Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Jelgavas" direktors: "Saņēmām informāciju, ka Virslīgas sezona sāksies 30. martā"

"Jelgavas" direktors: "Saņēmām informāciju, ka Virslīgas sezona sāksies 30. martā"
Sergejs Golubevs
Foto: Fkjelgava.lv

Latvijas Virslīgas kluba "Jelgava" jaunais sporta direktors Sergejs Golubevs intervijā komandas mājaslapā pastāstījis par sastāva veidošanu un leģionāru piesaisti, kā arī "Jelgavas" starpsezonas plāniem.

Sergejs Golubevs, FK “Jelgava” sporta direktors: “Pieņemt lēmumu atgriezties Jelgavā nebija tik grūti. Pēdējos trīs gadus strādāju citās sistēmās Jūrmalas “Spartakā” un “Super Nova”. Bet, teikšu godīgi, vienmēr cerēju, ka kādreiz atgriezīšos Jelgavā. Vienalga kādā amatā. Man vienmēr šeit patika strādāt. “Jelgava” ir klubs, kas vienmēr bijis tuvs sirdij.”

Cik viegli pārslēgties no ikdienas darba “Super Nova” pie lielā Virslīgas kluba?
Būtu nepareizi teikt, ka “Super Nova” ir maza organizācija. Vienīgais, tur nav lielās komandas [2017. gadā “Super Nova” bija pārstāvēta ar komandu 2. līgā]. Tur ļoti daudz jauniešu, bērnu. “Super Nova” strādāju kā galvenās komandas treneris. Pirms tam [2016. gadā] ar “Spartaku” kļuvu par Latvijas čempionu. Pēc titula izcīnīšanas nebaidos no grūtībām. Jā, pašlaik ir daži jautājumu, ar kuriem līdz šim nebiju sastapies. Palīdz tas, ka “Jelgavas” administrācijā man visi ir pazīstami, kā arī lielāko daļu spēlētāju pazīstu personīgi.

Kas atšķir to “Jelgavu”, kad iepriekšējo reizi te strādājāt, no esošās komandas?
“Jelgava” tagad zina, kā uzvarēt. Jā, aizvadītā sezona nebija tik veiksmīga. Taču iepriekšējos gadus tika sasniegti visi uzstādītie mērķi, izņemot kļūšanu par čempioniem. “Jelgavas” uzvaras vairs netiek uzskatītas par sensācijām. Vienā spēlē vai sezonā var uzvarēt jebkurš. Kā to, piemēram, paveica “Leicester City” [2015./16. gada sezonā]. Taču viņiem nebija čempionu psiholoģijas, atšķirībā no “Manchester City”, “Manchester United” vai “Chelsea”. Jelgavā visi saprot, ka šeit ir jātiekas uz maksimālo mērķi – uzvarēt!

Kā norit darbs pie komandas komplektācijas? Jau ziņojām par Andra Krušatina pievienošanos.
Jā, Andris ir pirmais jaunpienācējs. Pagaidām šajā lauciņā ir neliels klusums, kā jau visā Latvijas futbolā. Protams, sarunas notiek, bet līdz līguma parakstīšanas vēl jātiek. Andris Krušatins ir pievienojies mūsu klubam uz diviem gadiem. Tagad notiek sarunas ar tiem futbolistiem, kuri spēlēja iepriekšējā sezonā. No kluba ir aizgājuši Gļebs Kļuškins un Endijs Šlampe, kurš ir lauzis līgumu personīgo iemeslu dēļ. Citu futbolistu palikšana vai nepalikšana klubā daudzkārt būs atkarīga no galvenā trenera vēlmēm.

Vai jūsu atgriešanās Jelgavā nozīmēs, ka priekšroka tiks dota vecuma ziņā jaunajiem Latvijas futbolistiem?
Jau esmu dzirdējis runas, ka “Jelgava” var kļūt par U21 izlases bāzes klubu. Taču uzreiz pateikšu, ka tā nebūs. Jā, ir iespēja, ka komandai pievienosies vēl daži šīs izlases futbolisti… Ja nemaldos, līdz šim “Jelgavā” nav bijis neviens U21 izlases kandidāts. Šādi futbolisti ir visnotaļ labs risinājums, jo līdz ar viņiem komanda iegūst motivētus čaļus, kuri diezgan maz ir spēlējuši savos iepriekšējos klubos. Tā tas bija ar Krušatinu “Liepājā”. Tagad viņam ir visas iespējas daudz spēlēt pamatsastāvā un kļūt par vienu no līderiem.

Kāda ir situācija ar leģionāriem? Kurš paliek, un vai tiek domāts par citu ārzemnieku piesaisti?
Mums ir līgums uz gadu ar Mindaugu Grigarāviču. Viņš atgriežas pēc īres Lietuvas komandā [“Jonava”]. Turpināsim ar viņu strādāt “Jelgavā”. Visticamāk, turpinās spēlēt lielajā komandā arī Ante Bakmazs. Pārējie leģionāri no iepriekšējās sezonas komandā nepaliks. Strādājam pie tā, lai starpsezonā piesaistītu jaunus spēlētājus no ārzemēm.

Kāds ir provizoriskais kalendārs starpsezonai?
Nesen saņēmām informāciju, ka jaunā Virslīgas sezona startēs 30. martā. Tāpat zinām, ka Ziemas kauss [kurš tagad pārtapis par Līgas kausu] arī būs tikai marta vidū. 21. decembrī dublieri kopā ar virkni pārbaudāmo spēlētāju dosies uz Tallinu, kur tiksies ar “Levadia” otro komandu. Lielā komanda no atvaļinājuma atgriežas 8. janvārī. Ir panākta vienošanās, ka 18. janvārī Viļņas “Sportima Arena” aizvadīsim pārbaudes spēli ar Lietuvas trešo spēcīgāko komandu “Trakai”. Visticamāk, iztiksim bez treniņnometnes ārzemēs. Ja kāda nometne arī būs, tad kaut kur tepat. Šeit viss būs atkarīgs no trenera vēlmēm.

Izmantotie resursi:
Golubevs: “Jelgava ir iemācījusies...


, 2017-12-20 21:57, pirms 6 gadiem
Pēdējā Krušatina pieminēšana Sportacentrā bija 14.novembra rakstā Pertija: "Jaunajiem būs simtiem iespēju" Vēlreiz mēģināsim dot iespēju Krušatinam, kurš ir ļoti augstprātīgs.
, 2017-12-21 09:07, pirms 6 gadiem
Visticamāk, iztiksim bez treniņnometnes ārzemēs. Ja kāda nometne arī būs, tad kaut kur tepat.

Tātad finansiālā bāze nebūs diez ko spīdoša,pat Latvijas mērogam.Gaidīsim ziņas no nākošām komandām.
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
17

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.