Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Vai "Metta"/LU noņems arī Kurtejana skalpu?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Vai "Metta"/LU noņems arī Kurtejana skalpu?
Aleksandrs Kurtejans
Foto: Raitis Supe

Šovakar plkst.19:00 Hanzas vidusskolas laukumā "SynotTip" futbola Virslīgas 5. kārtas pirmajā spēlē "Metta"/LU uzņems "Jelgavu", kuras galvenais treneris Aleksandrs Kurtejans sezonu nav sācis tā, kā to vēlētos.

Lai gan šogad Virslīgā piedalās trīs Rīgas komandas, plus Pierīgas "Babīte"/"Dinamo", Rīgas derbiji pagaidām vēl nav ieguvuši tādu garšu kā, piemēram, Kurzemes derbiji. Vēl vairāk - vismaz "Mettas"/LU sakarā gribas apgalvot, ka cīņas ar "Jelgavu" ir pat principiālākas un kaismīgākas nekā dueļi ar "Riga" vai RFS.

No 2007. līdz 2009. gadam "Jelgava" un "Metta"/LU sacentās 1. līgā, bet kopš 2012. gada - Virslīgā. Un, kaut gan Virslīgā trijās pēdējās sezonās "Jelgavas" ieņemto vietu summa ir 9, kamēr "Mettai"/LU 23 (vidējās vietas attiecīgi 3 un gandrīz 8), abu šo komandu tikšanās laukumā allaž izvērtušās sīvas un neparedzamas. Trīs gados aizvadītas 12 savstarpējās spēles un nosacītā favorīte "Jelgava" uzvarējusi sešas reizes, četras reizes fiksēts neizšķirts, bet divreiz uzvarējusi "Metta"/LU. Paradoksālākais ir tas, ka Andra Riherta padotie abas uzvaras guva pērn, kad... "Jelgava" kļuva par vicečempioni, aizvadot savu labāko sezonu Virslīgā.

Ar "Mettu" interesanti ir arī tas, ka tai pēdējā laikā patīk atlaist citu komandu trenerus. Pagājušajā gadā 3. kārtā mettieši ar 1:0 pārspēja "Riga", kas uzreiz pēc tam šķīrās no Kirila Kurbatova. Pēc tam 7. kārtā ar 3:0 tika sakauta tieši "Jelgava", un tas bija viens no pēdējiem sāpju pilieniem Vitālija Astafjeva karjerā aļņu apcirkņos. Ja par svaigāku vēsturi, tad nupat "Riga" atvadījās no Vladimira Volčeka - tieši pēc 2:2 pret "Mettu". Varam sazīmēt ķēdīti: "Riga" - "Jelgava" - "Riga" - ...

Šovakar "Mettai" jātiekas ar "Jelgavu", kuras moldāvu treneris Aleksandrs Kurtejans noteikti nevar justies drošs par savu krēslu un šai sakarā dažādas runas dzirdētas. Skaidrs, ja "Metta" šovakar noņems skalpu "Jelgavai", tad "Jelgava" var noņemt skalpu Kurtejanam. Šim trenerim Virslīgā viena no divām uzvarām samocīts panākums pret "Babīti"/"Dinamo" (1:0), bet arī divi zaudējumi, kā arī izstāšanās no Latvijas kausa, kas "Jelgavai" nav pierasta lieta.

Kurtejanam talkā nenāk arī Jūrmalas "Spartaka" iesniegums un sekojošs LFF DK lēmums diskvalificēt Gintu Freimani uz trim spēlēm. Viņu, iespējams, aizsardzības labajā malā varētu aizstāt Edgars Jermolajevs, bet precīzi šai pašā pozīcijā zaudējums arī "Mettai", tikai pavisam cita iemesla dēļ - kā ziņo fsmetta.lv, uz DĀR U-20 izlasi izsaukts Kabelo Seriba, kuram valstsvienības rīcībā bija jāierodas aizvakar. "Mettai" bez Seribas acīmredzot nāksies iztikt ilgāku laiku, jo DĀR U-20 izlasei jāpiedalās pasaules čempionāta finālturnīrā, kurā piedalīsies planētas 24 spēcīgākās izlases - sacensības paredzētas no 20. maija līdz 11. jūnijam, bet šobrīd, no 19. aprīļa līdz 3. maijam, DĀR U-20 izlasei treniņnometne.

Mačam starp "Mettu" un "Jelgavu" jābūt aizraujošam ne tikai minētās principialitātes un Kurtejana situācijas dēļ. "Metta" ir komanda, kas pirmajās četrās kārtās ielaidusi visvairāk vārtu (pat "Babītei"/"Dinamo" par vieniem mazāk) un guvusi dalīti otro lielāku vārtu skaitu. "Metta" spēlē azartisku un diezgan atklātu futbolu, turklāt pagaidām tabulā praktiski spēj turēt tabulā lielajam sešiniekam - jā, šobrīd septītā pozīcija, taču tikai viens punkts līdz titula pretendentei "Riga" un trīs punkti līdz vicelīderei "Ventspilij". Plus jāņem vērā, ka mettieši pirmajā aplī vēl nav spēlējuši ar "Babīti"/"Dinamo".

Jelgavniekiem jau kārtējo gadu jārisina problēmas ar centra uzbrucējiem. Arī šogad vismaz pagaidām šai pozīcijā vilšanās un šoreiz runa ir par lietuvieti Evaldu Razuli, kurš vārtus Virslīgā vēl nav guvis. Daudz kas būs atkarīgs, vai varēs spēlēt Gļebs Kļuškins un Alans Siņeļņikovs - iepriekšējā mačā pret "Spartaku" (1:2) abi palika ārpus pieteikuma. Atcerēsimies, piemēram, "Jelgavas" lielāko panākumu šogad, uzvaru Ventspilī. Kļuškins lielā mērā nokārtoja pirmos vārtus, "Jelgavai" padevās ideāls spēles sākums (2:0 pēc 15 minūtēm), bet tad Gļebam savainojums, nomaiņa, un pārējā cīņas gaitā gan laukuma vidū, gan kopumā dominēja "Ventspils", gandrīz glābjoties no zaudējuma. Pirmsspēles prognozes ir tādas, ka Kļuškina izredzes spēlēt ir nelielas, bet Siņeļņikovam gandrīz nekādu.

"Mettai" spēlē pret "Riga" (2:2) uz maiņu nāca no savainojuma atguvušais Ingars Sarmis Stuglis, taču joprojām nebija japāņa Takumi Mijazaki. Tieši abu komandu pussargu sastāvs un prasme notušēt zaudējumu aizsardzības labajā malā šovakar var daudz ko izšķirt. Cīņas sākums plkst.19:00, tiešraide gan Sportacentrs TV, gan Sportacentrs.com. Spēli tiesās Aleksandrs Golubevs, kurš līdzšinējās divās spēlēs šosezon neiztika bez sarkanās kartītes parādīšanas - 1. kārtā viņš noraidīja Pāvelu Mihadjuku ("Spartaks"), bet 2. kārtā Mindaugu Grigaraviču ("Jelgava"), ar kuru atkalsatikšanās šovakar.

"SynotTip" Virslīga, 5. kārta

DatumsLaiksVietaSpēle
21. aprīlis19:00Hanzas vsk. laukumsMetta/LU - Jelgava
22. aprīlis14:00Kauguru vsk. laukumsSpartaks - Babīte/Dinamo
22. aprīlis16:00Ventspils 2. pamatskolas laukumsVentspils - Liepāja/Mogo
22. aprīlis18:00Hanzas vsk. laukumsRFS - Riga

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Spartaks43019:59
2.Ventspils42117:27
3.RFS42114:47
4.Liepāja/Mogo42025:46
5.Jelgava42025:56
6.Riga FC41213:45
7.Metta/LU41127:94
8.Babīte/Dinamo40131:81

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKomandaSk
1.-3.R.UldriķisRFS3
1.-3.T.AijegunsVentspils3
1.-3.J.KozlovsSpartaks3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-04-21 09:56, pirms 7 gadiem
Jelgavai tāds sastāvs, ka nekas vairāk par 6. vietu nespīd. Būsim reāli! Lazdiņš ir jaucējs, ne veidotājs. Uzbrukuma noslēdzēju nav. Ražulis galīgi nav tehnisks spēlētājs. Aizsardzības līnija lēna un neatlētiska. Turklāt vēl traumas. Kurtejans nav vainīgs, ka komandā ir ļoti maz meistarīgu futbolistu. Šodienas spēlē izredzes 50-50. Metta spēlē ļoti labi, tiesa, aizardzībā var iekrist.

     [+] [-]

, 2017-04-21 12:13, pirms 7 gadiem
līgā ir 8 komandas, var teikt, ka katrs pretinieks ir principiāls un tur sanāk kaut kāds derbijs.
ja runā par sastāviem, tad teorētiski Freimaņa vietā varētu būt arī Kiriļins. jebkurā gadījumā būs īpaši interesanti redzēt flangu dueļus šajā spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-21 12:49, pirms 7 gadiem
Par Mettas uzvaru!

     [+] [-]

, 2017-04-21 13:02, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Jelgavai tāds sastāvs, ka nekas vairāk par 6. vietu nespīd. Būsim reāli! Lazdiņš ir jaucējs, ne veidotājs. Uzbrukuma noslēdzēju nav. Ražulis galīgi nav tehnisks spēlētājs. Aizsardzības līnija lēna un neatlētiska. Turklāt vēl traumas. Kurtejans nav vainīgs, ka komandā ir ļoti maz meistarīgu futbolistu. Šodienas spēlē izredzes 50-50. Metta spēlē ļoti labi, tiesa, aizardzībā var iekrist.
kā parasti izteikts provokatīvs komentārs tieši no šī lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-21 14:40, pirms 7 gadiem
fkscd, 09:56, pirms 5 stundām, ignorēt, atbildēt
Ko tu tur muldi muļķības.Jelgavai nav ne sliktāks un ne arī labāks satāvs,nekā pārējiem konkurentiem uz medaļām.Ledesmā un Razulis ir nopietns spēks uzbrukumā un secinājumus pēc četrām spēlēm izdarīt var tikai antiņš un Riga FC vadība.

     [+] [-]

, 2017-04-21 17:02, pirms 7 gadiem
Ledesma ir labs futbolists, bet jau karjeras norietā. Ar labām piespēlem var apgādāt partnerus, bet ātrums vairs nav tāds
Razulis gan nav sevišķi meistarīgs futbolists. Sasist golus Lietuvas otrā ešalona komandām vai būt top uzbrucējam šī gada virslīgas līmenī ir atšķirīgas lietas
Aizsardzība ir lēna un visai maz kvalitatīva. Citām komandām, it īpaši Rīgas vienībām, aizsardzība ir krietnu līmeni meistarīgāka. Vidus līnija ir laba, ja ir veseli Kluskins un Leluga. Lazdiņš, tāpat kā Laizāns no Riga ir krietni pārvērtēti spēlētāji izlasē uzdāvināto vietu dēļ. Savukārt uzbrukuma līnija ir teju vājākā līgā. Vēl jābilst, ka Grigarāvičus izskatās krietni sliktāk kā tautieša vadībā
Secinājumi netiek izdarīti 4 spēļu kontekstā, bet izvērtējot sastāva komplektāciju un to salīdzinot ar citām komandām