Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Spartaks" 89. minūtē izrauj neizšķirtu Ventspilī un iepriecina "Riga"

"Spartaks" 89. minūtē izrauj neizšķirtu Ventspilī un iepriecina "Riga"
Vitālijs Jagodinskis un Vadims Žuļevs. Foto: SynotTip Virslīga

„SynotTip” futbola Virslīgā „Ventspils” lielāko mača daļu atradās vadībā pret Jūrmalas „Spartaku”, taču asās un rupjību pilnās spēles izskaņā tomēr nenosargāja pārsvaru. „Spartaks” panāca neizšķirtu 1:1, uzlaboja savas izredzes cīņā par Eirokausu ceļazīmi un iedeva „Riga” visus trumpjus, lai tā triumfēju Virslīgas kopvērtējumā.

Ventspils” šajā svarīgajā mačā ātri ieguva vadību – jau 11. minūtē izcēlās brazīliešu leģionārs Hēliu Batista, kurš precīzi sita pēc stūra sitiena. Viņam tie bija otrie vārti Virslīgā. Pirmā puslaika turpinājumā „Ventspils” vairāk kontrolēja bumbu, bet savas iespējas palielināt pārsvaru neizmantoja.

Pirmā puslaika gaitā un otrā puslaika sākumā spēle kļuva ļoti asa, un abu komandu futbolisti apmainījās ar vairākiem rupjiem izgājieniem un pārkāpumiem. Ritvars Rugins pirmajā puslaikā ar buča apakšdaļu trāpīja „Spartaka” spēlētājam gurnā, otrajā puslaikā nesavaldījās „Spartaka” leģionārs Aleksandrs Prudņikovs, pēc svilpes iesitot pretiniekam ar elkoni, ko galvenais tiesnesis Edgars Maļcevs nepamanīja un nepiešķīra pat dzelteno kartīti.

Tiesnesis bija pavisam tuvu tam, lai izlaistu spēli no rokām, jo „Ventspils” futbolisti savukārt metās atbildēt ar asiem izklupieniem spēles gaitā. Kopumā šajā mačā tika piespriestas astoņas dzeltenās kartītes un kompensācijas laikā tika parādīta arī sarkanā kartīte – to saņēma „Spartaka” pussargs Edgars Vardanjans.

Spēles pēdējās 20 minūtēs asumi nedaudz pierimās, iespējams, tādēļ, ka tiesnesis sāka arvien aktīvāk dalīt brīdinājumus, tāpat arī abu komandu uzbrukumi kļuva bīstamāki. Bumba vairākas reizes draudīgi nonāca „Spartaka” soda laukumā, taču „Ventspils” savas iespējas neizmantoja, un 89. minūtē „Spartaks” par to sodīja – drūzmā „Ventspils” vārtu priekšā Prudņikovs pamanījās izdarīt sitienu ar galvu, trāpot vārtos. Viņš pats gan svinēt vārtu guvumu uzreiz nevarēja, jo bija cietis sadursmē, taču šis vārtu guvums izrādījās neizšķirtu nesošs.

„Ventspils” līdz ar to spiesta noskatīties, kā „Riga” pārsvars kopvērtējumā pieaudzis līdz sešiem punktiem, bet atlikušas vairs tikai trīs spēļu kārtas. „Ventspils” vēl palikuši mači pret „Riga”, RFS un „Mettu/LU”, kamēr līderei „Riga” bez savstarpējās spēles arī vēl tikšanās ar „Spartaku” un Valmieru. Sezonas pirmajās trīs savstarpējās spēlēs „Riga” izcīnīja divas uzvaras, bet „Ventspils” vienu, līdz ar to šajā ziņā vēl ir visas iespējas panākt sev pozitīvu bilanci. Taču, lai panāktu „Riga” punktu skaita ziņā, ventspilniekiem būs jāuzvar visās savās spēlēs un jācer uz „Riga” zaudējumu pret „Spartaku” vai Valmieru.

”Ventspils”-”Spartaks” 1:1 (1:0)

Vārti: Batista 11` - Prudņikovs 89`
Brīdinājumi: Batista, Pavlovs, Fiļimonovs – Malajevs, Šlampe, Vardanjans Mikuckis, Prudņikovs
Noraidījumi: Vardanjans 90+5`
Ventspils: Meļņičenko, Aijeguns, Mordatenko (Tālbergs 70`), Jagodinskis, Pavlovs (Amansiu 67`), Fiļimonovs, Batista, Rugins, Vome, Žuļevs, Bulvītis.
Spartaks: Nerugals, Kovaļovs, A. Višņakovs (Svārups 83`), Malajevs, Šlampe, Vardanjans, Freimanis, Mikuckis, Kosoričs (Smits 77`), Davidovs (Silva 65`), Prudņikovs
Galvenais tiesnesis: Edgars Maļcevs

"SynotTip" Virslīgas 25. kārtas spēles

DatumsLaiksSpēleVietaRezultāts
19.10.19:00RFS – Valmiera Glass/ViANSB „Arkādija”3:0 (1:0)
20.10.13:00Riga FC – Jelgava„Skonto” stadions2:0 (0:0)
20.10.15:00Ventspils – SpartaksOC „Ventspils” stadions1:1 (1:0)
20.10.17:00Liepāja/Mogo – Metta/LUStadions „Daugava” (Liepāja)

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Riga FC25192439:1259
2.Ventspils25165448:2053
3.RFS25171752:2052
4.Liepāja/Mogo24126642:2442
5.Spartaks25125844:2841
6.Jelgava25531717:4418
7.Metta/LU24341719:4613
8.Valmiera Glass/ViA25122221:885

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSk
1.A. Akinjemi*Ventspils13 (2)
M. MarusičsRFS13 (2)
3.D. LemajičsRiga11 (1)
4.T.AijegunsVentspils11 (2)
5.Ģ.KarlsonsLiepāja/Mogo10
6.A. VišņakovsSpartaks9
7.J. IkaunieksLiepāja/Mogo9 (2)
8.R. Uldriķis*RFS7

* - vairs nespēlē Virslīgā.


, 2018-10-20 17:35, pirms 5 gadiem
šie zaudetie punkti Ventspilniekiem var dārgi maksāt..
, 2018-10-20 18:17, pirms 5 gadiem
Kas tur daudz ir mainījies? Tas, ka tagad jācer nevis uz to, ka Spartaks Rīgai atņems punktus, bet uz to, ka viņus uzvarēs.
Nu, un vēl jāsāk skatīties papildus rādītāji. Ja FKV paši uzvar Rīgu ar +1, tad var būt gan vienāds punktu skaits, gan savstarpējie rādītāji, un izšķirt vietas var pat vārtu attiecība visās spēlēs, kas šobrīd FKV ir labāka, bet Rīgai vēl spēle ar Valmieru priekšā.
, 2018-10-20 18:26, pirms 5 gadiem
donkey rakstīja: Kas tur daudz ir mainījies? Tas, ka tagad jācer nevis uz to, ka Spartaks Rīgai atņems punktus, bet uz to, ka viņus uzvarēs.
Nu, un vēl jāsāk skatīties papildus rādītāji. Ja FKV paši uzvar Rīgu ar +1, tad var būt gan vienāds punktu skaits, gan savstarpējie rādītāji, un izšķirt vietas var pat vārtu attiecība visās spēlēs, kas šobrīd FKV ir labāka, bet Rīgai vēl spēle ar Valmieru priekšā.
Sarežģīti domā.
, 2018-10-20 18:49, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Sarežģīti domā.
Kamēr ir vērts sarežģīti domāt, tikmēr domāju sarežģīti. Ja FKV neuzvarēs Rīgu ar +1, tad varēs domāt "по проще, чтобы люди ко мне потянулись".
, 2018-10-21 07:31, pirms 5 gadiem
Zinot, kādi brīnumi notiek dažas kārtas pirms beigām līderiem un kas nepieciešams SPA, VEN vēl ir smukas izredzes.

Žēl, ka vakar izsēja 2 p ventiņi, gan Liepājai iegrieza, gan sev.
, 2018-10-21 11:06, pirms 5 gadiem
Kas attiecās uz vakardienas spēli,tad pirmais puslaiks bija ,manuprāt ļoti sakarīgs abu komandu izpildījumā,bet otrais puslaiks pārvērtās gladiatora cīņā ar provokācijām,simulācijām un rupjībām abu komandu izpildījumā.Piekritīšu autoram,kurš raksta,ka Prudņikovs iesita ar elkoni pretiniekam,ko nepamanīja Maļcevs un tieši pēc šā momenta,redzot tiesneša neizlēmību,sākās viss cirks otrā puslaika garumā.Šāda saraustīta spēle izrādījās labvēlīga Spartaks komandai,kura beidzot izmantoja vienu no savām izdevībām.Tiesa,ventspilnieki savas iespējas izniekoja.Zemāk par savām spējām nospēlēja Tosins,par mača varoni kļūt varēja Tālbergs,bet nekā.Iepriecināja Amansio Fortesa atgriešanās laukumā,jau vairs neklibojot kā spēlē pret Riga FC.Tagad vismaz pēdējās spēlēs būs cilvēks,kurš kaut cik jēdzīgi spēs izpildīt standartus un uzlabos spēli laukuma vidusdaļā,ja pietiks spēka visai spēlei.Galu galā ,ja izdosies uzvarēt kausa finālā,tad jāatzīst,ka sezona būs izdevusies FK Ventspilij.Manas prognozes sezonas sākumā un vidū bija krietni pesimistiskākas,attiecībā uz dzeltenzilajiem.
, 2018-10-23 10:06, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Kas attiecās uz vakardienas spēli,tad pirmais puslaiks bija ,manuprāt ļoti sakarīgs abu komandu izpildījumā,bet otrais puslaiks pārvērtās gladiatora cīņā ar provokācijām,simulācijām un rupjībām abu komandu izpildījumā.Piekritīšu autoram,kurš raksta,ka Prudņikovs iesita ar elkoni pretiniekam,ko nepamanīja Maļcevs un tieši pēc šā momenta,redzot tiesneša neizlēmību,sākās viss cirks otrā puslaika garumā.Šāda saraustīta spēle izrādījās labvēlīga Spartaks komandai,kura beidzot izmantoja vienu no savām izdevībām.Tiesa,ventspilnieki savas iespējas izniekoja.Zemāk par savām spējām nospēlēja Tosins,par mača varoni kļūt varēja Tālbergs,bet nekā.Iepriecināja Amansio Fortesa atgriešanās laukumā,jau vairs neklibojot kā spēlē pret Riga FC.Tagad vismaz pēdējās spēlēs būs cilvēks,kurš kaut cik jēdzīgi spēs izpildīt standartus un uzlabos spēli laukuma vidusdaļā,ja pietiks spēka visai spēlei.Galu galā ,ja izdosies uzvarēt kausa finālā,tad jāatzīst,ka sezona būs izdevusies FK Ventspilij.Manas prognozes sezonas sākumā un vidū bija krietni pesimistiskākas,attiecībā uz dzeltenzilajiem.
Es vēl ticu un ceru uz brīnumu virslīgā, došos uz abām spēlēm vērot stadionā pret Riga FC un ceru, ka pēc abām spēlēm neredzēšu rīdzinieku prieka emocijas.
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
29

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".
Iļja Korotkovs un Mors Tallā. Foto: Kristians Putniņš
8

Vārti puslaika beigās un pusstunda vairākumā ļauj "Audai" tikt pie otrās uzvaras

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas 2024. gada sezonā izcīnīja "Auda", kas ar 1:0 pieveica vairāk nekā pusstundu mazākumā spēlējušo "Daugavpili". Vienīgos vārtus iesita senegāliešu uzbrucējs Mors Tallā.