Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kazačokam sekmīgs brīvsitiens beigās, "Spartaks" ar pūlēm pieveic "Mettu"/LU

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kazačokam sekmīgs brīvsitiens beigās, "Spartaks" ar pūlēm pieveic "Mettu"/LU
Jevgeņijs Kazačoks
Foto: Nora Krevņeva - Baibakova

Šodien "SynotTip" futbola Virslīgas 9. kārtas spēlē Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā ar 1:0 pārspēja "Mettu"/LU. Visa mača garumā jūrmalniekiem bija neliels teritoriāls pārsvars un viesi izrādīja vairāk nekā cienījamu pretestību, taču 76. minūtē spēles likteni izšķīra Jevgeņijs Kazačoks un viņa izpildītais brīvsitiens.

Pirmajā aplī Jūrmalas "Spartaks", 67. minūtē panākot 4:0, pārspēja "Mettu"/LU Hanzas vidusskolas laukumā ar 4:2. Šodien notika otrs savstarpējais duelis, un "Spartaks" pirmo reizi sezonā kāpa uz Slokas stadiona zālītes.

"Spartaks" pēc 2:0 uzvaras pār RFS pamatsastāvu nemainīja, turpinot mocīties ar soliņa īsumu. Jūrmalnieku starta vienpadsmitniekā šosezon Virslīgā izgājuši 13 futbolisti - viens no viņiem, Dmitrijs Platonovs, šobrīd uz ilgu laiku ir savainots, bet Ņikita Bērenfelds pamatsastāvā bijis tikai reizi, kad aizvietoja diskvalificēto Pāvelu Mihadjuku.

"Metta" pirms nedēļas izspēlēja karstu spēli pret "Ventspili" (1:1), un Andris Riherts šoreiz rezervē atstāja Dāvi Sandi Strodu, kā arī diskvalifikācijas dēļ nevarēja spēlēt uzvaras vārtu autors pret "Babīti"/"Dinamo" (2:1) Ņikita Ivanovs. Viņu vietas ieņēma attiecīgi Kabelo Seriba un Ingars Sarmis Stuglis.

Līdz pirmajai reālajai vārtu gūšanas iespējai bija jāgaida visai pacietīgi, jo sākumā bumba daudz uzturējās laukuma vidusdaļā - "Metta" nopelnīja divus stūra sitienus, kamēr jūrmalnieki pamazām sāka ņemt virsroku bumbas kontrolē. Taču pirmais moments tikai 25. minūtē - Sergeja Pušņakova centrējums no kreisā flanga un pāri vārtiem ar galvu sita Edgars Gauračs.

Tomēr kopumā "Metta", kas līdz šai kārtai vienīgā mājās bija spēlējusi biežāk nekā viesos (5-3), šī izbraukuma mača pirmajā puslaikā pret turnīra līderi izskatījās cienījami un 34. minūtē izdevās izveidot bīstamu uzbrukumu - Vladislavs Fjodorovs bija iecerējis pamest bumbu garām soda laukumu pametušajam Jevgeņijam Nerugalam, taču trāpīja viņam virsū. Mettieši signalizēja, ka Nerugals spēlējis ar roku, bet Jevgeņija Vasjukova svilpe klusēja. Pēc tam rezultāts bija jāatklāj "Spartakam" - Artems Habeloks teicami izlīda no trīs pretinieku ielenkuma, tikpat teicami veica tālo piespēli, bet Jevgeņijs Kozlovs izgājienā pret Dmitriju Grigorjevu sita pāri gan viņam, gan vārtiem.

Pēc 45 minūtēm 0:0, bet otrā puslaika pirmajā uzbrukumā tuvu golam bija Jevgeņijs Kazačoks, kurš izlavierēja cauri "Mettas" aizsardzībai un spēcīgi sita pa apakšu - nedaudz garām. Spēle kļuva manāmi jautrāka, abas komandas sāka spēlēt atklātāku futbolu. "Metta" vēlreiz norādīja uz pretinieku spēli ar roku, šoreiz pēc Usmana Abasa trāpījuma Mihadjukam, iespējams, pa roku soda laukumā, bet "Spartaks" atbildēja ar pāris potenciāli draudīgiem, taču bloķētiem sitieniem. Savukārt 64. minūtē pēc jūrmalnieku stūra sitiena pie iespējas tika Gauračs, tomēr sita pāri.

Šī bija spēle, kurā labākais uzbrukums tikās ar otru sliktāko aizsardzību (balstoties uz gūto/ielaisto vārtu statistiku), kas vēl ne reizi šosezon nebija nosargājusi savus vārtus sausā, taču, mačam ieejot beigu fāzē, tablo joprojām rādīja 0:0. "Metta"/LU turējās, turklāt sevišķi nepiespiežoties saviem vārtiem, tomēr 76. minūtē "Spartaks" guva tik svarīgos vārtus. Habeloka nopelnīto brīvsitienu labi izmantoja Kazačoks, kaut gan arī Grigorjevs tuvējā apakšējā stūrī sisto bumbu, visticamāk, varēja izvilkt. Kazačokam Virslīgas sezonā trešie vārti un visi pret "Mettu".

"Mettai" bija laiks, lai pagūtu atspēlēties, bet reāli apdraudēt Nerugala vārtus vairs neizdevās - bija tikai viens tālsitiens virsū vārtsargam un saasinājums epizodē, kurā tika fiksēta aizmugure. "Spartaks" uzvarēja ar 1:0, lieliski turpinot pagaidām gandrīz perfekto sezonu Virslīgā - bilance 6-2-1, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pirmajā kārtā. Savukārt "Mettai" pēc vakardienas RFS uzvaras pār pastarīti "Babīti" šodien neizdevās atgriezties TOP6.

"SynotTip" Virslīgas 9. kārtas spēle

"Spartaks" - "Metta"/LU 1:0 (0:0)
Vārti: Kazačoks 76'.
"Spartaks": Nerugals, Šimunovičs, E.Stuglis, Mihadjuks, Pušņakovs, Vardanjans, Habeloks (I.Šlampe 76'), Gauračs (Bāliņš 65'), Kazačoks, V.Kozlovs (Bērenfelds 90'), J.Kozlovs.
"Metta"/LU: Grigorjevs, Seriba, Ašrifī, Ševeļovs, Abass, Emsis, Indrāns, V,Fjodorovs (Mijazaki 79'), I.S.Stuglis (Abdullāhi 70'), Šibass, Kalniņš.
Brīdinājumi: Seriba, Ašrifī, Kalniņš, Indrāns.
Galvenais tiesnesis: Jevgeņijs Vasjukovs.

"SynotTip" Virslīgas 9. kārta

DatumsLaiksSpēleVietaRez.
20.05.19:30RFS - Babīte/DinamoHanzas vsk. laukums2:1
21.05.14:00Spartaks - Metta/LUSlokas stadions1:0
21.05.16:00Ventspils - Riga FCVentspils OC stadions
21.05.18:00Liepāja/Mogo - JelgavaDaugavas stadions

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Spartaks962117:820
2.Jelgava850314:915
3.Riga FC84229:714
4.Ventspils834110:413
5.Liepāja/Mogo841312:913
6.RFS93156:1010
7.Metta/LU922512:188
8.Babīte/Dinamo80266:212

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSk
1.J. KozlovsSpartaks5
T. AijegunsVentspils5
M. OšsJelgava5
4.A. KarašausksLiepāja/Mogo4
R. UldriķisRFS4
6.V. ŠabalaRiga FC3
J. KazačoksSpartaks3
8.D.IndrānsMetta/LU3 (1)

     [+] [-]

, 2017-05-21 16:03, pirms 7 gadiem
KAZAČIKS Kas tas tāds?

     [+] [-]

, 2017-05-21 16:24, pirms 7 gadiem
Spartaka laiki laikam sāksies!!!

     [+] [-]

, 2017-05-22 00:19, pirms 7 gadiem
Vai tiešām Metta/LU nav neviena cita bez Stugļa un Fjodorova kas var izpildīt soda sitienu? Skats diezgan bēdīgs... Var jau teikt, ka koks reizi gadā arī šauj! Bet, taču jau izšāva pagājušajā kārtā...