Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

FS "Metta" gatavo jaunu tribīņu uzcelšanu Hanzas vidusskolas laukumā

Rolands Eliņš

FS "Metta" gatavo jaunu tribīņu uzcelšanu Hanzas vidusskolas laukumā
Foto: Substance.lv

Futbola skola "Metta" paziņojusi par saviem plāniem uzbūvēt jaunas tribīnes Hanzas vidusskolas stadionā, kur mājas spēles aizvada Virslīgas klubs "Metta/Latvijas Univesitāte".

Arhitektūras projektēšanas birojā "Substance" ir tapis Hanzas stadiona tribīņu (ar vietu 1008 skatītājiem, plašu ģērbtuvju un administrācijas iekštelpu bloku) jaunbūves mets. Kā uzsvēra FS "Metta" līdzdibinātājs Ģirts Mihelsons, būve nav plānota tikai kā tribīne, bet gan daudzfunkcionāla ēka futbolistiem, skatītājiem un kluba darbības nodrošināšanai.

Šobrīd par kluba līdzekļiem veikta izpēte, kas vajadzīga, lai projektu spētu virzīt tālāk. Ņemot vērā esošā zemes gabala specifiku, kopā ar projektētājiem atrasts vispiemērotākais veids šī projekta realizācijai. Par projekta attīstības gaitu informēta gan Latvijas Futbola federācija, gan Latvijas Universitāte, Rīgas Dome, Olimpiskais sporta centrs un Hanzas vidusskola. Kopā ar attiecīgajiem partneriem arī tiks risināta tālākā projekta gaita, cerot piesaistīt arī Eiropas futbola federāciju asociācijas (UEFA) un ES fondu atbalstu.

Kā skaidro "Substance" arhitekts Arnis Dimiņš stadiona tribīņu izbūves priekšlikums paredz būvi izvietot paralēli esošā futbola laukuma malai gar Skanstes ielu. Atrisinot neatkarīgu piekļūšanu jaunveidojamam objektam no Skanstes ielas, tas nākotnē varētu funkcionēt pilnīgi neatkarīgi no Hanzas vidusskolas, netraucējot mācību procesam. Šajā gadījumā futbola laukums kļūtu par savdabīgu buferzonu starp vidusskolu un jaunveidojamo objektu. Saskaņā ar apbūves noteikumiem šāda apjoma tribīnēm ir jānodrošina autostāvvietas 50 automašīnām. Virslīgas noteikumi nosaka, ka VIP personām ir jāparedz 25 automašīnu stāvvietas apsargātā teritorijā, kas ir nodalīta no pārējām stāvvietām.

"Metta/LU" šajā Virslīgas sezonā ieņēma devīto vietu, un bija spiesta piedalīties pārspēlēs par vietas saglabāšanu, kurās divu spēļu summā tika pieveikta "Rēzekne".

Izmantotie resursi:
METTA
substance.lv

 +14 [+] [-]

, 2014-11-21 22:18, pirms 9 gadiem
Super! Lai izdodas to vismaz realizēt!

  +4 [+] [-]

, 2014-11-21 22:29, pirms 9 gadiem
Būtu jauki to redzēt tuvāko gadu laikā, nevis pēc 20 gadiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-21 22:40, pirms 9 gadiem
Ja būs jumts tad aiziešu uz kādu spēli - pat, ja nēesmu Metta fans, bet gan FK Daugava Rīga!!!!

  +6 [+] [-]

, 2014-11-21 22:41, pirms 9 gadiem
SC varēja vismaz iedot informāciju kad tiek plānots realizēt šo projektu dzīvē!!!

  -1 [+] [-]

, 2014-11-22 00:06, pirms 9 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Super! Lai izdodas to vismaz realizēt!
Tieši tā! Vislielākais prieks par to, ka Virslīgas komandām vasarā arvien tiek dota fantastiska iespēja dažus mačus nospēlēt uz sintētikas, lielāko daļu spēļu tomēr aizvadot uz neforšajiem dabīgajiem segumiem, uz tiem bendējot kājas...

  +4 [+] [-]

, 2014-11-22 00:30, pirms 9 gadiem
Par projekta attīstības gaitu informēta gan Latvijas Futbola federācija, gan Latvijas Universitāte, Rīgas Dome, u.tt.

Dīvaini, ja par to nebūtu informēta Rīgas Dome Tomēr zeme uz kuras taisās kaut ko būvēt pieder Rīgas Domei, futbola laukums uztaisīts par nodokļu maksātāju naudu, futbola segumu uzklāja par Latvijas Futbola federācijas līdzekļiem, un laukums nodots ekspluatācijai privātajai futbola skolai, kurš var gūt peļņu no biļešu realizācijas, spēlētāju pārdošanas, tirdzniecības spēļu laikā, u.t.t. Tribines tiks uzceltas par UEFA un ES līdzekļiem. Diezin vai tas izdotos izbīdīt cauri bez ietekmīgā amata LFF Valdē, kaut kā neesmu dzirdējis kad UEFA līdzfinansē privāto skolu stadionu celtniecību, un bez LFF noteikti nekas nenotiktu. Kaut gan tas nav tipisks korupcijas gadījums, nevienlīdzības varbūt! Tomēr FS Metta sadarbojas ar Hanzas vsk. uz appusīgi izdevīgiem noteikumiem, un arī līdzekļu un laika ir ieguldīts pietiekoši daudz lai sagatavou visus attiecīgos dokumentus. Vismaz prieks kad parādīsies viena sakopta futbola celtne Rīgā vairāk. Rīdzinieki ir to pelnijuši, un FS Metta droši vien arī!

  +2 [+] [-]

, 2014-11-22 01:02, pirms 9 gadiem
Super! Var tikai cepuri noņemt par šādu projektu un vēlēt izdošanos. Pie tam tas parāda ne tikai to, ka METTA vēlas parūpēties par skatītājiem, bet arī par to, ka būs laikam apnicis pa Virslīgas autsaideriem dzīvoties un ar šādu būvi Virslīgā jābūt uz ilglaicīgu palikšanu.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-22 06:58, pirms 9 gadiem
kāda velna pēc jābūvē tribīnes, jāsķiež nauda, ja to var ieguldīt daudz izdevīgāk!!!????
vai tiešām Metta mūžīgi DRĪGSTĒS spēlēt uz sintētikas?????

  +5 [+] [-]

, 2014-11-22 08:23, pirms 9 gadiem
Lai labāk beidzot dabīgu zālāju izveido!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2014-11-22 09:06, pirms 9 gadiem
"VIP personām ir jāparedz 25 automašīnu stāvvietas apsargātā teritorijā, kas ir nodalīta no pārējām stāvvietām"

kas tās par VIP personām ?
Āboltiņa Bauskas pusē ar migalkām braucot gandrīz Saeimai garām aizbrauca
vēl ir kādi resnie runči, kuri jūtas pārāki par citiem ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-11-22 15:32, pirms 9 gadiem
ko var par to sintētiku pīkstēt? Pie LV laikapstākļiem sintētiskais laukums ir 100x labāks risinājums, kā dabīgais, kuru var lietot labi ja 3 mēnešus gadā. Finansiāli arī šāds risinājums ir krietni vien izdevīgāks ilgtermiņā.

  +2 [+] [-]

, 2014-11-22 17:10, pirms 9 gadiem
gudrais_totoansis rakstīja: Par kādu naudu cels?
Priekš kam cels? (skatītāju nāk maz)
Vai visi riski ir apsverti? (ja nu Metta pēc gada krīt uz 1.līgu...)
Kāda nozīme kurā līgā spēlē. FS Metta nav no tiem stāstiem kur ir izveidota plika VL komanda, šeit ir visa kluba piramīda apakšā. Un skatītājiem noteikti tribīnes ir daudz svarīgākas nekā dabīgs vai mākslīgs segums. Man šķiet, kad Tu noteikti neej uz stadionu vērot futbolu Nosēdēt divas stuntas zem lietus, un ja vēl ir līdzi bērni, tā nav joka lieta.
Bet kas attiecas uz riskiem, tad par kādiem riskiem šeit vispār var iet runa, jo FS Metta savu naudu šeit neiegulda. Vienīgais cilvēciskos resursus lai projektu izbīdītu cauri Rīgas Domei, LFF, Rīgas Hanzas vidusskolai, UEFA, ES. Nu un protams, līdzekļus paša projekta sagatavošani, kaut gan domāju, šeit ir sadarbības partneru finanses.

     [+] [-]

, 2014-11-22 21:13, pirms 9 gadiem
Carloz rakstīja: ko var par to sintētiku pīkstēt? Pie LV laikapstākļiem sintētiskais laukums ir 100x labāks risinājums, kā dabīgais, kuru var lietot labi ja 3 mēnešus gadā. Finansiāli arī šāds risinājums ir krietni vien izdevīgāks ilgtermiņā.
Kārli var Tev pagaidām piekrist, bet nākotnē ir jācer, ka varēsim pāriet uz dabīgo zālienu ar laiku!!!

  -1 [+] [-]

, 2014-11-23 15:52, pirms 9 gadiem

     [+] [-]

, 2014-11-24 12:36, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: Kārli var Tev pagaidām piekrist, bet nākotnē ir jācer, ka varēsim pāriet uz dabīgo zālienu ar laiku!!!
nu atliek pielūgt globālo sasilšanu, tad pāries

     [+] [-]

, 2014-11-28 00:06, pirms 9 gadiem
"Virslīgas noteikumi nosaka, ka VIP personām ir jāparedz 25 automašīnu stāvvietas apsargātā teritorijā, kas ir nodalīta no pārējām stāvvietām."

Šis ir viens no teikumiem, kas pierāda Virslīgas noteikumu formalitāti un bezjēdzīgumu! Kādas 25 VIP automašīnas apsargātā teritorijā? Kādas 25 VIP personas Virslīgas spēlēs? Kas tas par sviestu? Kā tas palīdz Virslīgas līmeņa celšanai? Tās 25 automašīnu vietas bez apsardzes, kas ir lieki izdevumi, būtu labāk atvēlējuši "mirstīgajiem" futbola līdzjutējiem, kas ir lielākā daļa futbola mērķauditorijas! 25 bezmaksas stāvvietas, ja uzrādi biļeti. 25 VIP vietas!!! Cirks, nekas vairāk!

     [+] [-]

, 2014-11-28 19:32, pirms 9 gadiem
Pandora rakstīja: "Virslīgas noteikumi nosaka, ka VIP personām ir jāparedz 25 automašīnu stāvvietas apsargātā teritorijā, kas ir nodalīta no pārējām stāvvietām."

Šis ir viens no teikumiem, kas pierāda Virslīgas noteikumu formalitāti un bezjēdzīgumu! Kādas 25 VIP automašīnas apsargātā teritorijā? Kādas 25 VIP personas Virslīgas spēlēs? Kas tas par sviestu? Kā tas palīdz Virslīgas līmeņa celšanai? Tās 25 automašīnu vietas bez apsardzes, kas ir lieki izdevumi, būtu labāk atvēlējuši "mirstīgajiem" futbola līdzjutējiem, kas ir lielākā daļa futbola mērķauditorijas! 25 bezmaksas stāvvietas, ja uzrādi biļeti. 25 VIP vietas!!! Cirks, nekas vairāk!
ko tu cepies? būtu pieteicies par brīvprātīgo palīdzot kontrolēt skatītāju plūsmu