reizes centās apspēlēt sāncenšus, lai gan aiz viņa vairs neviena nebija un varēja sanākt bīstams pretuzbrukums?
"Jūs varat kritizēt spēlētājus, bet es nekad nekritizēšu savus futbolistus. Niko ir ļoti labs spēlētājs, Daugavpilī guva skaistus vārtus, un es viņam ticu. Kļūdās katrs cilvēks, arī es, un no kļūdām mēs mācāmies."

Pols pēc iepriekšējā mača nosauca Karlsonu par Latvijas labāko uzbrucēju. Kā jūs, Vitālijs, komentētu šo paziņojumu?
"Es tam piekritīšu. Viņam ir liela pieredze un arī meistarība, ko šodien Ģirts arī apliecināja. Neklājās mūsu aizsargiem viegli, lai gan palīdzēt vajadzēja balsts pussargiem Redjko un Lazdiņam. Tomēr pat tad, kad bumu saņēma cīņā ar diviem spēlētājiem, viņš to nezaudēja, bet vārtu guvumā lieliski ieskrēja un izlēca tieši tajā vietā, kur būs bumba. Rezultāts rāda, cik meistarīgs viņš ir. "

  +2 [+] [-]

, 2016-04-22 23:31, pirms 8 gadiem
Es ari ticu Mujeci, vinam ir dazas iipassibas kas citiem uzbrucejiem nav.

     [+] [-]

, 2016-04-23 08:10, pirms 8 gadiem
Pol, kā jūs novērtējat Mujecis spēli? Vai nav tā, ka viņš šodien krietni pārturēja bumbu?
"Mujecis ir labs uzbrucējs, un es viņam ticu par 120 procentiem."

Ja šitā kropļojat uzvārdu, tad ticu, ka jautājumam vajadzētu skanēt - "Pol, kā jūs novērtējat Muječa spēli?". Un virsrakstam "Ticu Mujecim par 120 procentiem".
Vienkārši latviešu valodas gramatikas likumi.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-23 09:07, pirms 8 gadiem
Šoreiz saturīgi jautājumi,labas atbildes.Boranijaševičs tiešām pabojāja nervus.Liekās tomēr brīžam par daudz šis aizsargs ņem uz sevīm.Kaut gan no otras puses, aktivitāti nevajadzētu bremzēt.Varbūt tiešām Polam taisnība?Mujeci jāgūst pirmie vārti,tad jau aizies,tāpēc ļoti centās ,šoreiz pārāk individuāli.Nekas,varbūt pelde aukstā jūrā nāks par labu

  -3 [+] [-]

, 2016-04-23 11:06, pirms 8 gadiem
Ja jau Ašvorts,tad Pauls,nevis Pols!!