Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Kāpēc kāds domā, ka "Ventspilij" kauns neiegūt Virslīgas titulu?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Viedoklis: Kāpēc kāds domā, ka "Ventspilij" kauns neiegūt Virslīgas titulu?
Zelta pretendentu treneri Jurģis Pučinsks un Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Pēdējā laikā regulāri dzirdu un arī interneta lietotāju atsauksmēs lasu, ka FK "Ventspils" būtu kauns neiegūt Virslīgas titulu konkurencē ar "jūkošo, brūkošo bada cietēju "Skonto"". Šai materiālā pārdomas par to, kāpēc nepiekrītu šādai cilvēku nostājai.

"Ventspils" - profesionālākais klubs, kuram tituli nāk smagi

FK "Ventspils" ir šī brīža Latvijas čempione un, manuprāt (un daudzuprāt), neapšaubāmi profesionālākais klubs mūsu valstī. Ventspilniekiem, visticamāk, ir pārliecinoši lielākais budžets Virslīgā, attiecīgi augstākās spēlētāju algas, profesionālākais treniņprocess (ieskaitot ārzemju nometnes starpsezonā). "Ventspils" bija vienīgais mūsu klubs, kas šogad Latviju Eirokausos pārstāvēja cienīgi.

Pagājušajā sezonā "Ventspils" sezonas lielāko daļu atradās iedzinēju lomā, bet sezonas beigās parādīja raksturu, pacietību, jā, izmantoja arī galvenās konkurentes klupienus un izcīnīja Virslīgas titulu. Šogad, konkrēti šobrīd, ir līdzīga situācija, kaut scenārijs bijis cits - "Ventspils" Virslīgas sezonu sāka ar fantastisku 12-0-0, bet tad iekļuva pamatīgā bedrē un atgriezās 2013.gada ādā, proti, atkal priekšā "Skonto". Ventspilnieki nekrita panikā (vismaz publiski) un tagad, kad pamatīgās grūtībās nonākusi "Skonto", atkal var atkārtot pērn paveikto - izraut zelta medaļas pēdējās kārtās.

Taču šī materiāla stāsts ir par ko citu. Vai "Ventspilij", ņemot vērā minēto profesionalitāti un turību, ir pienākums iegūt titulu? Vai ventspilniekiem būtu pazemojoši palikt aiz skontiešiem, kas "cieš badu"?

Ar ko "Ventspils" labāka par "Skonto"? Ar sastāvu nē, ar soliņa garumu gan...

Jāatzīst, es pats vairākkārt esmu apbrīnojis "Skonto" spēju sarežģītos apstākļos šosezon tik raiti krāt uzvaras, tomēr, apdomājot visu ar vēsu prātu, nonācu pie secinājuma, ka "Ventspilij" apsteigt "Skonto" nav viegli un palikt "tikai" ar sudrabu nebūtu kauns. Kāpēc? Tāpēc, ka abu komandu pamatsastāvi meistarības ziņā ir salīdzināmi un baigo atšķirību neredzu. Varbūt precizēšu - manuprāt, "Skonto" pieredzējušie* spēlētāji (Morozs, Rugins, Pavlovs, Gabovs, Apija, Klimiašvili, Osipovs) "vidēji uz spēlētāju" pat ir labāki nekā "Ventspils" pieredzējušie (Kurakins, Timofejevs, Rode, Uvarenko, Tarhnišvili, Žigajevs, Rečickis, Karlsons, Pauļus, Dubra), bet kurzemnieku priekšrocība, pirmkārt, ir tāda, ka viņiem šo pieredzējušo skaitliski ir vairāk ("Skonto" pamatsastāvā lielāks jauniešu īpatsvars), bet, otrkārt, "Ventspilij" ir dziļāks rezervistu soliņš. Patiesību sakot, "pirmkārt" un "otrkārt" jāmaina vietām, jo "Skonto" jauniešu klātbūtne (Isajevs, Bērenfelds, Dvali, Ivanovs, Gutkovskis) komandas kvalitāti nevilka un nevelk uz leju, bet soliņa ārprātīgais īsums gan. Tagad to var izteikti just, un šobrīd tā patiešām ir katastrofa, ar kuru "Skonto" būs grūti tikt galā.

Turklāt soliņa īsums traucē ne tikai no "nokomplektēšanās" vienai spēlei viedokļa, bet vēl divos svarīgos aspektos - pirmkārt, treneris nevar rotēt un atpūtināt līderus (piemēram, teorētiski vieglākās spēlēs; un šogad ir gari četri apļi), bet, otrkārt, tas mazina trenera iespējas variēt ar taktiku, mazina iespējas pārsteigt pretinieku. Par otro punktu runājot gan jāmin, ka gluži kā "Skonto", arī "Ventspils" lielākoties spēlē ar vieniem un tiem pašiem - variāciju ir pamaz, būtiskākais mainījās pēc četru jaunu spēlētāju, Karlsona, Rodes, Diaņa, Ulimbaševa, iegūšanas vasarā transfēru periodā, un Pučinsks soliņu vairumā gadījumu izmanto, ja nav citu variantu (diskvalifikācijas, traumas).

Šobrīd izskatās, ka rezervistu soliņa garums un "Skonto" pamatsastāva "izbeigšanās" (traumas, diskvalifikācijas) diezgan jūtamu priekšrocību cīņā par titulu dod "Ventspilij", taču vēlreiz uzsvēršu - tas, ka starp abiem klubiem vismaz līdz šim ir bijusi sportiski sīva konkurence, ir tikai normāli, un nevajadzētu rādīt ar pirkstu uz "Ventspili", sak, "ar jūsu iespējām jums jau sen tabulā bija jābūt tālu prom". Skaidrs, ka Tamazs Pertija ar savām emocionālajām uzstāšanām preses konferencēs un ar prasmi daiļi runāt, iespējams, rada tamlīdzīgu noskaņojumu futbola līdzjutēju vidū, tomēr tādā gadījumā aicinu vēlreiz paskatīties uz augstāk minētajiem uzvārdiem - sastāvi ir ļoti līdzīgi, un tas ir fakts! Protams, šeit aktualizējas jautājums, kāpēc "Ventspils", kas spēlētājiem var piedāvāt daudz labākus apstākļus nekā "Skonto", nespēj nokomplektēt meistarības ziņā labāku sastāvu, bet tā jau atkal ir cita tēma - šobrīd runāju par sportisko pusi un to, ka ar esošajiem sastāviem nekādu "Ventspils" priekšrocību pār "Skonto" neredzu.

* - Virslīgas gadījumā ar pieredzējušajiem atļaujos saukt futbolistus vecumā no 23 gadiem...

Motivācija? Domājiet "Skonto" spēlētāji negrib tikt ārzemēs un/vai izlasē?!

Šeit nonākam pie vēl viena it kā milzīga argumenta, ka "Ventspilij" teorētiski it kā bez piepūles būtu jāapsteidz "Skonto" - vieniem maksā algas, otriem nē. Taču, ja runa ir par sportisko pusi, svarīga ir tikai un vienīgi spēlētāju motivācija futbola laukumā! Vai tas, ka "Skonto" futbolistiem ilgstoši nemaksā algas, mazina viņu motivāciju cīnīties? Vai tas, ka komandā nav iekšējās konkurences (Pertijas arguments), mazina viņu motivāciju cīnīties? Normālā gadījumā (piemēram, uzņēmumā biroja darbiniekam ilgstoši nemaksā un viņam arī nedraud darba zaudēšana) motivācijai būtu jākrītas, taču ne futbolā un ne "Skonto" gadījumā. Futbolistu darbs ir publisks un caur labu sniegumu, caur iegūtu titulu un tamlīdzīgi "Skonto" spēlētājiem ir visas iespējas tikt labā klubā (ārzemēs), kur maksā...

Piemēri tālu nav jāmeklē - Valērijs Šabala un Nauris Bulvītis šobrīd bauda sava darba augļus. Arī viņiem "Skonto" nemaksāja, bet motivācija ikvienā spēlē bija augsta, un tas deva rezultātus. Ja kāds ieminēsies, ka Šabalam un Bulvītim labiekārtoties palīdzēja izlase, tad šeit neredzu nekādu starpību - spēlēsi spilgti "Skonto", tiksi izlasē un varēsi sevi pierādīt arī tur. Ja kāds domā, ka izlasē skontiešus ņem labprātāk (lai gan vismaz šobrīd tā noteikti nav), tik un tā - visus nepaņems, tikai labākos. Ir vērts censties! Un visbeidzot - ja nu gadījumā kādam "Skonto" spēlētājam nav cerību tikt augstāk un nav arī motivācijas rādīt visu, ko spēj, tad kāda vispār jēga spēlēt futbolu? Tad vienkārši atmet visam ar roku! Ja viņi "Skonto" nepamet, tad skaidrs, ka cer uz labākiem laikiem - varbūt kāds cer, ka "Skonto" samaksās, bet pieļauju, ka galvenā viņu motivācija ir izsisties futbolā.

Cīnās visi, motivācija ir visiem. Šai attēlā - Laša Dvali, Kaspars Dubra, Vjačeslavs Isajevs, Nduje Muječi un Ofosu Apija. Foto: Romāns Kokšarovs (f64).

Summējot - sastāvu ziņā "Ventspils" un "Skonto" ir līdzīgas un motivācija abām komandām ir augsta. To pierāda arī niknās savstarpējās spēles. Skaidrs, ka "Ventspilij" lieti palīdz soliņa garums (vai otrādi - "Skonto" soliņa īsums; ja Pertijas blicei būtu kaut vai 3-4 "otrā plāna" aktieri, kas var lāpīt robus, domāju, tik lielas intrigas šogad arī varēja nebūt...), pirmssezonas nometnes siltajās ārzemēs un pat tik elementāra lieta kā apkalpojošais personāls ("Skonto" līdzekļu trūkuma dēļ ar to ir problēmas), taču tie nav argumenti, kas garantē titulu. Tas jāizcīna laukumā, kur abām komandām plus mīnus ir vienādas iespējas. Tāpēc aicinu cienīt un godāt "Ventspils" komandas spēlētāju un treneru sasniegto gan pērn, gan arī šogad - viņi ir aktuālie čempioni, kas turpina reālu cīņu par šī titula aizstāvēšanu. Tas nav maz, viņi joprojām drīkst saukt sevi par labākajiem!

Jaunatne - "Skonto" pārspēj "Ventspili"

Tas, par ko varētu atļauties kritizēt "Ventspili", ir nevis atrašanās 2.vietā Virslīgas tabulā, bet gan par jauniešu lēno progresu. Šai ziņā "Skonto" (bet, ja runājam par citām komandām, spilgtākais piemērs ir "Liepāja") ir krietni pārāka nekā "Ventspils". Vairāki "Ventspils" jaunieši gadu no gada spēlē dublieros, bet galvenajā komandā kā netiek iesaistīti, tā netiek iesaistīti. Apburtais loks - netiek iesaistīti, jo acīmredzot nav sasnieguši vajadzīgo līmeni un... nesasniedz līmeni, jo nav raduši spēlēt (salīdzinoši) augstā līmenī, Virslīgā. Šogad sezonas pirmajā pusē ļoti cerīgs bija Visvaldis Ignatāns (izpelnījās pat Pahara izsaukumu uz lielo izlasi - tobrīd pelnīti!), sezonas vidū Eduards Tīdenbergs, bet labi zinām, kādā situācijā viņi ir tagad. Pēdējā spēlē pret "Mettu" jaunākais no "Ventspils" pamatsastāva Latvijas futbolistiem bija Dubra, kurš decembrī svinēs 24.dzimšanas dienu un kuru par jauno saukt nekādi neceļas roka...

"Skonto" pret "Spartaku" sākumsastāvā izgāja Isajevs (21), Bērenfelds (19), Gutkovskis (19), Ivanovs (18). Turklāt visvairāk pārsteidz nevis viņu atrašanās pamatsastāvā (nepārsteidz, jo "Skonto" citu variantu nav), bet gan ātrais progress un perfektā iejušanās Pertijas modelī. Ja Isajevs nospēlēja 30 spēles "Olimpā" 2010.-2011.gadā, tad Bērenfelds šī gada aprīlī nospēlēja tikai savu 2.spēli Virslīgas karjerā, Ivanovs vispār tikai šogad debitēja, Gutkovskis "Olimpā" nospēlēja 13 spēles, pērn septiņas, bet šogad savā pirmajā pilnajā sezonā ir Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs! Man personīgi šķiet, ka jauniešu ievadīšanā lielajā futbolā (kaut liela nozīme, protams, arī jaunatnes treneriem, kuri ieliek pamatus) Pertijam ir liels talants. Subjektīvi neticu, ka citos klubos minētie jaunieši būtu tik labi atvērušies kā "Skonto", kur viņi "nekrīt ārā" un uzreiz spēj cīnīties par Virslīgas zeltu.

Pašā noslēgumā izteikšu prieku par kārtējo aizraujošo Virslīgas sezonu. Cīņa par zeltu ir super cieša, un ceru, ka 25.oktobra "Skonto" - "Ventspils" spēle "Skonto" stadionā būs īsts zelta mačs ar milzu ažiotāžu un sabiedrības interesi. Tāpat lieliskas sacensības ir par 3.vietu - Daugavpils "Daugava", "Jelgava" un "Liepāja" visas vēlas Eirokausus un visas cīnīsies līdz pēdējam. Tas mums sola labu izrādi. Un arī apakšā - "Metta"/LU lūkos aiz sevis noturēt "Jūrmalu", lai interesantās novembra pārspēlēs ar, visticamāk, "Gulbeni" spēkotos par palikšanu Virslīgā. Sportisko intrigu ir ļoti daudz (paskatieties kaimiņu leišu tabulu - tur garlaicība) un priecē arī, ka šogad mazāk nekā iepriekš ir bijis iemesls runāt par Latvijas futbola ēnas pusēm - negodīgajām spēlēm. Atskaitot vienu komandu, pārējo komandu sakarā aizdomu plīvuru īpaši nav bijis. Jācer, nākamgad nebūs nevienas tādas... Par lielu, augošu futbolu!

P.S. Šai materiālā tika apskatīta tikai Virslīgas sportiskā puse un netika apskatīta juridiskā puse - normāli būtu, ja "Skonto" sakarā ar savu finanšu saistību nepildīšanu nemaz netiktu pielaista pie spēlēšanas turnīrā.

Slēpts komentārs: zaxx
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?

  +1 [+] [-]

, 2014-09-21 23:21, pirms 10 gadiem
un kam tas intrese cik šiem abiem gruti viens nabags otrs bagats bet abiem grūti

     [+] [-]

, 2014-09-21 23:28, pirms 10 gadiem
Labs raksts Edmund,bet sitais ir garam --- Varbūt precizēšu - manuprāt, "Skonto" pieredzējušie* spēlētāji (Morozs, Rugins, Pavlovs, Gabovs, Apija, Klimiašvili, Osipovs) "vidēji uz spēlētāju" pat ir labāki nekā "Ventspils" pieredzējušie (Kurakins, Timofejevs, Rode, Uvarenko, Tarhnišvili, Žigajevs, Rečickis, Karlsons, Pauļus, Dubra)

  +4 [+] [-]

, 2014-09-21 23:28, pirms 10 gadiem
Nu, būtu tomēr jāpasaka galvenais - vienai komandai ir labs treneris. Otrai - kaut kāds. Tāpēc arī ir intriga - ja samainītu vietām trenerus, FKV būtu jau nodrošinājuši titulu.

     [+] [-]

, 2014-09-21 23:39, pirms 10 gadiem
donkey rakstīja: Nu, būtu tomēr jāpasaka galvenais - vienai komandai ir labs treneris. Otrai - kaut kāds. Tāpēc arī ir intriga - ja samainītu vietām trenerus, FKV būtu jau nodrošinājuši titulu.
Te es arī nesaprotu loģiku, ja ir nauda, ir attīstīja jauniešu sistēma, tad kāpēc kāda pieredzējuša un dārga spēlētāja vietā nenoalgot tiešām taktiski gudru treneri, kas pratīs attīstīt jauniešu talantu! Itālis Dzavetjeri bija labs kandidāts tam.. Bet nu, ja tituls netiks iegūts, būs interesanti vai paliks Pučinskis pie komandas stūres..

  +1 [+] [-]

, 2014-09-21 23:48, pirms 10 gadiem
Januks rakstīja: Te es arī nesaprotu loģiku, ja ir nauda, ir attīstīja jauniešu sistēma, tad kāpēc kāda pieredzējuša un dārga spēlētāja vietā nenoalgot tiešām taktiski gudru treneri, kas pratīs attīstīt jauniešu talantu! Itālis Dzavetjeri bija labs kandidāts tam.. Bet nu, ja tituls netiks iegūts, būs interesanti vai paliks Pučinskis pie komandas stūres..
Es labprāt ziedotu šo titulu tāda mērķa dēļ, lai beidzot Pučinsks pārstāj mocīt FKV un dodas trenēt bērnus.
Tikai sāk šķist, ka pārējās komandas ir tik ļoti problēmu nomocītas, ka tas tituls vienalga šogad atkal būs. Taču izskatās, ka Venstpilī ļoti strauji mazinās to cilvēku skaits, kas par kārtējo titulu priecāsies.

  +3 [+] [-]

, 2014-09-22 00:03, pirms 10 gadiem
"Paceļas jautājums" - tas ir atslēgas frāze! Visas "Skonto" problēmas tajā slēpjas. Jo parasti jautājums rodas, bet paceļas asinsspiediens, piemēram.

  -3 [+] [-]

, 2014-09-22 00:26, pirms 10 gadiem
OlafTheGreat rakstīja: Labs raksts Edmund,bet sitais ir garam --- Varbūt precizēšu - manuprāt, "Skonto" pieredzējušie* spēlētāji (Morozs, Rugins, Pavlovs, Gabovs, Apija, Klimiašvili, Osipovs) "vidēji uz spēlētāju" pat ir labāki nekā "Ventspils" pieredzējušie (Kurakins, Timofejevs, Rode, Uvarenko, Tarhnišvili, Žigajevs, Rečickis, Karlsons, Pauļus, Dubra)
Piekrītu, bet skontiešiem 7 pret 10 ventspilniekiem. No tiem 7 Osipovs un Klimiašvili sen jau nespēlē, Rugina arī šodien nebija.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-22 06:38, pirms 10 gadiem
par to ka FKV šosezon atkal dāvanā iegūs titulu par to tik varēja šaubīties naivie!Tā kā viss ir tā kā tam bija jānotiek!

  +4 [+] [-]

, 2014-09-22 06:48, pirms 10 gadiem
Januks rakstīja: Te es arī nesaprotu loģiku, ja ir nauda, ir attīstīja jauniešu sistēma, tad kāpēc kāda pieredzējuša un dārga spēlētāja vietā nenoalgot tiešām taktiski gudru treneri, kas pratīs attīstīt jauniešu talantu! Itālis Dzavetjeri bija labs kandidāts tam.. Bet nu, ja tituls netiks iegūts, būs interesanti vai paliks Pučinskis pie komandas stūres..
loģika ir elementāra!Kāpēc jāalgo pieklājīgs treneris ja titulus grābj pat Pučinskis?
Esmu jau to rakstījis,un atkārtošos!Liepāja būs tā kas sakustinās to lokomatīvi,jo šie gadu no gada paliks spēcīgāki,pieredzējušāki .... tad ar FKV būs spiesti domāt,par sastāvu ,treneri ....,bet pagaidām cīņā ar skontu kuru mērķis nav titulu iegūšana,izbraukt var uz lēto cauri!
Tāda ir tā FKV politika!

  +5 [+] [-]

, 2014-09-22 07:45, pirms 10 gadiem
Andris 5 raksta-tad ar FKV būs spiesti domāt,par sastāvu ,treneri ....,bet pagaidām cīņā ar skontu kuru mērķis nav titulu iegūšana,izbraukt var uz lēto cauri!

Tā jau nav,ja grib tad var arī kaut ko sakarīgu pateikt.Šī teorēma darbojās jau daudzus gadus ,manuprāt, un nav nekāds jaunums.Ja pretinieki ievērojami pastiprināsies,nāksies arī pašiem maciņu atvērt.Protams,ja gribēs kaut ko sasniegt.
Autors ir daudz ko sakarīgu pateicis,tomēr es jau vakar rakstīju,ka galvenā problēma ir tā ,ka FK Ventspils nerāda to spēli,kādu tai vajadzētu rādīt pat ar šo sastāvu.Kāds tam iemesls,var tikai minēt.
Treneri min lielo sastāva pārmaiņu salīdzinot ar pērno sezonu,ar vadošo pussargu traumām(Pauļius un Žigajevs).Tomēr manuprāt tās ir tikai atrunas,jo Skonto šajā ziņā atrodās trīs reiz sliktākajā stāvoklī.
Es pieminēju motivācijas trūkumu,jo pat otrā vieta šogad dod tos pašus labumus ,ko tituls.Tiesa,tas ir tikai mans minējums.Varbūt vēl ir kaut kādas nianses,ko nezinām,jo jaunumus izdabūt ārā no kluba ir praktiski neiespējami.Tur visi ir kā partizāņiTā kā atliek tikai minēt un katrs var atļauties izdarīt savus secinājumus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-09-22 08:42, pirms 10 gadiem
Amsterdamas Ajax arī ir lielākais budžets Nīderlandē, fantastiska jaunatnes akadēmija, bet kaut kā neizdodas visiem braukt pāri bez pūlēm. Ļoti liela nozīme ir trenerim un viņa spējām no spēlētājiem izveidot komandu. Latvijas apstākļos tas ir gūti izdarāms, jo spēlētājiem nav ilgtermiņa līgumu, kā arī vietējo spēlētāju resursi ir tādi, kādi ir un ar tādiem jāiztiek. Attiecīgi Tamaza spējas komandu motivēt ir daudz nozīmīgākas par Ventspils lielo budžetu.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-22 08:45, pirms 10 gadiem
markiss3 rakstīja: fkv vieniigaas probleemas ir beernu treneris , garais liepaajnieks uzbrukumaa , divi pussargi , kas piespeeles dala tikai atpakalj un viens otrs izbijis skontelis aizsardziibaa , kuru kljuudas kriit aciis katraa speelee . piektais , daavanas no villerusjiem liidziigiem sanjem citi klubi , tu jau zini kuri . taa kaa nav ko te piit klaat fkv . taa vinjs ir divlitriniek
Trešais skonta par tituliem necīnās,kā agrāk man viens LM fans rakstīja, tad tie tituli bija vajadzīgi tikais starkovam,un šis ar tiesneša palīdzību 100% novinējis guņas čempi,bez starkova skonta nav titulu ieguvis!Tā redz ir trešais! .....
Šosezon faktiski bankrotējošs klubs skonta ,ar visāda veida parādiem,nepielaišana eirokausos,punktu noņemšana guņas čempī ,vēl iegūtu titulu?Pēc kā tas izskatītos?Tā kā nebija nekādu šaubu ka skonta upurētu titulu par labu FKV jebkurā variantā!
p.s. bet kā jau rakstīju ,klubam skonta nav mērķis izcīnīt titulu(ar ja nebūtu šie parādi)!

  +5 [+] [-]

, 2014-09-22 09:48, pirms 10 gadiem
Vot šim īsti nepiekrītu - "kāpēc "Ventspils", kas spēlētājiem var piedāvāt daudz labākus apstākļus nekā "Skonto", nespēj nokomplektēt meistarības ziņā labāku sastāvu, bet tā jau atkal ir cita tēma"

Tā kā reiz ir šī pati tēma, jo tituls sākas ne jau uz laukumā, bet gatavojoties spēlēm, sezonai. Katram pirms sezona jau būtu jābūt skaidrībai, kādu futbolu komanda grib un var spēlēt, tam arī jāgatavojas, tajā skaitā veidojot sastāvu. Tieši par komplektāciju jautājumu netrūkst... Kāpēc sūtīja prom šo vai to, kāpēc ņēma šo vai to. Var jau saprast, ka nekāda baigā interese savākt megablici nav, ja zināms, ka galvenie konkurenti ir visai nīkulīgi (teorētiski), bet komandas spēle bieži neizskatās diez ko laba ne pret vienu. Esmu pārliecināts, ka pagājušās sezonas sastāvs bija daudz spēcīgs, tāpēc ticu, ka šis varēs labi bliezt nākamgad, lai gan vēl ir jautājums, kas tur paliek, treneru korpusu ieskatot

  +2 [+] [-]

, 2014-09-22 11:08, pirms 10 gadiem
Labs raksts, Edmund. Bet skaidrs, ka galvenā problēma ir tikai un vienīgi viena. Visas pārējās var loģiski atvasināt. Tas ir sastāva īsums. Nav iespējams ar 12-13 cilvēkiem spēlēt 90 minūtes + spēli no spēles. Kā Pertija teica, tā ir "varmācība", ar kuru līdz sezonas beigām būs skontiešiem jāsadzīvo, pēc tam jau katrs var sev alternatīvas ārzemēs vai tepat uz vietas meklēt. Prieks, ka tagad vismaz Pertija iesaista tādus jaunos kā Strods un Sovers, par tevis minētajiem nerunājot. Grūtie apstākļi liks jaunajiem progresēt un, ja klubs izdzīvos (cerams), tad pēc tam klubam pelnīt ar viņu transfēriem.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-22 13:43, pirms 10 gadiem
Paldies dievam, ka Edmunds beigās pielika ps.
Citādi jau sāk likties, ka piemirsts tirgus kropļošanas variants.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-22 14:44, pirms 10 gadiem
donkey rakstīja: Nu, būtu tomēr jāpasaka galvenais - vienai komandai ir labs treneris. Otrai - kaut kāds. Tāpēc arī ir intriga - ja samainītu vietām trenerus, FKV būtu jau nodrošinājuši titulu.
Esmu par 90% pārliecināts, ja gadījumā Pučinsks neizcīnīs titulu, uz Ventspili pārcelsies Pertija. Ļoti paredzams un prognozējams solis.

     [+] [-]

, 2014-09-22 15:00, pirms 10 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Esmu par 90% pārliecināts, ja gadījumā Pučinsks neizcīnīs titulu, uz Ventspili pārcelsies Pertija. Ļoti paredzams un prognozējams solis.
domāju, ka Pertija paliks Indriksona jaunajā projektā.

     [+] [-]

, 2014-09-22 22:42, pirms 10 gadiem
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: Tieši par komplektāciju jautājumu netrūkst... Kāpēc sūtīja prom šo vai to, kāpēc ņēma šo vai to.
Visa 2013.gada garumā papildinājumu tikpat kā nebija, toties šosezon sezonas vidū nācās būvēt jaunu virknējumu.
Un jā, ar kādiem aģentiem sadarbojas klubs (no kurienes uzzināja par albāni, mauritānieti)?