Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Černomordijs: "Dzirdēju, ka Kiprā fani vispār ir traki futbola dēļ"

Krišs Upenieks

Černomordijs: "Dzirdēju, ka Kiprā fani vispār ir traki futbola dēļ"
Antonijs Černomordijs jau ''Paphos'' FC kreklā
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

20 gadus vecais centra aizsargs Antonijs Černomordijs uz īres tiesības nosacījumiem no ”Riga” FC pārcēlies uz Kipras augstākās līgas klubu ”Paphos” FC. Antonijs ļoti augstu vērtē viņam sniegto iespēju un ar nepacietību gaida sezonas sākumu, kad varēs baudīt lielisku futbola atmosfēru.

Antonij, no sākuma pastāsti, ko tu domā par iespēju nokļūt Kipras komandā ''Paphos'' FC? 
Jā, ''Riga'' FC piešķīra man tādu iespēju pamēģināt kaut ko jaunu futbolista karjerā. Kluba vadība grib, lai es spēlētu. Pēdējā laikā bija problēmas ar spēļu praksi. Tāpēc man piešķīra iespēju pagaidām pusgadu izmēģināt spēkus spēcīgākā čempionātā. Tas būs kaut kas jauns man.

Ko tu domā un zini par Kipras čempionātu?
Zinu, ka pirmās četras komandas ir ļoti spēcīgas. Šobrīd, piemēram, APOEL spēlē Čempionu līgā. Trīs komandas spēlē UEFA Eiropas līgas 2. kārtā, joprojām cīnās. Čempionāts ir spēcīgs. Var redzēt, ka ir spēcīgāks par Latvijas futbola Virslīgu.

Pēc pirmajiem treniņiem, ko vari pateikt par savu jauno komandu? 
Kā jau daudzi laikam zina, tad komanda tiek veidota praktiski no jauna. Katru dienu parādās jauni spēlētāji - kāds paraksta līgumu, kāds brauc mājās, ir cīņa par nokļūšanu sastāvā. Ir labs treneru korpuss - gados jauns un ļoti perspektīvs. Treniņi ir ļoti interesanti, cenšamies uzņemt fizisko formu. Esam nospēlējuši divas spēles. Pirmajā puslaikā pret ''Riga'' izskatījāmies ļoti labi. Noteikti mēģināsim spēlēt pa zemi, ar īsajām piespēlēm. Tāpēc varu teikt, ka priekš pirmās nedēļas darbojamies ļoti labi.

Vai kādreiz esi bijis tādā situācijā, kad komandu veido principā no nulles, kā redzi visu šo procesu?
Man personīgi šī ir pirmā tāda veida pieredze, kad sastāvu veido praktiski pilnībā no nulles. Kad atnācu uz pirmo treniņu, ar līgumu kabatā bija trīs futbolisti. Vairāk neviena. Tas ir kaut kas jauns. Cerēsim, ka viss izdosies. Pagaidām viss iet uz labo pusi. Kad izdosies visu šo procesu noslēgt, domāju, ka varēsim cīnīties par augstām vietām.

Kā kolektīvs veidojas šādā situācijā? 
Jā, interesanti, mums ir internacionāla komanda. Sastāvā ir daudz slovēņu futbolistu, piebraukuši arī Āfrikas futbolisti. Ļoti labi, ka visi runā angliski. Sastāvā ir arī ukraiņi, tāpēc ir spēlētāji, ar kuriem varam parunāt arī krieviski. Treneri runā angliski un pielāgojas, kā katram ir ērtāk - kādam angliski, ja vajag, treneri var kaut ko pateikt arī franču valodā. Ar valodu nav problēmu. Kolektīvs veidojas labi.

Sastāvā būs arī Latvijas futbolists Vladislavs Gabovs...
Tas ir pluss, ka vismaz viens būs arī vietējais futbolists. Noteikti pavadīsim daudz laika kopā.

Ko tavi Latvijas draugi domā par to, ka pārcelies uz Kipru? 
Protams, ir šokā, ka tā notika. No sākuma, kad neviens nezina par šo komandu, ir jūtama piesardzība. Tagad, kad uzspēlēja pret mums, jūt, ka ir potenciāls. Pagaidām ir savākta puse komandas. Pats no iekšienes jūtu, ka progresējam, tāpēc, domāju, ka draugi būs priecīgi. Atbraukšu un varēšu viņiem daudz ko pastāstīt.

Jau zini, kādi laikapstākļi ir Kiprā?
Dzirdēju, ka šobrīd tur ir ap 40 grādiem, tāpēc nav ko darīt. Daudzi bēg prom, bet mēs noteikti pieradīsim. Vismaz tur sajutīšu īstu vasaru.

Tev tā ir otrā pieredze, kad dodies uz ārzemēm. Kādi secinājumi pēc pirmās reizes Polijā?
Jā, došos otro reizi, tāpēc jau zinu aptuveni, kā viss notiek. Dzīvošu atkal tālu no visiem - tuvajiem, draugiem. Ar to jau reizi saskāros, tad arī biju jaunāks. Tagad ir vairāk pieredzes, esmu kļuvis vecāks, tāpēc domāju, ka ar to tikšu galā vieglāk nekā pirmajā reizē.

Uz Kipru dosies viens un draudzeni atstāsi mājās?
Jā, pagaidām braukšu viens. Draudzene brauks pie manis ciemos. Žēl, ka viņa šobrīd mācas. Nu kā slikti, viņai, protams, tas ir labi, bet man - slikti.

Ko vari teikt par sezonas pirmo pusi ''Riga'' FC?
Iesākām diezgan smagnēji, bet pēc tam uzņēmām labāku sportisko formu. Atnāca arī jauns treneris ar savu skatījumu uz futbolu, citu taktisko zīmējumu. Rezultāts uzlabojās. Domāju, ka ir labas iespējas cīnīties par čempionu titulu.

Komandā ir divi ļoti pieredzējuši centra aizsargi - Kaspars Gorkšs un Vitālijs Smirnovs. Ko izdevās pamācīties no viņiem?
Jā, protams, ka ir ļoti labi, kad komandā ir spēlētāji, no kuriem tu vari mācīties daudzas lietas, ir vērts ieklausīties viņu teiktajā. Spēlētāji, kuri ir spēlējuši krietni ilgāk nekā es, dažādos klubos, pie daudziem treneriem. Viņi zināja daudzas situācijas, kuras es vēl neesmu piedzīvojis, tāpēc daudz ko varēja man izskaidrot, palīdzēt. Atcerēšos šo pieredzi tikai ar labākajām emocijām, ar pieredzējušiem spēlētājiem vienmēr ir patīkami spēlēt. Saprast, ka cilvēki patiešām jau ir kaut ko sasnieguši futbolā.

Šobrīd noteikti vari būt priecīgs, ka bez grūtībām ir realizējama šī iespēja nokļūt Kiprā...
Jā, tas ir liels pluss. Tagad it kā braucu prom, bet pēc tam mierīgi varēšu arī atgriezties Rīgā. Ir ļoti labi, ka šobrīd izveidojusies šāda veida sadarbība. Nav nekādu problēmu vienoties par lietām, klubs laiž mani uz citu klubu un sniedz iespēju gūt pieredzi, tāpēc tas ir pozitīvi.

Kādi ir tavi galvenie mērķi Kiprā?
Bez šaubām - būt sastāvā, spēlēt, cīnīties par savu vietu. Protams, arī gribas sasniegt augstus komandas rezultātus.

Pārbaudes spēlē jau paspēji būt ''Paphos'' kapteinis...
Vēsturi jau esmu uzrakstījis, jā. Pirmā spēle ''Paphos'' sastāvā un uzreiz kapteiņa apsējs. Neviens nezināja, kurš būs kapteinis. Atnācām uz ģērbtuvi, un treneris pieņēma šādu lēmumu. Treneris pienāca pie manis, iedeva kapteiņa apsēju un sacīja: ''Lūdzu, šis ir tev!''. Nodomāju: ''Neko sev!''. Vajadzēja izvest komandu uz spēli. Ko sacīt, izdarīju to. Nezaudējām, viss kārtībā, pirmā oficiālā spēle. 0:0, bet bija grūti, jo mums bija ļoti maz spēlētāju. Palīdzēja spēlētāji no ''Riga''. Pozitīvi, ka grūtā situācijā iesākām ar apmierinošu rezultātu.

Cik daudz jau ir sanācis komunicēt ar treneri? Ko viņš sagaida no tevis?
Ar treneri individuāli runāju jau pirms pievienošanās Kipras kluba treniņiem. Bija vairākas lietas, par kurām ar viņu runājām. Pagaidām viņš pozitīvi skatās uz manu nākotni komandā. Grib, lai es būtu komandā. Ceru, ka viss izdosies un kopā augsim, progresēsim. Patīk, ka daudz uzmanības šeit pievērš individuālajam darbam. Ja esmu aizsargs, tad daudz strādājam tieši pie aizsardzības darbībām, kustības, uzbrukuma iesākšana. Akcenti tiek likti uz konkrētu pozīciju futbolistu kvalitātes uzlabošanu. Man tas viss ļoti patīk. Ir iespēja augt un vēl labāk iemācīties daudzas lietas.

Kāds ir komandas tālākais plāns pēc treniņnometnes Rīgā?
Saprotu, ka tagad lidosim uz Slovēniju. Desmit dienas tur būsim, aizvadīsim vairākas pārbaudes spēles. Būšot spēcīgi pretinieki, dzirdēju, ka spēlēsim pat pret Vācijas klubu ''Hannover 96''. Ļoti nopietna nometne. Domāju, ka tas būs galvenais posms starpsezonā, kuram veltīsim ļoti lielus spēkus. Manuprāt, vajadzēs uzņemt gan fizisko, gan taktisko sagatavotību. Mums tas ir svarīgi, sāksim čempionātu jau pēc mēneša.

Atmosfēra stadionos tev noteikti arī būs jauna pieredze...
Jā, dzirdēju, ka Kiprā fani vispār ir traki futbola dēļ. Lietojot pirotehniku, kautiņi notiekot. Tur cilvēki dzīvo ar domām par futbolu. Katrs vīrietis laikam tur zina par futbolu, par savu komandu. Tas tikai palīdz futbolistiem. Pie labas atmosfēras spēlēt ir vieglāk, vienkārši izbaudi futbolu. Skaidrs, ka Latvijā apmeklējums spēlēm nav tāds, un tas liecina par futbola popularitāti mūsu valstī. Kiprā cilvēki dzīvo ar domām par futbolu, bet Latvijā ar to ir grūtāk. Ceru, ka nākotnē kaut kas šajā ziņā mainīsies. Ļoti gribētos, lai tā notiek.

Ko vari apsolīt ''Paphos'' komandas faniem?
Noteikti laukumā atdosim visus spēkus, lai sasniegtu labākos rezultātus. It kā jauna komanda, un daudzi domā, ka būsim caurstaigājama sēta, bet nē - mēs sitīsimies par uzvarām un stādīsim sev augstus mērķus pirmajai sezonai.

Izmantotie resursi:
Černomordijs: “Kiprā cilvēki dzīvo...

  +1 [+] [-]

, 2017-07-19 16:22, pirms 7 gadiem
Kiprā fani ir normāli. Latvijā viņi ir nenormāli, - neiet uz futbolu. Tas nav normāli.

  +3 [+] [-]

, 2017-07-19 16:58, pirms 7 gadiem
Kaut kāda nenormāla situācija.Komandu veido no nulles,bet kur tie spēlētāji,kuri izcīnīja tiesības spēlēt augstākajā līgā?