Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Pertija par 2. līgu, Latvijas futbola aktualitātēm un savu nākotni

Pertija par 2. līgu, Latvijas futbola aktualitātēm un savu nākotni
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Vienā no FK "Lielupe" mājas spēlēm es, Kārlis Villerušs jr. tribīnēs ieraudzīju Tamazu Pertiju. Tas bija ļoti negaidīti ieraudzīt pieredzējušo treneri 2. līgas čempionāta spēlē. Saglabājot labas attiecības kopš “Skonto” laikiem, vienojāmies, ka satiksimies kādā no dienām un pārrunāsim notiekošo Latvijas futbolā, kā arī uzzināsim, cik daudz Tamazs seko līdzi 2. līgai, cik daudz viņš par to zina un kādi vēji atnesa viņu uz 2. līgas čempionāta spēli. Beidzot mums ir izdevies saskaņot laikus, apsēsties pie kafijas galda un padiskutēt.

Tamaz, mēs bijām ļoti pārsteigti redzēt Jūs 2. līgas čempionāta spēlē. Bijāt speciāli izdomājis apmeklēt šo spēli vai arī tas bija neplānots pasākums?

Principā man vienmēr interesēja, pat tad, kad es vēl trenēju “Skonto”, kas notiek gan 1. līgā, gan 2. līgā, jo kā rāda prakse, gan 1. līgā, gan 2. līga ir iespējams atrast jaunos futbolistus, ar kuriem var nākotnē strādāt. Braucot garām 49. vidusskolai, ieraudzīju, ka tur norisinās kāda spēle. Man bija brīvs laiks, tāpēc nolēmu piestāt un nedaudz pavērot spēli. Bija diezgan interesanti vērot, un, pat godīgi sakot, daži jaunie futbolisti man iepatikās, bija redzams, ka viņiem deg acis un ir liela vēlēšanās spēlēt futbolu. Arī nākotnē, ja man būs kāds brīvs brīdis un es zināšu, ka kaut kur blakus stadionā norisinās kāda spēle, kur varētu spēlēt jaunie futbolisti, es labprāt atbraukšu un paskatīšos, un nekad neatteikšos no tā, tāpēc kā redziet, tā ir 2. līga. Manuprāt, 2. līgas līmenis daudz neatpaliek no 1. līgas. Jā, protams, 1. līgā ir 5-6 komandas, kuras ir galvu pārākas pār pārējām, un jau īpaši pār 2. līgas līderiem, taču neuzskatu, ka starp pārējām 1.Līgas un labākām 2.Līgas komandām būtu kaut kāda kolosāla atšķirība.

Cik bieži Jums izdodas redzēt 2. līgas spēles?

Nevaru teikt, ka man bieži izdotos redzēt tieši 2. līgas spēles, bet ar lielu interesi lasu, ko raksta gan par 2. līgu, gan arī par 1. līgu, īpaši jau tāpēc, ka tur spēlē “Skonto FC”, tāpēc man vienmēr ir interesanti uzzināt, kas tur notiek, kas tur ir labākais vārtu guvējs, kas ko ir uzvarējis. Tā kā, kamēr esmu Latvijā, es ar lielāko prieku sekoju līdzi visām Latvijas futbola aktualitātēm, sākot ar Virslīgu un beidzot ar reģionu čempionātiem, kā 2. līga.

Kāds kopumā Jums bija iespaids par spēli? Jūs esat strādājis Virslīgā, un cik, Jūsuprāt, liela atšķirība ir starp klubiem Virslīgā, 1. līgā un 2. līgā?

Protams, starp Virslīgu un 1. līgu ir kolosāla atšķirība, nemaz nerunājot jau par 2. līgu. Bet teikšu pat tā, šī gada Virslīga krasi atšķīrās no tās, kāda tā bija gadu vai divus atpakaļ, jo mēs redzam, kas notiek Virslīgā šosezon, pagājušā gada čempioni var zaudēt savās mājās komandai, kura cīnās par izdzīvošanu Virslīgā, kura ir nokomplektēta ar jaunajiem, nepieredzējušajiem, bet toties ar enerģiskiem un agresīviem futbolistiem. Tas nav tāpēc, kā pats čempionāts ir kļuvis spēcīgāks, bet gan tāpēc, kā tā saucamie līderi nerāda to spožu un pārliecinošu futbolu, kāds no viņiem būtu gaidāms. Tas ir no vienas puses. No otras puses, tās komandas, kuras cīnās par izdzīvošanu Virslīgā, kurās spēlē jaunie futbolisti, spēj uzvarēt čempionāta favorītus, par to ir jāpriecājas. Bet man ir liels sašutums par to komandu sniegumu, kurām ir lielas ambīcijas, kuras cīnās par medaļām un Eirokausiem.

Ja reiz aiztikām Virslīgas tēmu, kāds kopumā Jums ir viedoklis par šo gadu? Un ko Jūs varat pastāstīt par Latvijas klubu sniegumu Eirokausos?

Runājot par Eirokausiem – “Jelgava” ir malači. Viņi neparādīja neko pārdabisku, bet viņu sniegumu Eirokausos es novērtēju pat vairāk nekā pozitīvi, jo pārvarēt divas kārtas jau ir liels sasniegums un tas izraisa cieņu. Ir redzams, ka augstas kvalifikācijas treneris ir atnācis komandā, kurš ir nedaudz sakārtojis viņu spēli. Jo, kad viņš atnāca komandā, komanda neizskatījās tik labi, arī turnīra tabulā “Jelgava” bija diezgan negaidīti zemā pozīcijā. Bet pēc viņa atnākšanas komanda ir beidzot sākusi spēlēt. Es nevaru pateikt, ka viņi rāda spožu futbolu, ka viņi spēlē skaisti – nē. Bet, tas kas attiecas uz rezultātu, tad komanda rāda labu rezultātu, tāds, kādu no viņiem gaida līdzjutēji, kluba vadība un treneru štābs. Un tur tiešām pašlaik ir likts akcents tieši uz rezultātu, jo es neredzu kādu jauno futbolistu, kurš spēlētu spoži, bet pati komanda ir tendēta uz rezultātu, viņiem ir daudzi pieredzējuši spēlētāji, daudzi kopā spēlē jau vairākus gadus, tāpēc tas viss ir tikai loģiski. Man simpatizē viņu trenera darbs, viņu sniegums gan Eirokausos, gan pašlaik Virslīgā.

Jūs noteikti sekojat līdzi bijušo “Skonto FC” futbolistu sniegumam Virslīgā, vai nē? Ko Jūs varat par viņiem pateikt?

Mēs redzam, ka mēs arvien mazāk un mazāk dzirdam praktiski par 90% no tiem futbolistiem, kuri pērn spēlēja “Skonto” rindās. Kā piemērs – Vladislavs Sorokins. “FK Jelgava” visādiem sportiskajiem, gan nesportiskajiem veidiem pārvilināja viņu pie sevis, bet būtiski pēc 3-4 mēnešiem viņu atdod citā komandā un tas ir tikai manu vārdu apliecinājums, ka Sorokins nespēlēs tik spoži “Jelgavā”, kā viņam tas izdevās “Skonto”. Tas tikai apliecina to, ka mēs devām labu iespēju attīstīties tieši jaunajiem futbolistiem un tieši tāpēc viņi spēlēja tik spoži “Skonto” rindās. Tagad Sorokins spēlē “RFS” un, jā, viņš iznāk uz laukuma un spēlē, taču ne tik spoži kā kādreiz “Skonto” sastāvā. Tas pats attiecas arī uz vairākiem citiem futbolistiem. Tikai par dažiem futbolistiem es varu droši teikt, ka viņi turpina attīstīties un rāda ļoti spožu futbolu, tas, piemēram, ir Appija, kurš spēlē Igaunijā un izceļas savā komandā. Bet par pārējiem varu teikt, ka viņi spēlē zem sava līmeņa. Žēl, ka ir pazudis Ņikita Ivanovs, viņš pat pieteikumā netiek, nezinu, varbūt viņš ir traumēts, bet nu par viņu nav nekas dzirdams, Jermolajevs un Bērenfelds arī ir pazuduši no redzesloka. Toties ir prieks par Gutkovski, ka viņš sāka gūt vārtus un nav pēdējais cilvēks savā komandā, kas priecē.

Viena no pēdējām ziņām ir Artūra Karašauska pāreja uz Šveices klubu “FC Wil 1900”.

Artūram Karašauskam ir jāspēlē visaugstākajā līmenī, vismaz es tā uzskatu. Taču, iespējams šis viņam būs kā tramplīns uz Eiropu. Artūrs ir viens no spožākajiem Latvijas futbolistiem, kurš var vienatnē izšķirt spēles iznākumu. Esmu spēlējis un strādājis Latvijā jau aptuveni 20 gadu laikā, un Artūrs noteikti ir viens no spožākajiem Latvijas futbolistiem, ko esmu sastapis. Tas ir ļoti labi, ka viņš ir nonācis Šveices klubā un parakstījis līgumu un es novēlu, lai viņam tur viss izdodas un, ka viņš tur neuzkavētos ilgi, bet virzītos augstāk un augstāk.

Ko Jūs varat pateikt par “Skonto FC” sniegumu 1. līgā?

Godīgi sakot, tur ir problēmas, dzirdēju, ka viņiem atņēma trīs punktus par nenokārtotām saistībām, tā kā tur joprojām ir problēmas un tas ir ļoti nepatīkami. Neredzēju pēdējās divas-trīs viņu spēles, bet to ko redzēju pirms tam, man priecēja, ka jaunie futbolisti tur attīstās, ir redzams, ka Viktors Morozs izspied maksimumu no tā, kas viņam ir dots šobrīd un ir redzama patīkama aina futbola laukumā. Runājot par turnīra tabulu, viņi, kaut arī pašlaik ir sestajā vietā, daudz neatpaliek no otrās vietas, tāpēc novēlu, lai viņi tiek uz pārspēlēm un viņu mērķi ir sasniegti.

Runājot par pārspēlēm, vai, Jūsuprāt, tas ir optimāli, ka Virslīgā ir astoņas komandas? Tāda futbola pilsēta kā Daugavpils, kopā ar visu Latgales reģionu, var palikt nākamgad bez Virslīgas.

Es domāju, ka tā būs liela traģēdija Latgales futbolam. Esmu strādājis Daugavpilī, un es zinu, ka tā ir futbola pilsēta, ļoti laba futbola skola, kura ik pa laikam sagatavo ļoti labus spēlētājus, tāpēc tā būs ļoti liela traģēdija. Jā, viņiem tagad ir ļoti maz izredžu palikt Virslīgā, bet es uzskatu, ka Latvijas Futbola Federācijai ir jāpieliek maksimālas pūles, lai palielinātu komandu skaitu Virslīgā, lai Latgale arī tiktu pārstāvēta Virslīgā. Pašai “Daugavpilij” tā būs liela mācība, ka nedrīkst tā spēlēt. Bet nu Federācijai, gan arī visai Latvijas futbola saimei ir jāpiedomā pie līgas paplašināšanas, pieliekot 2-3 komandas nākotnē. Mēs redzam, ka “Babīte” ir spējīga spēlēt Virslīgā, “Valmiera”, “Rēzekne”, arī “Skonto”, pie nosacījuma, ka nebūs to finanšu problēmu. Tā kā ir komandas, kuras principā varētu papildināt Virslīgu. Tādām pilsētām kā, piemēram, Valmiera un Rēzekne, ir jābūt pārstāvētam Virslīgā, jo viņi katru gadu cīnās, lai iekļūtu tur, bet viņiem katru reizi kaut kā nedaudz pietrūkst. Ja mēs paskatāmies uz Virslīgu, tad Virslīgā spēlē “Riga FC” ar tādām finansēm, bet tik un tā atrodas ļoti zemu, tad kāpēc ar pieticīgāku budžetu tur nevarētu būt kāda “Rēzekne” vai “Valmiera” piemēram? Ceru, ka LFF ir kāds plāns, lai attīstītu Virslīgu paplašinot to. Lai futbols nepazūd Daugavpilī, lai futbols attīstās arī citās pilsētās. Jo, godīgi sakot, atstāt Daugavpili bez Virslīgas būtu zaudējums visam Latvijas futbolam, jo paši zināt, kādi futbolisti ir nākuši no Daugavpils un Latgales futbola.

Jūs aizskārāt finanšu jautājumu. “Riga FC”, kā Jūs teicāt, atrodas ļoti zemu esot lielam budžetam. Vai varat pateikt kāpēc tā ir?

Jā, viens jautājums ir finanses, cits – spēles kvalitāte. “Skonto” katru gadu bija lielas finansiālās grūtības, taču mēs spējām paradīt skaistu futbolu un vienmēr tikām pie godalgām un spēlējām Eirokausos. Tā kā Virslīgā nauda neizsaka visu. Piemēram, “Metta” to ir pieradījuši. Viņi atbrauca uz Liepāju uz uzvarēja. Pirmajā aplī “Metta” apspēlēja “Jelgavu” ar 3:0, bet, ja salīdzinām abu klubu budžetus, tad ieraudzīsim, ka tur ir liela starpība. “Riga FC” lielās ar lielām finanšu iespējām, bet tad man rodas jautājums, kur tas tiek atspoguļots? Es neredzu nedz kādus spožus futbolistus, neredzu komandas spēli, neredzu, lai komandai būtu labi rezultāti. Kur ir viņu solītie mērķi iekļūt Eirokausos? Kā es varu saprast, ka viņiem ir liels budžets un viņi cīņās par Eirokausiem? Varbūt tās ir tikai baumas, par viņu budžetu, jo nav redzams, lai būtu rezultāts. Runājot par citām komandām, kurām ir labs budžets, taču viņi nespēj iekļūt trijniekā, tad tas atkal ir vēl viens pieradījums, ka nauda neizsaka visu. Vēlreiz atkārtošos, “Skonto” bija problēmas ar finansēm, bija algu kavējumi, bet mēs turpinājām radīt spožu spēli un uzvarēt. Tā kā, par kādām finansēm ir runa, ja, piemēram, “Metta” spēj uzveikt “Liepāju” vai “Jelgavu”.

Jūs teicāt, ka daudz sekojat līdzi Latvijas futbolam visos tā līmeņos, varbūt ir kāds jauns futbolists, kuru varat izcelt, kurš varētu iekļūt kādā no izlasēm?

Ir ļoti grūti kādu tagad izcelt. Nav tādu tieši individuāli spēcīgu jauno futbolistu. Jā, varu izcelt jauno Robertu Uldriķi, kurš guva uzvaras vārtus Liepājā. Viņš katrā spēlē demonstrē labu sniegumu, ir redzams, ka viņš ļoti cenšas, kas ļoti priecē. Šogad Virslīgā ir daudz labu leģionāru, ir arī vietējie puiši, kuri periodiski rāda labu sniegumu, bet nav tās stabilitātes, lai Nacionālās izlases treneru korpuss varētu priecāties, ka ir kāds futbolists, kurš radītu stabili augstu sniegumu visas sezonas laikā. Es domāju, mani kolēģi man piekritīs, kā ir jāattīsta tieši vietējie futbolisti, ir jāgatavo viņus izlasēm, lai viņi dotos uz izlasēm jau gatavi nevis izlašu treneru korpusam būtu jāsagatavo viņi īsā laika posmā.

Runājot par Latvijas futbola sistēmu, mēs pašlaik strādājam pie koncepta, lai attīstītu 2. līgu nedaudz reorganizējot to un piesaistot tai vairāk uzmanības. Kā Jūs domājat, cik vispār ir reāli šobrīd kaut ko mainīt ne tikai 2. līga, bet arī Virslīgā un 1. līgā?

Tā principā ir ļoti pareiza ideja, jo cik esmu sekojis līdzi pašai 2. līgai, tad, piemēram, Rīgas reģionā šogad ir trīspadsmit komandas, ja nemaldos, taču Zemgalē vien piecas. Rīgā komandām dažreiz nākas spēlēt pat pa divām spēlēm nedēļā, kad Zemgalē komandas aizvada labi ja kaut vienu spēli mēnesī. Kāpēc nevar uztaisīt tā, lai ir normāls sadalījums, lai visam komandām ir daudzmaz vienlīdzīgs spēļu skaits? Tas tikai attīstīs ne tikai pašu līgu, bet arī komandas un spēlētājus. Mēs varēsim piesaistīt vairāk jaunos futbolistus, būs vairāk jauniešu, kuri nodarbotos ar futbolu. Ir jāceļ futbols visos tā līmeņos, sākot ar Virslīgu un beidzot ar 2. līgu un reģionu čempionātiem. Ir jāpopularizē futbols. Nesen Bulvītis pārcēlās uz Anglijas ceturtās līgas klubu. No sākuma man tas bija liels pārsteigums un es nevarēju saprast viņa lēmumu. Viņš atstāja komandu, kura piedalījās Eirokausos, un aizbrauca uz Anglijas ceturto līgu. Bet šodien tika publicēts jaunākais video, un ieraugot to, es sapratu, ka viņš visdrīzāk ir izdarījis pareizu lēmumu. Kāda atmosfēra ir stadionā, tas ir neaprakstāmi. Tāpēc LFF ir jāpalīdz šādām iniciatīvām, jo ir jādomā ne tikai par Virslīgu un 1. līgu, bet arī par 2. līgu. Daudziem jauniešiem ir jāiziet tā 2. līgas skola, lai attīstītos, jo ne visi var būt tādi kā Karašausks un Gabovs, bet viņiem ir jāiziet sava skola, šajā gadījumā tā ir 2. līga. Pat labāk lai viņš spēlē 1. līgā vai 2. līgā, nevis sēž rezervē kādā Virslīgas klubā. Viņiem ir ļoti svarīga tieši spēļu prakse.

Runājot par Jums, ar ko Jūs gatavojaties nodarboties tuvākā laikā?

Negribu metāties no viena kluba uz citu. Es savā trenera karjerā esmu pieļāvis vienu milzīgu kļūdu, kad piekritu strādāt ar “Olimpu”, kad līdz sezonas beigām bija palikuši divi mēneši. Tā bija liela kļūda, jo tā komanda bija sagatavota pavisam citādi, cits speciālists būvēja to komandu un kaut ko izmainīt uz to brīdi bija ļoti grūti, īpaši jau tad, kad komandai nebija ambīciju. Tāpēc pagaidām es vairāk novēroju no malas. Jā, man ir kādi plāni, un, ja tie izdosies, tad jau tuvākā laikā Jūs par tiem noteikti dzirdēsiet. Bet es negribētu pārņemt kādu komandu tagad, kad jau iet trešais aplis, lai tur kaut ko mainītu. Labāk izturēt to pauzi un palikt par novērotāju, nekā pārņemt kādu komandu, un pēc dažām spēlēm zaudēt savu autoritāti. Ar komandu ir jāstrādā no paša sezonas sākuma, bet pārņemt komandu sezonas gaitā, īpaši kad komandai nav nekādu ambīciju un čempionāts jau sāk tuvoties beigām ir vairāk nekā sarežģīti.

Tad vēl viens pēdējais jautājums. Latvijas futbolā sāk parādīties jauni projekti, labākais piemērs ir “SK Babīte”, kura vispirms ir izgājusi 2. līgu, šogad pārliecinoši soļo pretī Virslīgai, kura ir attīstījusies soli pa solim, izejot visu Latvijas futbola sistēmas piramīdu. Ja būs vēl kāds tāds ambiciozs projekts, Jūs būtu ar mieru tajā piedalīties?

Nemācēšu tagad atbildēt uz šo jautājumu, bet esmu izgājis jau kaut kādu ceļu trenera karjerā, un es gribētu strādāt tieši ar amozām komandām, jo pats esmu tāds. Esmu vienmēr strādājis ar lielu atdevi ar klubiem, ar jauniem futbolistiem, vienmēr prasīju no viņiem maksimālu atdevi. Tā kā, neesmu gatavs atbildēt uz šo jautājumu tagad, bet redzēsim, kas būs rīt vai parīt. Vēlreiz teikšu, ka es ar lielu cieņu izturos pret 2. līgu, tāpat kā arī pret 1. līgu, Virslīgu un visu Latvijas futbolu, un ko es nākotnē trenēšu nevaru pateikt, vai tas būs kāds 2. līgas klubs ar lieliem mērķiem, 1. līgas vai arī Virslīgas klubs, to es nezinu.

Liels paldies, ka veltījāt mums laiku. Novēlam Jums, lai viss, ko esat ieplānojis – izdodas!

Arī Jums novēlu veiksmi Jūsu darbā. Tas, ko Jūs darāt, ir pareizi un tas ir vajadzīgs!

Izmantotie resursi:
Tamazs Pertija par 2.Līgu, Latvijas futbola...


, 2016-08-19 13:07, pirms 8 gadiem
Ganjau vienkārši bija uzlicis stavku uz sarunāto, tāpēc arī dzīvajā skatījās
, 2016-08-19 13:14, pirms 8 gadiem
Tieši to pašu gribēju teikt 😃
, 2016-08-19 13:21, pirms 8 gadiem
Vai tiešām diviem reģioniem ir grūtības publicēt plašāku informāciju par 2.līgas spēlēm (ne tikai rezultātus vien): 2016.g. Zemgales 2.līga un Turnīra tabulas (ZAFL)?
, 2016-08-19 13:29, pirms 8 gadiem
Nosapņoju ka Isakovs uzrakstījis vēstuli LFF, lai nākošgad virslīgu palielina līdz 10 komandām. Tā kā Pertija zin ko runā.
, 2016-08-19 13:32, pirms 8 gadiem
Tamazam vajadzēja būt olimpiskās izlases sastāvā kā motivatoram, izspiestu pāris medaļas vismaz
, 2016-08-19 13:41, pirms 8 gadiem
Rīgas Basis rakstīja: Nosapņoju ka Isakovs uzrakstījis vēstuli LFF, lai nākošgad virslīgu palielina līdz 10 komandām. Tā kā Pertija zin ko runā.
Lai žurnālisti sazinās ar bLFV un LFF un visu noskaidro. Pērn ''1625 Liepājas'' baltkrievu leģionārs arī kaut ko runāja par Virslīgas paplašināšanu 2016.gadā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-19 14:49, pirms 8 gadiem
1 rakstīja: Vai tiešām diviem reģioniem ir grūtības publicēt plašāku informāciju par 2.līgas spēlēm (ne tikai rezultātus vien): 2016.g. Zemgales 2.līga un Turnīra tabulas (ZAFL)?
vēl samērā nesen praktiski visiem reģioniem bija lielas problēmas kaut ko publicēt, jo pie varas tur ir cilvēki, kuriem ir grūti apgūt modernās tehnoloģijas. prieks, ka dažos reģionos šis tas lēnām iet uz labo pusi, lai gan gribētos to procesu paātrināt. Igauņiem pat pašās zemākajās līgās darbojas princips, ka tiesneši uzreiz pēc spēles ievada statistiku mājas lapā, nevis kā pie mums - kaut kad, kad ir brīvs brīdis, nodod protokolu papīra formā federācijā, kur pēc tam, kaut kad, kad ir brīvs brīdis, to ievada sistēmā.
, 2016-08-19 15:18, pirms 8 gadiem
Lai Kārļuks nākamreiz uzraksta, cik ļoti viņam patīk Putins
, 2016-08-19 15:26, pirms 8 gadiem
Tu sabikas....liekas ka esi no Rinkeviča pedarastu partijas....un futbols tālu nesaprotams....
, 2016-08-19 15:43, pirms 8 gadiem
Tad varbūt jārīko čempionāts no katras lielās pilsētas izvirzot pa komandai, ja jau Latgali nevar atstāt bez kluba Virslīgā. Tā saucamās 9 Latvijas lielās pilsētas + vēl kādu no Rīgas.
Sanāk jocīgi. Vai otro reizi Daugavpili atstās Virslīgā mākslīgi?
, 2016-08-19 16:56, pirms 8 gadiem
Cik komandas spēlēs nākošsezon virslīgā,to uzzināsim ne ātrāk par decembri.Tāpēc neredzu īpašu jēgu šo jautājumu cilāt.Droši,ka būs tā,kā par labu to uzskatīs LFF Ar līdzjūtēju viedokli šajā jautājumā neviens īpaši nerēķināsies.Un nav jau arī ko rēķinātries,jo futbola līdzjūtēji Latvijā ir uz izmiršanas robežas.
, 2016-08-19 17:26, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Cik komandas spēlēs nākošsezon virslīgā,to uzzināsim ne ātrāk par decembri.Tāpēc neredzu īpašu jēgu šo jautājumu cilāt.Droši,ka būs tā,kā par labu to uzskatīs LFF Ar līdzjūtēju viedokli šajā jautājumā neviens īpaši nerēķināsies.Un nav jau arī ko rēķinātries,jo futbola līdzjūtēji Latvijā ir uz izmiršanas robežas.
Protams, tas būtu skaisti, ka futbols būtu arī Vidzemē un Latgalē. Jo plašāka ģeogrāfija, jo labāk. Bet visam jānotiek pamatoti un ar reālām finansēm. Lai Virslīgā labi startētu - šodiena rāda, ka bez 500 000 EUR budžeta būs grūti. Līdz ar to - daudz no svara, vai šajos reģionos ir tādas naudas, lai klubs spētu noturēties Virslīgā, ievērojot visas pārējās prasības gan stadioniem, gan citām lietām?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-19 22:02, pirms 8 gadiem
No bijušajiem Skonto futbolistiem šogad labāk nekā pērn spēlē arī Māliņš. Bet vairāki no viņiem tiešām nav savu līmeni noturējuši, jāatzīst, ka Tamazam diezgan daudz taisnības (ne gluži visa.
Vienmēr esmu teikusi un rakstījusi, ka man 10 komandas Virslīgā šķiet pareizāk, nekā 8, Taču, kur ņemt to desmito? Valmiera jau šopavasar attiecās, Rēzekne, kā izskatās arī tā īsti negrib, Skonto diezin, vai nākošgad vēl pastāvēs. Tieši šobrīd visambiciozākās izskatās Olaine un Tukums, bet vai kāda no tām spēs atrast ambīcijām arī finansējumu?
Un par Putinu -- gluži vienkārši Villerušu ģimene ir vairāk krievvalodīga nekā latviska...
, 2016-08-19 23:55, pirms 8 gadiem
Šitā klārēt tik Pertija prot
, 2016-08-20 10:20, pirms 8 gadiem
olga rakstīja: No bijušajiem Skonto futbolistiem šogad labāk nekā pērn spēlē arī Māliņš. Bet vairāki no viņiem tiešām nav savu līmeni noturējuši, jāatzīst, ka Tamazam diezgan daudz taisnības (ne gluži visa.
Vienmēr esmu teikusi un rakstījusi, ka man 10 komandas Virslīgā šķiet pareizāk, nekā 8, Taču, kur ņemt to desmito? Valmiera jau šopavasar attiecās, Rēzekne, kā izskatās arī tā īsti negrib, Skonto diezin, vai nākošgad vēl pastāvēs. Tieši šobrīd visambiciozākās izskatās Olaine un Tukums, bet vai kāda no tām spēs atrast ambīcijām arī finansējumu?
Un par Putinu -- gluži vienkārši Villerušu ģimene ir vairāk krievvalodīga nekā latviska...
atsakās jau tāpēc, ka naudas nav. lai startētu 1. līgā vajag 10x mazāku summu, nekā Virslīgai. pie tam labi apzinās, ka ar esošajiem sastāviem neviens 1. līgas klubs pat ar Mettu un Daugavpili nespēs konkurēt, kur nu vēl ar pārējiem. Ja mums nebūtu tik īsa sezona (knapi 4 mēneši, jo pa vidu ir liels tukšums dēļ eirokausiem un LV kausa), tad man patiktu sistēma ar 16 komandām līgā, kur pēc 1 apļa sadalās 8 un 8 komandas Virslīgā un 1. līgā.
, 2016-08-21 11:22, pirms 8 gadiem
Carloz rakstīja: atsakās jau tāpēc, ka naudas nav. lai startētu 1. līgā vajag 10x mazāku summu, nekā Virslīgai. pie tam labi apzinās, ka ar esošajiem sastāviem neviens 1. līgas klubs pat ar Mettu un Daugavpili nespēs konkurēt, kur nu vēl ar pārējiem. Ja mums nebūtu tik īsa sezona (knapi 4 mēneši, jo pa vidu ir liels tukšums dēļ eirokausiem un LV kausa), tad man patiktu sistēma ar 16 komandām līgā, kur pēc 1 apļa sadalās 8 un 8 komandas Virslīgā un 1. līgā.
Šausmas, vēlviens truls skribelētājs - kādi knapi seši mēneši?
28 spēles ar vienu spēli nedēļā jau sanāk seši STABILI mēneši, kas pie mūsu futbola infrastruktūras un laukumu kvalitātes it optimālais, bet, protams, Latvijas Kauss un eirokausi to sezonu izstiepj bezjēdzīgi uz astoņiem, deviņiem mēnešiem!
Kādas 10 komandas?
Mums pat nepietiek spēlētāju resursu 8 komandām, kur nu vēl 10, nemaz nerunājot par infrastruktūru - tagad jau 2/3 no sezonas tiek spēlētas uz ne futbola laukumiem - pie desmit komandām tā jau būs 1/2 no sezonas - kam tas ir vajadzīgs!?!
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
46

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
14

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.