Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Mordatenko pārceļas uz Serbiju, Postņikovs atgriežas "Ventspilī"

Mordatenko pārceļas uz Serbiju, Postņikovs atgriežas "Ventspilī"
Jevgeņijs Postņikovs
Foto: A.F.I. preses foto

"Ventspilij" piederošais pussargs Anastasijs Mordatenko karjeru turpinās Nišas "Radniči", kas aizvadītajā sezonā Serbijas Superlīgā ieņēma augsto piekto vietu. Savukārt dzeltenzilo rindas papildinājis labi zināmais krievu aizsargs Jevgeņijs Postņikovs.

Pirms mēneša ziņojām, ka Anastasijs Mordatenko devies uz pārbaudi Serbijā, un nepilnus 20 gadus vecais futbolists to sekmīgi izturēja un parakstīja sešus mēnešus ilgu īres līgumu. "Pārbaudes laikā pārliecinājāmies par viņa potenciālu un ceram, ka šī īre būs veiksmīga gan mums, gan viņam," kluba mājaslapā citēts "Radnički" sporta direktors Marko Jovanovičs.

"Radnički" aizvadītajā regulārajā sezonā 30 spēlēs tika pie 45 punktiem un ieņēma sesto vietu 16 vienību konkurencē, bet pēc tam, aizvadot vēl vienu apli labāko astotniekā, pakāpās uz piekto pozīciju un tikai par punkta tiesu atpalika no Eirokausu zonas. Ziemā Mordatenko atrādījās bulgāru klubā Plovdivas "Lokomotiv", taču pēc tam perspektīvā pussarga karjera piedzīvoja galvu reibinošu kritumu. Par disciplīnas pārkāpumiem Mordatenko tika izslēgts no "Ventspils" komandas, un sezonas pirmo pusi viņš pavadīja "Daugavpilī", kur dažādu veselības problēmu dēļ Virslīgā aizvadīja vien sešus mačus.

30 gadus vecais krievu aizsargs Jevgeņijs Postņikovs atgriezīsies "Ventspilī", liecina informācija LFF pāreju sarakstā. Savulaik Postņikovs spēlēja Daugavpils "Daugavā", bet no 2010. līdz 2011. gadam pārstāvēja "Ventspils" krāsas, Virslīgā aizvadot 47 spēles, gūstot četrus vārtus un 2011. gadā kļūstot par Latvijas čempionu. Pēc tam viņš spēlēja Baltkrievijas klubā "Shakhtyor", bet pēdējā viņa pieturvieta bija Kazahstānas "Astana", kuras sastāvā pirms gada aizvadīja visus sešus mačus Čempionu līgas grupu turnīrā. Šosezon viņam 16 spēles Kazahstānas čempionātā, taču Čempionu līgā pret Viļņas "Žalgiri" (0:0) viņš nepiedalījās. Postņikovs ir pieņēmis Kazahstānas pilsonību.

Virkne izmaiņu notikusi "Jelgavas" sastāvā. Prom devušies ārzemju uzbrucēji Vladislavs Kļimovičs un Kevins Kaubers. Baltkrievijas U21 izlases uzbrucējam Kļimovičam beigusies īre no Barisavas BATE, un viņš Virslīgā aizvadīja desmit spēles, astoņas sāka pamatsastāvā un guva divus vārtus. Savukārt Igaunijas U21 izlases uzbrucējs Kaubers, kurš ir ticis izsaukts arī uz pieaugušo izlasi, Virslīgā piedalījās deviņās spēlēs, trīs sāka pamatsastāvā un guva vienus vārtus. Kaubers pārgājis uz Tallinas "Levadia", kas Eiropas līgas 2. kārtas pirmajā spēlē pārsteidzoši ar 3:1 uzvarēja Prāgas "Slavia". Toties klāt jelgavniekiem nācis 24 gadus vecais lietuviešu uzbrucējs Karolis Laukžemis, kurš šosezon spēlēja Marijampoles "Sūduvā". Lietuvas čempionāta sezonā viņam 16 spēles, sešas pamatsastāvā un divi vārti.

Četrus jaunus spēlētājus pieteikusi Virslīgas debitante RFS, kuras nosaukumam pāreju sarakstā blakus atrodami šādi spēlētāji - Reinis Flaksis, Deniss Romanovs, Ņikita Kovaļonovs un Giorgi Diakvnišvili. Gruzīns tikko ļoti labi aizvadīja kausa spēli pret "Liepāju" (2:5), un interesanti, ka spīdošs sniegums kausā jaunu darba vietu sagādājis arī Andrejam Perepļotkinam. Lai arī pāreju sarakstā viņš vēl nav atrodams, bijušais Latvijas izlases pussargs jau trenējas kopā ar "Jelgavu".

Vēl divus leģionārus pieteica "Daugavpils", kuras rindas papildinājis 36 gadus vecs baltkrievs Sergejs Krots un gandrīz 20 gadus vecs kotdivuārietis Mamadū Dumbijā. Daugavpilī atgriezies arī pieredzējušais vārtsargs Pāvels Davidovs, kurš ar komandu trenējās ziemā, bet karjeru turpināja Baltkrievijas pēc spēka otrajā līgā. Jūrmalas "Spartakā" atgriezies Andrejs Panasjuks, bet 1. līgas līdere "Babīte" pieteikusi 20 gadus vecu serbu Miodagu Todoroviču no…Mordatenko jaunā kluba Nišas "Radnički".

Izmantotie resursi:
Потписали Стевановић и Мордатенко | ФК Раднички...
Spēlētāju pārejas (vasara 2016) - Latvijas...


, 2016-07-20 17:27, pirms 8 gadiem
tur periscope ir?
, 2016-07-20 17:44, pirms 8 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: tur periscope ir?
obligāti būs.))
, 2016-07-20 18:13, pirms 8 gadiem
Vārtsargi Romanovs un Davidovs atgriežas Virslīgā.
, 2016-07-20 18:16, pirms 8 gadiem
Ne par tēmu, bet var aizdomāties par lietuviešu leģionāru kvalitāti: Astana - Žalgiris 1-1. Neizšķirts der Žalgirim. 57. minūte. Ja Žalgiris tiks tālāk, liekas būs sensācija.
, 2016-07-20 18:30, pirms 8 gadiem
Sebijā Mordatijs varēs trenēt iekšā rakiju.
, 2016-07-20 18:54, pirms 8 gadiem
Zēl, Žalgiris ielaida 2, pēc kļūdaina vārtsarga izgājiena 93.min. Tā būtu uzveicis Kazahstānas Red Bull....
, 2016-07-21 06:40, pirms 8 gadiem
Postņikova atgriešanās priecē,jo spēle ar Aberdin tikai pierādīja jau sen zināmu faktu,ka Jemeļins vairs īsti nevelk augstāku līmeni kā virslīga un arī pret konkurentiem virslīgā bieži rodās problēmas.Nezinu,kādā formā šobrīd ir Jevgeņijs,tomēr jebkurā gadījumā,tagad būs konkurence centru aizsargu postenī.Žēl tikai ,ka šī pāreja notika nedaudz par vēlu(eirolīgas sakarā,protams).Vēl jau derētu kāds pastiprinājums aizsardzības malās,bet laikam jau resursi izsmelti.
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
17

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.