Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Metalurgs" pret Daugavpili darīs visu, lai intriga neizplēnētu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Metalurgs" pret Daugavpili darīs visu, lai intriga neizplēnētu
Ģirts Karlsons
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Sestdien Virslīgas čempionāta 33. kārtas spēlē „Liepājas metalurgs” plkst.14:00 sāks cīnīties ar Daugavpils „Daugavu”. Liepājnieki, uzvarot šo spēli, ne tikai paši paliks zelta pretendenti, bet dos arī cerības „Skonto” un „Ventspilij”.

„Liepājas metalurgs” – „Daugava” (D)
Izlašu pārtraukums beidzies, un klāt izšķirošās kaujas Virslīgā. Labākajā situācijā atrodas Daugavpils „Daugava”, kas apsteidz konkurentu trio „Liepājas metalurgu”, „Skonto” un „Ventspili” par četriem punktiem. Tas nozīmē, ka daugavpiliešiem, lai pirmo reizi vēsturē tiktu pie zelta, pietiek ar trim uzvarētām spēlēm – ja prātā ierēķinām uzvaras pret „Jūrmalu” mājās un „Gulbeni” viesos, tad „Daugavai” nepieciešams vēl tikai viens panākums un vislabāk to būtu gūt šodien Liepājā, citādi čempiona tituls visdrīzāk izšķirsies pēdējā kārtā, kad Tabanova komanda uzņems „Ventspili”. Kas interesanti, šķietama līderu apturēšana neizšķirta izteiksmē Liepāju neapmierinātu (cerību uz zeltu būtībā vairs nepaliktu), kamēr „Ventspili” un „Skonto” gan.

Šīs sezonas trijās savstarpējās spēlēs „Daugava” vēl ne reizi nav iekarojusi liepājnieku vārtus – abi mači Daugavpilī noslēdzās 0:0, bet līdz šim vienīgajā tikšanās reizē Liepājā „Metalurgs” uzvarēja ar 2:0 – savu bijušo klubu apbēdināja Afanasjevs un Liepājā vairs neesošais Kļava, kurš realizēja Savaļnieka nopelnīto 11 metru soda sitienu. Ja vēl pieskaitām 17. marta kausa izcīņas 1/4 finālu, kurā kurzemnieki uzveica „Daugavu” ar 1:0, minēto daugavpiliešu nespēju iekarot vārtus grūti nosaukt par sakritību. Tomēr savas priekšrocības ir arī Daugavpilij– kamēr vairāki „Metalurga”, kuram jau tā ir īss rezervistu soliņš, futbolisti (Kamešs, Doroševs, Hmizs) palīdzēja Latvijas pieaugušo un U-21 izlasēm, Latgales pārstāvji netraucēti varēja mērķtiecīgi gatavoties šim izšķirošajam triecienciklam. No otras puses – gūtie vārti pret Lihtenšteinu, iespējams, Kamešu tikai spārnos…

Plašā sastāva dēļ „Daugavas” trenerim Tabanovam ir daudz iespēju, kā variēt ar taktiku un/vai starta vienpadsmitnieku, bet mūsu prognoze varētu būt šāda: Ņerugals – Sokolovs, Cincadze, Halvitovs, Polovinčuks – Ola, Ziziļevs, Rafaļskis – Kovaļovs, Ibe – Gongadze, vidējai līnijai „transformējoties” atkarībā no situācijas. Zināms, ka savainots ir Jašins, toties vesels ir Polovinčuks, savukārt Mihaļam ir mikrotrauma, taču horvāts raujas spēlēt – tiesa, centra aizsardzībā Daugavpilij ir, kam spēlēt. „Metalurga”, ja ne taktika, tad sākumsastāvs ir daudz paredzamāks: Doroševs – Kalns, Bagužis, Mežs, Zirnis – Tamošausks – Soloņicins, Afanasjevs – Leliūga – Kamešs, Karlsons.

Lai gan spēli tiešraidē translēs LTV7, jācer, ka netrūks skatītāju arī klātienē – „Metalurga” vadība nolēmusi šai svarīgajā brīdī padarīt ieeju bezmaksas. Zīmīgi i ir arī liepājnieku trenera Kalašņikova vārdi: „Ļoti labi apzināmies spēles nozīmi un ceram uz līdzjutēju atbalstu. Gribas, lai mums visiem tas būtu svarīgi - ne tikai komandai un klubam, bet visiem, kas jūt mums līdzi, jo prieki un bēdas mums un mūsu līdzjutējiem ir kopīgi. Ja viņi grib mūs pēc spēles nomētāt ar tomātiem, lai to dara, tikai, lai atnāk! Kad šosezon spēlējām pret poļiem, ļoti jutām skatītāju atbalstu, tas palīdz parādīt labāko, uz ko esam spējīgi.” Tabanovs teic: "Rīt mūs sagaida izšķiroša cīņa dažādos aspektos. Protams, ir skumji, ka savas vainas dēļ esam radījuši šādu situāciju tabulā, jo aizvadītajā kārtā neieguvām maksimālo punktu skaitu. Tādēļ mums rīt ir jāiet laukumā un jāuzvar, citu variantu nav. Mēs arī apzināmies, ka citi konkurenti liek lielas cerības, ka mēs zaudēsim šo maču, jo visām vadošajām komandām vēl ir iespējas kļūt par čempioniem."

„Spartaks” – „Daugava” (R)
Fantastiski svarīga spēle cīņā par palikšanu – Rīgas „Daugavas” sakarā šo var saukt par Lielo iespēju. Pieņemot, ka konkurente „Gulbene” nepaņems punktus pret „Skonto”, „Metalurgu” un „Daugavu” (D), šādā variantā Rīgas „Daugava” var nodrošināt palikšanu jau šodien, uzveicot „Spartaku” Slokā. Ja kāds neiedziļinoties saka, ka tas būs ļoti grūti izdarāms, jāatgādina, ka „Spartakam” diskvalificēti trīs ļoti svarīgi spēlētāji – vārtsargs Vlasovs (ir gan Pavlovs) un divi aizsardzībā neaizvietojamie Bulvītis un Kastanjeda. „Daugavai” tāda paša iemesla dēļ nevarēs palīdzēt Solovičs, kas ir krietni mazāks zaudējums.

Papildus robiem „Spartaka” sastāvā kā argumentu iespējams, sīvam duelim var minēt arī savstarpējās spēles – 1. aplī „Daugava” cieta sāpīgu un ne līdz galam pelnītu zaudējumu ar 1:2 (jūrmalniekiem vārti 73. un 83. minūtē), 2. aplī Slokā, kur komandas cīnīsies šodien, bija 2:2, turklāt Popkova komanda bija vadībā ar 2:0 un izlīdzinošos vārtus rīdzinieki ielaida pēdējā minūtē. Vienīgi 3. aplī „Daugava” zaudēja ar bezcerīgo 2:5, kaut arī šeit pēc puslaika bija 1:1. „Spartakam” no tabulas viedokļa šodien neko nevajag, taču skaidrs, ka Jūrmalas komandai ir ambīcijas (Jemeļins: "Jā, Rīgas ''Daugavai'' ir nepieciešami izdzīvošanas punkti, taču mēs netaisāmies kaut ko dāvināt.") un pat neoptimālā sastāvā būs vēlme uzvarēt. Skaidrs, ka par „Spartaku” īkšķus turēs ne tikai „Gulbene”, bet arī „Metta/LU”…

Virslīgas 33. kārta

Datums/LaiksSpēle
20.10./14:00Liepājas metalurgs - Daugava (D)
20.10./14:00Spartaks - Daugava (R)
21.10./14:00Skonto - Gulbene
21.10./14:00Ventspils - Metta/LU
21.10./14:00Jūrmala – Jelgava

Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Daugava (D)32208456:2368
2.Metalurgs32197652:2864
3.Skonto321810446:1964
4.Ventspils32204856:2164
5.Spartaks321271352:5043
6.Jūrmala32991443:4136
7.Jelgava32781729:5029
8.Daugava (R)325101738:6925
9.Metta/LU32671935:7025
10.Gulbene32581924:6023

Rezultatīvākie spēlētāji

VFutbolistsKlubsVārti
1.Mamuka GongadzeDaugava (D)16 (3)
2.Josuke SaitoGulbene/Ventspils13 (2)
3.Davids KortessSpartaks12
4.Daniils TurkovsVentspils12 (1)
5.Vitālijs ZiļsDaugava (R)10
6.Antons JemeļinsSpartaks10 (4)
7.Patriks TvumasiSpartaks9
Stenlijs IbeDaugava (D)9
Valērijs AfanasjevsLiepājas metalurgs9
10.Alans SiņeļņikovsSkonto9 (4)

Izmantotie resursi:
Futbola Virslīga - Sākums

1 2 62 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-10-19 21:48, pirms 12 gadiem
čempionāta intrigai, līdz ar to arī popularitātei noteikti būtu labāk, ja uzvarētu L.M. No otras puses- mazliet jau apnicis, ka Latvijas neatkarības gados par čempioniem ir ķluvuši tikai 3 klubi, prasās vairāk..... Tāpēc personīgi man ir ir reāla dilemma par ko fanot un gaidāmais mačs tiešām solās būt no sērijas "būt vai nebūt"!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-10-19 21:55, pirms 12 gadiem
Arī ''Spartakam'' un Rīgas '"Daugavai'' ir tiesības uz godīgu tiešāšanu, bet kāpēc tiesneši no Ziemeļīrijas tiesās šo spēli, nevis Liepājā?

  +6 [+] [-]

, 2012-10-19 21:59, pirms 12 gadiem
Nu tā kā rīt sola siltu dienu, tad Liepājiai pilnas cerības uzstādīt šīssezonas apmeklētības rekordu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-10-19 22:22, pirms 12 gadiem
Ja D-pils rīt vēl cerības uz titulu nezaudēs,tad LM gan,ja neuzvarēs.Kutelīga situācija.Es ceru pēc rītdienas spēlēm situāciju turnīra tabulā ieraudzīt tādu -Daugava-68,LM,SKo,FKV-67 punkti.Ja tā beigsies ,tad zelta mačs Daugavpilī,kur par čempiem vēl varēs kļūt Daugava,bet ne Ventspils,diemžēl pat uzvarot,jo LM un Skonto paliks "vieglie" mači un vienādu punktu gadījumā FKV ir vissliktākā situācija.Tomēr beidzot būs iespēja atspēlēties Daugavpilij pēdējā kārtā par savulaik atņemtiem diviem tituliem.Tas man patiktu vislabāk.Tiesa ,vēl jau var iejaukties mazie gariņi.Visu sezonu tā ir noticis,kāpēc lai nenotiktu pēdējās kārtās.Superintriga.Cerams ,ka LM mani rīt nepievils,jo citādi abiem kurzemes klubiem nāksies cīnīties tikai par bronzu savā starpā.

  -2 [+] [-]

, 2012-10-19 23:30, pirms 12 gadiem
udrob4iks rakstīja: es pat nezinu cik atsaldetam Lettiniam ir jabut,kurs saja spele fanos par D-pili LM ir vieniga alternativa,lai paglabtu Latvijas futbolu no starptautiska pazora,kad nakosgad visadi Ibes,Mamuki nesis Latvijas "politkorekto" vardu futbola pasaule Slavus vel var paciest,Baltie ka neka ta4u pertikjveidigos un aizkaukaziesus GALVENAJAS LOMAS NEMUZAM!!!
Vēl viens truls rasists!
Protams šajā spēlē jutīšu līdzi LM bet pārējās spēlēs D-pilij! Ja ne LM, tad lai D-pils ir čempioni!

  -3 [+] [-]

, 2012-10-20 00:07, pirms 12 gadiem
udrob4iks rakstīja: es pat nezinu cik atsaldetam Lettiniam ir jabut,kurs saja spele fanos par D-pili LM ir vieniga alternativa,lai paglabtu Latvijas futbolu no starptautiska pazora,kad nakosgad visadi Ibes,Mamuki nesis Latvijas "politkorekto" vardu futbola pasaule Slavus vel var paciest,Baltie ka neka ta4u pertikjveidigos un aizkaukaziesus GALVENAJAS LOMAS NEMUZAM!!!
Milais cilvek!Ar tadu filozofiju,tu pats nejausi un nemanami vari ar laiku klut par merkaki.Doma,ko runa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-10-20 06:40, pirms 12 gadiem
Es ļoti ceru, ka šajā spēlē LM paradīs labu sniegumu, jo nedomāju, ka Kamešs ar Hmizu nebūs atjaunojušies. Ja LM būs pienācīgi izpetījis Daugavu, uzvarai būtu jabūt. Nevar noliegt arī to, ka pēdējas 10 spēles Daugava spēlē tīri no aizsardzības, un viņus var saprast un tieši tāds modelis LM nevisai. Jāgūst LM ir ātri vārti, vēlams pēc standarta situācijas, tad Daugavai būs jāpārkartojas un varēsim baudit tiešām skaistu futbolu. Turpretīm, ja pirmie vārtus gūst Daugava, zinot kā atspēlējas šosezon LM, situācija kļūs kritiska liepājniekiem.

     [+] [-]

, 2012-10-20 09:11, pirms 12 gadiem
Sveta patiesiba ir uzrakstita tikai viena gramata,BIBELE,nevis kados video,audio,vai citos veidos.To,ka neviens cilveks nav lidzigs,neviens nenoliedz.Izlasi briva laika so Sveto Gramatu,un tu tur neatradisi nevienu vardu par to,ka baltais cilveks ir labaks par melno,dzelteno vai sarkano.Pazemosana citu tautibu pec adas krasas ir tirais rasisms.Cilveki ar tadu filozofiju pa lenam izmirst un vairaka pasaules dala vinus maigi issakoties neatbalsta.Ja runa iet par virsligas komandu sastaviem,tad man ari,ka Latvijas iedzivotajam gribetos lai komandas butu vairak vietejo puisu,bet dotaja situacija ar saviem spekiem ne viena komanda iztikt nevar un legionaru piesaistisana padara cempionatu un pasu futbolu skaistaku,ta ka notiek visa pasaule.Novelu tev laimes un veiksmes. to udrob4iks

  +1 [+] [-]

, 2012-10-20 09:18, pirms 12 gadiem
udrob4iks rakstīja: neesmu Darvina teorijas piekritejs,tapec man tads liktenis nedraud ! ko runaju,es ilgi un dikti apdomaju,tapec ne no viena varda neatsakos luk
speciali tev video,politkorekto milo cilvek! ceru ka naksi pie pareiziem secinajumiem,kas mes tadi esam,no kurienes nakam,kurp talak ejam? un KADAS MUMS ASINIS,tas ir pats galvenais! cilveki NAV VIENADI un NEKAD TADI NAV BIJUSI UN ARI NEBUS! citi ir VIENADAKI par vienadiem,un ta ir sveta patiesiba http://www.youtube.com/watch?v=aPDDWGx8uwI
Fano jau par komandu,nevis par atseviskiem speletajiem,kurie tur spele.Esmu LM fans,un ar visu sirdi atbalstisu LM,ja tur ari speletu gruzini,ganiesi vai japani.Nevajag jaukt policiju ar aptieku.

  +5 [+] [-]

, 2012-10-20 09:22, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: Kāpēc Tu domā , kā tiesneši no Z-īrijas būs labāki par pašmāju? 2011. gadā tiesāja lietuvieši Daugavas-LM spēli , nē , paldies , tādu tiesāšanu nevajag!
Tiesneši no Z.īrijas būtu neitrāli,bet Treimanis-tā ir kontrole
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-20 10:53, pirms 12 gadiem
LM you will never walk alone

  +1 [+] [-]

, 2012-10-20 11:16, pirms 12 gadiem
Par Liepāju!

  +2 [+] [-]

, 2012-10-20 11:18, pirms 12 gadiem
>>>kanvit raksta:Esmu LM fans,un ar visu sirdi atbalstisu LM,ja tur ari speletu gruzini,ganiesi vai japani.Nevajag jaukt policiju ar aptieku.

Dažus gadus atpakaļ līdzīgus vārdus uzrakstīju es par FK Ventspili.Tad tieši no Liepājas viena līdzjutēja es saņēmu lielu kritiku.Neviens jau negrib saprast,lai komanda būtu konkurētspējīga pat Latvijas līmenī,bez labiem leģionāriem neiztikt.Pie tam daudzi šeit rakstošie grib redzēt kaut nedaudz ,tomēr labākus rezultātus arī eirokausos.Lai arī šobrīd gan Liepājā,Rīgā,Ventspilī un Daugavpilī bērnu futbolam tiek pievērsta liela uzmanība,tomēr ceļš no bērnu futbola līdz pieaugušo līmenim ir ļoti tāls un ērkšķains.Tāpēc ir un būs vajadzīgi leģionāri vienmēr.To ,ka daži te sāk dalīt spēlētājus pēc ādas krāsas,valodas un šķībām vai nešķībām acīm,lai paliek uz šo pašu cilvēku sirdsapziņas.Lai taču pakladzina,mums taču demokrātija.Gan jau dzīve visu noliks pie vietas.

  -4 [+] [-]

, 2012-10-20 11:51, pirms 12 gadiem
Sodien visam zvaigznem ir jasakriit..par niču..,SKONTO uzvaru un Ventspils zaudejumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-10-20 11:59, pirms 12 gadiem
udrob4iks rakstīja: nav pasa galvena saja tema: KUR VARES SPËLI REDZET? ja nevares tad sabiedrisks FUJ gan,SC gan LV televizijai!!! kada hrena pec visadus sieviesu handbolus rada,tai laika, kad isti muziki cinas par futbola medaliam?
LTV7 radis centraalo speli 14.00
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-10-20 13:59, pirms 12 gadiem
Ko tik maz skatītāju?
Slēpts komentārs: strops

     [+] [-]

, 2012-10-20 14:01, pirms 12 gadiem
Oho! Pārpildīts stadions

  +2 [+] [-]

, 2012-10-20 14:06, pirms 12 gadiem
Neesmu Latvija , pasakiet ludzu , kur var skatities speli interneta? ltv7 nevar skatities arpus Latvijas
1 2 62 komentāri