Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgā pagaidām izmaiņas neplāno; Covid-19 konstatē vēl divos klubos

Virslīgā pagaidām izmaiņas neplāno; Covid-19 konstatē vēl divos klubos
Foto: RFS

"Optibet" Virslīgas čempionātā šobrīd izmaiņas netiek plānotas, tāpēc 20. un 23. novembrī paredzētie mači tiks aizvadīti, portālam Sportacentrs.com teica Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. Savukārt Covid-19 saslimšanas gadījumi konstatēti vēl divos līgas klubos.

Jau iepriekš Covid-19 uzplaiksnījums tika fiksēts Latvijas čempionē "Riga", trīs saslimušie šobrīd ir tās sīvākajā konkurentē RFS, turklāt nav skaidrības par kontaktpersonu skaitu. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka divi saslimšanas gadījumi ir arī "Ventspilī", bet viens - "Daugavpilī". Rīt Virslīgā plānoti divi mači - "Liepāja" no oktobra pārceltajā mačā uzņems RFS, kas trenējoties vien 15 futbolistu sastāvā, bet "Jelgava" savā laukumā tiksies ar "Valmieru". Savukārt pirmdien "Liepāja" mājās samēros spēkus ar "Valmieru". Pēc šiem mačiem visas komandas Virslīgā būs aizvadījušas pa 25 spēlēm, un orgkomiteja varētu lemt par čempionāta pārtraukšanu.

Ceturtdienas pēcpusdienā ar publisku paziņojumu apturēt Virslīgas čempionātu klajā nāca "Valmiera". Tai šobrīd nevar palīdzēt pieci futbolisti no Latvijas U-21 izlases, jo pēc Eiropas čempionāta atlases spēles Polijā viņiem ir jāizcieš pašizolācija.

Kā portālam norādīja Pukinsks, joprojām nav reāla pamata, lai apturētu Virslīgas norisi, jo tas iespējams tad, ja divos klubos ir vismaz pieci Covid-19 saslimšanas gadījumi. "Pagaidām čempionāta norisē nav izmaiņu. Ja izdosies aizvadīt 20. un 23. novembra spēles, nākamie lēmumi varētu sekot pēc tam."

LFF ģenerālsekretārs gan atzina, ka šobrīd situāciju sarežģī U-21 izlases futbolistu jautājums, ko federācija mēģina risināt, lai vismaz tas neietekmētu komandas. Šajā jautājumā notiek sarunas ar Izglītības un zinātnes ministriju.

"Ļoti ceru, ka mums U-21 izlases sakarā izdosies kaut ko manīt, jo mūsu argumentācijā šīs komandas futbolisti ir pieaugušie - tie nav bērni vai jaunieši. Konsultējamies ar citām sporta organizācijām, tostarp Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA). Arī viņi ir norādījuši, ka tā ir pieaugušo izlase, jo visi ir 18 gadus veci futbolisti. Mēģinām skaidrot, ka šī ir izlase, kas var pat piedalīties olimpiskajās spēlēs, tāpēc to uzskatīt par jauniešu izlasi nav korekti, turklāt visi futbolisti ir profesionāļi no augstāko līgu klubiem. Tādējādi tiek izpildīti tie argumenti, ko ministrija norāda – ja brauc uz ārzemēm un atgriezies kā sportists, tev ir jāturpina pildīt savi pienākumi," skaidroja Pukinsks.

"Esam ministrijai nosūtījuši vēstuli un mēģinām komunicēt, lai to ārkārtējā situācijā izskata operatīvi un sniedz atbildi, nevis velk garumā. Cerams, šodien saņemsim atbildi," cerību pauda Pukinsks.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-19 19:45, pirms 3 gadiem
Nu ministr, pierādi vai esi spējīgs pieņemt lēmumu nevis tēlot strausu...

     [+] [-]

, 2020-11-19 22:07, pirms 3 gadiem
Pēc Pukinska teiktā, ka pēc šīm 3 spēlēm var lemt par čempionāta pārtraukšanu, jo visiem būs vienāds spēļu skaits.
Tādā gadījumā īsti neredzu jēgu šīm 3 spēlēm un var pārtraukt jau tagad, jo ja RFS uzvar Liepājā viņi tāpat nepanāk Rīgu. Ja Valmiera uzvar Liepāju nekas nemainās. Ja Jelgava uzvar Valmieru arī nekas nemainās.
Vienīgi mainās Liepājas pozīcija, bet arī izcīnot uzvaras abās spēlēs viņi medaļās nevar tikt, turklāt eirokausi jau garantēti (uzvara kausā).
Pie vienas uzvaras apsteidz Spartaku, savukārt ja uzvar abās iespējams apsteidz arī Ventspili (būs vienādi punkti, nezinu pēc kā virslīgā skatās kas augstāk).

  +1 [+] [-]

, 2020-11-19 22:52, pirms 3 gadiem
placis rakstīja: Pēc Pukinska teiktā, ka pēc šīm 3 spēlēm var lemt par čempionāta pārtraukšanu, jo visiem būs vienāds spēļu skaits.
Tādā gadījumā īsti neredzu jēgu šīm 3 spēlēm un var pārtraukt jau tagad, jo ja RFS uzvar Liepājā viņi tāpat nepanāk Rīgu. Ja Valmiera uzvar Liepāju nekas nemainās.
Ja RFS neuzvar Liepāju, tad tiks noskaidrots čempions. Ja "Valmiera" uzvar "Jelgavu" un "Liepāju", tad viņi ir trešie. Un nevienam tad vairs nebūs pretenziju, ka čempionu tituls un eirokausu ceļazīme tika noskaidroti kabinetos.

     [+] [-]

, 2020-11-20 00:03, pirms 3 gadiem
Latfootball rakstīja: Ja RFS neuzvar Liepāju, tad tiks noskaidrots čempions. Ja "Valmiera" uzvar "Jelgavu" un "Liepāju", tad viņi ir trešie. Un nevienam tad vairs nebūs pretenziju, ka čempionu tituls un eirokausu ceļazīme tika noskaidroti kabinetos.
Šis nav stāsts par vietām, bet gan par vienādu aizvadīto spēļu skaitu visām LFV komandām.