Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Aivars Emsis atzīts par pirmā apļa labāko jauno futbolistu Virslīgā

Rolands Eliņš

Aivars Emsis atzīts par pirmā apļa labāko jauno futbolistu Virslīgā
Aivars Emsis. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/Virslīga

Par „Optibet” Virslīgas 2019. gada sezonas pirmā apļa labāko jauno spēlētāju futbola žurnālistu un klubu galveno treneru balsojumā atzīts „Jelgavas” uzbrucējs Aivars Emsis.

Kopš 2015. gada sezonas Virslīgas čempionātā tiek noteikts un sveikts katra apļa labākais jaunais spēlētājs. Kandidātus izvirza Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome, savukārt balsojumā piedalās mediji un visu klubu galvenie treneri. Būtiskākais kritērijs šīs balvas saņemšanai ir vecuma ierobežojums, proti, spēlētājam ir jāatbilst U-21 vecuma kategorijai.

Šoreiz labākā jaunā spēlētāja balvai bija izvirzīti pieci kandidāti – Rihards Ozoliņš no „Mettas”, Kristers Tobers no „Liepājas”, Aivars Emsis no „Jelgavas” un daugavpilieši Daniels Balodis un Raivis Skrebels.

Treneru un mediju balsojumā Emsis nopelnīja 54 punktus, kas bija par 11 vairāk nekā Balodim. Skebels saņēma 23 punktus, Tobers 19, bet Ozoliņš tika pie 11 punktiem. Ozoliņu kā pirmā apļa labāko jauno spēlētāju nosauca tikai viņa treneris Andris Riherts.

Aivars Emsis pirmā apļa ietvaros atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem, turklāt pēc futbola statistikas platformas ''Instat'' rādītājiem bija 8. produktīvākais uzbrucējs visā čempionātā, vidēji uzrādot indeksa rādītāju 192.

Izmantotie resursi:
https://optibetvirsliga.lv/news/par...