Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Virslīgas intrigas: "Nikara" palīdzība un Riherta argumenti

Virslīgas intrigas: "Nikara" palīdzība un Riherta argumenti
Artūrs Karašausks cenšas pierast pie Oskara Kļavas jaunā statusa
Foto: Raitis Supe

To vēl ir ļoti grūti apjēgt, bet šajā nedēļas nogalē mēs piedzīvosim beidzamo Virslīgas kārtu, Guntim Indriksonam esot Latvijas Futbola federācijas prezidentam. Jaunā futbola vadoņa vēlēšanu gaidas caurvij čempionāta 4. kārtu, par ko tad arī tradicionālajā Virslīgas intrigu rubrikā.

Centrālā spēle!

Pirms nedēļas papriecājāmies par Virslīgas atnākšanu īstajā futbola (nu gandrīz!) stadionā, taču tagad jāatgriežas mūsu ierastajā realitātē, kurā kārtas centrālo spēli aizvada Kauguru vidusskolas stadionā. Zīmīgi, ka dienu pirms pēdējo gadu sekmīgāko pašmāju futbola klubu mača, minētās skolas aktu zālē tiks prezentēta izrāde ar poētisku nosaukumu "Visi zēni muļķi". Mēs uzdrīkstēsimies šim nosaukumam nepiekrist, jo vismaz tie zēni (un meitenes!), kuri seko Virslīgas futbolam noteikti nav muļķi, jo prot orientēties sarežģītā mobilo lietotņu un nelegālo translāciju pasaulē!

Tikmēr valsts čempionu spēlējošai vadībai kārtējo reizi jānodarbojas ar trenera meklējumiem, jo Uzbekistānas speciālistam Samvelam Babajanam neatradās Čempionu līgas kluba vadīšanai nepieciešamais diploms. Mūsu avoti vēsta, ka Babajans cenšas nokārtot ātros kursus, lai kļūtu par pirmo Uzbekistānas treneri Čempionu līgas vēsturē, kamēr krievu mediji paspējuši paziņot, ka par "Spartaka" treneri kļuvis Maskavas CSKA gēnu īpašnieks Aleksandrs Grišins. Taču sagaidīsim oficiālo ziņu, ko divkārtējie valsts čempioni var mēģināt pasniegt pirmssezonas preses konferencē.

Šonedēļ Ventspilī jūsmoja par liepājnieku noteikumu pārkāpumiem, kas, vismaz manuprāt, nav tā estētiskākā futbola sastāvdaļa. Cita lieta ir Amansiu Fortesa realizētais tiešais brīvsitiens, kas, iespējams, silda sirdi Jurijam Žigajevam, jo "Ventspils" septītnieks nonācis drošās rokās (un kājās!). Žigajeva labsajūta diez vai uztrauc kurzemnieku galveno treneri Dejanu Vukičeviču, kura komanda pēc trim labām spēlēm atrodas tikai trešajā vietā turnīra tabulā. Bet, protams, turnīru tabulu pašlaik jāuztver tikpat nopietni, cik Adelekes Akinjemi solījumu iesist 40 vārtus sezonā.

"Spartaks" Jūrmala - "Ventspils"
Datums: 22.04
Laiks: 15:00
Stadions: Kauguru vidusskolas stadions
2017. gada sezona: 0:0, 0:4, 0:3, 3:2
Tiesnesis: Ivars Caune

Parunāsim pēc desmit gadiem!

Kaujiniecisks mačs pirmdien gaidāms Skanstes apkaimē, kur trīs zaudējumus piedzīvojusī "Metta/LU" uzņems čempionāta vicelīderus no Liepājas. Spēlei tuvojoties, aug spriedze mikroblogošanas vietnē Twitter, kur "Mettas" galvenais treneris Andris Riherts liek galdā spēcīgus argumentus verbālā cīņā ar Virslīgas valdes locekli Olafu Saulrietu. Diskusijā iesaistījās persona, kuras lietotājvārds liek domāt par kādu Liepājas komandas treneri, kurš gan tika aicināts pagaidīt desmit gadus. Savukārt kluba līdzjutējus vairāk uztrauc tas, cik ilgi būs jāgaida "Mettas" pirmos punktus šosezon.

Šaubos, ka "Liepāja/Mogo" vienības galvenais treneris Tamazs Pertija ir ar mieru vēl tik ilgi gaidīt brīdi, kad izdosies tikt pie kārotā Virslīgas čempiona titula. Tāpēc jārīkojas ātri un bez žēlastības, kā to liepājnieki darīja iepriekšējā sezonā, izbraukuma mačos pret "Mettu" sasitot astoņus vārtus. Jāatzīmē, ka čempionāta ievadā liepājnieki nevar sūdzēties par kalendāru: vispirms divas mājas spēles pēc kārtas, bet tagad tikšanās ar pērnās sezonas vājākajām komandām - "Mettu" un "Jelgavu" (30. aprīlī Liepājā). Šādas likteņa dāvanas ir jāizmanto!

"Metta/LU" - "Liepāja/Mogo"
Datums: 23.04
Laiks: 19:00
Stadions: Hanzas vidusskolas stadions
2017. gada sezona: 1:3, 1:0, 2:5, 0:1

Auf Wiedersehen!

Pirms 4. kārtas spēles jelgavnieki paguvuši sakrāt 15 (!) dzeltenās kartītes, izceļoties ar apbrīnojamu stabilitāti. Šīs nedēļas jubilārs Sigits Olberkis riskē izlaist 5. kārtas maču Liepājā, ja arī šodienas spēlē tiks pie brīdinājuma. Lietuvietis var kļūt par pirmo futbolistu, kurš mēneša laikā sakrājis četras dzeltenās kartītes un tajā pašā mēnesī izcietis diskvalifikāciju. Vēl jāatzīmē, ka 21. aprīļa mačs, visticamāk, kļūs par pēdējo, ko "Jelgava" aizvadīs Olaines pilsētas stadionā mājinieces statusā. Jau nākamgad Zemgales klubs plāno sezonas ievadā spēlēt savā treniņbāzē. Klātienes futbola cienītājiem vērts izmantot pēdējo iespēju doties uz Olaini, lai, iespējams, satiktu absolūti negaidītus personāžus.

Pēc grūtas uzvaras 3. kārtas mačā "Riga" futbolistiem bija atļauts pasmieties, bet kluba mediju sejai Sergejam Soboļevam nodemonstrēt savas angļu valodas zināšanas. Ar angļu valodu joprojām viss slikti komandas galvenajam trenerim Goce Sedloskim, kura vietā uz preses konferencēm jādodas asistentam Aleksandram Vlaho. Pirms nedēļas maķedoniešu speciālists no uztraukuma bija izlējis ūdeni Hanzas vidusskolas matemātikas kabinetā, kas lika Andrim Rihertam ieslēgt darītāja režīmu un sakopt galdu pirms savas uzstāšanas. Vai arī Olainē trenerim, kurš pēc izskata ļoti atgādina pašu Misteru Bīnu, sanāks nokļūt ķezā?

"Jelgava" - "Riga"
Datums: 21.04
Laiks: 19:00
Stadions: Olaines pilsētas stadions
2017. gada sezona: 0:3, 0:1, 1:2, 2:2
Tiesnesis: Mareks Ķere

"Nikars" dodas palīgā!

Savus pirmos punktus Virslīgā svētdien centīsies iegūt "Valmiera Glass/ViA" komanda, kas mājās uzņems ierindas Virslīgas vienību RFS. Valmierā cer, ka savu labāko formu sasniegs Niks Savaļnieks, kuram pagaidām nācās spēlēt ar pulsometru. Tāpat Gaujas krastos tic, ka komandas cerība aizsardzībā Ivans Kņazevs 2017. gadā ir nodarbojies ar futbola aktivitātēm, jo pēc iepriekšējās spēles valmieriešu galvenais treneris Gatis Ērglis par to nebija īsti pārliecināts.

Pēc iepriekšējās spēles Jūrmalas "Spartaka" aizsargs Mārcis Ošs izteica neapmierinātību ar Vidzemes olimpiskā centra mākslīgā zāliena kvalitāti, minot, ka futbola apavi pēc mača beigām teju visai komandai kļuvuši nelietojami. Izskanēja viedoklis, ka Valmierā būtu parocīgi spēlēt telpu futbola apavos. Zinot RFS un Latvijas vadošā telpu futbola kluba "Nikars" ciešās attiecības, pašreizējiem Virslīgas čempionāta līderiem ir kam prasīt palīdzību. Galvenais, atgriezt apavus atpakaļ līdz finālsērijas pirmajai spēlei, kas paredzēta tās pašas dienas vakarā!

"Valmiera Glass/ViA" - RFS
Datums: 22.04
Laiks: 13:00
Stadions: Vidzemes olimpiskais centrs
Tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs

"SynotTip" Virslīga, 4. kārta

DatumsLaiksSpēleVieta
21.04.19:00Jelgava - RigaOlaines pilsētas stadions
22.04.13:00Valmiera Glass/ViA - RFSVidzemes olimpiskais centrs
22.04.15:00Spartaks - VentspilsKauguru vidusskolas stadions
23.04.19:00Metta/LU - Liepāja/MogoHanzas vidusskolas stadions

Iepriekšējās intrigas: 1., 2., 3.


, 2018-04-21 12:46, pirms 6 gadiem
Kāpēc brīvdienās tik agri sākas spēles?
, 2018-04-21 14:26, pirms 6 gadiem
Arkādijs- soc. Tīklu guru! Lietas kursā par visiem un visur.
Rīt Kauguros būs labs kapiņš. Bet tiešām nesaprotu kādēļ puse spēļu tik agri? 18-19 jau mierīgi var sākt, arī, ja nav mākslīgās saules stadionā.
, 2018-04-21 15:28, pirms 6 gadiem
kartējo reizi Darba dienā ieliek futeni... laikam kalendāra veidotaji galīgi āmuri...
, 2018-04-21 16:44, pirms 6 gadiem
Ļurba, 15:28, pirms stundas, ignorēt, atbildēt
kartējo reizi Darba dienā ieliek futeni... laikam kalendāra veidotaji galīgi āmuri...

Vai tad spēles sākums nav 19:00?,jeb galvenais tikai kaut ko negatīvu ierakstīt komentā.
, 2018-04-21 21:36, pirms 6 gadiem
Sigits Olberkis dabūja kartiņu arī šajā spēlē, malacis,stabilitāte
, 2018-04-22 13:26, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Ļurba, 15:28, pirms stundas, ignorēt, atbildēt
kartējo reizi Darba dienā ieliek futeni... laikam kalendāra veidotaji galīgi āmuri...

Vai tad spēles sākums nav 19:00?,jeb galvenais tikai kaut ko negatīvu ierakstīt komentā.
ne jau visiem darbs beidzas 17:00..
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
10

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
14

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.