Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Solovjovs: "Jaunībā disciplīnas pārkāpumi bija, tagad vairs nav"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Solovjovs: "Jaunībā disciplīnas pārkāpumi bija, tagad vairs nav"
Aleksandrs Solovjovs
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Latvijas futbolists Aleksandrs Solovjovs pirmdien spēlēja Daugavpils "Daugavas" dublieru komandas sastāvā Virslīgas dublieru čempionātā. Nevis tāpēc, ka būtu tik zemu kritis, bet gan spēļu prakses atgūšanai. Sportacentrs.com izmantoja izdevību ar viņu aprunāties pēc dublieru mača noslēgšanās.

Aleksandrs Solovjovs savulaik tika iekļauts visās Latvijas jauniešu izlasēs, bet šķietami loģisks turpinājums, lielā izlase, nesekoja. Sācis futbolista karjeru "Skonto" sistēmā, viņš klejoja pa daudziem klubiem (tai skaitā bijis daudzās pārbaudēs), bet nevienā vietā pārāk ilgi neuzkavējās. Par Solovjova karjeras augstāko punktu laikam jau var uzskatīt četras pilnas spēles UEFA Eiropas līgā "Ventspils" sastāvā 2009./10. gada sezonā, tostarp palīdzot dzeltenzilajiem izcīnīt neizšķirtu pret "Hertha" viesos (1:1) un "Heerenveen" mājās (0:0).

2013. gada sezonu Solovjovs uzsāka Jūrmalas "Spartakā", bet sezonas vidū pārcēlās uz Daugavpils "Daugavu". Šai klubā 26 gadus vecais Aleksandrs spēlē arī šobrīd. Šīs sezonas Virslīgas pirmajās divās spēlēs Solovjovs izgāja pamatsastāvā, bet nākamajās divās praktiski nespēlēja (uzvarā pret "Mettu" izgāja uz maiņu 85. minūtē), otrdien izejot "Daugavas" dublieru pamatsastāvā un gūstot uzvaras vārtus pa taisno no stūra sitiena pret Rīgas "Daugavas" dublieriem (2:1).

Kāpēc nepiedalījies pēdējās divās galvenās komandas spēlēs Virslīgā?
Man bija ceļgala savainojums, tikai tagad sāku "atjaunoties", piespiedu kārtā izlaidu vairāk nekā nedēļu. Šodien vajadzēja atbraukt palīdzēt dublieru komandai, pie reizes pašam pamazām atgūstot sportisko formu, lai pēc tam jau varētu palīdzēt galvenajai komandai.

Parīt kausa mačā pret "Skonto" jau varēsi palīdzēt?
Nē, man no pagājušā gada "velkas" divu spēļu diskvalifikācija [Solovjovs nopelnīja sarkano kartīti 2013. gada septembrī 4:0 uzvarā pret JDFS "Alberts" un pirms nedēļas pret "Ventspili" (2:1) izlaida pirmo no divām spēlēm - aut.].

Ja runājam par Virslīgu, uzskati, ka Daugavpils "Daugava" var skrieties ar "Ventspili", "Skonto"?
Domāju, ka jā. Skatos, ka šogad čempionātā ir spēka ziņā līdzīgas komandas un visiem ir izredzes. Rezultāti kaut kādā mērā pat šķiet jocīgi - ierastie pastarīši mēdz uzveikt ierastos līderus. Visiem ir savas iespējas, turklāt čempionāts tikko tikai sācies.

Ja sezonas izskaņā "Daugava" būtu tai pašā 3. vietā, ko ieņēma pagājušajā gadā, tu būtu priecīgs?
Tikt medaļniekos vienmēr ir labi. Protams, ja vien radīsies iespēja tikt vēl augstāk, tad centīsimies to paveikt.

Uz "Daugavu" pārnāci 2013. gada vidū no "Spartaka". Tagad vari atklāt iemeslus?
Tas viss bija atkarīgs no "Spartaka" vadības. Negribētu šobrīd par viņiem runāt. Viņi vienkārši rīkojās zemiski. Lai tas paliek uz viņu sirdsapziņas.

Kurš bija tas cilvēks, kas paaicināja uz Daugavpili?
Romāns Lajuks [tā brīža "Daugavas" direktors - aut.]. Viņš piezvanīja un sacīja, ka es būtu noderīgs komandai un varētu to pastiprināt. Es ilgi nedomāju, tas bija iepriekšējā gada čempions. Zināju, ka ar šo komandu ir iespējams cīnīties par medaļām un nedomājot uz turieni pārgāju.

Savas karjeras laikā esi paguvis apbraukāt bez maz vai visu Eiropu, taču nekur tā pa īstam nenostiprinājies. Cilvēki mēļo, ka pie vainas esot bijušas arī disciplīnas problēmas...
Varbūt kaut kad jaunībā arī tā bija, bez disciplīnas pārkāpumiem neiztika. Uzticējos neīstajiem cilvēkiem neīstajā laikā. Tāpēc tā sanāca, ka nekur nenostiprinājos.

Šobrīd vari, roku uz sirds liekot, apgalvot, ka pilnībā nododies tikai un vienīgi futbolam?
Jā, pilnībā, pilnībā! Aizbraucu uz Daugavpili, un tur man ir tikai un vienīgi treniņi. Nu vēl arī papildus mājās mācos.

Vēl ceri aizbraukt spēlēt futbolu uz ārzemēm?
Cerēšu. Viss ir atkarīgs no manis un tā, kā sevi parādīšu. Cilvēki manu spēli redz, nekāda priekškara nav - ja labi spēlēšu, noteikti kādi interesanti piedāvājumi sekos.

  +5 [+] [-]

, 2014-04-22 07:06, pirms 10 gadiem
Būtu jau labi,ja cilvēki ta pēkšņi mainītos.Nepatīk tikai intervijā šis teikums:" Uzticējos neīstajiem cilvēkiem neīstajā laikā. Tāpēc tā sanāca, ka nekur nenostiprinājos."Izrādās visur ir bijuši neīstie cilvēki,tikai pats balts un pūkains.Domāju neko viņš nav mainījies,bet kā saka :"dzīvosim ,redzēsim."

  +3 [+] [-]

, 2014-04-22 10:55, pirms 10 gadiem
alguns rakstīja: Būtu jau labi,ja cilvēki ta pēkšņi mainītos.Nepatīk tikai intervijā šis teikums:" Uzticējos neīstajiem cilvēkiem neīstajā laikā. Tāpēc tā sanāca, ka nekur nenostiprinājos."Izrādās visur ir bijuši neīstie cilvēki,tikai pats balts un pūkains.Domāju neko viņš nav mainījies,bet kā saka :"dzīvosim ,redzēsim."
Vai ne? Visi vainīgi izņemot pašu!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-22 14:47, pirms 10 gadiem
alguns rakstīja: Būtu jau labi,ja cilvēki ta pēkšņi mainītos.Nepatīk tikai intervijā šis teikums:" Uzticējos neīstajiem cilvēkiem neīstajā laikā. Tāpēc tā sanāca, ka nekur nenostiprinājos."Izrādās visur ir bijuši neīstie cilvēki,tikai pats balts un pūkains.Domāju neko viņš nav mainījies,bet kā saka :"dzīvosim ,redzēsim."
ir ljoti daudz cilveeku, kuri ir gatavi staastiit jebko. futbolaa tie var buut kluba treneri, direktori, kas sola lielas algas, preemijas, speeles laikus un veel visu ko, bet beigaas algas kaveejaas, speeleet nedod vai ko taadu. veel arii agjenti biezhi ir taadi, kas piegaadaa speeleetaajus, kaadus klubs nav veeleejies. teiksim, klubs meklee 190cm+ centra aizsargu, bet uz paarbaudeem atbrauc 175cm malējais aizsargs.