Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Savaļnieks pret Kalniņu, "Valmiera" pret "Mettu"/LU – klāt pārspēles

Agris Suveizda

Savaļnieks pret Kalniņu, "Valmiera" pret "Mettu"/LU – klāt pārspēles
Ģirts Kalniņš

Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā norisināsies pirmā spēle cīņā par tiesībām nākamsezon piedalīties Virslīgā. Plkst. 14:00 savā starpā tiksies 1. līgas vicečempione "Valmiera Glass" un Virslīgas septītās vietas ieguvēja "Metta"/LU, cīņas tiešraidi varēsiet vērot Sportacentrs.com.

No Virslīgā palikušajām komandām "Metta"/LU sezonas noslēgumā ar 12 punktiem 24 mačos ierindojās pēdējā (septītajā) vietā, taču faktiski ieņēma priekšpēdējo pozīciju, jo sezonas pirmajā pusē no čempionāta tika izslēgta "Gulbene". Līdz ar to "Metta"/LU nav izkritusi no Virslīgas un savu statusu kā augstākās līgas dalībniecei trešo gadu pēc kārtas varēs aizstāvēt pārspēlēs.

Iepriekšējās pārspēlēs studenti pārspēja "Gulbeni" (1:0, 4:2) un "Rēzekni" (1:0, 5:1), savukārt šoreiz pretī stāsies "Valmiera Glass", kas otro vietu 1. līgā izrāva tikai pašā pēdējā kārtā. Pirms pēdējās spēles valmierieši no otrās vietas īpašnieces RFS atpalika par vienu punktu, taču pēdējā kārtā paši mājās ar 4:0 sakāva "Rēzekni" un sagaidīja konkurentu klupienu savā laukumā pret "Audu" (0:0). Beigās "Valmiera" ar 75 punktiem 30 spēlēs ieguva otro vietu, par punkta tiesu apsteidzot RFS un par deviņiem punktiem atpaliekot no čempiones "Caramba"/"Dinamo".

Rezultatīvākais "Valmieras Glass" sastāvā šosezon bija Niks Savaļnieks ("Liepājas" pussarga Roberta Savaļnieka vecākais brālis, kādreizējā futbolista Dzintara Savaļnieka dēls), kurš guva 31 vārtus. Tikpat vārtu arī staicelietim Verneram Apiņam ("Caramba"/"Dinamo"), un viņš tos visus guva no spēles, tādēļ tieši Apiņš saņems balvu kā 1. līgas labākais snaiperis.

Ja Savaļnieku var uzskatīt par pašreizējās "Valmieras" seju, tad pretējā nometnē īpašs mačs gaidāms 34 gadus vecajam Gatim Kalniņam, kurš ir dzimis Valmierā un šajā pilsētā arī sācis karjeru. Šosezon Kalniņš Virslīgā aizvadīja 19 mačus, 16 sāka pamatsastāvā un guva divus vārtus. Zīmīgi, ka iepriekšējos gados Kalniņš bija viens no pārspēļu galvenajiem varoņiem. Atbildes spēlē pret "Gulbeni" viņš guva trīs no četriem vārtiem (4:2), bet pirms gada pirmajā spēlē pret "Rēzekni" guva vienīgos vārtus (1:0).

Iepriekšējās sezonās 1. līgas komandām "Gulbenei" un "Rēzeknei" viena no galvenajām problēmām pret "Mettu"/LU bija izturēt divas spēles īsā laika posmā – kā viena, tā otra pēc diezgan cienīgas pirmās spēles otrajā saplīsa. Arī šoreiz galvenie favorīti būs Andra Riherta vadītie rīdzinieki, kuriem vienīgais iztrūkums būs diskvalificētais aizsargs Artis Ojārs Ostrovskis, kurš Virslīgas pēdējā spēlē tika pie trīs maču diskvalifikācijas.

"Manuprāt, sagatavošanās posmu esam aizvadījuši ļoti kvalitatīvi," Riherts tiek citēts "Mettas"/LU mājaslapā. "Šajā laikā esam nospēlējuši arī divas spēles. Vienu dublieru čempionātā, kuru spēlējām ar teju labāko sastāvu (3:0 pret ŠFS), otru pret SK "Babīte" (7:0). Spēles gaidām bez liela uztraukuma, bet ar lielu koncentrēšanos un optimālā sastāvā. Šobrīd visi ir ierindā un no nelieliem savainojumiem arī atkopušies tie, kuriem tādi bija. Visi ir optimālā formā un gatavi spēlei. Arī visi izlašu dalībnieki ir ar mums, vienīgi vēl Ņikita Juhņevičs pievienosies uz pirmsspēles treniņu."

Abas komandas pēdējoreiz oficiālā spēlē tikās 2011. gada 3. septembrī, kad topošā 1. līgas čempione "Metta" izbraukumā uzvarēja ar rezultātu 2:0. Vārtus guva Artjoms Loginovs un Juris Višņakovs, bet no tā laika pamatsastāva ierindā palicis vien Kristers Putniņš un Rūdolfs Puķītis. Tosezon "Metta" triumfēja 1. līgā un iekļuva Virslīgā, kur, neskaitot pārspēles, četru gadu laikā aizvadījusi 123 spēles, izcīnījusi 17 uzvaras un piedzīvojusi 81 zaudējumu (vārti 99:254). Valmierieši 2011. gadu pabeidza devītajā vietā, bet kopš 2013. gada allaž bijuši trijniekā. Pēdējoreiz "Valmiera" Virslīgā spēlējusi 2003. gadā, kad zem Valmieras "Gaujas" vārda ieņēma sesto vietu, apsteidzot "Audu" un RKB/"Armu".

Pārspēles

DatumsLaiksSpēleVieta
21.11.14:00Valmiera Glass/BSS - Metta/LUVidzemes Olimpiskais centrs
25.11.18:00Metta/LU - Valmiera Glass/BSSHanzas vidusskola

Izmantotie resursi:
METTA

Kuru komandu atbalstīsiet pārspēlēs?

  • 146

  • 39


  -2 [+] [-]

, 2015-11-21 10:17, pirms 8 gadiem
Šī ir kārtējā spēle,kas ar uzvaru nāks
Lai slava spēles tiesnešiem,
ja labi tiesās - uzsauksim !!!
FK Valmiera,FK Valmiera,FK Valmiera

     [+] [-]

, 2015-11-21 10:38, pirms 8 gadiem
Būtu ekselenti ja uz kluba dibināšanas 20. gadu Valmiera atgriestos virslīgā. Nekādu pretenziju pret Mettu, bet Vidzemes reģionam viena virslīgas komanda ir vajadzīga.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-21 10:56, pirms 8 gadiem
Valmieras komanda trešo reizi piedalīsies pārspēlēs.
1996.gadā (2.vieta 1.līgā) tika uzvarēts Rīgas ''Skonto/Metāls'' (9.vieta Virslīgā) - 2:1 (0:1, 2:0).
2006.gadā (2.vieta 1.līgā starp nedublieriem) zaudējums ''Rīgai'' (7.vieta Virslīgā) - 0:5 (0:3, 0:2).

  +3 [+] [-]

, 2015-11-21 11:00, pirms 8 gadiem
EmilS OzerS rakstīja: Būtu ekselenti ja uz kluba dibināšanas 20. gadu Valmiera atgriestos virslīgā. Nekādu pretenziju pret Mettu, bet Vidzemes reģionam viena virslīgas komanda ir vajadzīga.
Nepiekrītu! Valmieras pilsētas vadība un sporta sabiedrība gandrīz visus līdzekļus bāž bimbambolā, tāpēc priecājaties par saviem lēkātājiem, jo futbola virslīgas komandu jūs ar savu attieksmi, neesat pelnījuši. Valmieras vadībai un jūsu reģionam virslīgas komanda nav vajadzīga! Tāpēc šodien būšu par Mettu, nevis bimbambola pilsētu - Valmieru.
Slēpts komentārs: Krokodils

  +2 [+] [-]

, 2015-11-21 11:16, pirms 8 gadiem
Krokodils rakstīja: Basketbols ir pelnījis, rokas nost no basketbola!
Ko pelnījis? Uzraksti sīkāk . SC lietotājiem būtu interesants Tavs viedoklis.

  -2 [+] [-]

, 2015-11-21 11:20, pirms 8 gadiem
Kāpēc nespēlēs Daliņa stadionā?

  -2 [+] [-]

, 2015-11-21 11:36, pirms 8 gadiem
rudzumaize rakstīja: Ko pelnījis? Uzraksti sīkāk . SC lietotājiem būtu interesants Tavs viedoklis.
Tāpēc, ka rezultāti ir daudz labāki nekā citiem sporta veidiem. Pēdējais EČ 8.vieta. Iespējams tiksim uz kvalifikāciju. Augsta līmeņa basketbolistu skaits pēdējos gados ACB/Bundeslīgā/A sērijā. 2 NBA spēlētājs 10 gadu laikā. Cik augsta līmeņa futbolistu ir Čempionu līgā? NEVIENA!

     [+] [-]

, 2015-11-21 11:36, pirms 8 gadiem
Intriga visās plāksnēs!
Kalniņu nevar laist laukumā : )

     [+] [-]

, 2015-11-21 11:37, pirms 8 gadiem
Par Valmieru virslīgā!

  +4 [+] [-]

, 2015-11-21 11:47, pirms 8 gadiem
Šoreiz piekritīšu rudzumaizei,jo,ja komandai nav pietiekošs materiāls atbalsts,tad tādu komandu virslīgā nevēlos redzēt.Mettai toties futbols ir sporta veids Nr 1 un tāpēc šoreiz par Mettu.Nekas nav pret Valmieru,kurai ir pietiekoši labas futbola tradīcijas,tomēr futbols tur nosēdās tieši finansu trūkuma dēļ.Būtībā jau esmu pārliecināts,ka Valmierai šajā duelī nav nekadu cerību,jo pirmās līgas vadošo komandu līmenis ir krietni zemāks par virslīgu komandu līmeni.Tiesa,viss izšķirsies laukumā.

  +5 [+] [-]

, 2015-11-21 11:52, pirms 8 gadiem
PS. Un krokodilam atgādināšu vienkāršu lietu,ka pirkstu ar p...i nevajag salīdzināt.Futbols un basketbols ir absolūti divi dažādi sporta veidi,kur konkurence nav pat salīdzināma.

  +3 [+] [-]

, 2015-11-21 11:58, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Šoreiz piekritīšu rudzumaizei,jo,ja komandai nav pietiekošs materiāls atbalsts,tad tādu komandu virslīgā nevēlos redzēt.Mettai toties futbols ir sporta veids Nr 1 un tāpēc šoreiz par Mettu.Nekas nav pret Valmieru,kurai ir pietiekoši labas futbola tradīcijas,tomēr futbols tur nosēdās tieši finansu trūkuma dēļ.Būtībā jau esmu pārliecināts,ka Valmierai šajā duelī nav nekadu cerību,jo pirmās līgas vadošo komandu līmenis ir krietni zemāks par virslīgu komandu līmeni.Tiesa,viss izšķirsies laukumā.
valmierieši līdz šim nav pārspīlējuši un vicinājušies ar skaļiem lozungiem, tā kā nekur nav teikts, ka, tiekot virslīgā, budžetā netiek pielikts. Arguments par naudu jau nu galīgi neder Un varbūt Mettai derētu vienu gadu sapurināties 1. līgā, lai gan es arī domāju, ka vidzemniekiem šajā duelī būs grūti. Katrā ziņā, kurš uzvarēs, tas tiks un to tad arī apspriedīsim, vispirms par starpsezonu un pēc tam jau par sezonu

  +1 [+] [-]

, 2015-11-21 11:59, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Šoreiz piekritīšu rudzumaizei,jo,ja komandai nav pietiekošs materiāls atbalsts,tad tādu komandu virslīgā nevēlos redzēt.Mettai toties futbols ir sporta veids Nr 1 un tāpēc šoreiz par Mettu.Nekas nav pret Valmieru,kurai ir pietiekoši labas futbola tradīcijas,tomēr futbols tur nosēdās tieši finansu trūkuma dēļ.Būtībā jau esmu pārliecināts,ka Valmierai šajā duelī nav nekadu cerību,jo pirmās līgas vadošo komandu līmenis ir krietni zemāks par virslīgu komandu līmeni.Tiesa,viss izšķirsies laukumā.
Bet varbūt iekļūstot virslīgā atbalstītāju varētu kļūt vairāk...

  +1 [+] [-]

, 2015-11-21 12:03, pirms 8 gadiem
Valmieras fani ( jauniešu, kuri trenējas Valmieras sistēmā, vecāki ) šodien zaudēja metas vecākiem 0-2 redzēsim kas notiks pārspēlē, pirmajā!

  +1 [+] [-]

, 2015-11-21 12:06, pirms 8 gadiem
rudzumaize rakstīja: Nepiekrītu! Valmieras pilsētas vadība un sporta sabiedrība gandrīz visus līdzekļus bāž bimbambolā, tāpēc priecājaties par saviem lēkātājiem, jo futbola virslīgas komandu jūs ar savu attieksmi, neesat pelnījuši. Valmieras vadībai un jūsu reģionam virslīgas komanda nav vajadzīga! Tāpēc šodien būšu par Mettu, nevis bimbambola pilsētu - Valmieru.
Opā, cik te jau atkal visi naski uz nodokļu maksātāju naudas tērēšanu! Ja pašvaldība nedod naudu, tad komanda neesot pelnījusi to un šito

  +1 [+] [-]

, 2015-11-21 12:13, pirms 8 gadiem
nu gan salīdzinājums, Kalniņš pret savaļnieku......!!!!
nu gan sasmējos!!!!! jā tādas ir musu virslīgas nākotnes zvaigznes,..........!!!!

  -2 [+] [-]

, 2015-11-21 12:16, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: PS. Un krokodilam atgādināšu vienkāršu lietu,ka pirkstu ar p...i nevajag salīdzināt.Futbols un basketbols ir absolūti divi dažādi sporta veidi,kur konkurence nav pat salīdzināma.
Basketbolā konkurence ir gana pieklājīga, protams tas nav futbols, bet tāpat ļoti populārs sporta veids.

  +4 [+] [-]

, 2015-11-21 12:25, pirms 8 gadiem
Kas attiecās uz sportu kā tādu Latvijā,tad lielākie pašvaldības un tātad nodokļu maksātāju naudas rijēji ir tieši basketbolisti.Un zināms arī kāpēc? Tieši basketbolistiem valdībā un valdošajās partijās ir savi cilvēki,kuri lobē šo sporta veidu.Pēter,cik nopelna BK Ventspils basketbolisti spēlējot FIBA līgā ? Un cik nopelna futbolisti?Un mūsu izcilais biznesmenis, Lemberga kungs, piešķir bimbambolistiem vairāk naudas.Vienkārši greizo spoguļu karaļvalsts.Savā personiskajā biznesā gan Lemberga kungs tik atčgārni nerīkojās.

  -2 [+] [-]

, 2015-11-21 12:31, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Kas attiecās uz sportu kā tādu Latvijā,tad lielākie pašvaldības un tātad nodokļu maksātāju naudas rijēji ir tieši basketbolisti.Un zināms arī kāpēc? Tieši basketbolistiem valdībā un valdošajās partijās ir savi cilvēki,kuri lobē šo sporta veidu.Pēter,cik nopelna BK Ventspils basketbolisti spēlējot FIBA līgā ? Un cik nopelna futbolisti?Un mūsu izcilais biznesmenis, Lemberga kungs, piešķir bimbambolistiem vairāk naudas.Vienkārši greizo spoguļu karaļvalsts.Savā personiskajā biznesā gan Lemberga kungs tik atčgārni nerīkojās.
sāksim ar to, ka ir pilnīgi aplami divus vienas pilsētas klubus padarīt par konkurentiem un gandrīz vai novēlēt nosprāgšanu, lai vairāk tiek otram Tā nenotiks tik un tā, jo nav jau kaut kāda viena naudas maisa, ko atdot tiem klubiem un kurš piepeši tiks vienam, ja otram dos mazāk. Pašvaldības dalība FKV no sākta gala bijusi mazākā, nekā BKV un tam arī ir loģisks izskaidrojums, vai ne? Tavuprāt, tam, kas nopelna vairāk, būtu arī jādod vairāk, bet tam, kas nepelna, lai ir dēt? Pie tam, ne jau kluba nopelns ir tā naudas iegūšana Eirokausos, bet visas sistēmas.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-21 12:39, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Kāpēc nespēlēs Daliņa stadionā?
Tāpēc, ka tas jau mēnesi atpakaļ bija kartupeļu lauks nevis futbola laukums.

  -2 [+] [-]

, 2015-11-21 12:41, pirms 8 gadiem
billyfromspace rakstīja: Tāpēc, ka tas jau mēnesi atpakaļ bija kartupeļu lauks nevis futbola laukums.
Olimpiskajā centrā ir mākslīgais zālājs?

  -1 [+] [-]

, 2015-11-21 12:42, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Kas attiecās uz sportu kā tādu Latvijā,tad lielākie pašvaldības un tātad nodokļu maksātāju naudas rijēji ir tieši basketbolisti.Un zināms arī kāpēc? Tieši basketbolistiem valdībā un valdošajās partijās ir savi cilvēki,kuri lobē šo sporta veidu.Pēter,cik nopelna BK Ventspils basketbolisti spēlējot FIBA līgā ? Un cik nopelna futbolisti?Un mūsu izcilais biznesmenis, Lemberga kungs, piešķir bimbambolistiem vairāk naudas.Vienkārši greizo spoguļu karaļvalsts.Savā personiskajā biznesā gan Lemberga kungs tik atčgārni nerīkojās.
Basis pats labākais Vismaz līdzjutējiem nav jāklausās cittautiešu daudzās mātes.

  -1 [+] [-]

, 2015-11-21 12:42, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Kas attiecās uz sportu kā tādu Latvijā,tad lielākie pašvaldības un tātad nodokļu maksātāju naudas rijēji ir tieši basketbolisti.Un zināms arī kāpēc? Tieši basketbolistiem valdībā un valdošajās partijās ir savi cilvēki,kuri lobē šo sporta veidu.Pēter,cik nopelna BK Ventspils basketbolisti spēlējot FIBA līgā ? Un cik nopelna futbolisti?Un mūsu izcilais biznesmenis, Lemberga kungs, piešķir bimbambolistiem vairāk naudas.Vienkārši greizo spoguļu karaļvalsts.Savā personiskajā biznesā gan Lemberga kungs tik atčgārni nerīkojās.
FIBA ir piedāvājusi jauno modeli kurš starp citu arī šobrīd strādā, ja Ventspils aizspēlēsies tālu šajā turnīrā tad dabūs naudas balvas.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-21 13:05, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Šoreiz piekritīšu rudzumaizei,jo,ja komandai nav pietiekošs materiāls atbalsts,tad tādu komandu virslīgā nevēlos redzēt.Mettai toties futbols ir sporta veids Nr 1 un tāpēc šoreiz par Mettu.Nekas nav pret Valmieru,kurai ir pietiekoši labas futbola tradīcijas,tomēr futbols tur nosēdās tieši finansu trūkuma dēļ.Būtībā jau esmu pārliecināts,ka Valmierai šajā duelī nav nekadu cerību,jo pirmās līgas vadošo komandu līmenis ir krietni zemāks par virslīgu komandu līmeni.Tiesa,viss izšķirsies laukumā.
Pilsētā gan runā, ja Valmiera tiks virslīgā - piķis būs. Valmieras stikla šķiedra šī gada pirmos 9 mēnešus noslēdza ar 6,6M peļņu + noslēgta sadarbība ar turku "Besiktas". Tā kā arguments par finansēm nav valīds.

  -2 [+] [-]

, 2015-11-21 13:34, pirms 8 gadiem
EmilS OzerS rakstīja: Pilsētā gan runā, ja Valmiera tiks virslīgā - piķis būs. Valmieras stikla šķiedra šī gada pirmos 9 mēnešus noslēdza ar 6,6M peļņu + noslēgta sadarbība ar turku "Besiktas". Tā kā arguments par finansēm nav valīds.
Ļoti labi, cerams, ka tur ir saprātīgi cilvēki , kuri to naudiņu novirzīs basketbolam, jo bija runas ka otra Valmieras komanda arī grib spēlēt LBL un viņi jau ir tās sponsori.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-21 13:44, pirms 8 gadiem
Krokodils rakstīja: Ļoti labi, cerams, ka tur ir saprātīgi cilvēki , kuri to naudiņu novirzīs basketbolam, jo bija runas ka otra Valmieras komanda arī grib spēlēt LBL un viņi jau ir tās sponsori.
Nēesi smieklīgs. Studentiem LBL šobrīd nav pa spēkam. Respekts cilvēkiem kas tur darbojas, bet ja pat LU iet tā kā iet, ViA ir vēl vismaz pusotru pakāpienu zemāk. Un divas komandas reģiona pilsētā ar nav īsti vajadzīgas. Uz ViA iet tie puikas kas pēc sporta skolas nav tikuši līdz BKV līmenim.
Futbols ir cits stāsts, jo Valmiera zem sevis varētu pulcēt visu Z-Vidzemes reģionu. Un pagājušajā gadā jau tika izveidots Vidzemes Futbola centrs, kur apvienojušās Valmieras, Smiltenes, Staiceles utt futbola skolas.

  -1 [+] [-]

, 2015-11-21 14:25, pirms 8 gadiem
Par Mettu,par Mettu!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-21 14:54, pirms 8 gadiem
Krokodils rakstīja: Ļoti labi, cerams, ka tur ir saprātīgi cilvēki , kuri to naudiņu novirzīs basketbolam, jo bija runas ka otra Valmieras komanda arī grib spēlēt LBL un viņi jau ir tās sponsori.
Tas būtu nonsenss
2 klubi basi griež, bet futene pa 1. līgu

     [+] [-]

, 2015-11-21 15:50, pirms 8 gadiem
Jautājums, vai komentētājs vispār ko normālu spēj pateikt? Piedodiet, bet visu laiku kaut ko nesakarīgu d...š.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-21 16:22, pirms 8 gadiem
Pilnīgi piekrītu "Vilibaldam123". Savaļnieks, atbilstošs 1. līgai un ne vairāk. Kalniņš... paši labi redzējāt, smiltis jau birst bet pret tādiem pretiniekiem visticamāk vēl kaut ko spēj. Nu tak laikam ar pa pirmo līgu vēl var rukāt... Bet nu protams, kur tad Valmiera var sacensties ar Mettu, kuras sastāvā dažādās vecuma grupās laukumā spēlēja izlašu spēlētāji.