Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaks" atrod jaunus latviešus un bosnieti, "Daugavpilī" amerikāņu treneris

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

"Spartaks" atrod jaunus latviešus un bosnieti, "Daugavpilī" amerikāņu treneris
Ēriks Punculs "Spartaka" kreklā pirms pieciem gadiem / Foto: Futbola Virslīga

Šoziem vietējais klubu futbols nelutina ar lērumu pārbaudes spēļu Latvijas zemē. Piecas Virslīgas komandas centīsies sagaidīt pavasari siltajās zemēs, bet vēl četru vienību futbolistiem paredzēti regulāri braucieni uz kaimiņvalstīm. Līdz ar to otrdien "Skonto" hallē notikušo maču starp "Spartaku" un "Daugavpili" var uzskatīt par teju ekskluzīvu.

22. janvārī Emīla Melngaiļa ielā 1a satikās pat trīs Virslīgas komandas. Mirkli pirms jūrmalnieku un daugavpiliešu mača noslēdzās Mariana Pahara vadītās "Jelgavas" treniņš. Nodarbībā piedalījās arī Aleksandrs Cauņa, kurš pagājušajā nedēļā nokārtoja B-UEFA trenera licences eksāmenu.

Savstarpējā pārbaudes spēlē abu klubu sezonas sagatavošanās plānā parādījās pēdējā brīdī. "Daugavpils" par gaidāmo maču ziņoja dienu iepriekš, kamēr Jūrmalas "Spartaks" informēja savus līdzjutējus radio ēterā. Uz spēli, kas sākās darba dienas vidū [plkst. 13:00], atnāca ap 30 cilvēkiem, kuru vidū bez trīs iepriekšminēto klubu pārstāvjiem varēja manīt bijušo Latvijas nacionālās izlases galveno treneri Aleksandru Starkovu. Pirmo puslaiku klātienē vēroja "Spartaka" īpašnieks Marko Trabuki, kurš pēc mača beigām atgriezās "Skonto" hallē, lai ilgāk aprunātos ar komandas galveno treneri Nuncio Dzavetjēri.

Itālijas speciālists sākumsastāvā sūtīja tikai četrus futbolistus, kuri Jūrmalā spēlēja arī 2018. gada sezonā [Ingus Šlampe, Edgars Vardanjans, Ričards Korzāns un krievu leģionārs Jevgeņijs Kobzars]. Vārtus pirmajā puslaikā sargāja Vitālijs Meļņičenko, par kura iespējamo pievienošanos "Spartakam" ziņojām vakar. Centra aizsargu pāri veidoja Vitālijs Smirnovs un Krievijā izaudzis bosnietis Ermins Imamovičs. Kreisajā malā no pirmajām minūtēm spēlēja Ņikita Bērenfelds un Artis Jaudzems, bet laukuma vidū Dzavetjēri pamēģināja 2001. gadā dzimušo Denisu Stradiņu [pērn 19 spēles "Super Novas" sastāvā 1. līgas čempionātā]. Visbeidzot, pēc trīs gadu pārtraukuma "Spartaka" kreklā uzspēlējis uzbrūkošais pussargs Ēriks Punculs.

BFC "Daugavpils" komanda, kas šogad jau paspējusi aizvadīt vienu spēli [1:4 zaudējums Kauņas "Žalgirim", vārti Vugaram Askerovam], pret divkārtējiem Latvijas čempioniem pārbaudīja vairākus viesspēlētājus. Otrajā puslaikā Daugavpilij laukumā vienlaicīgi atradās seši melnādainie futbolisti. "Mūsu leģionāri ir no visām pasaules malām," komentēja kluba vadītājs Aleksandrs Isakovs, "trūkst tikai kāda austrālieša!" Pirmajā puslaikā Viktora Moroza vadītās komandas uzbrukumā devās Vugars Askerovs un japānis Kjosēi Satake, kurš pērn Rēzeknes FA/BJSS sastāvā nospēlēja trīs spēles, kurās paguva izcelties ar sešiem (!) vārtiem.

Tieši Satake spēles 19. minūtē izvirzīja daugavpiliešus vadībā. "Spartaks" ātri prata atspēlēties - Ričardu Korzānu nogāza soda laukumā, bet piešķirto 11 metru soda sitienu realizēja Edgars Vardanjans. Otrajā puslaikā Jevgeņijs Kobzars izcīnīja bumbu vārtu priekšā un iebakstīja to Ivana Dubodelova sargātajos vārtos. Jābilst, ka pēc pārtraukuma jūrmalniekiem laukumā devās kluba ģenerāldirektors Edgars Gauračs. Tāpat spēlē iesaistījās Edgars Jermolajevs, kurš pērnās sezonas otrajā pusē aizvadīja četras spēles vairs neeksistējošas RTU FC/"Skonto Academy" komandas sastāvā.

Daugavpiliešiem īpaši izcēlās kreisās malas aizsargs no ASV. Jaunais amerikānis centās daudz komunicēt un komentēja teju katru partneru darbību. "Nākotnē izaugs par labu treneri," tribīnēs smaidīja Viktors Morozs [laukuma malā spēli vadīja asistents Vladimirs Žavoronkovs]. Mača galotnē, izejot caur pretinieku kreiso malu, "Spartaks" varēja gūt savus trešos vārtos spēlē, taču Gaurača raidītā bumba aizlidoja nedaudz pāri vārtiem. Beigu rezultāts 2:1 Jūrmalas vienības labā.

Piektdien "Spartaks" dosies uz Klaipēdu, kur aizvadīs pārbaudes spēli pret Palangas vienību. "Daugavpils" savukārt sestdien tiksies ar citu Lietuvas komandu Viļņas "Vytis".

  +1 [+] [-]

, 2019-01-22 17:55, pirms 5 gadiem
Kautko sīkāk par D-pils leģiem kādu INFO kads var piemest.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-22 18:16, pirms 5 gadiem
Varēja jau arī Askerovam pendeli iedot, tik pat labi spēle būtu ar pretēju rezultātu ievirzījusies.
Satake ir nereāls veiksmes stāsts. Pirms sešiem mēnešiem atbrauc no Japānas spēlēt LV 2. līgā, bet tagad izskatās, ka varētu būt pamatsastāva cienīgs spēlētājs Virslīgas komandai. Visu cieņu!

  -4 [+] [-]

, 2019-01-22 19:36, pirms 5 gadiem
''Daugavpilij laukumā vienlaicīgi atradās seši melnādainie futbolisti''
''Pirmajā puslaikā Viktora Moroza vadītās komandas uzbrukumā devās Vugars Askerovs un japānis Kjosēi Satake''

Man nav skaidra raksta autora doma...kāda starpība ādas krāsai? Ja reiz uzraksta, ka laukumā bija 6 melnādainie, tad jāraksta arī cik laukumā eiropīdie, aziāti un tamlīdzīgi.

''Daugavpiliešiem īpaši izcēlās kreisās malas aizsargs no ASV''

Nav norādīta sīkāka info, bet varbūt šis amerikānis ir ar melnu ādas krāsu. Ja tā ir, tad vel jo vairāk autors ir galvu saspiedis aiz sava rasisma.

Ak, jā ja man atmiņa neviļ tad šis kadrs ir tas, kurš pirms dažiem gadiem Virslīgas tiešraidē stāstīja par spēlētāju kurš spēlējis Krimas klubā, kā Krievijas nevis Ukrainas daļu. Ko tad pretīgais okupant nemini cik tavējie bija laukumā?

  -2 [+] [-]

, 2019-01-22 19:40, pirms 5 gadiem
P.S. Pārbaudīju. Raksta autors ir tas pats kurš Krimu uzskata par Krievijas daļu. Tad nav jābrīnās, ka tādi subjekti izplata savos rakstos arī aizspriedumainus iestarpinājumus...

  -1 [+] [-]

, 2019-01-22 19:57, pirms 5 gadiem
elfs rakstīja: P.S. Pārbaudīju. Raksta autors ir tas pats kurš Krimu uzskata par Krievijas daļu. Tad nav jābrīnās, ka tādi subjekti izplata savos rakstos arī aizspriedumainus iestarpinājumus...
Arkaša jau savai senču Roģinai neko sliktu neteiks. Tādēļ arī viņš vēljoprojām Sportacentrā ir tikai ārštata darbinieks.

     [+] [-]

, 2019-01-22 20:00, pirms 5 gadiem
elfs rakstīja: P.S. Pārbaudīju. Raksta autors ir tas pats kurš Krimu uzskata par Krievijas daļu. Tad nav jābrīnās, ka tādi subjekti izplata savos rakstos arī aizspriedumainus iestarpinājumus...
Linku uz informāciju, ka autors uzskata Krimu par Krievijas daļu?

     [+] [-]

, 2019-01-22 20:02, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Arkaša jau savai senču Roģinai neko sliktu neteiks. Tādēļ arī viņš vēljoprojām Sportacentrā ir tikai ārštata darbinieks.
Kāpēc ārštata?

  +1 [+] [-]

, 2019-01-22 21:25, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāpēc ārštata?
Tas ir pēc SC pieejamās info. Redakcija - Sportacentrs.com

     [+] [-]

, 2019-01-22 21:48, pirms 5 gadiem
andzis rakstīja: Linku uz informāciju, ka autors uzskata Krimu par Krievijas daļu?
SYNOTtip futbola Virslīga: FS METTA/LU - BFC...

Šīs spēles laikā vairākas reizes viņš stāstīja par kādu Daugavpils spēlētāju, kurš spēlējis Krimā. Precīzi nevarēšu citēt, bet tur nekas nebija pārprotams. Krima viņam ir Krievijas daļa. Nodevējs...

Kalniņam divi vārti, "Metta/LU" pirmo reizi...

Un ne es vienīgais to pamanīju:

''Matīss Priedīts , 2016-03-13 16:58, pirms 3 gadiem , ignorēt , atbildēt
Deportivo rakstīja: Arī šoreiz varēja dzirdēt nezūdošo Latvijas komentētāju filozofēšanu, ka futbolā mazākums spēli tik daudz neietekmē kā hokejā vai handbolā.
Un to, ka Krima ir Krievija.''

  +2 [+] [-]

, 2019-01-22 22:00, pirms 5 gadiem
Šeit spēles momenti: https://youtu.be/R_qFiVfZU5U
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-01-22 23:10, pirms 5 gadiem
Krima ir Ukrainas daļa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-01-23 00:50, pirms 5 gadiem
lonja rakstīja: kurā vietā?varbūt Tavos un vēl dažu iedomu sapņos arī irbet tāpēc jau ir sapņi un ir realitāte!
Gribi teikt, ka bruņots iebrukums citas valsts teritorijā ir pilnīgi normāls? Krima ir Krievijas sastāvdaļa tikai tādiem prokremliskiem vateņiem, kā tu, kam tava fīrera Putina ģeopolitiski ekspansīvās tieksmes sagādā baudu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-01-23 11:17, pirms 5 gadiem
lonja rakstīja: kur kad un kas bruņoti iebruka Krimā?
Ukrainas patreizējā vara leģitīma ir tikai tādiem ASV bļodlaižām,kā tu!kam ASV ekspansija visā pasaulē sagādā bauduASV to vien dara,kā iebrūk citu valstu teritorijās,ja nu kas!gan jau ka to neesi pamanījis?vai saimnieki neļauj par to runāt?
Var jau būt, ka "Zaļie" tur bija tur tikai apsardzes lomā, tā teikt, pieskata, lai pareizo izvēli atzīmē tauta
https://www.delfi.lv/news/arzemes/p...

Lūk, atšķirība no manis un tevis. Es redzu divas agresīvas lielvaras, pa vienai gan austrumos, gan rietumos. Savukārt tev drauds pasaules drošībai ir tikai amerikāņi.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-24 19:34, pirms 5 gadiem
Spartakā uz spēli bija - Boriss Bogdaškins, Andrejs Kovaļovs, Ēriks Punculs kā arī Jermolajevs. Cik es zinu neviens no viņiem Spartakā nepaliks.
Aplama informācija par spēlētājiem