Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Šišhanovs publiski pauž neuzticību Gorkšam un cer uz viņa atstādināšanu

Šišhanovs publiski pauž neuzticību Gorkšam un cer uz viņa atstādināšanu
Adlans Šišhanovs (pa labi) uz "Ventspils" rezervistu soliņa. Foto: Raitis Supe

Futbola kluba "Ventspils" īpašnieks Adlans Šišhanovs svētdien pēc "Optibet" Virslīgas spēles, kurā viņa komanda spēlēja 2:2 ar "Valmiera Glass/ViA", atkal pauda lielu neapmierinātību ar tiesnešu darbu un izteica neapmierinātību Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentam Kasparam Gorkšam.

Šišhanovs jau pērn par agresīvu izturēšanos pret tiesnešiem saņēma mēneša diskvalifikāciju, bet šīs sezonas sākumā viņš par nepakļaušanos tiesneša aizrādījumiem un mutisku brīdinājumu neievērošanu saņēma trīs spēļu diskvalifikāciju. Svētdien viņš uz pēcspēles preses konferenci ieradās "Ventspils" galvenā trenera Igora Kļosova vietā.

"Mēs šodien spēlējām pret nesliktu pretinieku. Divreiz spēles laikā parādījām kareivju raksturu un vēlmi, spējot atspēlēties, bet diemžēl nevaram šodien iepriecināt savus līdzjutējus ar trim punktiem. Par savu komandu man nav kauna, bet kauns, ka mana komanda jau pusi sezonas laukumā spēlē pret 14 cilvēkiem. Šodien bijām pelnījuši gūt uzvaru," pēcspēles preses konferencē teica Šišhanovs, pavēstot, ka ģērbtuvē uzrakstījis aicinājumu Gorkšu atstādināt no amata un kļuva par pirmo, kurš to parakstījis. "Nemīlu žēloties, bet vēršos pie visiem, kas balsoja par Kasparu Gorkšu, savākt spēkus un nostāties pret viņu. Cilvēki ziedo sporta veidam savu naudu un veselību, bet šis cilvēks nespēj vadīt federāciju. Kaspar, nožēloju, ka savulaik paudu tev atbalstu. Ļoti nožēloju, ka tu šobrīd esi federācijas prezidents. Aicinu visus sekot manam piemēram - lūdzu, nebalsojiet par šo cilvēku, septembrī savāksimies un izlabosim to kļūdu, kurai vārds ir Kaspars Gorkšs."

"Labi, ka mums ir iespēja spēlēt mačus, kur, Kaspar, tava vara un tiesāšana neko nespēj izdarīt," Šišhanovs teica par komandas dalību Eirokausos un atgādināja, ka sezonas pirmajās divās "Ventspils" spēlēs pret Valmieras komandu uz kurzemnieku vārtiem tika nozīmēti 11 metru soda sitieni. "Tie ir seši punkti un praktiski pirmā vieta tabulā."

Allaž visskarbāk Šišhanovs kritizējis tiesnesi Aleksandru Anufrijevu, kurš svētdien atkal bijis Ventspilī, kaut spēli netiesāja. "Pat tad, ja viņu nenozīmēsiet, viņš atbrauks kaut kā piektais tiesnesis - vienkārši tāpat paskatīties, viņam ir tik liela mīlestība uz šo klubu."

"Varu jums pateikt, ka viena kluba pārstāvis čempionāta sākumā tikās ar [tiesnesi Edgaru] Maļcevu. Šis cilvēks mūs regulāri nogalina. Ja vēlaties tā un tāds ir Latvijas futbols, labi, pasakiet to publiski, es arī palielināšu budžetu un maksāšu tiesnešiem," saka Šišhanovs, apgalvojot, ka viņam jau ilgāku laiku aicināts nākt klajā ar šādu vēstuli, bet prezidents allaž atteicies, vēloties Gorkšam dot laiku, lai viņš sakārto tiesāšanas sistēmu. Savulaik Moldovā Šišhanovs esot piedāvājis 50 000 eiro tam, kurš atnesīs video, ka tiesneši ņem naudu, un pēc šāda publiska paziņojuma tiesnešu darbs uzlabojies.

Tāpat Šišhanovs atklāja, ka tie futbolisti, kuri piedalījās apkaunojošajā kausa spēlē Tukumā, nesaņems prēmiju par pirmās kārtas pārvarēšanu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā. Savukārt Horvātijas komanda Splitas "Hajduk", kas bija tuvu tam, lai kļūtu par "Ventspils" pretinieci UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, jau esot bijusi vērsusies UEFA, lai gaidāmo abu komandu spēli pārceļ uz Rīgu, jo Kurzemes pilsētā nav pietiekami daudz viesnīcu.

Kā noskaidroja Sportacentrs.com, Šišhanova rīcība izcelta arī inspektora ziņojumā par spēli: ""Ventspils" pārstāvis A. Šišhanovs pēc spēles izgāja laukumā vidū un radīja aizvainojušus žestus spēles galvenajām tiesnesim, kā arī pēc spēles iegāja tiesnešu ģērbtuvē un apvainoja tiesnešus par nekvalitatīvu tiesāšanu, iesita ar kāju pa tējkannu un uzvedās agresīvi. Tāpat pēc spēles tiesnešu ģērbtuvē ienāca sieviete, kura nav ierakstīta protokolā, un arī izteica neapmierinātību par tiesnesi." Protokolā minēts arī, ka "Ventspils" futbolists Jevgēņijs Kazačoks aizvainojis tiesnešus ar necenzētiem vārdiem.

Kā zināms, iepriekšējie LFF ārkārtas kongresi notika aprīlī un jūnijā, bet vēl vienu plānots rīkot septembrī, lai lemtu par LFF statūtu jaunās redakcijas apstiprināšanu.


, 2019-07-22 00:21, pirms 5 gadiem
Pajautā jebkuram ventspilniekam - Sishanovs ir kauna traips Ventspils futbolam. Tagad vēl mācīs federāciju...
, 2019-07-22 00:50, pirms 5 gadiem
ko konkrēti viņš saka, kādas ir pretenzijas? nesaprotu.
ka tiesneši un Gorkšs velk Valmieru, saņem naudu no tās? vai ka Gorkšs ir kautkāds toto spēlmanis un komandē kā tiesāt tiesnešiem? murgs.
Gorkšs ir safabricējis ziņas par saistību ar toto Moldovā? ietekmēja FKV fanus novērsties no ilgus gadus atbalstītās komandas?
, 2019-07-22 01:11, pirms 5 gadiem
Skatījos spēli. Spēle kā spēle, uzvarēja Valmiera, jo vairāk iesita.. šis kungs ir KAUNS Venspilij un Latvijas jau tā paplukušajam futbolam.. varbūt tur, no kurienes šis nācis varēja kko ietekmēt. Te tā nebūs..
, 2019-07-22 02:43, pirms 5 gadiem
Tur tā lieta!Tagad ar jauno federāciju melnās spēlītes paliek arvien grūtākas..kad šitas toto cilvēks pārpirka Ventspiks klubu vēl bija vecie vēži pie siles..nebija gaidījis šādu pavērsienu drošs!

Back to Moldova or russia!
, 2019-07-22 04:14, pirms 5 gadiem
Par ko futbol pārvēršas? Ja agrāk ik pa laikam varēja tikai pasmīkņāt par nirējiem, kuru nu augstas raudzes mačos ir gaužām maz, pateicoties VAR. Tad tagad lēnām sāk čīkstēt visi, kuriem neizdodas kaut kas laukumā vai šķiet, ka tiesneši apbižoja.
Nu kas tas par sviestu? Nepatika kā notiesāja tiesnesis, tātad vainīgs federācijas prezidents?
Vai tad tiešām būtu tā, ka Gorkšs pirms spēles būtu tiesnešiem teicis, ka jāpietiesā Valmierai?
Cik slimam jābūt cilvēkam lai kam tādam ticētu.
Ja kas tāds būtu noticis, ticu, ka tiesnešiem būtu gana daudz pašcieņas, lai to publiski atklātu.
, 2019-07-22 04:55, pirms 5 gadiem
Nu, tak' ar Oļegu Gavrilovu saistīts futbola shēmotājs tas čurkveidīgais Šišhanovs. Kas tad to nezin? Secinājumus visi paši var izdarīt...
Nav brīnums,ka tiesneši viņu un viņa klubu nemīl.
, 2019-07-22 05:18, pirms 5 gadiem
Kas tas täds vispār, lai kaut ko tirsdu par Latvijas futbola prezidentu?? Sēdi savā Hūtes klubā un sūc naudu, kas vēl nepietiek ??
, 2019-07-22 06:46, pirms 5 gadiem
aloizs rakstīja: Skatījos spēli. Spēle kā spēle, uzvarēja Valmiera, jo vairāk iesita.. šis kungs ir KAUNS Venspilij un Latvijas jau tā paplukušajam futbolam.. varbūt tur, no kurienes šis nācis varēja kko ietekmēt. Te tā nebūs..
Es arī skatījos,bet es gala rezultātā redzēju neizšķirtu......
, 2019-07-22 08:05, pirms 5 gadiem
aloizs rakstīja: Skatījos spēli. Spēle kā spēle, uzvarēja Valmiera, jo vairāk iesita.. šis kungs ir KAUNS Venspilij un Latvijas jau tā paplukušajam futbolam.. varbūt tur, no kurienes šis nācis varēja kko ietekmēt. Te tā nebūs..
Valmiera patiesi iesita vairāk
Bet ,parcik vienus savos vārtos, tad protokolā neizškirts
, 2019-07-22 08:30, pirms 5 gadiem
Beidzot šīs tips parāda savu īsto shemotāja seju! Tīrs futbols šīm nepatīk, Gorkšs traucē . Ceru , ka futbola sabiedrībai pietiks prāta neiet šā krimiķa pavadā!
, 2019-07-22 08:44, pirms 5 gadiem
Ja histēriskais kluba vadītājs noskatīsies spēles atkārtojumu, tad tajā redzēs, ka Naļivaiko būtībā Ventspili izručīja, iedodot sodu pret Tosinu, kurā pēdējais simulēja kritienu - pēc mirkļa Apija ievirzīja bumbu savos vārtos, un neiedodot sarkano ukrainim, kurš krītot no kājām, epizodē kur Madžo tīri izsita viņam bumbu, gribēja "nopirkt" pendeli. Vienīgās viņa pretenzijas varētu būt pret paša futbolistiem, kuri neprata reizes piecas trāpīt pa bumbu, un pēc tam tukšos vārtos. Šajā ziņā viņš tos aizstāvēja.
, 2019-07-22 09:11, pirms 5 gadiem
kad šis kungs parādījās pie LV futbola horizonta, daudzi jau minēja, ka viņam nāk līdz sava "smaciņa", daudzi kliedz dodiet iespēju, varbūt nav taisnība vai mainīsies, nē mīlīši, baro vilku cik gribi, uz mežu skatīsies, tā kā kamēr viņš būs futenī, ne ko labu negaidiet.
, 2019-07-22 09:17, pirms 5 gadiem
Kāds sakars tiesnesim ar rezultātu (vismaz vakardienas spēlē),ja tavi spēlētāji nejēdz trāpīt vārtos no 5 metriem ,pretenzijas viņiem un trenerim.
Par Gorkšu,varbūt vis neiet tik gludi un strauji kā gribētos ,BET, ja šādi kadri (ieskaitost visus opozicionārus ,revolucionārus, sarkanos un baltos pļūtītajius) izsaka neapmierinātību ar Gorkša darbu ,tātad pārmaiņas notiek,čaļiem ir kļuvis neērti darboties un tas ir reāls Kaspara darba novērtējums!
, 2019-07-22 09:52, pirms 5 gadiem
Neesmu augstās domās par Gorkšu, bet šī kritika no Šishanova ir pluss Gorkšam. Ja viņš kritizē, tad varbūt Gorkšs kaut kādā veidā bremzē kārtējās Šišhanova shēmas.
, 2019-07-22 10:22, pirms 5 gadiem
visada vanas,petjas ,fedjas vemj...izlase pilna ar pelmeniem,liepajas klauns nevar iemacities valodu-ists daunu klubins-ka tevi tur deve-petrovic=daunat-macies valodu-ja nevari-lai kads palidz ar valinku-ezeli...
, 2019-07-22 11:03, pirms 5 gadiem
Šķita jau ka šādi 90 gadu produkti no mūsu dzīves aizgājuši, bet izrādās, ka Ventpils ir laba augsne šādiem ar nelielu intelektu apveltītiem krieviem.
Slēpts komentārs: sorento
, 2019-07-22 11:22, pirms 5 gadiem
Pēc raksta sanāk, ka tas Šišhanovs ir gan FK Ventspils valdes loceklis, gan galvenais treneris?
, 2019-07-22 11:51, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: ko konkrēti viņš saka, kādas ir pretenzijas? nesaprotu.
ka tiesneši un Gorkšs velk Valmieru, saņem naudu no tās? vai ka Gorkšs ir kautkāds toto spēlmanis un komandē kā tiesāt tiesnešiem? murgs.
Gorkšs ir safabricējis ziņas par saistību ar toto Moldovā? ietekmēja FKV fanus novērsties no ilgus gadus atbalstītās komandas?
Valmieras komandu stūrē Koļisņičenko ar Indriksonu,tā kā Gorkšu nav ko pīt tur iekšā.
, 2019-07-22 11:53, pirms 5 gadiem
dvieļugalva mācīs āriešus ?
, 2019-07-22 11:54, pirms 5 gadiem
PAr Gorkšu piekrītu, neprot viņš būt tādā augstā amatā. Sākot ar bezjēdzīgo 11 vilku sviestu, PILNĪGA NEKOMPETENTA TRENERA PIEAICINĀŠANU un beidzot ar bardaku kas valda apkĀrt, prezidents tikai aizstāvības runas taisa, bet nekur nav NEVIENA RISINĀJUMA, PREZIDENTS KLUSĒ!!
LATVIJAS IZLASE IR SPOGULIS, KURŠ PARĀDA KA KASPARA GORKŠA KUNGS NEVAR BŪT PREZIDENTS.
, 2019-07-22 12:18, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: PAr Gorkšu piekrītu, neprot viņš būt tādā augstā amatā. Sākot ar bezjēdzīgo 11 vilku sviestu, PILNĪGA NEKOMPETENTA TRENERA PIEAICINĀŠANU un beidzot ar bardaku kas valda apkĀrt, prezidents tikai aizstāvības runas taisa, bet nekur nav NEVIENA RISINĀJUMA, PREZIDENTS KLUSĒ!!
LATVIJAS IZLASE IR SPOGULIS, KURŠ PARĀDA KA KASPARA GORKŠA KUNGS NEVAR BŪT PREZIDENTS.
Nekompetents treneris? "Sai izlasei pat pārāk labs!
, 2019-07-22 12:28, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: LATVIJAS IZLASE IR SPOGULIS, KURŠ PARĀDA KA KASPARA GORKŠA KUNGS NEVAR BŪT PREZIDENTS.
CAPSLOCK valda.

Bet vispār jau izlase bija miskaste vēl pirms Gorkša.

Nu un vēl tas, ka zinot tagadējo izlases sastāvu, nebrīnītos, ja daudzi no viņiem speciāli pārāk necenšas izlasē, jo arī ir "opozicionāri". Jo sliktak izlasei, jo sliktāk Kasparam. Tur patiesībā dažas koka kājas derētu aizvietot arī ar koka kājām, bet latviešu. Patriotisms var daudz ko mainīt šajā situācijā.

Būtībā jau Kaspars, apzinās viņš to vai ne, iestājas par to, lai futbols kļūtu par nacionālo sporta veidu, no kā vidējam latvietim negribās mukt pa gabalu. Un tā ir radikāla mentalitātes maiņa, kam opozīcija ir garantēta. Ko arī redzam.
, 2019-07-22 13:23, pirms 5 gadiem
Lieko reizi pierādas ka Kasparam trūkst vadītāja prasmēs! Būt spēlētājam un vadīt lielo organizāciju ir divas dažādas lietas! Daudzi šobrīd saka ka ir vīlušies sava izvēlē, balsojot par K.Gorkšu.
, 2019-07-22 13:32, pirms 5 gadiem
Teikšu kā ir - Latvijas futbols vēl joprojām atgādina Krievijas filiāli.Ar visu no tā izrietošo komunikācijas līmeni ,savstarpējo attiecību un darba ētikas izpratni ,kur prevalē ārkārtīgi lielais šahistu īpatsvars ,kuri pieprot matu (bez šaha pieteikšanas),maģiskos māmiņas vārdus un vieglas uzvedības sieviešu ļoti biežu piesaukšanu .Tā ir. PSRS proletariāta diktatūras apstākļos izaugušajai paaudzei ir ārkārtīgi grūti aptvert normālas ,cilvēka cieņu respektējošas komunikācijas principus. Tā tos vnk.nespēj uztvert ,saprast ,adaptēt.Tad arī ir kājas spērienu pa tējkannām ,sitieni pa seju ,lamāšanās ,draudi ,šantāža ,pie irstas kāpņu telpas un naudas uzmetieni austrumu stilā. Žēl Kaspara.Ja čalis izturēs un spēs izrevidēt Latvijas futbolu - Trīszvaigžņu ordeni viņam.Būs pelnīti.
, 2019-07-22 15:37, pirms 5 gadiem
Šišhanova kungs kā viņu te mēdz dēvēt ilggadējais dīvānā pirdējs, pats uzprasās uz Indriksona juniora dūres. Kamēr klusēja kā šunelis stūrī un bīdīja savas lietiņas, ne viens viņu neaiztika. Kgan izmest no Virslīgas vajadzēja! Tik neuzdrošinās.
, 2019-07-22 16:05, pirms 5 gadiem
Nu Šišhanovam ir baigās aktiera dotības. Krievu kino gaida viņu...
, 2019-07-22 16:21, pirms 5 gadiem
mike_mosrie_783234842056114 rakstīja: Lieko reizi pierādas ka Kasparam trūkst vadītāja prasmēs! Būt spēlētājam un vadīt lielo organizāciju ir divas dažādas lietas! Daudzi šobrīd saka ka ir vīlušies sava izvēlē, balsojot par K.Gorkšu.
beidz šo verbālo diareju, kā viens cilvēks ko var mainīt, ja krietnā valde lēma ko citu visu laiku, dod tagad čalim strādāt, vēl 4 - 5 gadus, un ja tad nav, tad gan ar koku pa muguru, tagad ir tikai politika, kādam piesolīts tas, kādam tas un visi cepās
, 2019-07-22 16:24, pirms 5 gadiem
mike_mosrie_783234842056114 rakstīja: Lieko reizi pierādas ka Kasparam trūkst vadītāja prasmēs! Būt spēlētājam un vadīt lielo organizāciju ir divas dažādas lietas! Daudzi šobrīd saka ka ir vīlušies sava izvēlē, balsojot par K.Gorkšu.
Lieku reizi redzams, ka sūdīgi Valsts valodu pārvaldi, un kontu arī tikai pirms pāris stundām izveidoji. trollītis.
, 2019-07-22 16:53, pirms 5 gadiem
Omamma rakstīja: Lieku reizi redzams, ka sūdīgi Valsts valodu pārvaldi, un kontu arī tikai pirms pāris stundām izveidoji. trollītis.
Galvenais ka saprotams ko es domāju. Pec sivus gadus cilvēki, kas balsoja par viņu, pagriežas prom no Gorksa. Tas nozīmē kaut ko.
, 2019-07-22 21:08, pirms 5 gadiem
Šišhanovs (Ventspils), Peilāns (Jelgava), LNK Group (RFS), Šteinbergs (Daugavpils - RFS atrauga).... domājam, andlizējam, izdaram secinājumus biedri! Nedod Dievs šiem kadriem tikt pie futbola vadības!
, 2019-07-22 23:18, pirms 5 gadiem
Varu tikai piekrist ka Gorks nu galīgi garām! Izlases treneris, spēle, vilku šous, skandāli LFF iekšene utt.
Vēlu veiksmi jaunajam LFF prezidentam un galvenais lai būtu komunikācija starp klubiem un federāciju tikai tad viss normalizēsies.
, 2019-07-22 23:37, pirms 5 gadiem
Ļoti žēl ka Šišhanova kungs tikai tagad saprata kas Gorkš ir par cilvēku! Pazaudēja minimums pusgadu!
, 2019-07-23 00:30, pirms 5 gadiem
harvey_specter_655318864949731 rakstīja: Ļoti žēl ka Šišhanova kungs tikai tagad saprata kas Gorkš ir par cilvēku! Pazaudēja minimums pusgadu!
Atbrauciet uz Ventspili un arī par Šišhanova kungu saņemsiet daudz info.Aprunājieties ar akadēmijas treneriem un ko viņi domā par visu kas šobrīd notiek klubā.Tas kas šobrīd valda FKV ir vienkārši karastrofa,atkārtošos ka ir žēl ko Bespalivs cēla viens krievu bandīts drīz sagrauzs.Ja FKV netiks eirokausos tad Šišhanova kungs būs prom.Aprunājieties ar vietējiem spēlētājiem vai tiem pašiem kas aizgāja prom,Uvarenko,Žuļevs un ja viņi nenobīsies uzzināsiet daudz info klubu un prezidenta kungu.
, 2019-07-23 10:05, pirms 5 gadiem
Kāds sakars runāt ar Uvarenko vai tavu Melničenko, jo viņi visu laiku neapmierināti! Tu dzirdētu ko Uvarekno saka par Rīgā FC un visu kas tur notiek. Par Melničenko nestāstīšu, jo viņš taču pats tev visu jau izstasta un stāstīs par brīnumiem Spartaka kad atbrauks no Polijas.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
14

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".
Iļja Korotkovs un Mors Tallā. Foto: Kristians Putniņš
8

Vārti puslaika beigās un pusstunda vairākumā ļauj "Audai" tikt pie otrās uzvaras

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas 2024. gada sezonā izcīnīja "Auda", kas ar 1:0 pieveica vairāk nekā pusstundu mazākumā spēlējušo "Daugavpili". Vienīgos vārtus iesita senegāliešu uzbrucējs Mors Tallā.
Maksims Krivuņecs un Havjers Tebass. Foto: Sanita Ieva Sparāne/TonyBet Virslīga
15

''La Liga'' prezidentam viesojoties Rīgā, panākta sadarbības turpināšana ar Virslīgu

Trešdien, 17. aprīlī, viesnīcā “Grand Hotel Kempinski” tika aizvadītā īpaša paneļdiskusija, kurā piedalījās Spānijas futbola čempionāta “LALIGA” prezidents Havjers Tebass, biedrības “Latvijas Futbola Virslīga” valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs, kā arī futbola virslīgas klubu un mediju pārstāvji.