Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Riga" pēc atgriešanās no Kipras uzņems "Jelgavu" un turēs īkšķus par "Spartaku"

"Riga" pēc atgriešanās no Kipras uzņems "Jelgavu" un turēs īkšķus par "Spartaku"
Foto: Zigismunds Zālmanis/ Riga FC

„SynotTip” futbola Virslīgā šodien paredzētas trīs spēles, kurās būs novērojama neklātienes cīņa starp līderi „Riga” un tās tuvāko sekotāju „Ventspili”. „Riga” 13:00 uzņems „Jelgavu”, kamēr „Ventspils” 15:00 sāks maču pret Jūrmalas „Spartaku”, bet 17:00 spēli Liepājā sāks „Metta/Latvijas Universitāte”.

„Riga” izlašu pārtraukumu izmantoja treniņnometnei Kiprā, lieku reizi apstiprinot savas ambīcijas un finansiālo rocību. Treniņnometne gan nepagāja bez sarežģījumiem ārpus futbola laukuma – no Virslīgas valdes tika izslēgts kluba direktors Romāns Lajuks, kurš gan pats dienu iepriekš bija iesniedzis atlūgumu. Lajukam neuzticību izteica arī seši Virslīgas klubi, to skaitā arī „Jelgava”.

„Riga” kopvērtējumā ir četru punktu pārsvars pār „Ventspili” un RFS, taču vaļības tā nevar atļauties, jo priekšā vēl savstarpējā spēle ar „Ventspili”. Sezonas pirmajos trīs mačos pret „Jelgavu” Rīgas komanda tika pie trim uzvarām, tuklāt ne reizi neielaida vārtus (1:0, 1:0 un 3:0).

”Spēcīgāki mēs jūtamies ar katru treniņu, jo, pirmkārt, mentāli visam esam gatavi. Gribam uzvarēt. Laukumi paliek sliktāki, būs vairāk cīņas, un mēs būsim gatavi šai cīņai. Pats jūtos labi, jo treneri mēģina treniņu grafiku saplānot, lai sestdien pret Jelgavu būtu labākajā formā, atlikušas vēl divas dienas. Nav tā, ka domātu par spēlēm pret Ventspili, gatavojamies Jelgavai un tad domāsim tālāk,” tā pirms gaidāmas spēles intervijā kluba mājaslapā izteicās ”Riga” aizsargs Armands Pētersons.

„Ventspils” Virslīgā uzņēmusi iespaidīgu tempu un tikusi pie piecām uzvarām pēc kārtas, turklāt šajā laikā ielaisti tikai vieni vārti. Šodien ventspilniekus sagaida Jūrmalas „Spartaka” pārbaudījums. Jūrmalas komandai cerības uz medaļām palikušas vairs tikai teorētiskas, taču tā iesaistījusies sīvā cīņā par ceturto vietu ar Liepāju, kas ir ļoti svarīga nākamās sezonas Eirokausu ceļazīmju sadalījumā.

„Izlašu pauzē daudz trenējāmies,” intervija kluba mājaslapai sacīja „Spartaka” aizsargs Ingus Šlampe. „Bija tikai divas brīvdienas, visu laiku nopietni gatavojāmies. Šogad spēlēs pret Ventspili mums visu laiku kaut kā trūkst. No trim spēlēm atceros, ka visu laiku ir pendeles un slikta tiesāšana. Ceru, ka šodien pēc spēles par tiesāšanu daudz nerunāsim. Vairāk domāsim par aizsardzību, mēģināsim nospēlēt uz nulli.”

„Spartaks” septembrī neparādīja stabilu sniegumu un zaudēja punktus pret „Jelgavu” (0:0), savukārt oktobra sākumā cieta zaudējumu pret „Valmieru”. Pēc tam nākamajā spēlē gan izdevās sagraut Valmieru ar 4:0, taču „Liepāja” jau bija palaista priekšā. Šodienas mačā „Spartaka” līdzjutēju vidū vismaz klusībā būs arī „Riga” pārstāvji – „Ventspils” zaudēti punkti nozīmētu, ka „Riga” šodien var spert vēl vienu ļoti platu soli tuvāk titulam.

Savukārt dienas trešajā spēlē „Liepāja/Mogo” uzņems „Mettu/LU”. Kā jau minēts, Liepāja šobrīd nonākusi parocīgās pozīcijās, lai nosargātu ceturto vietu kopvērtējumā, kamēr „Metta” pēc uzvarām bagātā augusta cietusi piecus zaudējumus pēc kārtas, šajos mačos gūstot tikai divus vārtus. „Metta” gan bija ļoti tuvu vietēja mēroga sensācijai pret „Riga” sestā oktobra spēlē, taču ļoti diskutabli piešķirta pendele neļāva tai nosargāt 1:0 pārsvaru pār līderiem. „Metta” vēl oficiāli nav garantējusi izvairīšanos no astotās vietas, kamēr sestā vieta ir piecu punktu attālumā, kas nav nereāls mērķis, ņemot vērā, ka „Mettai” vēl palikušas spēles gan ar Valmieru, gan Jelgavu.

Spēļu tiešraides piedāvās „Best4Sport” – TV kanālā būs pieejama „Ventspils” un „Spartaka” cīņa, kamēr pārējās spēles varēs vērot lietotnē „Shortcut.lv” „Best4Sport Extra” kanālā.

"SynotTip" Virslīgas 25. kārtas spēles

DatumsLaiksSpēleVietaRezultāts
19.10.19:00RFS – Valmiera Glass/ViANSB „Arkādija”3:0 (1:0)
20.10.13:00Riga FC – Jelgava„Skonto” stadions
20.10.15:00Ventspils – SpartaksOC „Ventspils” stadions
20.10.17:00Liepāja/Mogo – Metta/LUStadions „Daugava” (Liepāja)

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Riga FC24182437:1256
2.Ventspils24164447:1952
3.RFS25171752:2052
4.Liepāja/Mogo24126642:2442
5.Spartaks24124843:2740
6.Jelgava24531617:4218
7.Metta/LU24341719:4613
8.Valmiera Glass/ViA25122221:885

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSk
1.A. Akinjemi*Ventspils13 (2)
M. MarusičsRFS13 (2)
3.D. LemajičsRiga11 (1)
4.T.AijegunsVentspils11 (2)
5.Ģ.KarlsonsLiepāja/Mogo10
6.A. VišņakovsSpartaks9
7.J. IkaunieksLiepāja/Mogo9 (2)
8.R. Uldriķis*RFS7

* - vairs nespēlē Virslīgā.


, 2018-10-20 13:04, pirms 6 gadiem
Pirmā spēlē FC Riga uzvara!
Šodien vairākas izdevības neizmantojušais Ede Oloko. Foto: FS Jelgava
20

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
14

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.