Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: mammal

Virslīgas 8. kārtas simboliskā izlase

Virslīgas 8. kārtas simboliskā izlase

Vārtsargi:

Kostiantyn Makhnovskyi (FK Ventspils) – izvilka Ventspilij punktu. Atgriezies kurzemnieku vārtos, vārtsargs šoreiz nenodarbojās ar improvizētiem kritieniem, bet bija galvenais faktors, kāpēc komanda ieguva punktu. Lieliska spēle.

Aizsargi:
O. Badmus (Valmiera FC) – mēdz būt ļoti nestabils un izspēlēt dažādus fokusus, bet spēlē pret Daugavpili Badmus bija labākais spēlētājs komandā - lielisks procents divcīņās (85%), piespēlēs (88%) un labākais InStat indekss komandā (294).
Ritvars Rugins (Riga FC) – ir iekarojis Kononova uzticību un piedalījies septiņās komandas spēlēs. Nav tas tehniskākais spēlētājs, bet labs divcīņās un spēlē ar lielu enerģiju. Spēlē pret RFS spēja savā malā neitralizēt Šimkoviču un Savaļnieku. Varētu būt starp izlases kandidātiem.
Aleksandrs Solovjovs (RFS) – lai arī komanda ielaida divus vārtus, tomēr īsti Sašu vainot par tiem nevar. Aktīvi pieslēdzās uzbrukumiem un regulāri saasināja situāciju pie FC Riga vārtiem. Labāko InStat indekss komandā (275), piespēļu procents (90%) un uzvarēto divcīņu procents (73%) starp tiem, kas spēli uzsāka pamatsastāvā.
Emils Birka (FK Metta) – Mettas aizsardzība iekrita visai bieži un arī Emīls dažās epizodēs varēja nospēlēt veiksmīgāk, tomēr noturēja ventspilniekus uz nullīti un arī pats ļoti veiksmīga pieslēdzās uzbrukumiem, izpildot četras, tā sauktās, “atslēgas piespēles”.

Pussargi:
Felipe Brisola (Riga FC) – jo atbildīgāka spēle, jo labāk spēlē Brisola. Labākais InStat indekss komandā (341), noskrietā distance (12,5km), visvairāk izdarīto “atslēgas piespēļu” (3), veikto driblu (7) un, protams, uzvaras vārti.
Nemanja Belakovic (FK Spartaks) – spēlē pret Jelgavu atkaroja virslīgas Nr.1. bombardiera nosaukumu (kopā jau septiņi vārti). 2 vārti + rezultatīva piespēle - šobrīd viens no spilgtākajiem virslīgas leģionāriem un jācer, ka paliks Spartakā līdz sezonas beigām.
Mateusz Cetnarski (FK Tukums 2000/TSS) – dažreiz prasītos lielāka vērība pret bumbu un izpildītajiem standartiem, tomēr pašreizējā tukumnieku modelī ir atslēgas spēlētājs. Spēlē pret Liepāju rezultatīva piespēle.
A. Adam (FK Spartaks) – pagaidām vēl grūti spriest par puiša potenciālu, jo ir bijušas spēles, kur Adams pilnībā pazūd, bet spēlē pret Jelgavu guva vārtus un kopumā atstāja ļoti labu iespaidu.

Uzbrucēji

Raivis Vītolnieks – (FK Tukums 2000/TSS) otrajā puslaikā padevās lielisks sitiens, kad deva vadību tukumniekiem. Bija vēl pāris iespējas, kuras palika neizmantotas un liedza svinēt pirmo uzvaru Virslīgā.
T. Arokodare (Valmiera FC) – uzbrucējiem šī kārta tāda klusāka, tomēr Arokodare atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, daudzām divcīņām un labiem, bet izniekotiem momentiem.

Nedēļas mīnusnieki:
R. Friday - nav grūti sist guļošos liepājniekus, tomēr puiša nemitīgā krišana, neprecīzās piespēles un apelēšana uz pendeli bija stipri redzamāka par viņa meistarību.
Tomislav Saric – nebūtu pārāk bargs ar iesisto golu savos vārtos, tomēr arī pie otrajiem ielaistajiem vārtiem nospēlēja pasīvi.
Mistērija ar sarkano kartīti – Liepājas un Tukuma spēlē notika dīvainas un ne līdz galam izskaidrojamas lietas ar dzelteno un sarkano kartīšu fiksēšanu. 57. minūtē Reingolcs izdara pārkāpumu uz soda laukuma līnijas un šķietami par to saņem dzelteno. 79. minūtē Reingolcs vēlreiz nospēlē visai asi no nogāž Semenivu un šķietami saņem otro dzelteno, tomēr noraidīts netiek. Spēles protokolā uzrādīts, ka 57.minūtē dzelteno kartīti nopelnīja Daniels Pelcis, lai gan viņa vainu tur ir grūti saskatīt.


"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
114

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".