Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgā savstarpējās cīņas aizvadīs līderes un pastarītes

Emils Ozerinskis

Virslīgā savstarpējās cīņas aizvadīs līderes un pastarītes
Madis Miķelsons ar bumbu
Foto: Jānis Līgats

Kamēr Pasaules kausam līdzi dzīvo ik katrs futbola interesents un Sportacentrs.com autori Edmunds un Arkādijs apceļo Krievijas stadions, vietējā futbola līdzjutējiem jāiztiek bez iecienītās "Virslīgas intrigu" rubrikas. Tomēr tas nenozīmē, ka šodient un rīt "SyinotTip" Latvijas futbola Virslīgā intrigu nebūs. Tieši pretēji, jo savstarpējās cīņas aizvadīs gan turnīra līdervienības, gan komandas, kas cīnās par noturēšanos Virslīgā.

Pēdējā dienā pirms Virslīgas vasaras pāreju loga atvēršanās cīņu aizvadīs "Liepāja/Mogo" un "Jelgava". Liepājnieki tikko noskaidrojuši savus pretiniekus Eiropas līgā un pamazām jau var sākt gatavoties cīņām ar Zviedrijas komandu "Hacken". Tikmēr jelgavnieki centīsies reabilitēties Kurzemes komandai par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu ar 1:3. 30. aprīlī liepājnieku uzvaru savās mājās ar diviem vārtu guvumiem kaldināja Verners Apiņš, bet vēl vienus vārtus pievienoja Ģirts Karlsons. Savukārt Zemgales vienībai ar vienīgo vārtu guvumu, realizējot pendeli, izcēlās uz maiņu nākušais krievu futbolists Ņikita Koļajevs.

Turnīra tabulā "Jelgava" vientuļi atrodas sestajā pozīcijā. Līdz piektajai vietai ir visai tālu, bet turnīra pastarītes Zemgales komandas pozīciju pagaidām neapdraud. Pirms izlašu pārtraukuma "Jelgavas" kluba vadība izšķīrās par treneru maiņu un papildināja treneru korpusu ar bijušo Latvijas izlases galveno treneri Marianu Paharu, kurš gan savā debijā pie komandas stūres netika iepriecināts, jelgavniekiem ar 0:1 piedzīvojot zaudējumu "Skonto" stadionā. Savukārt Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja/Mogo", kura pirms izlašu pauzes pamatīgi norāvās no saviem kaimiņiem ventspilniekiem (1:4), 11. kārtā ar 2:0 pārspēja studentus. Tomēr šajā cīņā neiztika bez starpgadījumiem, jo 14 gadus veca vārtsarga dēļ, liepājniekiem draudēja tehniskais zaudējums. Tomēr tik bargas sankcijas kurzemnieki nesaņēma un saglabā ceturto vietu Virslīgas turnīra tabulā.

FK "Liepāja/Mogo" - FK "Jelgava"
Datums: 21.06
Laiks: 18:00
Stadions: Stadions "Daugava" (Liepāja)
1. aplis: 3:1
Tiesnesis: Andris Treimanis

Virslīgas viena no labākajām aizsardzības komandām "Riga" centīsies apturēt "Ventspils" bombardieri Adeleki Akinjemi, kurš ar astoņiem gūtiem vārtiem dala turnīra rezultatīvākā spēlētāja titulu. No nigēriešu uzbrucēja Adelekes par diviem vārtiem atpaliek "Riga" labākais vārtu guvējs, serbu milzis Darko Lemajičs. Abām komandām vēl nevarēs palīdzēt izziņotie sastāva papildinājumi, jo vēl nav atvēries pāreju logs, tomēr uz nākamajām Virslīgas cīņām un Eiropas kausu spēlēm vienībām gaidāmi papildspēki. Galvaspilsētas vienību papildinās pussargs Ivans Lukjanovs, bet ventspilnieki pastiprinājušies ar brazīļu centra aizsargu Ēliu Monteiru Batistu.

Abu komandu pirmajā savstarpējā cīņā 29. aprīlī pietika ar Naura Bulvīša otrajā minūtē gūtajiem vārtiem, lai nodrošinātu "Ventspils" futbolistiem minimālu uzvaru. Virslīgas 11. kārtā "Riga" ar 1:0 pieveica jelgavniekus, savukārt "Ventspils" ar 1:2 piedzīvoja zaudējumu pret valsts čempioniem jūrmalniekiem. Ja mājinieku komandai izdosies izcīnīt uzvaru, tad "Riga" turnīra tabulā noķers trešajā vietā esošos kurzemniekus.

"Riga" - FK "Ventspils"
Datums: 21.06
Laiks: 20:00
Stadions: "Skonto" stadions
1. aplis: 0:1
Tiesnesis: Donāts Rumšs

12. kārtas teorētiski aizraujošākās cīņās norisināsies piektdien, kad cīnīsies turnīra tabulas pirmo divu vietu īpašnieces un līdzās esošās pastarītes. Slokā valsts čempionvienība Jūrmalas "Spartaks" uzņems sezonas laikā tikai vienu spēli zaudējušo RFS. Čempioniem gaidāmas cīņas Čempionu līgas kvalifikācijā pret Belgradas "Crvena Zvezda", savukārt šī brīža Virslīgas līdervienība starptautiskajiem turnīriem nekvalificējās, tādēļ ar pilnu sparu var mesties pakaļ uzvarām nacionālajā čempionātā. No 11 aizvadītām spēlēm Valda Dambrauska trenētā komanda tikusi pie deviņām uzvarām, vienreiz cīnoties neizšķirti un reizi zaudējot. Vienīgais zaudējums RFS vienībai nāca tieši pret "Spartaku", tādēļ rīdzinieki piektdien centīsies reabilitēties. Jūrmalas vienībai uzvaru 28. aprīlī atnesa Alekseja Višņakova un Kaspara Svārupa vārtu guvumi.

Aleksandra Grišina trenētā komanda pirms 12. kārtas spēlēm atrodas otrajā pozīcijā, no RFS futbolistiem atpaliekot sešus punktus. Līdzās "Spartakam" ir "Ventspils", bet tikai par vienu punktu iepaliek "Liepāja/Mogo". "Spartaks" rindās spēlē arī viens no sezonas labākajiem Virslīgas bombardieriem - Aleksandrs Višņakovs, kurš līdz šim sakrājis astoņus vārtus. Savukārt RFS rindās ir vairāki spēlētāji, kuri šogad izcēlušies vairākkārt. Sešus vārtus guvis Maksims Marusičs, piecreiz izcēlies Roberts Uldriķis, bet četrus vārtus sakrājis Gļebs Kļuškins. 11. spēļu kārtā RFS ar 4:0 apspēlēja valmieriešus, bet "Spartaks" ar 2:1 uzveica "Ventspili".

"Spartaks" Jūrmala - RFS
Datums: 22.06
Laiks: 17:00
Stadions: Slokas stadions
1. aplis: 2:0
Tiesnesis: Jevgēnijs Vasjukovs

Lai gan savā starpā piektdien spēlēs turnīra tabulas līdervienības, tomēr, iespējams, svarīgākais mačs norisināsies Valmierā, kur vietējā "Valmiera Glass/ViA" cīnīsies ar Virslīgas štata pārspēļu vienību "Metta/LU". Abām komandām šosezon uzvaras saldo garšu vēl nav izdevies gūt. Valmieriešiem 11 spēlēs izdevies vienreiz spēlēt neizšķirti, nopelnot vienu punktu tieši pret "Metta/LU". Izbraukumā Valts Jaunzems un Roberts Cipe pa reizei izvirzīja Vidzemes komandu vadībā, bet Krievijas futbolists Tamars Džamulatinovs ar diviem vārtiem spēja izglābt savu komandu no zaudējuma. Pateicoties vēl diviem neizšķirtiem mačiem, "Metta/LU" ar kopumā trīs punktiem ieņem sev tik ierasto septīto vietu Virslīgas turnīra tabulā.

Izlašu pārtaukuma laikā "Valmiera Glass/ViA" izšķīrās par trenera maiņu, aizstājot komandas ilggadējo treneri Gati Ērgli ar ukraiņu speciālistu Nikolaju Trubačovu, kura debijas spēlē valmierieši ar 0:4 piekāpās turnīra tabulas līdervienībai. Arī Andra Riherta trenētā vienība nav tikusi pie punktiem jau pēdējās četras kārtas. Atgriežoties pēc izlašu pauzes, "Metta/LU" savās mājās ar 0:2 piedzīvoja zaudējumu pret liepājniekiem. No turnīra tabulas viedokļa spēles starp abām pastarītēm ir īpaši svarīga valmieriešiem, jo, piedzīvojot zaudējumu, pretiniekus sezonas turpinājumā noķert būs ļoti sarežģīti, bet uzvar ļautu pat apsteigt "Metta/LU" futbolistus.

"Valmiera Glass/ViA" "Metta/LU"
Datums: 22.06
Laiks: 19:00
Stadions: Vidzemes Olimpiskais centrs
1. aplis: 2:2
Tiesnesis: Ivars Caune

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS1191129:928
2.Spartaks1171320:1022
3Ventspils1164120:1022
4.Liepāja/Mogo1163224:1521
5.Riga FC1161415:919
6.Jelgava112278:158
7.Metta/LU110387:223
8.Valmiera Glass/ViA1101108:421

"SynotTip" Virslīga, 12. kārta

DatumsLaiksSpēleVieta
21.06.18:00Liepāja/Mogo - JelgavaStadions "Daugava" (Liepāja)
21.06.20:00Riga - Ventspils"Skonto" stadions
22.06.17:00Spartaks - RFSSlokas stadions
22.06.19:00Valmiera Glass/ViA - Metta/LUVidzemes Olimpiskais centrs

  -1 [+] [-]

, 2018-06-21 09:26, pirms 6 gadiem
FC Riga! Ventspilij brazīlis debitēs.

  +4 [+] [-]

, 2018-06-21 09:30, pirms 6 gadiem
viennozīmīgi ka par Valmieru!!! džeki, jums tas beidzot ir jāizdara!

  -1 [+] [-]

, 2018-06-21 10:37, pirms 6 gadiem
Apskat, cik daudz spēļu, kuras atkal neviens nevarēs redzēt

  +2 [+] [-]

, 2018-06-21 10:41, pirms 6 gadiem
crosbijs87 rakstīja: FC Riga! Ventspilij brazīlis debitēs.
Šodien vēl nedrīkst. Pāreju periods tikai rīt sāksies.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-21 12:17, pirms 6 gadiem
Valmiera rīt. Bet nu Skonto stadionā līdzvērtīgi pretinieki. FC Riga! Uzvara!

  -1 [+] [-]

, 2018-06-21 13:56, pirms 6 gadiem
amurs.007 rakstīja: viennozīmīgi ka par Valmieru!!! džeki, jums tas beidzot ir jāizdara!
Ar par Valmieras uzvaru. Bet šodien par FC Riga. Agrāk bija virslīgas klasika Skonto(Rīga) un Ventspils. Tagad vairs Skonto nav. Pietrūkst. Eirokausos būtu otrā izsētā komanda.