Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Debelko: ""Riga" mani vēlējās jau ziemā"

Ints Megnis
Ints Megnis

Debelko: ""Riga" mani vēlējās jau ziemā"
"Riga FC" pussargs Romāns Debelko svin vārtu guvumu. Foto: Imago/Scapix

Latvijas čempionvienība futbolā "Riga" ukraiņu futbolistu Romānu Debelko vēlējusies piesaistīt jau ziemā, tomēr tad viņu nav atlaidusi iepriekšējā komanda, saka spēlētājs, kurš pagājušajā nedēļā guva divus vārtus UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra izbraukuma spēlē pret Helsinku HJK.

Intervijā Debelko atzīst, ka šajā ceturtdienā gaidāmajā spēlē Kopenhāgenā brīdinājumu normas dēļ nevarēs spēlēt, tāpēc arī nedevās laukumā sākumsastāvā svētdien notikušajā Virslīgas spēlē pret "Liepāju", jo treneris vēlējies izmēģināt tos, kuri varēs piedalīties nākamajā mačā. "Divi no brīdinājumiem bija pamatoti, viens ir zem jautājuma zīmes."

"Adaptācija komandā jau sen ir aiz muguras. Latvijā ir daudz krievvalodīgo, viss saprotams, nav nekādu problēmu. Komandā mani pieņēma labi, tomēr vārtu guvumi, protams, dod pārliecību. Gribas iesist vēl vairāk," saka ukrainis, sakot, ka "Riga" komanda, kurai viņš pievienojās vasarā, rāda uzbrūkošu futbolu. "Pat Eiropas līgā neliekam autobusu, vienmēr cenšamies doties uzbrukumā. Eiropas līgā gan allaž mums situācija bijusi tāda, ka jādodas uz priekšu, jo nepieciešams gūt vārtus."

"Protams, dāņi ir favorīti. Tas ir spēcīgs pretinieks, zināms klubs. Tomēr centīsimies spēlēt savu spēli un sasniegt pozitīvu rezultātu. Ticēsim sev un cīnīsimies viens par otru," par mačiem pret "Kobenhav" saka ukrainis.

Kā stāsta Debelko, viņu "Riga" aicinājusi jau pagājušajā ziemā, tomēr tad iepriekšējā komanda "Karpaty" spēlētāju neatlaida. "Toreiz izlēmu, ka vasarā noteikti aiziešu, bet jau kā brīvais aģents. Karpatos spēlēju reti, guvu tikai vienus vārtus. Treniņnometnē treneris teica, ka būšu sākumsastāva spēlētājs, tomēr divas dienas pirms spēles mainīja savu lēmumu. Centos ar viņu par to runāt, bet bija savas nianses."

"Latvijas čempionāta līmenis ir augstāks nekā Igaunijas, bet zemāks par Ukrainas," saka spēlētājs, kurš iepriekš pārstāvējis arī Tallinas "Levadia". "Turnīrs ir interesants, rit saspringta cīņa. Kontrakts ar "Riga" man ir līdz ziemai, tad paskatīsimies. Ja viss izdosies, varētu turpināt savu karjeru šajā klubā."

Izmantotie resursi:
https://sportarena.com/football/deb...

     [+] [-]

, 2019-08-21 09:51, pirms 5 gadiem
Kāds no TV kanaaliem rīt rādiis Rīgas speeli KOPENHAAGENAA? Vai netaa bus jāskatās?