Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Sporta arbitrāžas tiesā izskatīs JFC "Skonto" un A Sērijas kluba "Verona" lietu

Sporta arbitrāžas tiesā izskatīs JFC "Skonto" un A Sērijas kluba "Verona" lietu
Aleksejs Saveļjevs. Foto: calciohellas.it

Starptautiskā sporta arbitrāžas tiesa (CAS) publicējusi tuvāko mēnešu laikā izskatāmo lietu sarakstu, un tajā norādīts, ka 25. jūnijā tiks izskatīta Itālijas A Sērijas kluba „Hellas Verona” un JFC „Skonto” lieta, kurā minēta arī Latvijas Futbola federācija. Savukārt Mančestras „City” apelācija par UEFA lēmumu diskvalificēt to no Eirokausiem tiks izskatīta 8.-10. jūnijā.

CAS sniegta informācija tikai par šādas lietas izskatīšanas laiku un tajā iesaistītajām organizācijām, taču nekas izvērstāk nav piedāvāts. „Hellas Verona” kluba tiešākā saikne ar Latvijas futbolu ir Alekseja Saveļjeva atrašanās šī kluba sistēmā, un LFF Sacensību nodaļas vadītājs Artūrs Saļņikovs portālam Sportacentrs.com, konkrētus vārdus nenosaucot, tomēr nenoliedza, ka runa ir par Saveļjevu.

Proti, Jaunatnes futbola centrs „Skonto” iesniedzis prasību saistībā ar izmaksājamo kompensāciju par spēlētāja sagatavošanu. Kā paskaidroja Saļņikovs, strīds ir starp JFC „Skonto” un Itālijas klubu, un „Skonto” ir iesniedzis savu prasību caur LFF, tādēļ arī federācija tiek minēta CAS lietas nosaukumā. Sīkāk par lietas apstākļiem Saļņikovs aicināja painteresēties pēc CAS lēmuma, kas gaidāms vasarā.

21 gadu vecais Saveļjevs „Verona” sistēmā nonāca pirms trim gadiem un pārsvarā spēlējis kluba jauniešu komandās. Viņš vienreiz bija kluba pieteikumā B Sērijas mačā, bet A Sērijā, kad „Verona” tajā atgriezās, nav bijis pieteikumā. Šosezon viņš bija izīrēts C Sērijas komandai „Rende”, kurā arī atzīmējās ar vienu vārtu guvumu šī gada februārī. Saveļjevs ir Latvijas U21 izlases futbolists, kā arī ticis izsaukts uz pieaugušo izlasi.

Visticamāk, strīdā svarīgu lomu spēlē Saveļjeva ceļš uz Itāliju, kas formālajā ziņā bija visnotaļ sarežģīts – vispirms nonākot tobrīd Virslīgā spēlējošās „Babītes” sastāvā, Saveļjevs 2017. gada vasarā tika pierakstīts Lietuvas zemāko līgu komandā Marijampoles „Svyturis”, no kuras vispirms īrē un pēc tam transfērā nokļuva „Hellas Verona” īpašumā.

CAS izziņoto lietu sarakstā globāli jāizceļ Anglijas Premjerlīgas kluba Mančestras „City” apelācijas izskatīšanas datums. „City” šobrīd ir uz diviem gadiem diskvalificēta no Eirokausiem, par ko iesniedza apelāciju, apstrīdot UEFA lēmumu, un šī lieta tiks izskatīta no astotā līdz desmitajam jūnijam.

„City” sodu saņēma par pārkāpumiem finansiālajā „Fair Play”, ko klubs ir noliedzis. UEFA savu lēmumu pamatoja ar atrastiem apliecinājumiem par to, ka „City” manipulējusi ar finansiālo informāciju un sniegusi neprecīzas atskaites par ienākumiem no sponsoriem, tādējādi maldinot UEFA.

Izmantotie resursi:
https://www.tas-cas.org/en/general-...


Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.