Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" prezidents Šišhanovs diskvalificēts līdz sezonas beigām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Ventspils" prezidents Šišhanovs diskvalificēts līdz sezonas beigām
Adlans Šišhanovs (pa labi) uz "Ventspils" rezervistu soliņa. Foto: Raitis Supe

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārā komisija pieņēmusi lēmumu līdz sezonas beigām diskvalificēt Virslīgas kluba "Ventspils" prezidentu Adlanu Šišhanovu, kurš pēc neizšķirta viesos (0:0) pret "Riga" asi kritizēja mača arbitru.

Cīnoties viesos pret pagājušās sezonas čempioni un šīs sezonas pārliecinošo līdervienību "Riga", kurzemniekiem izdevās gūt vārtus, taču aizmugures dēļ tie netika ieskaitīti. Tas bija nepareizs lēmums. Preses konferencē "Ventspili" pārstāvēja prezidents Šišhanovs, kurš laiku lieki netērēja. "Tie bija tīri vārti. Teicu ceturtajam tiesnesim, lai vēlāk paskatās video. Es vairs neko par tiesāšanu nesaku, jo brīnišķīgi saprotu, ka aiz tā visa stāv viens radījums. Kamēr viņš sēž tur, kur sēž, šī visatļautība pret mums turpināsies."

"Mums ne reizi nepiešķīra ārzemju tiesnešus, pat šodien ne! Mums nedod ārzemju brigādes. Vietējie tiesneši mūs ļoti mīl. Saprotiet, šī mīlestība nav abpusēja. Pat baidos iztēloties, kas būtu, ja šodienas trīs punkti čempionātā būtu izšķirošie," teica Šišhanovs. "Maziņais puisītis [Niks Dusalijevs], kuru paņēmām no dublieru komandas, debitēja Virslīgā, turklāt pret čempionu. Viņš guva vārtus. Kādam āzim jābūt, lai šos absolūti tīros vārtus neieskaitītu?"

LFF savā paziņojumā norādījusi, ka Šišhanovam par atkārtotiem neētiskiem un aizvainojošiem izteicieniem tiesnešu virzienā piespriests 560 eiro liels naudas sods. Tāpat viņam piemērota diskvalifikācija līdz 19. novembrim ("Ventspils" pēdējo spēli aizvadīs 9. novembrī), aizliedzot atrasties ģērbtuvēs, tehniskajā zonā un piedalīties preses konferencēs. LFF atzīmējusi, ka Šišhanovs ne tikai veltījis neētiskus izteicienus tiesnešiem, bet arī veicis galvenā trenera funkcijas bez atbilstošas licences. Igors Kļosovs, ventspilnieku galvenais treneris, nevarēja būt kopā ar komandu diskvalifikācijas dēļ.

Ar 26 spēlēs sakrātajiem 42 punktiem "Ventspils" turnīra tabulā ieņem trešo vietu. Priekšā esošajai RFS ir par trim punktiem vairāk, bet piecus punktus aiz muguras ir Jūrmalas "Spartaks".

Tikmēr vienu spēli Virslīgā nāksies izlaist "Riga" centra aizsargam Antonijam Černomordijam, kā arī ventspilniekiem Anastasijam Mordatenko un Giorgi Mtčedlišvili.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12167/lff-dk-1...

1 2 47 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2019-09-20 11:07, pirms 5 gadiem
"..bet arī veicis galvenā trenera funkcijas bez atbilstošas licences.."
Lieki atgādināt, ka šosezon 2. Līgas komandām par identiskiiem pārkāpumiem tika piešķirti tehniskie zāģi.
Runājot par tiesnešu kritizēšanu - jā, nav ētiski un sods jāsaņem, bet tajā pat laikā Anufrijevam un brigādei noteikti šosezon vairs nebūtu jātiesā par tik rupjām kļūdām.

  -2 [+] [-]

, 2019-09-20 11:22, pirms 5 gadiem
Kur tālāk vairs, bardaks tai kantorī. Nav jābrīnās, ka izlase padir$ visiem pēc kārtas.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-20 11:30, pirms 5 gadiem
Diskābelis jādod tiesnesim! Cik var čakarēt spēles ar neatzītiem goliem, izdomātām aizmugurēm?! Tas gan nenotiek tikai Latvijā, bet visā pasaulē!
Kas tā par modi ieviesusies, ka nedrīkst izteikt savu viedokli treneri, spēlētāji, komandas vadība? Sodīt var par necenzētu lamāšanos, to gan parasti laiž gar ausīm?!

  +5 [+] [-]

, 2019-09-20 11:35, pirms 5 gadiem
A kas ar teisnešiem!? Kapēc viņus nedisklaficē? Tīru golu neiskaita un uzskata ka tas ir normāli?
Drošvien nākošā kārtā kādu spēli atkal tiesās! Tiešām bardaks tai kantorī!!

  -4 [+] [-]

, 2019-09-20 11:44, pirms 5 gadiem
Manuprāt, run par aizmuguri nav vārtu guvuma laikā, bet gan brīdī, kad piespēlēja pa labi uz sānu līniju. Tas spēlētājs, iespējams, bija aizmugurē piespēles brīdī. Bet tiesnešus pēc noteikumiem nedrīkst kritizēt nekur - ne šišhanovs Latvijā, ne Gvardiola Anglijā. Abos gadījumos saņem sodu. Un tehniskais zaudējums par to, ka vada cilvēks bez atbilstošas licences arī pienākas.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-20 11:59, pirms 5 gadiem
Mīkstie! Un kur LFF skaidrojums par tiesneša darbu? Viss ideāli? Tiešām nepielec, kā tā tikai dod arvien jaunus iemeslus Šišhaovam runāt un kritizēt! Ja jau neko citu nespēj, kā tikai likt sodus (kādam sodam noteikti bija jābūt), tad jau var padomāt, ka fkv taisnība par sistemātisku un tīšu notiesāšanu... Pēdējos divos mačos pārmetumi tiesnešiem pavisam pamatoti, bet LFF klusē!

  +6 [+] [-]

, 2019-09-20 12:00, pirms 5 gadiem
Pandora rakstīja: Manuprāt, run par aizmuguri nav vārtu guvuma laikā, bet gan brīdī, kad piespēlēja pa labi uz sānu līniju. Tas spēlētājs, iespējams, bija aizmugurē piespēles brīdī.
paskaties pielikto video - nevienā brīdī nav aizmugures Nr14

  +4 [+] [-]

, 2019-09-20 12:06, pirms 5 gadiem
Ja ir acīmredzama netaisnība.. Tad ir un vajag kritizēt, jo no, kura laika, tiesneši ir pasludināti par svētajam govim(Sishanova gadījumā āžiem).. Cik noprotu arī viņi par savu darbu saņem atalgojumu, tātad tas nav nekāds brīvprātīgo pulciņš, kurš no laba prāta skraida pa laukumu un neparko neatbild.. Ja klubu budžeti tuvojas un pārsniedz miljonu €.. Tad tāda līmenī tiek prasīts rezultāts, kuru nevajadzētu ietekmēt tiem, kuriem teorētiski maksā par godīgu spēli noteikumu ietvaros.. Ps.Sishanova diskvalifikācija, gan ir nopelnīta par to nekādu strīdu nav..

  +6 [+] [-]

, 2019-09-20 12:12, pirms 5 gadiem
mīļie draugi, noskatieties visu video līdz galam, FKV 100 % taisnība, smieklīgākais tas, ka aizmuguri pirmais parādīja galvenais tiesnesis un tikai pēc tam līnij tiesnesis

  +4 [+] [-]

, 2019-09-20 12:24, pirms 5 gadiem
noskatoties epizodi, nepamet sajūta, ka kaut kas īsti nav ar līnijtiesnesi, vai var būt tā, ka Nr.14 traucēja vārtsargam vārtsarga laukumā, un galvenais par to nosvilpa, respektīvi sodu par spēli pred vārtsargu??? un līnijnieks kļūdaini pacēla aizmuguri pēc tam?? ja tā nav, tad tīrs gols, kas bija jāieskaita

  +4 [+] [-]

, 2019-09-20 12:28, pirms 5 gadiem
Tai vietā lai kāds no lff nāktu ar kādu skaidrojumun par strīdīgo situāciju ,šie ņem un iepi...s diskābeli kārtējo tam ,kas nav mierā ar šo nekvalificēto tiesnešu sistemātisku kaitniecību...vienkārši japabrīnās...

     [+] [-]

, 2019-09-20 12:30, pirms 5 gadiem
Nerunājot par to, vai bija vai nebija tiesneša kļūda...kopš kura laika šeit ir tik liels atbalsts tādai urālu kultūrai, kādu demonstrē Šišhanovs?

  +3 [+] [-]

, 2019-09-20 12:33, pirms 5 gadiem
Omamma rakstīja: noskatoties epizodi, nepamet sajūta, ka kaut kas īsti nav ar līnijtiesnesi, vai var būt tā, ka Nr.14 traucēja vārtsargam vārtsarga laukumā, un galvenais par to nosvilpa, respektīvi sodu par spēli pred vārtsargu??? un līnijnieks kļūdaini pacēla aizmuguri pēc tam?? ja tā nav, tad tīrs gols, kas bija jāieskaita
Paskaties vēlreiz...nr 14 sitiena brīdī no vārtsarga vismaz metru,kontakts tikai tad kad bumba jau vārtos...nesaprotu ,ko pretinieks vairs nedrīkst atrasties vārtsarga laukumā sitiena brīdī????nr 14 nosedza vārtsargam redzamību un viss nekāda pārkāpuma un vēl jo mazāk aizmugure

     [+] [-]

, 2019-09-20 12:34, pirms 5 gadiem
VapeNation rakstīja: Nerunājot par to, vai bija vai nebija tiesneša kļūda...kopš kura laika šeit ir tik liels atbalsts tādai urālu kultūrai, kādu demonstrē Šišhanovs?
Debīls esi no dzimšanas ,vai kā???

  +2 [+] [-]

, 2019-09-20 12:38, pirms 5 gadiem
VapeNation rakstīja: Nerunājot par to, vai bija vai nebija tiesneša kļūda...kopš kura laika šeit ir tik liels atbalsts tādai urālu kultūrai, kādu demonstrē Šišhanovs?
Šis nav stāsts par kultūru, bet par to, ka tiesneši kārtējo reiz sap... spēli.
Ja tas notiek gana regulāri, tad nav pamata ievērot kaut kādu runas kultūru. Lietas jāsauc īstos vārdos, un tas jādara publiski, lai kādam vienreiz tas aizietu līdz smadzenēm.
Ceru, ka Apelācija atkal atcels Šihanovam šo kārtējo LFF DK kretīnu sodu.

  -3 [+] [-]

, 2019-09-20 12:40, pirms 5 gadiem
Vairāk par diviem mačiem malā nepaliks gluži kā pie iepriekšējā diskābeļa!
Mikstais gorkšs nomīzīs un ļaus atkal darboties!!

  -3 [+] [-]

, 2019-09-20 12:51, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Šis nav stāsts par kultūru, bet par to, ka tiesneši kārtējo reiz sap... spēli.
Ja tas notiek gana regulāri, tad nav pamata ievērot kaut kādu runas kultūru.
Es tā neuzskatu.
Slēpts komentārs: VapeNation

  -3 [+] [-]

, 2019-09-20 12:58, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Šis nav stāsts par kultūru, bet par to, ka tiesneši kārtējo reiz sap... spēli.
Ja tas notiek gana regulāri, tad nav pamata ievērot kaut kādu runas kultūru. Lietas jāsauc īstos vārdos, un tas jādara publiski, lai kādam vienreiz tas aizietu līdz smadzenēm.
Ceru, ka Apelācija atkal atcels Šihanovam šo kārtējo LFF DK kretīnu sodu.
Nav pasaulē tikai viena taisnība un ja kritizē tad dari to civilizēti nevis lamājoties. To ka tev patīk visādi rupekļi sen sapratu.
Slēpts komentārs: vAn_Bu$hMel*

  -2 [+] [-]

, 2019-09-20 13:21, pirms 5 gadiem
Pelnīts sods tam neaudzinātajam krievu vecim.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-20 13:27, pirms 5 gadiem
Aizmugure, pieņemot, ka sitiena brīdī iepriekšpēdējais spēlētājs ir izslīdējis aiz laukuma gala līnijas. Ja, savukārt sitiena brīdī spēlētājs vēl ir laukumā, tad aizmugurei nevajadzētu būt. Ja, piemēram pēc soda sitiena aizsargs būtu vienkārši stāvējis vārtos, aiz gala līnijas, tad būtu jāpieņem, ka viņš atrodas laukumā (traktējums, šķiet, spēles noteikumu izmantošana nesportiskā garā). Jebkurā gadījumā strīdīgs, neviennozīmīgs moments.
Slēpts komentārs: FUNS

  -1 [+] [-]

, 2019-09-20 13:37, pirms 5 gadiem
VapeNation rakstīja: Es tā neuzskatu.
Tad tā jau ir tava problēma.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-20 13:40, pirms 5 gadiem
vAn_Bu$hMel* rakstīja: Aizmugure, pieņemot, ka sitiena brīdī iepriekšpēdējais spēlētājs ir izslīdējis aiz laukuma gala līnijas. Ja, savukārt sitiena brīdī spēlētājs vēl ir laukumā, tad aizmugurei nevajadzētu būt. Ja, piemēram pēc soda sitiena aizsargs būtu vienkārši stāvējis vārtos, aiz gala līnijas, tad būtu jāpieņem, ka viņš atrodas laukumā (traktējums, šķiet, spēles noteikumu izmantošana nesportiskā garā). Jebkurā gadījumā strīdīgs, neviennozīmīgs moments.
Jebkurš strīdīga un apšaubāma momenta gadījumā lēmums vienmēr ir jāpieņem par labu uzbrūkošajai komandai.
Tā ir vecum veca patiesība, un to zin jebkurš tiesnesis.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-20 13:42, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jebkurš strīdīga un apšaubāma momenta gadījumā lēmums vienmēr ir jāpieņem par labu uzbrūkošajai komandai.
Tā ir vecum veca patiesība, un to zin jebkurš tiesnesis.
Vaitad?

  +1 [+] [-]

, 2019-09-20 13:43, pirms 5 gadiem
Kādas sankcijas būs tiesnesim par šādu kļūdu?

  +2 [+] [-]

, 2019-09-20 13:50, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jebkurš strīdīga un apšaubāma momenta gadījumā lēmums vienmēr ir jāpieņem par labu uzbrūkošajai komandai.
Tā ir vecum veca patiesība, un to zin jebkurš tiesnesis.
Ja ir 50/50 moments stūris/atsitiens no vārtiem vai auts tuvāk kādas komandas vārtiem, tad vecum veca tiesnešu viltība ir pieņemt lēmumu par labu aizsargājošajai komandai. Par konkrēto gadījumu, vārti ir/nav momentu gan jāpiekrīt.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-20 13:57, pirms 5 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Vaitad?
Ja netici man, tad vari to paprasīt jebkuram tiesnesim praktiķim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2019-09-20 14:35, pirms 5 gadiem
Par nekādu aizmuguri nevar nemaz būt runa. Sitiena brīdī aizsargs kas izpildīja izklupienu vēl NAV izslīdējis no laukuma. Takā aizmugure ir pilnīgi bezsakars.

  +5 [+] [-]

, 2019-09-20 14:52, pirms 5 gadiem
vAn_Bu$hMel* rakstīja: Tīrākā aizmugure. Aizmugurē ir spēlētājs, kas atrodas tieši priekšā vārtsargam, aizmugures stāvoklī un bloķē vārtsargam redzamību. Vairākumam nedaudz jāpapildina savas futbola noteikumu zināšanas ar būtiskām niansēm.
Tak paskaties uz Riga aizsargu - viņš ir laukumā, tev pat video nolikts priekšā.

  +4 [+] [-]

, 2019-09-20 15:01, pirms 5 gadiem
100% gols
Čempionu līgā MAN UTD - CSKA līdzīgs epizodes, vārti ieskaitīja!

  +2 [+] [-]

, 2019-09-20 15:04, pirms 5 gadiem
Tur spēlētājs pat izslīdējis aiz laukumā līniju
https://www.thesun.co.uk/sport/foot...

  +3 [+] [-]

, 2019-09-20 16:44, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Tak paskaties uz Riga aizsargu - viņš ir laukumā, tev pat video nolikts priekšā.
Krieviem tāds labs teiciens ir. Tulkojot - "Lasījis neesmu, bet viedoklis man ir." Lūk tas par šādiem gudrīšiem, kas apstiprina aizmuguri.
1 2 47 komentāri