Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Pertija: "Ivanovs pret "Fenerbahce" bija labākais aizsargs laukumā"

Pertija: "Ivanovs pret "Fenerbahce" bija labākais aizsargs laukumā"
Tamazs Pertija
Foto: Laimonis Saulītis, Sportacentrs.com

LMT Virslīgas kluba "Daugava" galvenais treneris Tamazs Pertija kluba oficiālajai mājaslapai pastāstījis par saviem iespaidiem no stažēšanās Turcijas Superlīgas klubā "Kayserispor". Turcijā viņš pa televizoru vērojis arī Denisa Ivanova "Sivasspor" spēli pret "Fenerbahce".

Tamazs Pertija decembrī bija devies uz desmit dienu stažēšanos Turcijas klubā "Kayserispor". Uzaicinājumu doties uz Turciju viņš saņēma no sava gruzīnu drauga Šotas Arveladzes, kurš ir "Kayserispor" (4. vieta šogad) galvenais treneris. Pertija palicis ļoti apmierināts ar pavadīto laiku Turcijā.

"Futbols ir kā liela grāmata, to pilnībā izmācīties nav iespējams, tādēļ šis brauciens man bijis ļoti interesants un pamācošs. Esmu ļoti apmierināts ar stažēšanos. Man bija iespēja piedalīties divās teorētiskajās nodarbībās. Esmu pateicīgs savam draugam Šotam par doto iespēju izjust visu atmosfēru. Gribētos piebilst, ka šīs vienības treniņi noritēja tik organizēti, ka man radās priekšstats, ka to garums bija vien 20 minūtes. Treniņi bija tendēti uz uzbrūkošajām darbībām, jo klubam bija paredzēts mačs ar lejasgala vienību.

Šota savulaik bija Gruzijas labākais uzbrucējs. Dažādos Eiropas klubu čempionātos viņš guvis 400 vārtus [gluži taisnība tā nav, bet savas spēlētāja karjeras laikā Arveladze bijis rezultatīvs tādos klubos kā "Ajax", "Trabzonspor", "Rangers" un "AZ"]. Tieši tādēļ viņš labprāt visas savas zināšanas uzbrūkošajās darbībās cenšas nodot saviem spēlētājiem. Neslēpšu, ka brīžiem mēs ar viņu strīdējāmies. No šiem strīdiem guvu sev "rozīnīti". Iegūtā pieredze noteikti noderēs darbā ar "Daugavu".

""Kayserispor" spēlētāji laukumā sitās kā lauvas arī tad, kad rezultāts uz tablo bija 2:0 viņu labā. Esmu sapratis, ka labs treniņprocess un infrastruktūra ir krietni svarīga par dārgiem spēlētājiem. Uz Turcijas grandu fona pat ar tik maziem finansiālajiem resursiem "Kayserispor" ieņem ceturto vietu, un ir gatava cīnīties par medaļām.

Uzdevu Šotam daudz jautājumu, uz kuriem arī saņēmu interesantas atbildes. Uzskatu, ka apmēram pieci Daugavpils futbolisti varētu mierīgi spēlēt tāda līmeņa komandā kā "Kayserispor". Tehniskā sagatavotība un domāšana šajā klubā īpaši neatšķiras no mūsu vienības, bet šeit ir krietni nopietnāka attieksme pret darbu. Šeit jaunie futbolisti uz komandas treniņu ieradās pusotru stundu pirms tā sākuma, tādēļ starp pieredzējušajiem un jaunajiem treniņos atšķirība bija minimāla. Jaunie pēc treniņiem darbojas individuāli, strādājot pie saviem mīnusiem. Pamanīju, ka jaunie spēlētāji šeit pat nepieļauj iespēju nodarboties ar kaut ko citu.

Pa televizoru radās iespējas noskatīties Denisa Ivanova "Sivasspor" spēli pret "Fenerbahce". Varu teikt, ka Deniss bija labākais starp abu komandu aizsargiem. Bija patīkami apzināties, ka šis talantīgais puisis nāk no Latvijas, un agrāk spēlējis Latvijas čempionātā. No visas sirds novēlu viņam veiksmi turpmākajā karjerā.

Runājot par "Daugavu", treniņus uzsāksim jau 21. decembrī, bet leģionāri mums pievienosies 3. janvārī. Izmantojot iespēju, gribu sveikt visus ar gaidāmajiem svētkiem."

Pilnu interviju ar Pertiju varat lasīt šeit: FC Daugava -

Izmantotie resursi:
FC Daugava


, 2010-12-21 19:19, pirms 13 gadiem
lai šito izlasa pats ivanovs bus motivācija turpināt spēleta augstā līmenī ta turpinas deniss
, 2010-12-21 19:22, pirms 13 gadiem
sava laika es ari biju labakais
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-12-21 20:02, pirms 13 gadiem
Nu pēc runas Pertija ir sakarīgāks par sakarīgu, žēl, ka darbi mēdz būt melnāki par melnu...
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.