Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

"Jelgava" zaudē lietuviešiem, "Mettas" labā iesit 2002. gadā dzimis futbolists

"Jelgava" zaudē lietuviešiem, "Mettas" labā iesit 2002. gadā dzimis futbolists
FK "Metta/LU" spēlē pret "Albertu"
Foto: "Metta/LU"

Viļņas "Sportima Arena" savu pirmo spēli 2018. gadā aizvadīja "Jelgava", kas ar 0:2 piekāpās iepriekšējā gada Lietuvas 3. spēcīgākajai komandai "Trakai". Citā spēlē "Metta/LU" pārliecinoši tika galā ar "Albertu", vārtus gūstot arī 2002. gadā dzimušajam futbolistam.

Starpsezonā aļņu rindas kļuva plānākas, komandu pametot vairākiem līderiem. Kapteinis Gints Freimanis karjeru lēmis turpināt Klaipēdas "Atlantas", kamēr Gļebs Kļuškins vēl oktobra vidū bija vienojies ar RFS. Tajā pašā virzienā gada sākumā devās Artis Jaudzems, kurš debijas mačā atzīmējās ar diviem vārtiem. Interesanti, ka šonedēļ igauņu leģionārs Kevins Kaubers, kurš pēc sezonas lēma neturpināt savas futbolista gaitas Latvijā, pievienojās Velsas čempionāta vienībai "The New Saints". Kopumā "Jelgavas" klubu šoziem atstājuši 11 futbolisti.

"Jelgavai" šoziem pievienojās divi Liepājas futbola audzēkņi Andris Krušatins un Marks Kurtišs. Tāpat pie ieguvumiem var pieskaitīt to, ka izdevās pagarināt līgumus ar Arti Lazdiņu, Alanu Siņeļņikovu, Maksimu Rafaļski un Valēriju Redjko. Tiesa, pirmie divi mačā pret "Trakai" vēl nepiedalījās, jo iedzīvojās nelielos savainojumos. Tā paša iemesla dēļ spēli izlaida Marks Kurtišs un Andrejs Kiriļins. Lielāko daļu no šodienas spēles pieteikuma sastādīja 2017. gada Virslīgas dublieru čempionāta bronzas medaļnieki. Tāpat laukumā varēja manīt dažus uz pārbaudi esošos leģionārus, kā arī pašmāju spēlētāju Edgaru Jermolajevu.

Pirmo puslaiku spēcīgāk nospēlēja Traķu vienība, kas laicīgi sāka gatavošanos sezonas un jau paspēja aizvadīt vienu pārbaudes maču. Nevar nepieminēt, ka Lietuvas komandas pamatsastāvā devās "Everton" bijušais futbolists Dinijars Biļaļetdinovs. "Jelgavas" vārtsargam Jānim Krūmiņam pāris reizes nācās glābt savu komandu, kamēr jelgavnieki centās panākt savu ātrajos uzbrukumos. 26. minūtē viens pats vārtu priekšā nokļuva Marazas, kurš ar otro mēģinājumu pārspēja Krūmiņu, izvirzot savu komandu vadībā - 1:0. Tuvāk pārtraukumam "Jelgavai" radās iespējas panākt izlīdzinājumu, tomēr savu uzdevumu augstumos bija Lietuvas komandas vārtsargs.

Pārtraukumā jelgavnieki veica deviņas maiņas, laukumā tiekot pārsvarā dublieru komandā spēlējošajiem futbolistiem. Līdzīgi rīkojās arī lietuviešu vienība, spēlei kļūstot mazāk baudāmai kvalitātes ziņā. Momenti gan veidojās salīdzinoši regulāri, "Jelgavai" vairākkārt neizmantojot izcilas izdevības. Mača izskaņā lietuvieši aizskrēja pretuzbrukumā, kur ar otro piegājienu raidīja bumbu Nila Toma Puriņa sargātajos vārtos - 2:0 "Trakai" uzvara.

Trakai - Jelgava 2:0 (1:0)

Vārti: Marazas '26, Krušnausks '86
Jelgavas pamatsastāvs: Krūmiņš - Grigarāvičs, Deaks, Redjko, Jermolajevs, Krušatins, Rafaļskis, Briedis + trīs pārbaudāmie futbolisti

"Metta/LU" spēļu sezonu ievadīja ar spēli pret 1. līgas komandu JDFS "Alberts". Jāsaka, ka "Metta", atšķirībā no citām Virslīgas komandām, iepriekšējās sezonas sastāvu ir saglabājusi gandrīz pilnībā. Sestdienas spēlē pamatsastāvā devās Dāvis Ošs, Dāvis Indrāns, Vladislavs Fjodorovs un citi Virslīgas rūdījumu guvušie futbolisti. Pirmajā puslaikā ar vārtiem atzīmējās Daugavpils futbola audzēknis Fjodorovs un sešpadsmitgadīgais Renārs Varslavāns. Pēc pārtraukuma vārtus studentiem guva pieredzes bagātākais vīrs Gatis Kalniņš. Spēles galotnē 4:1 "Mettas" labā panāca Jēkabs Lagūns, kurš pirms četrām dienām atzīmēja savu 16. dzimšanas dienu.

Metta/LU - Alberts 4:1 (2:0)

Vārti: Fjodorovs '31, Varslavāns '41, Kalniņš '56, Lagūns '75 - Remess '66
Mettas pamatsastāvs: Ošs - Abbas, Ševeļovs, Gulbis, Seriba, Indrāns, Emsis, Šibass, Fjodorovs, Varslavāns, Ivanovs

Līdz šim izziņoto pārbaudes spēļu kalendārs

DatumsVietaSpēleRezultāts
10.01LiepājaLiepāja/Mogo - Palanga3:0
19.01MarijampoleSūduva - RFS3:4
20.01Rīga (OSC)Metta/LU - Alberts4:1
20.01Viļņa (Sportima)Trakai - Jelgava2:0
25.01MarijampoleSūduva - Liepāja/Mogo
27.01Rīga (Skonto)RFS - Žalgiris (Viļņa)
27.01Rīga (RTU)Riga - Atlantas
27.01Rīga (OSC)Metta/LU - Tammeka
27.01MarijampoleJonava - Jelgava
27.01JūrmalaSpartaks - Palanga
31.01Rīga (Skonto)RFS - Panevēža
02.02AAERiga - Žilina
03.02MarijampoleJonava - RFS
03.02Rīga (OSC)Metta/LU - Jūrnieks
04.02TallinaFlora - Spartaks
06.02AAERiga - Shandong Luneng
08.02Rīga (Skonto)Latvija U19 - Metta/LU
08.02Rīga (Skonto)Jūrnieks - Jelgava
09.02KipraUfa - Liepāja/Mogo
10.02Rīga (OSC)Metta/LU - Kalev
10.02KlaipēdaPalanga - Jelgava
10.02KipraKrylia Sovetov - Riga
13.02TallinaNõmme Kalju - RFS
13.02KipraČaika - Riga
14.02KipraSpartak (Maskava) U19 - Liepāja/Mogo
15.02Rīga (Skonto)Jūrnieks - Jelgava
16.02TallinaNõmme Kalju - Metta/LU
16.02KipraFakel - Riga
17.02Viļņa (Sportima)Žalgiris (Viļņa) - Jelgava
24.02GargždiBanga - Jelgava
03.03MinskaGorodeya - Metta/LU

Slēpts komentārs: darbagalds
, 2018-01-20 18:47, pirms 6 gadiem
Laikam Alberts no Latvijas pirmās līgas.
, 2018-01-20 19:16, pirms 6 gadiem
darbagalds rakstīja: Latvijas virslīgas latviešu komandā tikai pieci letiņi pamatā...
Tas jau vèl łoti daudz, daźreizi ir komandas virslîgã, kad laukumå nav neviens vai labãkã gadîjumã 1-2 latvieśu futbolisti
, 2018-01-20 19:24, pirms 6 gadiem
Вы вкурсе что теперь что бы привести тело в порядок и подкачаться не обязательно ходить в тренажорку. Нeдaвнo нaткнулcя на блoг чувака кoторый нaкaчал тeлo домa с помощью специального поясa, я решил попробовать и уже через неделю увидел результат, а через две убрал пивной живот и пpоявился преcc, подкaчaл pуки и cпину. Теперь и жена захотела попробовать, ведь не нужно сидеть на диетах и ходить в спорт зал и цeнa вoпроca копeeчнaя. Этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя.Вот тот блог---- Блог Дмитрия Якушева: Как легко накачать пресс?
, 2018-01-20 21:22, pirms 6 gadiem
Mettai bija 9 latvieši pamatsastāvā. Tīri ok. + visi jauni
, 2018-01-20 21:35, pirms 6 gadiem
3 pārbaudāmie futbolisti - Grigorčuka idejas (pārbaudāmo futbolistu anonimizēšana) mūžīgi dzīvas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-01-21 14:35, pirms 6 gadiem
skepse[LV] rakstīja: Latvijā nekad nebūs fotbols tāpat kā Latvija nekad nebūs futbolā, jo nevar iedzīt latviešus futbolā tāpat kā futbolu nevar iedzīt latviešos!
Muļķības bez nekāda pamatojuma. Paskaties, cik daudz bērnu šobrīd izvēlas tieši futbolu kā savu sporta veidu. Futbolam Latvijā ir nākotne, vajag tikai cilvēkus LFF vadībā, kuri ievirza resursus pareizajās sliedēs.
, 2018-01-21 14:37, pirms 6 gadiem
Prieks par Mettas jauniešiem. Cerams jau šogad kāds iekļausies pirmās komandas rindās. 16 gadu vecumā kļūt par Virslīgas komandas pamatsastāva spēlētāju - tas tik tiešām būtu atzīstams sasniegums. Varslavānam, Ozliņam, Lagūnam un citiem, smagi strādājot treniņos, ir visas iespējas to panākt.
, 2018-01-21 14:38, pirms 6 gadiem
Tikmēr transfēru ziņas:

Spartaka baltkrievu pussargs Sergejs Pušņakovs pārcēlies uz Baltkrievijas Premjerlīgu, pievienojoties FC Gorodeya komandai.

Новости футбольного клуба "Городея"
, 2018-01-21 17:52, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Prieks par Mettas jauniešiem. Cerams jau šogad kāds iekļausies pirmās komandas rindās. 16 gadu vecumā kļūt par Virslīgas komandas pamatsastāva spēlētāju - tas tik tiešām būtu atzīstams sasniegums. Varslavānam, Ozliņam, Lagūnam un citiem, smagi strādājot treniņos, ir visas iespējas to panākt.
Kā var neiebraukt elementārās lietās....nevienā citā Virslīgas klubā šie tevis nosauktie netiktu pat tuvu pirmajai komandai....tas tik parāda cik konkurētspējigs sastāvs pirmajā komandā ir Mettai ka tanī var iekļauties 16 gadīgs spēlētājs....nenoniecinu šos jauniešus jo savos gados viņi tiešām ir pamanāmi bet līdz Virslīgas līmenim vēl tāls ceļš ejams...
, 2018-01-22 17:37, pirms 6 gadiem
Bronsons rakstīja: Kā var neiebraukt elementārās lietās....nevienā citā Virslīgas klubā šie tevis nosauktie netiktu pat tuvu pirmajai komandai....tas tik parāda cik konkurētspējigs sastāvs pirmajā komandā ir Mettai ka tanī var iekļauties 16 gadīgs spēlētājs....nenoniecinu šos jauniešus jo savos gados viņi tiešām ir pamanāmi bet līdz Virslīgas līmenim vēl tāls ceļš ejams...
Protams, ka jo lielāka konkurence, jo grūtāk ielauzties pamatsastāvā. Tas, kā pats saki, ir elementāri. Bet es tomēr Mettu un jaunos puišus paslavētu, neskatoties uz to, ka Mettai bija nomināli mazākkonkurētspējīgs sastāvs kā citām komandām pērn. Ar visiem šiem jauniešiem sezonas beigās, kad bija jau skaidrs, ka būs jāpiedalās pārspēlēs, Metta nezaudēja ar 0-4 vai 0-5 kā agrāk, bet cīnījās gods kam gods ar visām komandām, regulāri atņemot punktus.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".