Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" jaunpienācējs Babajans: "Dānijas Superlīgā mēs varētu būt labāko četriniekā"

Agris Suveizda

"Riga" jaunpienācējs Babajans: "Dānijas Superlīgā mēs varētu būt labāko četriniekā"
Edgars Babajans. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

Latvijas trīskārtējā čempione futbolā "Riga" turpina iepazīstināt ar saviem jaunpienācējiem un publicējusi video interviju ar Vācijā dzimušo un Dānijā uzaugušo Armēnijas izlases pussargu Edgaru Babajanu.

Babajans visu līdzšinējo futbola dzīvi pavadīja Dānijā, un viņš tika lūgts salīdzināt "Riga" spējas: "Mums ir daudz jaunpienācēju un mums vēl vajag laiku, lai saspēlētos, taču pēc spēlētāju līmeņa un komandas potenciāla domāju, ka mēs Dānijā, ja spēlētu Superlīgā, būtu vadošajā četriniekā. Jūs līdzvērtīgi spēlējāt pret "Kobenhavn" un Glāzgovas "Celtic", kas ir ļoti liela komanda. Šie rezultāti parāda līmeni, kādā jau esam. Mēs esam liela komanda, un domāju, ka mums būs labas izredzes iekļūt Eirokausu grupu turnīrā."

Pašlaik Dānijas čempionāta vadībā ir "Brondby", apsteidzot "Midtjylland", "Aarhus" un "Kobenhavn". Babajans sezonu sāka Dānijas 1. līgā, jo viņa pārstāvētā "Hobro" nenoturējās Superlīgā, bet ziemā pusgadu pirms līguma beigām izbeidza sadarbību un pārcēlās uz "Riga". Babajans skaidroja, ka kluba maiņa viņam bija nepieciešama, lai uzlabotu izredzes cīņā par vietu Armēnijas izlasē, - viņš uzskata, ka Dānijas 1. līgu jau ir pāraudzis un var spēlēt augstākā līmenī.

Galvenā izšķiršanās Babajanam bijusi starp "Riga" un Dānijas Superlīgas klubiem, taču viņš jutis, ka Latvijas klubs viņu vēlējies visvairāk, un arī viņam pašam ļoti paticis gan spēles stils, gan iespēja cīnīties par trofejām – līdz šim viņš lielākoties spēlējis pretuzbrukumu futbolā un cīnījies par neizšķirtiem un salīdzinoši retām uzvarām, nevis par uzvaru katrā spēlē. Babajans Armēnijas izlasē ir aizvadījis 11 spēles un guvis vienus vārtus. Viņa pamatpozīcija ir kreisais spārns, tomēr Babajans, kura darba kāja ir labā, bilst, ka var spēlēt pilnīgi visās pozīcijās priekšējā līnijā.

     [+] [-]

, 2021-02-27 22:18, pirms 3 gadiem
Kur tik zaļu pļavu atrada februārī?!