Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Gripa: "Rīgas "Daugava" mani dabūja par velti, bet vēlāk uzstāja, lai palieku"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Gripa: "Rīgas "Daugava" mani dabūja par velti, bet vēlāk uzstāja, lai palieku"
Vadims Gripa
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Rīgas "Daugavas" ukraiņu leģionārs Vadims Gripa, kurš 2012. un 2013. gadā kopā Virslīgā guva deviņus vārtus, bet šosezon tā arī nav spēlējis, intervijā Ukrainas lielākajam sporta portālam football.ua pastāstījis par savām gaitām Latvijā, kā arī atklājis, ka ar "Daugavu" lauzis līgumu.

Vadim, ar interesi sekojām tavām gaitām Latvijā, bet šogad jaunā čempionāta sākums aizkavējās, savukārt, kad sākās, tu nespēlēji. Kas notika?
2014. gada turnīra sākums aizkavējās, jo divas komandas, "Skonto" un Daugavpils "Daugava", ne uzreiz saņēma licences. Galu galā abas komandas tika pie spēlēšanas, taču turnīrs sākās vēlāk.

Kā tu raksturotu Latvijas čempionāta līmeni un spēles stilu?
Tur līmenis ir kā mūsu [domāts Ukrainas - aut.] 1. līgā, turklāt dažu komandu līmenis, iespējams, atbilst mūsu čempionāta lejasdaļas līmenim. Spēlē ļoti daudz jauno futbolistu, ir leģionāri no eksotiskām valstīm - no Āfrikas, Āzijas.

Tu pārstāvi Rīgas "Daugavu". Kādas ir komandas ambīcijas, kas ir sponsori, treneris? Vai ir daudz leģionāru?
Vispār uzdevums bija iekļūt Eirokausos. Sponsors ir lietuvietis, vēl kāds palīdz Krievijas klubam. Treneris arī ir no Lietuvas, Arvīds Skrupskis. Ir daudz leģionāru no Lietuvas, un ir vēl viens ukrainis, Oļegs Solovičs.

Savulaik Baltijā bija daudz ukraiņu spēlētāju, bet tagad uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi. Kāpēc tā? Un kurus no viņiem esi saticis?
Nezinu, kāpēc viņu palicis tik maz. Manā komandā pirmajā sezonā [2012. gadā - aut.] viņu netrūka - Hlubokijs, Zadoiko, minētais Solovičs. Esmu saticis Sergeju Šmatovaļenko, bet vēl mūsu komandā pērn bija Andrejs Perepļotkins [dzimis Harkovā].

Atceros, ka "Dinamo-2" laikos varēji spēlēt vairākās uzbrūkošajās pozīcijās. Kur spēlē Latvijā?
Esmu spēlējis gan labajā, gan kreisajā flangā, dažreiz laukuma vidū, tāpat par uzbrucēju. Savukārt pagājušās sezonas beigās 5-7 spēles nospēlēju kā kreisās malas aizsargs.

Kā vispār radās variants aizbraukt uz Latviju? Kas piesaistīja?
Nekas nepiesaistīja. Vienkārši, kad aizgāju no "Dinamo", Ukrainā tobrīd vairs nevarēja atrast komandu, un aģents deva padomu braukt uz Latviju.

Daudzi ukraiņu futbolisti, kas devušies uz Baltiju, sacījuši, ka no turienes var tikt uz Eiropu - Skotiju, Beļģiju, Nīderlandi. Vai tas tā ir? Kurš, izņemot Šabalu, pēdējos gados ticis uz Rietumeiropu?
Izrauties var tikai no labas komandas, kurā tu esi līderis. Vai arī ar saviem un aģenta spēkiem. Izņemot Šabalu, vēl Karašausks pārvācies uz Kazaņas "Rubin", un tas, šķiet, arī viss.

Pēc savas pieredzes spriežot, kas vajadzīgs ukraiņu futbolistam, lai būtu veiksmīgam ārzemēs?
Darba mīlestība, spītība un ticība saviem spēkiem. Un nekad neapstāties pie sasniegtā.

Zinu, ka ziemā biji "Desna" [spēlē Ukrainas 1. līgā - aut.] treniņnometnē. Kāpēc tur nepaliki?
Jā, biju, taču tobrīd vēl biju "Daugavas" spēlētājs, un viņi mani nelaida prom bez maksas, kaut arī uz turieni pārgāju bez maksas, bez kompensācijas. Viņi uzstāja, lai atgriežos komandas rīcībā, kaut arī man bija milzīga vēlme atgriezties dzimtenē.

Kādā statusā esi šobrīd - paliec "Daugavā" vai esi brīvais aģents?
Es lauzu līgumu ar "Daugavu", esmu brīvais aģents un esmu atvērts piedāvājumiem.

Izmantotie resursi:
Football.ua — Новости футбола. Всё о футболе:...

  +1 [+] [-]

, 2014-04-21 03:25, pirms 10 gadiem
Gripa atstāja labu iespaidu sev dotajā spēles laikā. Jā, nereti sasteigtas darbības un kļūdas, bet kopumā ļoti tehnisks spēlētājs. Domāju, ka Daugavai ilgtermiņā tomēr būs zaudējums. Kas attiecas uz DR sastāvu, tad vēl, nespējot tikt pie spēles laika, komandu pametis leišu vārtsargs Tads Kaunecks un pārvācies uz Trakai Lietuvā. Rezultāti pagaidām ļoti neapmierinoši Daugavai, sastāvā, gribot negribot, jāievieš korekcijas. Skaidrs, ka uzbrukumā no Blanka un Apiņa tiek gaidīts vairāk.

     [+] [-]

, 2014-04-21 08:42, pirms 10 gadiem
ja 5 spēlēs var 3 vārtus iebakstīt, tad ir diezgan skaidrs, ka uzbrukums nevelk

  -1 [+] [-]

, 2014-04-21 09:37, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Gripa atstāja labu iespaidu sev dotajā spēles laikā. Jā, nereti sasteigtas darbības un kļūdas, bet kopumā ļoti tehnisks spēlētājs. Domāju, ka Daugavai ilgtermiņā tomēr būs zaudējums. Kas attiecas uz DR sastāvu, tad vēl, nespējot tikt pie spēles laika, komandu pametis leišu vārtsargs Tads Kaunecks un pārvācies uz Trakai Lietuvā. Rezultāti pagaidām ļoti neapmierinoši Daugavai, sastāvā, gribot negribot, jāievieš korekcijas. Skaidrs, ka uzbrukumā no Blanka un Apiņa tiek gaidīts vairāk.
No Blanka vēl varētu gaidīt rezultātu dēļ pieredzes, bet no Apiņa gan diezgan muļķīgi būtu gaidīt rezultātu, ja pat 1. līgā viņš nebija nekāds lielais bombardieris.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-22 01:46, pirms 10 gadiem
Laimes Lācis rakstīja: No Blanka vēl varētu gaidīt rezultātu dēļ pieredzes, bet no Apiņa gan diezgan muļķīgi būtu gaidīt rezultātu, ja pat 1. līgā viņš nebija nekāds lielais bombardieris.
Šteinbergs pirms sezonas teica, ka Blanks esot šai sezonai gatavs un sagatavošanās posms bijis labāks nekā jebkad Kristapam. Man gan gribētos cerēt, ka no Apiņa golus arī sagaidīsim šogad. Skaidrs, ka Virslīga ir cits līmenis, bet puisim ir potenciāls un ne velti DR viņu paņēma.