Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

papildināts "Skonto" minimāla uzvara pār "Jūrmalu" (+komentāri)

Jānis Pārums

"Skonto" minimāla uzvara pār "Jūrmalu" (+komentāri)
Laikapstākļi "Skonto" un "Jūrmalas" futbolistus šodien nelutināja
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Šovakar Latvijas futbola Virslīgas spēlē pie panākuma tika "Skonto" futbolisti, kas savā laukumā ar minimālo 1:0 pieveica "Jūrmalas" komandu. Vienīgos vārtus mača 7. minūtē guva Ruslans Mingazovs.

Abu komandu līdzšinējās trīs spēles bija gana līdzvērtīgas – divreiz abas komandas cīnījās neizšķirti (3:3 un 0:0), bet reizi minimālu uzvaru ar 1:0 izcīnīja "Skonto", kas bija favorīte arī šīvakara mačā.

Rīdzinieki savu statusu metās apliecināt jau ar mača pirmajām minūtēm un ilgi nebija jāgaida līdz rezultatīvam noslēgumam – mača septītajā minūtē savu iespēju izmantoja Ruslans Mingazovs, izvirzot "Skonto" futbolistus vadībā – 1:0. Puslaika vidū Mingazovs teju izkārtoja otros vārtus, taču doto iespēju nespēja izmantot komandas biedrs – Mingazovu nogāza soda laukumā, bet Alans Siņeļņikovs bija neprecīzs no 11 metru soda sitienu līnijas, tādejādi rezultāts palika nemainīgs.

Otrajā puslaikā iniciatīva piederēja jūrmalniekiem, kuri centās atspēlēties, taču sekmīgi ar saviem uzdevumiem tika galā "Skonto" aizsardzība un vārtsargs Germans Māliņš. Rīdzinieki veiksmīgi aizsargājās, bet tuvojoties mača izskaņai prata arī izlīdzināt spēli, izveidojot dažus vārtu gūšanas momentus. Tiesa, nevienai no komandai tā arī neizdevās izcelties un rīdzinieki svinēja minimālu uzvaru ar 1:0.

Tādejādi turnīra tabulā "Skonto" ierakstīja kārtējos trīs punktus un joprojām par punktu atpaliek no Daugavpils "Daugavas", kas šovakar ar 3:0 sakāva Rīgas "Daugavu". Savukārt par četriem punktiem no rīdziniekiem atpaliek "Ventspils", tiesa, Kurzemes kluba ir viena spēle rezervē.

Pēcspēles komentāri

"Apsveicu "Skonto" ar uzvaru. Komanda cīnās par titulu, šī cīņa ir ļoti spraiga. Ceru, ka mēs tajā nebūsim statisti. It kā esam droši sešiniekā, taču vēl gribam ar "Spartaku" pacīnīties par piekto vietu. Šodienas spēle bija līdzīga, taču mēs izgāzām sākumu. Par to tieši brīdinājumu spēlētājus. Diemžēl ilgi iegājām spēlē, aizsardzībā sākumā spēlējām nesavākti. 2. puslaikā pielikām un uzbrukumā nospēlējām asāk. Patīkami tas, ka, skaitot ar kausu, visas piecas spēles ar "Skonto" bijušas līdzīgas – divi neizšķirti, bet visi trīs zaudējumi ar 0:1.

Sastāva problēmas mūs nepamet – palikuši tikai 18 futbolisti, no kuriem divi ir vārtsargi. Ja neskaita Misinu un jauno Selecki, faktiski arī nav ārzemnieku, tāpēc jāiztiek ar Latvijas futbolistiem. Skatīsimies, kas būs tālāk. Nākamais mačs pret Liepāju ir īpašs, jo no lielā četrinieka šai komandai punktus vēl neesam atņēmuši. Tāpēc būs liela vēlēšanās gaidāmajā mačā," pēc spēles teica jūrmalnieku galvenais treneris Vladimirs Pačko.

Vaicāts, kā noskaņot komandu atlikušajām cīņām, kad zemāk par sesto vietu nenoslīdēs, bet augstāk tikt būs grūti, Pačko atklāja, ka komandai ir uzdevums: "Maksims Daņilovs ir saslimis, bet Edijam Jokstam savainojums. Misins izlaida trīs nedēļas, netrenējās, tāpēc tagad nav formā. Slimi bija arī Solovjovs, Rečickis un Aleksejevs. Puiši grib cienīgi nospēlēt pēdējo apli. Esam ieplānojuši noteiktu punktu skaitu, kas jāiegūst. Tiem futbolistiem, kuri grib komandā palikt nākamajā sezonā, ir sevi jāpierāda. Runājam, spēlētāji klausās, bet ir problēmas. Piemēram, pēdējo maču "Spartakam" atdevām..."

"Skonto" galvenais treneris Marians Pahars piekrita kolēģim par līdzīgo maču: "Spēle patiešām tāda bija, taču uzskatu, ka mēs uzvarai pietiekami "uzspēlējām". "Jūrmalai" nebija asu momentu, toties bija laba spēles kontrole. Šogad par to esmu jau vairākkārt pārliecinājies. Latvijas čempionātā šajā spēles komponentā labākas komandas nav. Varbūt vienīgi "Daugava". Jūrmalnieki labi kustas, sarežģī pretiniekam spēli. Viņu spēles stilu nosauktu par spāņu futbolu. Pret tādām komandām pazūdam. Cita lieta – izmantojām savas stiprās puses."

Rīdzinieku treneris uzslavēja Ruslanu Mingazovu: "Tādās grūtās spēles daudz ko izšķir individuālā meistarība. Mingazovs šodien nospēlēja lieliski – guva vārtus un nopelnīja "pendeli". Diemžēl to neiesitām, paši vainīgi. Beigās jau spēlējām uz rezultāta noturēšanu. Uz tāda laukuma kā šodien tas bija svarīgi, jo var gadīties neparedzēti bumbas atlēkšanas gadījumi utml."

Jura Laizāna pieteikumā nebija, jo viņš vakar treniņā guva savainojumu, bez tam nav tādā formā, lai varētu cerēt uz spēlēšanu. Aleksandru Fertovu gaida nākamajā spēlē pret "Ventspili". Savukārt 1. puslaika beigās ar pretinieku spēlētāju sadursmē cietušais Germans Māliņš pēc mača atzina, ka nekas nopietns nav noticis.

Pahars lietuviešu uzbrucēja Tada Labuka demonstratīvajā gājienā nomainīšanas brīdī neko ārkārtēju nesaskata (Labuks laukumu pameta pa pretējo galu un aizgāja uz ģērbtuvēm, nevis komandas rezervistu soliņu): "Viņa spēli vērtēju pozitīvi, atskaitot dažas epizodes, kurās viņš pieturēja bumbu, nevis atdeva piespēli, kas ļautu radīt viens pret vienu izgājienu. Savu darbu izdarīja, arī aizsardzībā piestrādāja. Kas attiecas uz maiņu, tā ir darba epizode. Domāju, ka tur nekādas demonstrācijas nebija. Katram ir raksturs, arī futbolistam, parunāsim."

"Skonto" šodien izmantoja divas spēlētāju maiņas. Trešā bija plānota, taču, ņemot vērā apstākļus (pielijušais zāliens), netika izdarīta. Pahars vēlējās nomainīt Renāru Rodi: "Viņš ir pārēdies futbolu, bez tam spēlē svešā pozīcijā. Kad veseli ir Fertovs un Rugins, viņi spēlē. It kā varētu Sato uzlaist laukumā, taču viņš pazustu tādā laukumā. Sato jāspēlē uz kvalitatīva laukuma. Mums šodien 2. puslaikā vajadzēja nevis spēles veidotāju, bet tādu, kas traucē pretiniekam spēlēt. Bija uz soliņa Kirils Ševeļovs, kurš var spēlēt šajā pozīcijā, taču viņš sen nav spēlējis Virslīgā. Tāpēc nolēmām neriskēt."

Latvijas futbola Virslīga

Skonto – Jūrmala 1:0 (1:0)
Vārti: Mingazovs 7'
Skonto: Māliņš, Rode, Savčenkovs, Ibragimovs, Maksimenko, Kukanoss, Rugins, Mingazovs, Siņeļņikovs (Rioss 88'), Šabala, Labuks (Blanks 71').
Jūrmala: Laizāns, Kačanovs, Golubevs, Žuļevs, Šlampe, Aļeksejevs, Misins, Solovjovs (Paplavskis 86'), Ikstens, Rečickis, Seletskijs (Osipovs 46').
Brīdinājumi: Golubevs 12', Laizāns 19'

Virslīga, 28. kārta (19. septembris)

KomandasRezultāts
FC Daugava - FK Daugava Rīga3:0
FB Gulbene - FS METTA/LU0:3
JPFS/FK Spartaks - FK Ventspils0:3
Skonto FC - FC Jūrmala1:0
SK Liepājas metalurgs - FK Jelgava2:0

Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Daugava (D)28186452:2360
2.Skonto28178343:1759
3.Ventspils27174647:1755
4.Metalurgs27157542:2552
5.Spartaks281161151:4439
6.Jūrmala29891238:3633
7.Jelgava28651726:4823
8.Gulbene29571724:5522
9.Daugava (R)284101431:5722
10.Metta/LU28561730:6221

Rezultatīvākie spēlētāji

VFutbolistsKlubsVārti
1.Mamuka GongadzeDaugava (D)15 (3)
2.Davids KortessSpartaks12
3.Josuke SaitoGulbene/Ventspils12 (2)
4.Antons JemeļinsSpartaks10 (3)
5.Patriks TvumasiSpartaks9
6.Daniils TurkovsVentspils9 (1)
7.Alans SiņeļņikovsSkonto9 (4)
8.Valērijs ŠabalaSkonto8
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-09-19 19:28, pirms 12 gadiem
simeks rakstīja: toto
Pendele (šoreiz nerealizēta).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-09-19 20:39, pirms 12 gadiem
pēc statistikas skatoties likumsakarīgs rezultāts, ko varēja paredzēt
Skonto FC unOfficial Website

  +1 [+] [-]

, 2012-09-19 22:19, pirms 12 gadiem
Mingazovs ir izteikts Skonto līderis, viennozīmīgi viens no labākajiem malējiem LV.

  +2 [+] [-]

, 2012-09-19 22:33, pirms 12 gadiem
Jau kurā spēlē pēc kārtas tiesnešu korpuss sniedz savu palīdzību guņas komandai, piešķirot kārtējo 11m soda sitienu. Bet ja citus klubus un futbola sabiedrību tas apmierina, tad lai vārās savā sulā.

     [+] [-]

, 2012-09-20 02:11, pirms 12 gadiem
Metta nepadodas, malači, 4 pēdējās vietas uz nano asmeņa "karājas"...