Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

''Jelgava'' pagarina līgumu ar kapteini Freimani

Krišs Upenieks

''Jelgava'' pagarina līgumu ar kapteini Freimani
Gints Freimanis
Foto: Krišjānis Grantiņš

Latvijas futbola Virslīgas klubs ''Jelgava'' paziņojis pār vēl vienu svarīgu vienošanos. Jelgavnieki ir spējuši noturēt komandas kapteini un Latvijas valstsvienības spēlētāju Gintu Freimani. Labās malas aizsargs līgumu ar klubu pagarinājis līdz 2016. gada beigām, proti, Gints jelgavnieku krāsas pārstāvēs vēl nākamās divas sezonas.

15 gadu vecumā Gints Freimanis tieši Jelgavā, pateicoties trenerim Dainim Kazakevičam, kurš futbolistu paaicināja uz Jelgavu no Saldus, kur Freimanis apguva pirmās futbola prasmes, pirmo reizi varēja noticēt, ka nākotnē ir iespēja kļūt par profesionālu futbolistu. Jau 2005. gadā Gints spēlēja vecajā ''Daugavas'' stadionā FK ''Jelgava'' sastāvā 1. līgas čempionātā. Nākamajos divos gados Freimanis pabija gan Ventspilī, gan Rēzeknē, bet 2007. gadā atgriezās Jelgavā.

Gints daudz strādāja arī ar FK ''Viola'' (pašlaik JFC ''Jelgava'') jaunajiem futbolistiem, bet pēc veiksmīgas sezonas nonāca Virslīgas komandā ''Jūrmala-V.V.''. 2009. gadā Gints spēra nākamo soli, pievienojoties tolaik pietiekami spēcīgajai FK ''Rīga'' komandai. Gadu vēlāk vēl viens pakāpiens karjerā - pussarga pozīcijā Saldū dzimušais futbolists pievienojas īru klubam ''St.Patricks Athletic'', guva vārtus pret ''Chelsea'' dublieru komandu pārbaudes spēlē.

Diemžēl šeit arī sākas pirmie pārbaudījumi, kas, iespējams, atstāja arī savas pēdas Ginta personībā. Smagi savainojumi atmeta talantīgo futbolistu atpakaļ, bet Freimanis parādīja, ka raksturs viņam ir ļoti spēcīgs. Laukuma malā 2010. gadā Freimanis noskatījās, ka viņa talanta atklājējs D.Kazakevičs galvenā trenera amatā aizveda FK ''Jelgava'' līdz Latvijas kausam, bet jau nākamajā sezonā Freimanis jau bija svarīga vienības sastāvdaļa Virslīgas čempionātā.

Pēc šī gada Gints atkal centās pierādīt sevi ārzemēs, iekārtojoties Vācijas pēc spēka piektajā līgā Greisvaldes FC ''Pommern'' sastāvā. 2012. gads bija smagākais ''Jelgavas'' vēsturē Virslīgā, bet tieši pēc Freimaņa un Kaspara Ikstena pievienošanās sezonas otrajā pusē komandā parādījās līderi gan ģērbtuvēs, gan uz laukuma, kas ļāva aizvadīt fantastisku trešo riņķi un saglabāt vietu Virslīgā. 2013. gadā klubs ar Gintu sastāvā spēra milzīgu soli uz priekšu. Gintam valkājot kapteiņa apsēju, komanda pēc 19 gadu pārtraukuma pilsētai izcīnīja medaļas Virslīgas turnīrā, uzvarēja Latvijas kausa izcīņā un piedalījās Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, zaudējot norvēģu ''Rosenborg''.

Jāpiebilst, ka tieši šajā gadā Gints 29 gadu vecumā debitēja Latvijas valstsvienībā un pierādīja Marianam Paharam, ka ir cienīgs atrasties izlasē. ''Divu gadu līgums ar Freimani noteikti ir īpašs notikums šajā starpsezonā. Gints ir bijis izteikts mūsu komandas kapteinis, tāpēc klubam ir liels prieks par sadarbības turpināšanu. Droši jau tagad varu pastāstīt, ka komandas pagājušās sezonas kodolu mums izdosies saglabāt,'' prieku par Freimaņa palikšanu Jelgavā neslēpj direktors Jānis Vuguls.

Izmantotie resursi:
Futbola Klubs Jelgava

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-01-20 20:47, pirms 9 gadiem
kapec tam butu jamainas, ja normali piko
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-20 22:50, pirms 9 gadiem
elmaars rakstīja: Veel viena svariiga vienossanaas. Kaut kaa esmu palaidis garaam ieprieksseejo vai ieprieksseejaas svariigaas vienossanaas.
Lazdiņš, Ikstens, Eriba, Latka un, cik var noprast, arī Kozlovs paliek. Tagad vēl Freimanis. Jelgava spēcīgu sastāvu spēs noturēt.