Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Uz nopratināšanu izsaukti 17 "Ventspils" prezidenta bijušā kluba "Dacia" pārstāvji

Uz nopratināšanu izsaukti 17 "Ventspils" prezidenta bijušā kluba "Dacia" pārstāvji
Foto: fcdacia.md

Moldovas mediji otrdien ziņo, ka pēc izmeklēšanas Moldovas kluba ''Dacia'' ofisā uz nopratināšanu izsaukti 17 kluba pārstāvji. Aizdomas ir par iespējamu krāpniecību ar nodokļu nomaksu.

17 Kišiņevas vienības pārstāvji izsaukti uz nopratīšanu cīņā pret organizētām noziedzīgām darbībām. Pieciem no viņiem jau piespriests aizdomās turamo statuss. Par to ziņojot lietas izmeklēšanas preses dienests.

Savu komentāru sniegusi grāmatvedības nodaļa: ''Tiesībsargājošās iestādes savāca kluba datoru un pārbaudīja finanšu darbības laika periodā no 2010. līdz 2018. gadam. Visu esam darījuši likumīgi. Skatīsimies, kas būs tālāk un kāpēc tas vispār tagad notiek.''

Izmeklētāji veikuši vairāk nekā 15 pārbaudes, tostarp arī komandas futbolistu mājās. Izmeklēšana notiek iespējamas izvairīšanās no nodokļu nomaksas lielos apmērā sakarā. Tiesībsargājošās iestādes pieņem, ka laika periodā no 2014. gada janvāra līdz 2017. gada februārim kluba vadība veikusi nepatiesus ziņojumus par kluba ienākumiem un izdevumiem.

Izmeklētāji uzskata, ka personālam un futbolistiem šajā laika posmā nelikumīgi izmaksātas algas aptuveni trīs miljonu eiro apmērā. Lietu saista ar ilggadējo kluba prezidentu Adlanu Šišhanovu (pašreizējais "Ventspils" prezidents). Biznesmenis esot finasējis arī citas Moldovas komandas.

Pēc Moldovas medijiem pieejamas informācijas Šišhanovs, neskatoties uz kluba pamešanu un pārcelšanos uz Latviju, piedāvājis finansiāli turpināt atbalstīt ''Dacia''. Tāpat medijii raksta, ka Moldovā Šišhanova periodu atceras ar aizdomām par sarunātajām spēlēm. Izmeklētāji uzskata, ka Šišhanovs algas ir maksājis konvertos.

''Izmeklēšanas laikā ir informācija, kuras ietvaros ir aizdomas par to, ka futbolisti katru mēneši šādā veidā saņēma naudu apmērā no 800 līdz 10 000 ASV dolāriem. Maksājumi veikti personīgi Adlana Šišhanova personā,'' ziņo prokurors Lilians Bakalims.

Tāpat ir aizdomas, ka ''Dacia'' par papildu summu 350 tūkstošu apmērā esot nopirkusi vēl vienu šīs valsts klubu. Policija neizslēdz iespēju, ka pretlikumīgu darbību izpildīšanai esot iesaistīta arī Moldovas futbola federācija. ''Runa ir par sarunātajām spēlēm, organizētām likmēm un naudas atmazgāšanu,'' paziņojis Bakalims.

Bijušais kluba viceprezidents Ruslans Kmits šobrīd nevarot komentēt esošo situāciju, paziņojot, ka pret valsti viss ir izpildīts likumīgi.

Izmantotie resursi:
По делу о махинациях в футбольном клубе «Дачия»...


, 2018-04-19 18:35, pirms 6 gadiem
Kļaviņam ar Ļašenko būs labs partneris.
, 2018-04-19 18:40, pirms 6 gadiem
Kāds Cēsīm, Nikaram un RFS sakars ar Dacia vai Ventspili?
, 2018-04-19 20:18, pirms 6 gadiem
...Sakars tads,-ka sie vireli,-Klavins un Lascenko,-ari nav tiri naudas darijumos,-un aizvaditaja Ventspils virsligas spele Klavins jau bija manams Ventspils stadiona Sishanova tuvuma...
, 2018-04-19 20:25, pirms 6 gadiem
Man liekas, ka viņš uz visām spēlēm iet lai atgādinātu par sevi.
, 2018-04-19 21:29, pirms 6 gadiem
Nesen Tenerifē nejauši iepazinos ar bijušo Ventspils treneri Šauļu Šermuli(sorry, ja gramatiski nepareizi uzrakstīju) kurš vēl pirms pāris sezonām Jelgavu trenēja. Interesantas lietas pastāstīja kā savā laikā Rimkus un Kačanovs ar toto nodarbojās,ka beigās tādos sūdos iegrābās,ka Kačanovu un Rimku aizvilka uz mežu un tā piekāva,ka abi slimnīcā gulēja un Kačanova X5 vēl uzspridzināja. Varbūt arī presē par to bija rakstīts. Es tad būšu palaidis garām. Bet man tie bija interesanti fakti par mūsu bijušajiem LV izlases spēlētājiem.Nu kaut kā tā. Un pateica, ka jaunie īpašnieki tikai ar toto plāno nodarboties. Bet tas jau man pirms tam bija skaidrs. Kam viņiem tāds klubs vajadzīgs kur ar futbola spēli nevari nopelnīt.
, 2018-04-19 21:48, pirms 6 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Nesen Tenerifē nejauši iepazinos ar bijušo Ventspils treneri Šauļu Šermuli(sorry, ja gramatiski nepareizi uzrakstīju) kurš vēl pirms pāris sezonām Jelgavu trenēja. Interesantas lietas pastāstīja kā savā laikā Rimkus un Kačanovs ar toto nodarbojās,ka beigās tādos sūdos iegrābās,ka Kačanovu un Rimku aizvilka uz mežu un tā piekāva,ka abi slimnīcā gulēja un Kačanova X5 vēl uzspridzināja. Varbūt arī presē par to bija rakstīts. Es tad būšu palaidis garām. Bet man tie bija interesanti fakti par mūsu bijušajiem LV izlases spēlētājiem.Nu kaut kā tā. Un pateica, ka jaunie īpašnieki tikai ar toto plāno nodarboties. Bet tas jau man pirms tam bija skaidrs. Kam viņiem tāds klubs vajadzīgs kur ar futbola spēli nevari nopelnīt.
Turpinās izskatīt krimināllietu, kurā minēts...
, 2018-04-20 01:12, pirms 6 gadiem
Nu kā jau iepriekš pie dažiem Ventspils rakstiem minēju,ne velti Kļaviņa kungs tā slavina Šišhanovu un Ventspils klubu tagad.Pat aizbraucus jau bija uz Ventspili.Gavrilovs jau arī draugos ar Šišhanovu ir.Kā dzirdēts tad Ventspilī tagad arī piekopj tādu algu izmaksu.
, 2018-04-20 01:14, pirms 6 gadiem
vilnis_stana_106649 rakstīja: ...Sakars tads,-ka sie vireli,-Klavins un Lascenko,-ari nav tiri naudas darijumos,-un aizvaditaja Ventspils virsligas spele Klavins jau bija manams Ventspils stadiona Sishanova tuvuma...
Tak futbola cilvēki zin kas par fruktu ir Kļaviņš un ar ko pelna naudu viņš.
, 2018-04-20 09:33, pirms 6 gadiem
puslaiks rakstīja: http://www.delfi.lv/news/national/criminal/turpinas-izskatit-kriminallietu-kura-minets-latvijas-izlases-bokseris-un-futbolisti.d?id=38833859
Ventspils futbolistu krimināllietā attaisno...
, 2018-04-20 12:09, pirms 6 gadiem
1,09:33
--------------------------
Ko nevar nopirkt par mazu naudu,to nopērk par LIELU naudu!
, 2018-04-22 20:18, pirms 6 gadiem
Ideāli, kaut ātrāk tas Šišhānovs ar savu netīro naudu pazustu no Latvijas
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.