Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Latvijas kausa pusfinālā uzvarētāju turpmāk noskaidros divu spēļu summā

Latvijas kausa pusfinālā uzvarētāju turpmāk noskaidros divu spēļu summā
Latvijas kauss arī šajā gadā paliks Jelgavā
Foto: Raitis Supe

Trešdien, 20. maijā, Ventspilī pirms Latvijas Kausa izcīņas fināla notika Latvijas Futbola federācijas (LFF) Valdes izbraukuma sēde. Lielākā izmaiņa veikta Latvijas kausa izspēles kārtībā pusfinālu sakarā - turpmāk uzvarētāju noskaidros divu spēļu summā.

Pamatojoties uz nenokārtotām parādsaistībām pret LFF, tās biedriem un futbolistiem, kā arī saskaņā ar LFF statūtu 33.panta k) punktu, FK "Daugava Rīga" tika izslēgti no LFF biedru saraksta līdz kārtējam LFF Kongresam.

LFF Valde šajā sēdē nolēma arī izteikt 2015./2016.gada Latvijas kausa izcīņas reglamenta p.6.4. jaunā redakcijā:

“Sacensības notiek 4 posmos:

1.posms: Piedalās Latvijas 2.līgas čempionāta klubi un visi klubi, kas ir LFF biedri (kuri ir pieteikušies dalībai Latvijas kausa izcīņā saskaņā ar p.5.2). Spēļu pāri un saimnieki tiek noteikti ar izlozes palīdzību. 2.posms: Piedalās 1.posma uzvarētāji un 1.līgas klubi. Spēles datumus apstiprina LFF Sacensību organizācijas komiteja un tos paziņo papildus. 2.posmā spēļu pāri un saimnieki tiek noteikti ar izlozes palīdzību. 3.posms: 1/8 fināls, kurā piedalās 16 komandas, tajā skaitā Virslīgas klubi. Izsētās Virslīgas komandas tiek noteiktas, ņemot vērā komandas sportiskos rezultātus 2015. gada Virslīgas čempionātā uz izlozes brīdi. Izsētās komandas spēlē izbraukumā.

4.posms: 1/4 fināli, pusfināli un fināls. Piedalās 3.posma uzvarētāji, kopā 8 komandas. Pusfināla uzvarētāji tiek noteikti divu spēļu summā, aizvadot pa vienai spēlei katra pusfināla dalībnieka mājas spēļu stadionā. Ja 2 spēļu summā rezultāts ir neizšķirts, uzvarētāju nosaka, ņemot vērā to, kura komanda ir guvusi vairāk vārtus izbraukuma spēlē. Ja, ņemot vērā šo rādītāju, rezultāts joprojām ir neizšķirts, tiek spēlēts papildlaiks (2x15 min). Gadījumā, ja papildlaikā abas komandas gūst vienādu vārtu skaitu, uzvarētājs ir komanda, kura spēlē izbraukumā. Ja papildlaikā neviena no komandām negūst vārtus, uzvarētāju noskaidro ar pēcspēles 11 metru sitienu sēriju, katrai komandai izpildot 5 sitienus. Spēļu pāru izloze tiek organizēta tikai pirms 1/4 fināla spēlēm. Spēles datumus apstiprina LFF Sacensību organizācijas komiteja un tos paziņo papildus.”

LFF Valdes sēdes laikā pēc LFF prezidenta G. Indriksona iniciatīvas notika arī diskusija par haļļu un laukumu nepieciešamības problēmu risināšanu un Rīgas Olimpiskā centra futbola halles problēmjautājumiem.

Pēc Valdes sēdes beigām par godu Latvijas Kausa izcīņas fināla norisei - abu finālā iekļuvušo futbola klubu prezidentiem - Guntim Blumbergam (FK "Ventspils") un Mārim Peilānam (FK "Jelgava") attiecīgi - tika pasniegtas īpašas piemiņas zīmes.

Nākamā LFF Valdes sēde nozīmēta 1. jūlijā plkst.10:00 LFF telpās, Grostonas ielā 6b, Rīgā.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija


, 2015-05-21 22:03, pirms 9 gadiem
Domāju, ka labi! Finālā tiks pašas spēcīgākās komandas un nebūs 1 spēļu brīnumi.
, 2015-05-21 22:13, pirms 9 gadiem
No kurienes pūš vējš?
, 2015-05-21 22:56, pirms 9 gadiem
redh rakstīja: Domāju, ka labi! Finālā tiks pašas spēcīgākās komandas un nebūs 1 spēļu brīnumi.
Bet tur jau slēpjas tas kausa skaistums, ka arī vājākas komandas var pārsteigt.
, 2015-05-21 23:27, pirms 9 gadiem
IDEĀLI!!!
, 2015-05-22 00:06, pirms 9 gadiem
Uzskatu,ka tas ir vislabakais variants,ka noskaidrot stiprako.Vai kads zina kur vel kausa ieguveju noskaidro tada veida?
, 2015-05-22 00:11, pirms 9 gadiem
kanvit rakstīja: Uzskatu,ka tas ir vislabakais variants,ka noskaidrot stiprako.Vai kads zina kur vel kausa ieguveju noskaidro tada veida?
Itaalijaa.
, 2015-05-22 14:29, pirms 9 gadiem
Es pret. Dažās valstīs tā dara, arī pie mums tas jau kādreiz ir redzēts, taču tas atņem kausa izcīņai tās īpašo garšu, kad viena spēle izšķir visu. Eirokausos ir liela atšķirība, spēlēt mājās vai izbraukumā, tāpēc divas spēles ir godīgi, savukārt Latvijā šī atšķirība -- starp savu laukumu un izbraukumu -- ir minimāla.
, 2015-05-22 15:42, pirms 9 gadiem
1 rakstīja: No kurienes pūš vējš?
Vējs pūš kā vienmēr no Skonto.
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
10

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.