Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Arokodare Ķelnē spēlēs ar septīto numuru, īres maksa esot 300 tūkstoši eiro

Arokodare Ķelnē spēlēs ar septīto numuru, īres maksa esot 300 tūkstoši eiro
Tolu Arokodare. Foto: Jānis Līgats

„Valmieras” futbolists Tolu Arokodare, kurš vakar izīrēts Vācijas Bundeslīgas klubam „Koln”, jaunajā klubā spēlēs ar prestižo septīto numuru. Vācijas izdevums „Kicker” ziņo, ka Tolu īres cena par šo sezonu ir 300 tūkstoši eiro.

Vakar tika īstenota Tolu Arokodares, jaunā nigēriešu uzbrucēja, kurš iepriekšējo pusotru sezonu pavadīja „Valmieras” klubā Virslīgā, pāreja uz Vācijas Bundeslīgu. Šobrīd gan futbolists tīri tehniski atrodas īrē līdz Bundeslīgas sezonas beigām, taču no „Valmieras” jau atvadījies. Viņa transfēra summa Latvijā tiek baumota trīs miljonu eiro vērtībā, kamēr Vācijas izdevums „Kicker” ziņo, ka par īri „Koln” maksās 300 tūkstošus eiro, taču līguma izpirkšanas iespēja neesot obligāts nosacījums, tiesa, mūsu portāla žurnālists Edmunds Novickis vakar, atsaucoties uz savu informāciju, ziņoja, ka Tolu pāreja uz Ķelni ir galīga.

Jāuzsver, ka jau īres summa viena ir starp lielākajiem Latvijas Virslīgas darījumiem pāris iepriekšējos gados.

„Kicker” arī norāda, ka Arokodares alga Ķelnes komandā būs relatīvi maza, tādēļ klubs ar šo transfēru finansiāli īpaši neriskē. „Relatīvi maza”, protams, Vācijas mērogos – pagājušajā sezonā „Koln” vidējā alga futbolistam bija nedaudz virs viena miljona eiro, kamēr aizpagājušās sezonas finansiālais pārskats liecina par ienākumiem gandrīz 115 miljonu eiro apmērā.

Arokodare jau iekļauts „Koln” spēlētāju sastāva komandas mājaslapā, un viņam ticis septītais numurs, kas varētu apliecināt komandas rēķināšanos ar viņu. Viņš ir viens no trim komandā reģistrētajiem uzbrucējiem kopā ar zviedru Sebastianu Andešonu un pieredzējušo Francijas futbolistu Antonī Modestu. Savukārt Vācijas Bundeslīgas mājaslapā Tolu vēl nav iekļauts komandas spēlētāju sarakstā. Viņa jaunajai komandai šovakar paredzēta spēle pret „Hoffenheim”.

Kluba mājaslapā publicēta neliela intervija ar Tolu, kurā viņš vēlreiz apliecināja, ka nonākšana Bundeslīgā viņam ir sapņa piepildījums, taču arī atzina, ka konkrēti par Ķelnes klubu neko īpaši daudz nezina, taču sola, ka drīzumā tas mainīsies. Intervijā tika norādīts uz viņa vārtu gūšanas statistiku Latvijā, uz ko Tolu atbildēja, ka nevēlas tagad to daudz piesaukt un aicināja pagaidīt viņa sniegumu Ķelnē.

„Mani mērķi klubā? Vēlos būt daļa no labas komandas un palīdzēt tai pacelties uz augušu,” sacīja Tolu. „Kādu dienu vēlētos arī izcīnīt trofejas. Un, protams, vēlos turpināt savu personīgo izaugsmi.”

Izmantotie resursi:
https://fc.de/fc-info/mannschaften/...
https://www.kicker.de/koeln-leiht-s...


, 2020-09-19 13:43, pirms 4 gadiem
Uz muguras 300€
, 2020-09-19 14:22, pirms 4 gadiem
neesmu experts, bet no malas izskatās, ka labāk būtu bēļģiem uzreiz pārdevuši par 1,5 mln un miers..?
, 2020-09-19 14:53, pirms 4 gadiem
specha rakstīja: neesmu experts, bet no malas izskatās, ka labāk būtu bēļģiem uzreiz pārdevuši par 1,5 mln un miers..?
Čalis Bundeslīgā iesitīs pāris golus un vērtība ātri 5+ būs. Viss atkarīgs no tā cik ielika izpirkuma maksu, bet domāju 3-5M.
, 2020-09-19 14:53, pirms 4 gadiem
Ziņas jāvāc no " Kicker " .Valmieras , Latvijas klubi neatklāj patiesību. Jāshēmo.
, 2020-09-19 15:10, pirms 4 gadiem
Tikpat labi, neiesitīs neko (nav tomēr virslīgas zemais līmenis) un vācieši neizpirks, attiecīgi arī vērtība augstāk čalim vairs nebūs.
, 2020-09-19 15:19, pirms 4 gadiem
vispār jau, ja īrē, tad alga parasti ir tāda, kāda tā bija iepriekšējā klubā (šajā gadījumā iekš Valmiera FC)...
, 2020-09-19 17:42, pirms 4 gadiem
Kada starpiba ,jo vairak Valmiera var izspiest par vinu ,jo labak viniem pasiem.
, 2020-09-20 08:00, pirms 4 gadiem
Bundeslīgāla ir liels lēciens uz augšu nigērietim. Varētu būt grūtības gan ar spēles laiku, gan momentiem, gan rezultatīvu sniegumu. Toties ielās daudz savējo, to atceramies no vieniem Ziemassvētkiem.
, 2020-09-20 13:38, pirms 4 gadiem
specha rakstīja: neesmu experts, bet no malas izskatās, ka labāk būtu bēļģiem uzreiz pārdevuši par 1,5 mln un miers..?
Kaut kāda shēmošana jau tur ir, ja tagad skaitās it kā īrē - bet noteikti izpirkšot? Lai nu kā, es esmu drošs, ka Valmiera noteikti vēlēsies un būs līgumā par īri/pāreju iekļāvusi punktu par to, kādu procentu saņems par nākamo darījumu!

Katrā ziņā tādai Valmierai šī ir kosmiska ziņa, LV virslīgai laba ziņa, tik vien žēl, ka šādi pagaidām mūsējie neaiziet - bet varbūt tā ir, ka spēlētāji no Āfrikas labāk saprot, ko nozīmē sisties uz augšu. Un galu galā - šādi darījumi ir tieši labs piemērs visiem tiem talantiem, kuri netiek pa tiešo prestižos klubos, bet skatās, te no LV var tikt tālāk.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
45

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.