Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

“Ventspilij” Spānijā 0:5, "Mettai" Lietuvā 1:3

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

“Ventspilij” Spānijā 0:5, "Mettai" Lietuvā 1:3
Foto: PFK CSKA

Pirmos pārbaudes mačus, gatavojoties jaunajai sezonai aizvadījuši divu Virslīgas klubu futbolisti - “Ventspils” treniņnometnē Spānijā ar 0:5 piekāpās Krievijas klubam “CSKA”, bet "Metta/LU" viesos ar 1:3 piekāpās Lietuvas čempioniem "Sūduva".

“Ventspils” treniņnomentē Spānijā ieradās tikai svētdien, bet jau pirmdien komandu gaidīja pirmā pārbaudes spēle, kurā pretī nāca slavenais Krievijas klubs “CSKA”. Mačs tika aizvadīts maskaviešu treniņu vietā Kampoamorā, kas gan ir vien astoņus kilometrus no “Pinatar Arena”, kur sezonai gatavojas “Ventspils”.

Jau mača septītajā minūtē rezultātu atklāja nominālie mājinieki, kad precīzi sita urugvajietis Abels Ernandzs. Pamazām apgriezienus uzņēma arī ventspilnieki un 17. minūtē varēja arī panākt neizšķirtu, taču līdz sitienam no soda laukuma netika, jo pēdējā brīdī bumbu no kājas nocēla šajā mačā aizsardzībā spēlējošais slovēņu pussargs Jaka Bijols. Puslaika turpinājumā “Ventspilij” bija divas labas iespējas, bet divus vārtus guva “CSKA” – 0:3 pēc pirmā puslaika. Jau puslaika beigās Dejans Vukičevičs sauca malā vienu pārbaudāmo spēlētāju un sūtīja laukumā Kasparu Svārupu.

Otro puslaiku “Ventspils” sāka ar vairākām maiņām un arī aktīvu spēli sāncenšu laukuma pusē. Bija arī sitieni pa vārtiem, bet vārtu rāmī bumbu trāpīt nekā neizdevās. 54. minūtē uz maiņu uznākušais Alans Dzagojevs nopelnīja pendeli, ko pats arī izmantoja un panāca “CSKA” jau 4:0. Jau mača izskaņā pēc soda sitiena izspēles izcēlās slaidais Bijols, panākot jau 5:0, un ar šādu rezultātu ventspilnieku pirmā pārbaudes spēle, kas pirmā Spānijā bija arī Maskavas klubam.

“Ventspils” pirmajā treniņnometnē Spānijā atradīsies līdz 4. februārim un komandai paredzēti vēl trīs pārbaudes mači – ar Dānijas klubu “Nordsjaelland”(24.), zviedru “Brommapoikarna” (19.) un Austrijas “LASK” ( 2. februārī).

Savukārt "Metta/LU" Marijampoles manēžā tikās ar Lietuvas čempioniem "Sūduva" un pēc pirmā puslaika bija zaudētājos 0:2. Mača izskaņā lietuvieši guva arī trešos vārtus, bet pamatlaika pēdējā minūtē atzīmējās arī viesi - precīzi sita Iļja Korotkovs.

Pirmssezonas ciklā "mettiešiem" sagaidāmas arī pārbaudes spēles pret Lietuvas "A lyga" medaļniekiem "Žalgiris" un "Trakai", kā arī igauņu klubiem "Nomme Kalju", "Kuressaare" un "Tartu Santos".

Pārbaudes spēles

CSKA (Krievija) – Ventspils (3:0)
Ventspils: Kudrjavcevs - Neziri, Mamā, Koļesovs, Eliu, Alfa, Stuglis, Vome, Aijeguns, divi pārbaudāmie spēlētāji
Uz maiņu: Svārups, Kazačoks, Fortešs, Mordatenko, Klimaševičs, Burikins

Sūduva (Lietuva) - Metta/LU 3:1 (2:0)
Metta/LU: Ošs - Birka, Gulbis, Ševeļovs, Seriba, Liepa, Fazili, Šibass, Zēģele, Lagūns, Edvins
Uz maiņu: Saulītis, Uldriķis, Krollis, Kirkils, Vientiess, Ķipsts, Strods, Varslavāns, Drāznieks, Džamalutdinovs, Korotkovs

  -1 [+] [-]

, 2019-01-21 22:24, pirms 5 gadiem
Žēl, ka ne Ventspils, ne Metta nenodrošināja spēles translāciju, šeit plusiņš RFS. Vismaz V-pils visai operatīvi ziņoja par rezultāta izmaiņām un pat dalījās ar nelieliem spēles fragmentiem.
Metta norādījusi, ka sākumsastāvā spēlējis pārbaudāmais spēlētājs. Cerams pret Trakai būs vairāk skaidrs, kas ir šis Edvins.

     [+] [-]

, 2019-01-21 22:46, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Žēl, ka ne Ventspils, ne Metta nenodrošināja spēles translāciju, šeit plusiņš RFS. Vismaz V-pils visai operatīvi ziņoja par rezultāta izmaiņām un pat dalījās ar nelieliem spēles fragmentiem.
Metta norādījusi, ka sākumsastāvā spēlējis pārbaudāmais spēlētājs. Cerams pret Trakai būs vairāk skaidrs, kas ir šis Edvins.
CSKA nodrošināja translāciju:
https://youtu.be/o9dQl1ATa1Q

  -1 [+] [-]

, 2019-01-21 23:21, pirms 5 gadiem
Latfootball rakstīja: CSKA nodrošināja translāciju:
https://youtu.be/o9dQl1ATa1Q
Ja būtu gribējis live skatīties, gan jau ka būtu atradis, bet fakts, ka paši ventiņi piem, Twitterī nenoziņoja arī nav glaimojošs

  +1 [+] [-]

, 2019-01-21 23:57, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Ja būtu gribējis live skatīties, gan jau ka būtu atradis, bet fakts, ka paši ventiņi piem, Twitterī nenoziņoja arī nav glaimojošs
FKV youtube kanālā arī rādīja.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-21 23:58, pirms 5 gadiem
Šis Edvīns varētu būt normāls letiņu puika...

  +2 [+] [-]

, 2019-01-22 01:20, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Ja būtu gribējis live skatīties, gan jau ka būtu atradis, bet fakts, ka paši ventiņi piem, Twitterī nenoziņoja arī nav glaimojošs
Pirms ko tādu raksti pārliecinies...fkV majaslapā vis tika laicīgi noinformēts kur un kad varēs sekot spēlei...

  +1 [+] [-]

, 2019-01-22 05:42, pirms 5 gadiem
CSKA nodrošinātajā pārraide bija ar pieņemamu kvalitāti un divu komentatoru darbu.FKV youtube kanāls spēles sākumā raustījās un droši vien ,ka bez komentatora.Jebkurā gadījumā,kuriem bija vēlēšanās un nedaudz zināšanas,maču noskatīties varēja.
Kas attiecās uz pašus spēli,tad grūti kaut ko novērtēt,jo komanda nesen ka atsākusi trenēties un jau nākošajā dienā pēc ierašanās Spānijā,mačs ar spēcīgu komandu.Kā raksta championat.com, maskavieši spēlējuši praktiski ar savu kaujas sastāvu.Skaidrs,ka ventspilnieku sastāvā robi pamatīgi,centra aizsargi nospēlēja vāji.Fortesa uznākšana otrajā puslaikā padarīja spēli no ventspilnieku puses nedaudz skatāmāku.Tā kā ārā tikai janvāris,laika pietiek ,lai sagatavoties čempionātam.Un pārbaužu spēļu rezultātiem arī nav ko īpaši pievērst uzmanību,lai gan ,protams,līdzjūtējiem gribās uzvaras.

  -2 [+] [-]

, 2019-01-22 13:16, pirms 5 gadiem
paskatījos translāciju sport-express pirmās apm. 10 min., redzēju, ka FKV netiek pāri centram, ciska uzsāka spēli ar izteiktu 2. sastāvu visās pozīcijās, rezervē atstājot dažus pieredzējušos. Īsāk sakot- vāks..

  +1 [+] [-]

, 2019-01-22 16:03, pirms 5 gadiem
specha rakstīja: paskatījos translāciju sport-express pirmās apm. 10 min., redzēju, ka FKV netiek pāri centram, ciska uzsāka spēli ar izteiktu 2. sastāvu visās pozīcijās, rezervē atstājot dažus pieredzējušos. Īsāk sakot- vāks..
A ko Tu gaidīji ka ventspilnieki kas nedēļu kā pēc lielā atvaļinājuma uzsākuši sagatavošanos un bez pagajušās sezonas pamatsastāva spēlētājiem un ar pārbaudāmajiem spēs kaut ko sakarīgu parādīt pret patstāvīgi CL grupas turnīrā spēlējošu komandu????....dīvainis....

  -1 [+] [-]

, 2019-01-22 19:14, pirms 5 gadiem
Bronsons rakstīja: A ko Tu gaidīji ka ventspilnieki kas nedēļu kā pēc lielā atvaļinājuma uzsākuši sagatavošanos un bez pagajušās sezonas pamatsastāva spēlētājiem un ar pārbaudāmajiem spēs kaut ko sakarīgu parādīt pret patstāvīgi CL grupas turnīrā spēlējošu komandu????....dīvainis....
It kā ciska pēc pārtraukuma ar dublieriem arī būtu labākā formā ?... dīvainis...