Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Starkovs akcentē tiesāšanu, Ventspils visus četrus ielaiž pēc standartiem

Starkovs akcentē tiesāšanu, Ventspils visus četrus ielaiž pēc standartiem
Aleksandrs Starkovs. Foto: Mārtiņš Sīlis / optibetvirsliga.lv

Jau šodien gaidāms Kurzemes derbijs, bet iepriekšējā nedēļas nogalē nospēlētas "Optibet" futbola Virslīgas 17. kārtas spēles. Sportacentrs.com piedāvā izlasīt astoņu komandu treneru sacīto pēcspēles preses konferencēs.

"Jelgava" - "Valmiera Glass"/ViA 0:1

Tamazs Pertija, "Valmiera Glass"/ViA galvenais treneris: "Paldies puišiem, ka tādos laika apstākļos aizspēlējāmies līdz uzvarai. Pēc pirmā puslaika pat iedomāties nevarēju, ka otrajā puslaikā tik ļoti aizsargāsimies. Pretinieks sāka spēlēt krietni labāk. Pēc otrā puslaika 20 minūtēm, kad sapratu, ka mūsu spēki ir uz izsīkuma robežas un vairs nevaram organizēt uzbrukumus kā iepriekš, mēs pilnībā pārslēdzāmies uz aizsardzību. Uzlaidām uz maiņu tā saukto aizsargu [Kalniņu - aut.] - viņš nav aizsargs, bet izmantojam viņu šobrīd šajā pozīcijā. Mūsu uzdevums bija nosargāt trīs punktus. Tas izdevās - futbolisti priecājas, visi priecājas, bet man mazliet nepatīkama pēcgarša, ka otrais puslaiks nebija tik labs kā pirmais."

Serges Golubevs, "Jelgavas" treneris: "Ar pirmo puslaiku neesam apmierināti. Tam ir savi iemesli - domāju, puiši nervozēja, jo gribēja sevi parādīt jaunajam trenerim [Kubarevs vēl nevadīja komandu no komandtiltiņa - aut.] lielajā stadionā [pirmo reizi sezonā mačs risinājās Zemgales olimpiskajā centrā - aut.]. Bija laba atmosfēra, taču arī nervozitāte. Spēlējām ļoti dziļi, mums bija izteikts aizsardzības futbols, taču pašā mača sākumā mums bija moments - būtu iesituši, būtu pavisam cita spēle. Diemžēl paši ielaidām - bija fantastisks sitiens Soloveičikam. Par otro puslaiku visiem paldies - par cīņassparu, par pašatdevi, par momentiem. Sen neredzēju tādu spēli mūsu komandas izpildījumā - mums bija momenti, uzbrukumu un ir jautājums, vai tur nebija 11 metru soda sitiens. Taču momenti bija, trāpījām pa pārliktni. Pēdējās 5-10 minūtēs uzbrukām masveidīgi un līdz pēdējai sekundei spēlējām ar cerību gūt vismaz vienus vārtus. Otrajā puslaikā dominējām par 100%."

Kāpēc Kubarevs šodien nebija uz soliņa?
Golubevs: "Kubarevs atbrauca otrdien vakarā un fiziski nepaguvām sagatavot dokumentus. Teorētiski viņš varētu būt uz soliņa, bet negribējām riskēt ar problēmām klubam. Kubarevs jau tagad strādā uz pilnu slodzi, spēlējām pēc viņa izvēlētās taktikas. Ceram, ka nākamajā spēlē [Daugavpilī] viņš būs uz soliņa."

Bija deja vu - līdzīgi kā pret RFS bijāt priekšā ar 1:0 un beigās spēlējāt ar sešiem aizsargiem.
Pertija: "Vadāmies no tā, kā rit spēle. Mums svarīgākais ir racionāli darboties uzbrūkošajās un aizsargājošajās darbībās. Ja uzbrūkam, tad maiņas nav nepieciešamas. Ja uzbrukums nesanāk vai ir kadru problēmas (piemēram, gribam nomainīt Punculu, bet nav cita tāda uzbrucēja), tad atsevišķos brīžos atsakāmies no skaista futbola un spēlējam uz rezultātu. Uzskatu, ka treneru štābs rīkojas pareizi, jo mums ir nepieciešami punkti. Uzvarēt ir svarīgāk nekā, piemēram, veikt aktīvu presingu visas 90 minūtes. Šodien jau tā pietiekami ilgi presingojām un šādos laika apstākļos vēl vairāk to darīt ir neiespējami. Kad to sapratām, aizvērām zonas aizsardzībā."

Pirmo reizi šogad oficiālā spēlē laukumā izgāja Apiņš. Kāda ir viņa gatavība?
Pertija: "Viņš daudz ir izlaidis un, lai iespēlētos, vajag dot viņam pa 15-20 minūtēm. Pat nav nozīmes, kādā pozīcijā laist viņu - viņam jāsajūt gabarīti, spēles epizodes. Principā viņš šodien to sajuta un labi iegāja tik saspringtā mačā. Pamazām viņš ieies formā un jau nākamajā spēlē izskatīsies citādi. Taču viņš, protams, nav centra aizsargs..."

Lazdiņš uznāca tikai uz maiņu - Kubareva lēmums, fiziskais stāvoklis?
Golubevs: "Ar Arti viss ir kārtībā, tas bija trenera lēmums. Labā formā ir Biljans un Indrāns, viņi to šodien nodemonstrēja. Labi, ka ir konkurence."

Konkurence tikai saasināsies - šodien pieteikumā jau bija Krušatins.
Golubevs: "Krušatins bija pieteikumā, tāpat Ivanovs atgriezies, Eduards Emsis ir gatavs. Tiesa, Aivars Emsis šodien guva savainojumu, arī Biljans kājas dēļ laukumu pameta. Labi, ka tie, kuri bija traumēti, atgriežas sastāvā."

Cik Māliņš izlaidīs [Germana nebija pieteikumā, pirmo reizi vārtos stājās Vladislavs Kurakins - aut.]?
Golubevs: "Tas ir jautājums. Guva traumu divas trīs dienas pirms došanos uz Barisavu un pret BATE nespēlēja. Būs labi, ja atgriezīsies divu nedēļu laikā, bet domāju, ka vajadzēs trīs nedēļas. Taču paldies šodien Kurakinam par sniegumu - nospēlēja ļoti labi."

Parīt [šīs nedēļas sākumā] atvērsies pāreju logs - gatavojaties tam?
Pertija: "Jā, ar diviem futbolistiem esam parakstījuši, un tas būs 100% pastiprinājums. Ceru, ka abi šie puiši spēcīgi pastiprinās mūsu spēli. Uzvārdus nesaukšu. Beidzot pie mums atlidos spēlētāji, kuriem bija jābūt pie mums jau čempionāta sākumā. Tagad beidzot ir vīzas un beidzot, cerams, viņi nokļūs pie mums. Staicelē spēlējām pret lietuviešiem, uzvarējām 6:0 - viens no jaunpienācējiem ir uzbrucējs, kurš šai mačā guva trīs vārtus un sevi labi parādīja."

Izlases sakarā noskaņojums laikam nav tas labākais?
Pertija: "Skatījos maču, tas ir ļoti bēdīgi. Tas ir bēdīgi ne tikai spēlētājiem un treneriem, bet visiem mums. Cenšamies uzturēt labu līmeni čempionātā, bet, kad izlase spēlē šādi, mums visiem ir jāaizdomājas. Mums visiem jādarbojas, lai izlase izkļūtu no šīs krīzes. Tas ir liels jautājums, bet, ja prasāt, tad jūtu līdzi treneru štābam - ne tikai rezultāts, bet arī spēles kvalitāte nebija tāda, kādu futbolisti plānoja. Par to jāprasa ne tikai man, bet visiem tiem cilvēkiem, kuri Latvijā ir atbildīgi par futbolu."

Tu vari par U-21 priecāties [Golubevs ir Kazakeviča palīgs U-21 izlasē - aut.].
Golubevs: "Par U-21 esmu priecīgs, jo izdevās uzvarēt [2:0 pret Lietuvas vienaudžiem], taču U-21 izlases galvenais uzdevums ir sagatavot spēlētājus lielajai izlasei. Izlasē tagad laukumā vai rezervē bija daudz spēlētāju, kuri nesen bija U-21 izlasē. Kā Tamazs teica, treneriem jātiek galā - kāda tur situācija, atmosfēra. Pats biju stadionā - protams, ļoti skumji. Gan rezultāts, gan sniegums."

No Soloveičika gaidīji, ka tā var uzsist [Soloveičiks arī nupat bija ar Golubevu U-21 izlasē - aut.]?
Golubevs: "Godīgi sakot nē [smaida]. Biju ar viņu 10 dienas - viņš ir labs spēlētājs, taču neatceros, ka izlases nometnē viņš šādi sistu pa vārtiem. Šodien uzsita - mums par nožēlu."

RFS - "Ventspils" 4:1

Igors Kļosovs, "Ventspils" galvenais treneris: "Interesanta un sarežģīta spēle. Sarežģīta, jo pēc trīs nedēļu pauzes. Spēle ritms pazūd. Abām komandām apstākļi bija vienādi. Kopumā uzskatu, ka spēle izdevās, bija labas epizodes - gan mums, gan pretiniekiem. Pirmais puslaiks noteikti bija līdzīgs, otrais puslaiks izvērtās citādi, lai gan uzskatu, ka daudzās epizodēs nebijām sliktāki. Zaudējām tieši standartsituācijās - zinājām, ka viņiem ir viens spēlētājs [Šimkovičs - aut.], kurš izpilda 90% piespēļu un rezultatīvo piespēļu, taču diemžēl zināt un spēt kaut ko likt pretī ir divas dažādas lietas. Daudz gatavojāmies standartiem, tomēr šajā spēles komponentē RFS bija pārāka. Visā pārējā laikā uzskatu, ka iespējas bija līdzvērtīgas - negribu gan, lai tās izklausās kā atrunas, jo galarezultāts ir neglīts un nav vīrišķīgs, kā arī atmiņā paliks tikai rezultāts. Tas ir 4:1. Otrais puslaiks izvērtās citādi, tai skaitā, manuprāt, tiesneša "brīnišķīgo" lēmumu dēļ. Saprotu, ka ir likuma burts, bet ir arī spēles gars. Uzskatu, ka tiesnesim nav pārsvarā gadījumu jāreaģē uz kliedzieniem. Šai spēlē bija tā, ka lēmums bija par labu komandai, kuras soliņš skaļāk kliedz. Līdzīgas epizodes tika traktētas dažādi. Protams, mūsu futbolista noraidījums pie 1:2 mūs salauza, kaut gan arī tad vēl mēģinājām lauzt cīņas gaitu, pārejot uz spēli ar trim aizsargiem. Kļuvām uzbrūkošāki un izveidojām divus momentus. Taču atkal pretinieku standarts, un tas principā bija arī viss."

Ko gaidāt no transfēru perioda? Lukass Viljela?
Kļosovs: "Tāpat kā visas citas komandas, arī mēs vēlamies pastiprināties. Protams, pastiprināsimies un ir jau tādi futbolisti, ar kuriem esam vienojušies."

Valds Dambrausks, RFS galvenais treneris: "Ņemot vērā, ka bijām divas nedēļas bez spēļu prakses un laika apstākļus, bija sagaidāms, ka būs grūti. Abas komandas labi zināja pretinieces stiprās puses, tāpēc daudz ko izšķīra raksturs. Šādās spēlēs raksturs ir būtiskāks nekā meistarība. Ventspils sāka moži un pirmajās 15 minūtēs bija nedaudz labāka, bet tad iejutāmies spēlē, mums bija disciplīna, labi izpildījām taktiskos norādījumus, līdz guvām vārtus, kas man šķita loģiski - mēs vairāk veidojām momentus un pusmomentus. "Ventspils" izlīdzinājuma vārti nelikās pelnīti - jebkura bumba, kas nonākusi mūsu soda laukumā, pārvēršas par vārtiem... Par laimi, sekoja pārtraukums, kurā pārgrupējāmies, atjaunojām enerģiju un, domāju, otrajā puslaikā bijām labāki un pelnīti uzvarējām. Ņemot vērā, ko otrajā aplī piedzīvojām, esmu laimīgs, ka pabeidzām to ar uzvaru [otrajā aplī atlikusi vēl viena kārta, kuru RFS izlaidīs - aut.]. Priekšā daudz svarīgu cīņu, nākamā pret "Liepāju", jāiekļauj komandā jaunpienācēji, tāpat būs Eirokausi."

Uzbrucēji joprojām negūst vārtus, toties trīs vārti centra aizsargam Jagodinskim, kas nav ikdienišķa lieta.
Dambrausks: "Protams, esmu priecīgs par Vitāliju - domāju, viņam tas ir īpašs brīdis. Tas ir kaut kas ārkārtējs, kas nenotiek bieži. Ja tas notiek reizi dzīvē, tas paliek atmiņā. Mēs ar Vitāliju esam runājuši ļoti daudz, un viņš šādi progresē - spēlē ar bumbu, uzbrukuma iesākšanā, pirmā piespēle un viens no mūsu mērķiem ir arī tas, ka viņam jāgūst vārti pēc standartiem. Pērn viņš guva vienus vārtus, tagad viņam ir jau četri un tas ir nozīmīgs sasniegums. Tādam spēlētājam kā viņš pieci seši vārti sezonā ir obligāti. Ja viņš to spēs, tas būs pluss."

Kurš pieņēma lēmumu, ka Jagodinskis beigās sitīs pendeli, sasniedzot hat-trick?/
Dambrausks: "Lēmumu pieņēma komanda. Rezultāts bija 3:1 un varējām riskēt. Nezinu, kāds būtu bijis lēmums, ja būtu 2:1 vai 1:0. Esmu priecīgs par Vitālija hat-trick."

"Ventspils" treneris teica, ka izšķirošas bija standartsituācijas. Piekrītat?
Dambrausks: "Ja jau mēs visus četrus vārtus guvām pēc standartiem, tad, protams, tas bija ļoti nozīmīgi. Taču pirmajā puslaikā "Ventspils" bija labāka standartsituācijā - katru reizi viņi tika pie bumbas. Varbūt nebija bīstamu sitienu, taču viņi bija ļoti bīstami. Otrajā puslaikā jau mēs to mainījām un bijām labāki."

"Ventspils" vārtus guva caur labo flangu un caur to bija vēl citi bīstami uzbrukumi. Pārtraukumā veicāt taktiskos pārkārtojumus?
Dambrausks: "Tas nav noslēpums, ka esmu ļoti liels "Ventspils" uzbrucēju fans. Tādu kā Tosins un Mordatenko - viņi ir tiešām kvalitatīvi spēlētāji viens pret vienu situācijās. Ja viņi tiek situācijās viens pret vienu ar malējiem aizsargiem, grūti aizsargāties jebkuram. Centāmies visu laiku viņus nosegt, devām instruktāžas, kā pret viņiem ir jāaizsargājas. Kad Tosins tomēr nokļuva situācijā viens pret vienu ar Savaļnieku, tā nebija gluži kļūda, tomēr Tosins šai epizodē bija uzvarētājs. Otrajā puslaikā šajās zonās bijām labāki - Tosins un Mordatenko vairs tik bieži nenokļuva situācijās viens pret vienu. Tas bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc "Ventspilij" vairs nebija tik daudz momentu."

Labu laiku nebijāt uzvarējuši ar tik pārliecinošu rezultātu. Cik nozīmīgi tas ir kopējai pārliecībai?
Dambrausks: "Šodien es paņemtu jebkuru uzvaru. Kā brazīliešu bijušais treneris Sebastjans Lazaroni, uzvara ir uzvara - var uzvarēt ar 1:0, pateicoties 95. minūtē gūtiem vārtiem no aizmugures vai ar roku. Es tāpat būšu laimīgs. Protams, kopumā es nebūtu priecīgs par biežām šādām uzvarām, taču šodien būtu laimīgs par jebkuru variantu, lai tikai būtu trīs punkti. Šī bija ļoti vajadzīga uzvara."

"Liepāja" - "Riga" 1:2

Kristaps Blanks, "Riga" treneris: "Liepājā vienmēr ir grūti, lai kurš būtu treneris - te sava aura. Čaļi bija noskaņojušies un pirmās 15 minūtes bija mūsu zīmē [Starkovs šai brīdī savam bijušajam audzēknim viesmīlīgi ielej ūdeni - aut.]. Mēs vairāk kontrolējām bumbu, mēģinājām uzbrukt, atradām brīvās zonas, nopelnījām stūra sitienus. Bija momenti, diemžēl neizdevās gūt vārtus. Pēc tam nesaprašanās pie standartsituācijas, bumba atlēca pie 16 metru atzīmes - divi spēlētāji zina, kur jābūt, bet nenosedza to zonu. Labi, ka pēc četrām minūtēm izdevās izlīdzināt rezultātu no 11 metru atzīmes.

Otrajā puslaikā runājām, ka jābūt koncentrēšanai no pirmās minūtes, taču izgājām negatavi - jau pirmā piespēle aizsargam autā, sākās nedrošība. "Liepāja" ieguva otro elpu, radīja vienu momentu pēc otra. Nav tik vienkārši atgūties, kad tevi sāk presēt. Pēc tam izdevās noķert pretinieku pretuzbrukumā - pirms tam gan bija strīdīgs moments, nezinu, jāskatās video... Bet mums izdevās - Aleksejs Višņakovs ir pieredzējis spēlētājs, no tādas pozīcijas trāpīja devītniekā. Pie 2:1 jau vairāk spēlējām no aizsardzības uz pretuzbrukumiem. "Liepājai" bija momenti, bet paldies visai komandai, īpaši Robertam Ozolam, kurš glāba brīžos, kad šķita, ka būs vārti. Ozols ir atguvis to pārliecību, kas viņam bija pagājušajā gadā. Kad viņš iespēlējies, pārspēt viņu grūti - uzskatu viņu par spēles MVP. Pavilka mūs īstajā brīdī."

Aleksandrs Starkovs, "Liepājas" galvenais treneris: "Pie mums atbrauca līderis, esmu ļoti apmierināts ar savas komandas sniegumu. Izvirzījāmies vadībā gan pirmajā, gan otrajā puslaikā, mēs varējām diktēt savu spēli, kas man ir ļoti svarīgi. Otrajā puslaikā atvirzījām spēli no saviem vārtiem un esmu par 100% pārliecināts, ka tā bija tiesneša kļūda. Man šķita, ka tiesnesis "Riga" labā kļūdās daudz biežāk. Saprotams, ka nevar visu maču notiesāt bez kļūdām un kļūdās visi, taču šis bija nopietni. Mēs uzmanīgi noskatīsimies spēles video ierakstu - ja būs pamats, rakstīsim protestu. Viennozīmīgi. Jo nedrīkst bojāt šādu futbola atmosfēru - laukumā ir daudz izlases spēlētāju, kvalitatīvu leģionāru, ir jānodrošina kvalitatīva tiesāšana."

Kas ļāva mainīt spēles ritējumu? Jo Kristapam taisnība, ka "Riga" sāka labāk.
Starkovs: "Piekrītu, pirmās 15 minūtes ir svarīgas, bet seko vēl 75 minūtes. Mainījām spēli, jo komanda ir labi gatava. Pirmkārt, fiziski, jo arī pretī stājās fiziski apdāvināti puiši, un šis uzdevums nebija viegls. Nepietiek tikai ar vēlmi. Labi nospēlēja tie, kam jānospēlē labi - Keitā, Dodo, Ikaunieks, Strumija, arī pārējie. Labi ienāca spēlētāji uz maiņu. Izcelšu, ka Smetanovs debitēja Virslīgā. Arī Fraidejs un Jaunarājs ir gados jauni futbolisti. Uz maiņu uznāca Viļumsons, Ziemelis - tātad savējie interesantie spēlētāji. Ar viņiem zaudējumu, protams, būs vairāk, nekā spēlējot ar pieredzējušajiem. Te ir perspektīva. Vaicājāt par spēles laušanu - šie futbolisti nepiedzen galvu ar kaut kādiem punktiem, problēmām. Viņi vēlas spēlēt futbolu, vēlas augt."

Vismaz trīs epizodes bija strīdīgas. Varat izcelt kaut ko konkrēti?
Starkovs: "Nevēlos izplūst plašākās runās, papildinot jau pasacīto. Šodien bija laba, kvalitatīva spēle. Katrs spēlētājs zināja, kas jādara ar bumbu. "Riga" nav nejauši turnīra līdere, tur ir kvalitatīvi spēlētāji, meistarīgi treneri, kuri labi gatavo komandu. Mums uzdevums bija uzvarēt - ļoti žēl, ka tas neizdevās."

"Spartaks" - "Daugavpils" 3:0

Viktors Morozs, "Daugavpils" galvenais treneris: "Apsveicu pretinieku ar pilnīgi pelnītu uzvaru. Tā bija viena no sliktākajām mūsu spēlēm sezonā, sevišķi otrais puslaiks. Spēlējām ļoti slikti."

Nuncio Dzavetjēri, "Spartaka" galvenais treneris: "Esmu ļoti priecīgs par uzvaru. Pirms spēles biju nedaudz satraucies, jo Daugavpilij ir ļoti laba komanda. Viņiem ir laba organizācija un laba spēlētāji. Pirmais puslaiks bija līdzīgs. Otrajā puslaikā devāmies uz priekšu. Pateicos spēlētājiem par uzvaru."

Pirmajā aplī uzvarējāt "Spartaku" ar 4:1, tagad 0:3, lai gan sastāvi abos mačos sevišķi neatšķīrās. Tiesa, viņiem Daugavpilī nebija Belakoviča - tas bija svarīgs faktors vai vēl citi, runājot tieši par pretinieku?
Morozs: "Pretinieki pēdējās spēlēs daudz labāk izskatās. Tagad viņi ir vairāk organizēti. Domāju, tas ir trenera nopelns. Visi tagad par to runā, ka "Spartakam" bija nepieciešams laiks. Protams, Belakovičs ir ļoti labs spēlētājs. Tomēr domāju, ka mēs šodien spēlējām ļoti slikti."

Tam ir izskaidrojums? Varbūt dabīgais laukums?
Morozs: "Jā, varbūt, jo trenējamies mākslīgā seguma laukumā. Taču tas nedrīkst būt attaisnojums."

Daugavpilī vispār ir iespēja trenēties dabīgajā laukumā?
Morozs: "Nav."

Šodien rezervē palika Sokolovs, ārpus pieteikuma Karmona. Kas ar viņiem?
Morozs: "Karmona šobrīd ir Krievijā un iziet pārbaudi vienā Krievijas klubā - pēc spēka otrajā līgā. Sokolovam ir savainojums."

Afanasjevs pirmo reizi bija pamatsastāvā, spēlējot nozīmīgā pozīcijā [par centra, nevis malējo pussargu - aut.]. Tas bija risks?
Morozs: "Protams. Viņš nospēlēja 80 minūtes - domāju, par daudz viņam. Citu iespēju nebija, vajadzēja spēlēt viņam."

Pastāsti par epizodi, kurā tevi izraidīja!
Morozs: "Par šo epizodi man, protams, ir jāatvainojas. Taču varu apgalvot, ka nevienu skarbu vārdu es nelietoju. Pat nezinu, par ko tiesnesis mani tā... Epizode jau bija beigusies un Afanasjevs jautāja man, vai viņam ir jābūt otrajam sieniņā. Taču tiesnesis atnāca pie manis un... Goda vārds, nevienu skarbu vārdu es nelietoju. Jā, protams, nebiju apmierināts ar to epizodi, par kuru tika fiksēts pārkāpums un varbūt arī iznācu no savas tehniskās zonas. Taču man liekas, ka katru spēli katrs treneris tā dara."

Nebija tā, ka atkārtoti pārmeti tiesnesim, kad epizode it kā jau bija beigusies?
Morozs: "Nē. Runāju ar Afanasjevu. Varbūt tiesnesim kaut ko pārprata, nezinu."

Belakovičs aizvadīja lielisku spēli. Vai viņš komandā tagad galvenais uzbrukuma spēlētājs?
Dzavetjēri: "Jā, otrajā puslaikā viņš nospēlēja ļoti labi, taču uzskatu, ka viņš var vēl labāk. Manā skatījumā viņš šodien nemaz nenospēlēja tik labi, taču divās epizodēs izcēlās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli. Tas ir svarīgi, taču viņš var spēlēt labāk, var progresēt. Pēdējā laikā kopumā viņš bijis labs, taču pareizāk ir viņam to neteikt [smaida]."

Pēc gūtajiem vārtiem Belakovičs aizskrēja pie savas sievas. Viņam ģimenē bija kāds īpašs brīdis?
Dzavetjēri: "Jā. Šķiet, pirms diviem trim mēnešiem viņu ģimenē piedzima meitiņa. Šķiet, kopš jūnija viņa sieva ir šeit Latvijā - dzīvojot kopā, Belakovičam galva, iespējams, ir svaigāka. Ceru, tas turpmāk dos viņam papildus spēku un ļaus progresēt."

Pirmajā aplī Daugavpilī ar līdzīgu sastāvu zaudējāt 1:4. Šodien 3:0 - kā panācāt tādu progresu?
Dzavetjēri: "Šai čempionātā tas ir normāli, turklāt mums ir jauna komanda. OK, mums ir daži pieredzējušie, bet kopumā esam jauni - gan no vecuma viedokļa, gan no zināšanu par profesionālo futbolu viedokļa. Tāpēc reizēm ir šādas šūpoles. Jau reizi preses konferencē teicu, ka mums piecu spēļu periodā bija 17 ielaisti vārti. Tas bija ļoti slikti. Tagad komanda ir kļuvusi sabalansētāka. Tas ir labi, taču esmu pilnībā koncentrējies katrai dienai - mums šādā pašā garā ir jāturpina."

Kas jūsu komandai tagad ir maksimums tabulā?
Dzavetjēri: "Es nedomāju par tabulu, mums no katras spēles jāpaņem maksimums. Redzēsim sezonas beigās. Tūlīt arī atvērsies pāreju logs un, iespējams, komandas pamainīs sastāvus, var mainīties spēku samēri. Man svarīgākais, lai komanda turpina progresēt un dara iespējami labāko darbu."

Minēji par Karmonas pārbaudi. Vai ir pārliecība, ka izdosies noturēt pārējos? Par Vugaru ir interese no Virslīgas kluba, tāpat jautājums, vai paliks no RFS īrētie Toņiševs un Balodis.
Morozs: "Pagaidām nezinu. Protams, pārliecības nav. Taču arī mēs strādājam transfēru tirgū un gribam pastiprināties. Svarīgs ir balanss - piemēram, tagad mums ir svarīgi iegūt centra aizsargu, centra pussargu, arī uzbrucēju."

Šodien ne pārāk sanāca spēle uzbrukumā. Vai nesen pievienojušais Konē ir vilšanās?
Morozs: "Protams, gaidīju no viņa vairāk. Skaidrs, ka pirms ņemšanas redzējām viņa spēles un redzējām, ka viņš kaut ko var, taču pagaidām viņš neizskatās pēc spēlētāja, ko mēs gribam."

Vai varat pakomentēt Latvijas izlases spēles pret Izraēlu un Slovēniju?
Dzavetjēri: "Man grūti spriest, kāda ir situācija izlases iekšienē. Ja par spēlēm, tad pretinieces bija spēcīgas, sevišķi Slovēnija. Man ir savas domas par Latvijas izlasi, taču, piedodiet, neatklāšu tās."

Skatoties izlases spēles, nebija domas, ka pats varētu doties laukumā un labāk nospēlēt?
Morozs: "Nē, nebija tādas domas. Protams, ka izlasē spēlē labākie, kādi šobrīd ir. Jāatbalsta viņi. Daudzus no viņiem es zinu [personīgi], vēlu veiksmi viņiem. Protams, ka izlasei jādara vairāk."

Pirms tam izlases treneris teica, ka pievērš uzmanību arī "Daugavpils" komandai, jo tā spēlē labi. Tas deva papildus motivāciju un vai izlases treneris ir ar tevi runājis?
Morozs: "Nedzirdēju tādus vārdus un arī izlases treneris ar mani nav runājis."

Vai jums ir bijusi komunikācija ar Stojanoviču?
Dzavetjēri: "Nē, nekad. Nekad neesmu ar viņu ticies, nepazīstu viņu. Cerams, nākotnē tiksimies. Nezinu, vai viņam "Spartaka" spēlētāji ir interesanti. Redzēsim nākotnē."

Lasi vēl:
1. kārta: "Riga" un Kubarevs, Tosina negantās medības, īpašais Zjuzins, Sūlšera veiksme
2. kārta: "Riga" nespēlē kā čempione, "Spartaka" darba atļaujas, Pertijas plāni Valmierā
3. kārta: Karašauska portrets ģērbtuvē, slavas dziesma Savaļniekam, Liepājas ķibeles
4. kārta: Tamazs kosmosā, Riherta 8 sekundes, Dodo liktenīgā nenomainīšana
5. kārta: Liepājnieku vēlme redzēt Zidānu, vieglprātīgais Amansiu un nosalušais Marians
6. kārta: Dzavetjēri trūkst vārdu, Ventspils grūtais gads, Liepājai jāierodas uz maču vēl agrāk
7. kārta: Nuncio izdara spiedienu pats sev, "Mettas" labākais futbols, Jangs gari nerunā
8. kārta: "Riga" treneru konveijers, Zuntnera pēdējā cerība, Dejans pikts par Dambrausku
9. kārta: Futbola stadioni: Pertija nikns par apdalīto "Mettu", Morozs bēdīgs par Daugavpili
10. kārta: Dejans atvadās, Starkovs sveicinās, Daugavpils kā Andora, padomju leksika
11. kārta: Tiesneši kā Cēzaru sievas, Pertija bīda Morozu un 7. klases diskotēka
12. kārta: Riherts aizstāv Marianu, Pahars - Dambrausku, Kļosovs par prezidenta Adlana lomu
13. kārta: Pensionāri no RFS, Dambrausks un Pertija par tiesāšanu veic mājienus "ar mietu"
14. kārta: Zuntnera loma pie Starkova, RFS lāsts, pelēkais uzbrucējs Askerovs
15. kārta: "Lēdija Veiksme" palīdz futbola studentam Dambrauskam izbeigt melno sēriju
16. kārta: Jelgavas krīze, Blanks par triumfu lielajā derbijā un promejošā Lemajiča nozīmi


Mirklis no "Tukuma 2000"/"Telms" un "Riga" kaujas. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
30

"Tukums 2000" otrajā puslaikā sarūpē lielāko pārsteigumu Virslīgas sezonā

Latvijas futbola Virslīgas septītā kārta iesākusies ar blīkšķi, Tukuma komandai pirmoreiz vēsturē pārspējot (2:1) allaž ambiciozo "Riga".
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
103

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.