Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Stadioni remontā, Virslīgas atstāšana "Valmierai" būtu katastrofa

Emils Ozerinskis

Stadioni remontā, Virslīgas atstāšana "Valmierai" būtu katastrofa
"Valmiera Glass/ViA" centra aizsargs Elmārs Sietinsons izklupienā Staiceles laukumā; Foto: Jānis Līgats

Pagājušajā nedēļā Latvijas futbola Virslīgas spēle pirmo reizi norisinājās LFF mācību un treniņu centrā "Staicele". Piespiedu kārtā mājas spēles tikai tūkstoš iedzīvotāju lielajā mazpilsētā jāaizvada Virslīgas tabulas noslēdzošajā vietā esošajai "Valmiera Glass/ViA" futbola komandai. Par iemesliem, kādēļ valmieriešiem mājas spēles aizvadīšanai jāveic 57 kilometru izbraukums, pastāstīja komandas vadītājs Uldis Pūcītis.

Pirms atgriešanās sezonas Latvijas futbola Virslīgā valmierieši aktīvi strādāja pie tā, lai sezonas pirmajā pusē būtu maksimāli mazs mājas spēļu skaits, kas ļautu sakārtot infrastruktūru, lai Virslīgas vienības varētu uzņemt uz svaigi uzklāta mākslīgā seguma. Taču birokrātiski iemesli aizkavēja stadiona laukuma rekonstrukciju, kas sākta brīdī, kad "Valmiera Glass/ViA" futbolistiem paredzēts visintensīvākais mājas spēļu grafiks. Savā komentārā ar Sportacentrs.com dalījās Valmieras Futbola kluba valdes loceklis Uldis Pūcītis: "Jau sezonas sākumā gaidījām, ka Vidzemes Olimpiskā centra (VOC) stadionā nomainīs mākslīgo segumu. Tā tas process dažādu iemeslu dēļ tika vairākkārt atlikts, līdz beidzot pagājušajā pirmdienā [10. septembrī] ]tika uzsākti darbi. Ja laikapstākļi neko daudz neietekmēs un darbi neiekavēsies, tad ārpus Valmieras nāksies pavadīt četras nedēļas. Līdz ar to trīs vai četras spēles sanāks aizvadīt Staicelē. Ceram, ka spēli pret "Spartaku" [3. oktobrī] spēlēsim jau uz jaunā seguma."

VOC futbola stadionā ieplānoto darbu sarakstā ir līdzšinējā mākslīgā seguma demontāža un laukuma paplašināšana, atbrīvojoties no drošības zonas, kas līdz šim bija klāta ar oļiem un sagādāja visai lielu traumu risku spēlētājiem kuri pašaizliedzīgi cīnījās pie laukuma malām. Pēc jaunā seguma ieklāšanas laukums atbildīs Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) standartiem. VOC futbola stadions tiks arī pie jaunām vārtu konstrukcijām un tiks atjaunots amortizējošais slānis zem seguma. Noslēgtais līgums par darbu izpildi sniedzas nedaudz zem septiņdesmit tūkstošiem eiro. Tāpat VOC izsludinājis konkursu par laukumu norobežojošās sētas atjaunošanu.

Kamēr mākslīgā seguma laukums atrodas rekonstrukcijā, "Valmiera Glass/ViA" komandai savas spēles jāaizvada Staicelē. "Protams, ka spēlēšana Staicelē sarežģī spēļu organizāciju. Ir jāatved bumbu puikas no Valmieras. Jāatved apsardze un on-line cilvēki. Tāpat no jauna jāiekārto telpa preses konferencēm. Grūtības tas sagādā, bet galvenais, ka drīzumā sagaidīsim kvalitatīvu laukuma savās mājās. Līdz ar to esam gatavi nedaudz pieciest neērtības," paskaidro Pūcītis.

Kamēr VOC stadiona laukuma labiekārtošana aizņems aptuveni mēnesi, Valmieras sporta nozīmīgākā celtne Jāņa Daliņa stadions piedzīvo pilnīgu pārbūvi. Aizvadītajā ziemā tika uzsākta stadiona tribīņu ēkas demontāža, lai atbrīvotu vietu jaunas tribīņu ēkas un vieglatlētikas manēžas celtniecībai. Kopumā J.Daliņa stadiona atjaunošanai paredzēts budžets 18 miljonu eiro apmērā. Jauno stadionu gaidāms atklāt 2020. gadā, kas dos iespēju Valmierā organizēt ne tikai sacensības vieglatlētikā, bet arī futbolistiem ļaus atgriezties uz dabīgās zālītes laukuma plašu tribīņu priekšā.

"Cerams, ka divos gados infrastruktūra futbolam būs pilnībā sakārtota. Pirmais būs gatavs Olimpiskā centra laukums, pēc kura ir plānots, ka ķersies klāt arī ģērbtuvju pabeigšanai, kas ir zem tribīnēm. Ja nebūs nekādas aizķeršanās ar J.Daliņa stadionu, tad arī tas pēc diviem gadiem būs pabeigts. Tāpat mums ir plāni par savas treniņbāzes uzlabošanu. Ja to izdosies paveikt, apstākļi būs ideāli. Ja Liepāja uzcels halli, tad mums būs otrā labākā infrastruktūra valstī," nākotnes vīziju iezīmē Valmieras futbola komandas vadītājs.

Ja nākotnē, pateicoties infrastruktūras uzlabojumiem, valmierieši var skatīties ar smaidu, tad atgriešanās sezona Virslīgā vēl aizvien nav atnesusi gaidīto pirmo uzvaru. Vairākkārt panākumi izlaisti no pašu rokām un 20 aizvadītās spēlēs nācies samierināties ar diviem punktiem neizšķirtos pret "Metta/LU". Tikmēr tuvākie konkurenti spējuši panākt 11 punktu atrāvienu, ko sadeldēt Vidzemes komandai būs praktiski neiespējami.

Virslīgas atstāšana Valmieras komandai būtu milzīgs solis atpakaļ kluba attīstībā. Pūcītis atklāj: "Izkrišana uz 1. līgu mums būtu katastrofa. Nepadosimies un dzīvosim tālāk arī pie šāda scenārija, taču tas klubam būtu ļoti liels trieciens. Vadošie spēlētāji diez vai būtu atkal gatavi iet visu ceļu 1. līgā. No komandas būvēšanas procesa tas atkal prasītu savus trīs līdz četrus gadus, līdz tiekam atpakaļ šajā līmenī. Protams, komandu var uzbūvēt ātri, ja ir lieli finanšu līdzekļi. Taču atpakaļ pirmajā līgā tie mums nebūs. Tāpēc tas būs garš un grūts process, trīs līdz četrus gadus rēķinot kā optimistisko scenāriju. Redziet, tā pati "Daugavpils" arī uzreiz netiek atpakaļ Virslīgā. Šis jau ir otrais gads viņiem ārpus Virslīgas, pie tam tādā futbola lielpilsētā kā Daugavpils. Mums šis ceļš būs vēl grūtāks."

Jautāts par potenciālo Virslīgas paplašināšanu Pūcītis atbild piesardzīgi, norādot, ka paplašināšanās gadījumā komandām jāatbilst Virslīgas prasībām. "Es pat īsti nezinu, kurš būtu pret desmit komandām Virslīgā. Taču ir arī jāsaprot, ka Virslīga ir cits līmenis un tam ir vajadzīgs izpildīt arī dažādas pamatotas prasības. Saprotu iemeslu, kādēļ ir šīs prasības no federācijas puses. Ar sirdi visi grib Virslīgas paplašināšanu, taču nevar kuru katru ņemt. Ja potenciālie kandidāti spēs izpildīt šīs prasības, tad saprotu, ka baigie šķēršļi netiks likti," savās domās dalās "Valmiera Glass/ViA" organizatoriskais dzinējspēks Pūcītis.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-21 18:26, pirms 6 gadiem
Žēl, bet nav Valmiera gatava Virslīgai....un bez naudas arī nebūs...

  +7 [+] [-]

, 2018-09-21 18:46, pirms 6 gadiem
Bet Estiem ir 10 komandas ,iedzīvotāju mazāk un neviens neraud un starp citu viņiem tie rezultāti starp augšgalu un apakšgalu reizēm ir diezgan graujoši,bet Valmiera tik traki nemaz nezaudē.

  +3 [+] [-]

, 2018-09-21 19:38, pirms 6 gadiem
Kāda katastrofa?Saglabājiet komandu un pēc sezonas būsiet atpakaļ.Tieši tā izaug stipras komandas.

  +5 [+] [-]

, 2018-09-21 20:18, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Kāda katastrofa?Saglabājiet komandu un pēc sezonas būsiet atpakaļ.Tieši tā izaug stipras komandas.
Ja Valmierai nāksies spēlēt atkal 1.līgā, tad gan jau pāris talantus pārvilinās citas komandas, kas komandai būs paliels trieciens.

  -2 [+] [-]

, 2018-09-21 20:44, pirms 6 gadiem
Vai tad Daliņos nevar spēlēt? Tāpat neviens neiet skatīties kārtējo zaudējumu?

  -4 [+] [-]

, 2018-09-21 20:47, pirms 6 gadiem
lasot komandas vadītāja attaisnojumus vairāk velk, ka šī komanda īsti nav vajadzīga Virslīgā / paši negrib, nevar pavilkt - par bāzi nekādas teikšanas un vienkārši noskatās kā citi (ne)plāno (ne)darbojas sezonas karstākajā laikā, par nākamo sezonu un nākotni nekādas pārliecības ..

Valmieru Virslīgā vajag, bet ja paši negrib - ejiet galīgi .. līmeni un prasības iepazināt - tad pagatavojieties pāris gadiņus

     [+] [-]

, 2018-09-21 21:16, pirms 6 gadiem
Nabadzība...

     [+] [-]

, 2018-09-21 21:28, pirms 6 gadiem
Varēja Valmiera spēlēt Gulbenē nevis Staicelē. Vismaz būtu kas naktu skatities speles.

  +5 [+] [-]

, 2018-09-21 21:34, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Kāda katastrofa?Saglabājiet komandu un pēc sezonas būsiet atpakaļ.Tieši tā izaug stipras komandas.
Gribu redzēt, kas paliktu no Ventspils, ja tā atkristu uz 1. līgu, zaudētu "naudas koferīti" un visa pamatsastāva spēlētājus. Principā tas attiecas uz jebkuru no virslīgas komandām.

  +3 [+] [-]

, 2018-09-21 21:45, pirms 6 gadiem
Jānis Līgats rakstīja: Gribu redzēt, kas paliktu no Ventspils, ja tā atkristu uz 1. līgu, zaudētu "naudas koferīti" un visa pamatsastāva spēlētājus. Principā tas attiecas uz jebkuru no virslīgas komandām.
domāju, ka Spartaks ar Rigu FC vispār beigtu pastāvēt.

  +5 [+] [-]

, 2018-09-21 21:47, pirms 6 gadiem
Obligāti jāpaplašina virslīga. Nav svarīgi rezultāti īsā termiņā, bet gan jādod iespēja spēlēt , un augt pašmāju futbolistiem. Saglabāt futbolu pēc iespējas lielākajās pilsētās visos reģionos.Spānijā par titulu tāpat sitas 3 klubi.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-21 21:55, pirms 6 gadiem
Jānis Līgats rakstīja: visa pamatsastāva spēlētājus
Sešarpus Virslīgas klubos spēlētāji ir profesionāļi, tāpēc, ja vien visiem līgumi nav noslēgti uz vienu un to pašu termiņu, klubi saņemtu labas kompensācijas.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-21 22:08, pirms 6 gadiem
Vajadzēja virslīgu paplašināt.

  +3 [+] [-]

, 2018-09-21 22:35, pirms 6 gadiem
Nesaprotu, kāpēc Valmiera nespēlē futbola kluba bāzē, tur taču arī ir laukums un tribīnes

     [+] [-]

, 2018-09-21 23:13, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Kāda katastrofa?Saglabājiet komandu un pēc sezonas būsiet atpakaļ.Tieši tā izaug stipras komandas.
Nākošsezon atkal pirmie pirmajā līgā un atpakaļ. Viegla līga.

  +6 [+] [-]

, 2018-09-21 23:40, pirms 6 gadiem
vaseldžefs rakstīja: Nesaprotu, kāpēc Valmiera nespēlē futbola kluba bāzē, tur taču arī ir laukums un tribīnes
Nereāli akreditēt Virslīgas standartiem, tribīnes tās nav, bet drīzāk soli, preses konferenci kur, lejā bāzes pirtī!? 😉

  +4 [+] [-]

, 2018-09-21 23:47, pirms 6 gadiem
vaseldžefs rakstīja: Nesaprotu, kāpēc Valmiera nespēlē futbola kluba bāzē, tur taču arī ir laukums un tribīnes
Futbola kluba bāze būtībā ir pļava, kam vienā malā salikti paveci ļodzīgi pārvietojamie soli. Treniņiem un dublieriem varbūt vēl der, bet ne augstākās līgas spēlēm.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-22 00:15, pirms 6 gadiem
andzinjshh rakstīja: Varēja Valmiera spēlēt Gulbenē nevis Staicelē. Vismaz būtu kas naktu skatities speles.
Gulbenē agrāk futbols bija ļoti populārs.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-22 00:20, pirms 6 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Futbola kluba bāze būtībā ir pļava, kam vienā malā salikti paveci ļodzīgi pārvietojamie soli. Treniņiem un dublieriem varbūt vēl der, bet ne augstākās līgas spēlēm.
Beidz uzturēt kaut kādas mistiskas vīzijas par "augstāko līgu". Mūsu augstākā līga atbilst kopējai situācijai, kādā esam. 90.tajos gados vispār bija viens profesionāls klubs Skonto, bet virslīgā tāpat spēlēja 8 līdz 10 klubi. Tā bija to laiku realitāte un neviens "neraudāja" un nebūvēja kaut kādus pašu noteiktus standartus par to, kādai būtu jābūt "augstākajai līgai"!

     [+] [-]

, 2018-09-22 00:27, pirms 6 gadiem
skotijs rakstīja: Beidz uzturēt kaut kādas mistiskas vīzijas par "augstāko līgu". Mūsu augstākā līga atbilst kopējai situācijai, kādā esam. 90.tajos gados vispār bija viens profesionāls klubs Skonto, bet virslīgā tāpat spēlēja 8 līdz 10 klubi. Tā bija to laiku realitāte un neviens "neraudāja" un nebūvēja kaut kādus pašu noteiktus standartus par to, kādai būtu jābūt "augstākajai līgai"!
Skonto laiki bija skaisti laiki. Bija izlase utt.

     [+] [-]

, 2018-09-22 01:21, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Kāda katastrofa?Saglabājiet komandu un pēc sezonas būsiet atpakaļ.Tieši tā izaug stipras komandas.
Kalniņš spēlēs, Valmiera būs atpakaļ virslīgā pēc vienas sezonas pirmajā līgā. Vienkārši jāsaglabā labākie futblisti.

     [+] [-]

, 2018-09-22 01:22, pirms 6 gadiem
zaudetajs rakstīja: Nabadzība...
Gan jau, ka ne nabadzība. Pieredzes trūkums virslīgā utt.

     [+] [-]

, 2018-09-22 06:51, pirms 6 gadiem
Virslīgas paplašināšanai ir jābūt ilgtermiņa mērķim.

Ja par šīgada Valmieru, tad katastrofa ir ne tikai izkrišana uz virslīgu. Kaķastrofa ir arī tāda virslīga komanda, kura 2 gadu laikā VARBŪT varēs (bet varbūt arī nevarēs) tikt pie dabīgā seguma laukuma. Sintētikas taču NAV normāli futbola laukuma!

     [+] [-]

, 2018-09-22 09:08, pirms 6 gadiem
shout out to Sietinsons!

     [+] [-]

, 2018-09-22 15:05, pirms 6 gadiem
Viens Valmieras būvvaldes ierēdnis esot nolicis pa bremzēm jau laikus saplānoto stadiona seguma nomaiņu pid VOC. Liels paldies viņam!

  +1 [+] [-]

, 2018-09-22 17:35, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Virslīgas paplašināšanai ir jābūt ilgtermiņa mērķim.

Ja par šīgada Valmieru, tad katastrofa ir ne tikai izkrišana uz virslīgu. Kaķastrofa ir arī tāda virslīga komanda, kura 2 gadu laikā VARBŪT varēs (bet varbūt arī nevarēs) tikt pie dabīgā seguma laukuma. Sintētikas taču NAV normāli futbola laukuma!
jap, jap! Nīderlandes čempionāts arī ir pilns ar katastrofāliem klubiem, kas spēlē uz sintētikas.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-23 13:56, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Virslīgas paplašināšanai ir jābūt ilgtermiņa mērķim.

Ja par šīgada Valmieru, tad katastrofa ir ne tikai izkrišana uz virslīgu. Kaķastrofa ir arī tāda virslīga komanda, kura 2 gadu laikā VARBŪT varēs (bet varbūt arī nevarēs) tikt pie dabīgā seguma laukuma. Sintētikas taču NAV normāli futbola laukuma!
Varēja nākošsezon vienu komandu pielikt klāt.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-23 13:58, pirms 6 gadiem
Redzēs, ko iespēs pret Ventspili.

     [+] [-]

, 2018-09-23 13:59, pirms 6 gadiem
Dirk is legend rakstīja: shout out to Sietinsons!
Kur palicis?