Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" vērsusies LFF par Torresa statusu Virslīgā, uzskata situāciju par absurdu

Rolands Eliņš

"Liepāja" vērsusies LFF par Torresa statusu Virslīgā, uzskata situāciju par absurdu
Kristians Torress. Foto: Nora Krevņeva

Futbola kluba „Liepāja” sagatavotajā materiālā komandas sporta direktors Mareks Zuntners atklājis, ka vērsies pie Latvijas Futbola federācijas naturalizētā Kristiana Damiana Torresa sakarā, proti, „Liepājas” nostāja ir tāda, ka viņš nepareizi tiek uzskatīts par leģionāru, kas ir saskaņā ar pašreizējiem noteikumiem.

„Es uzskatu, ka tas ir absurds, ka Latvijas pilsonis, Latvijas izlases spēlētājs, kurš jau vairāk kā desmit gadus dzīvo Latvijā un ir pieņēmis Latvijas pilsonību, kā arī aizstāv Latvijas izlases godu starptautiskā mērogā, tiek uzskatīts par iebraucēju Latvijas futbola Virslīgā,” savu viedokli paudis Mareks Zuntners.

„Mēs nosūtījām oficiālu vēstuli uz Latvijas Futbola federāciju, bet pagaidām atbildes nav. Mēs darīsim visu, lai situāciju mainītu, griezīsimies UEFA, FIFA, turpināsim cīnīties, lai Latvijas pilsonis Latvijas čempionātā tiktu uzskatīts par vietējo,” turpināja Zuntners. „Vienmēr esmu ieņēmis neitrālu pozīciju pret Latvijas Futbola federācijas lēmumiem, vienmēr esmu centies izvairīties no intrigām ap Latvijas Futbola federācijas lēmumiem un jautājumiem, bet šis solis no LFF puses ir absurds kuru ļoģiski nevar izskaidrot. Vakardien spēlētājs ir Latvijas pilsonis un vietējais, bet šodien jau viņš skaitās kā iebraucējs. Tas ir smieklīgi, ka ar šādu lietu mēs saskaramies vispār Latvijas čempionātā un šīs sezonas sākumā. Ļoti ceru, ka LFF individuāli izskatīs šo jautājumu vēlreiz un radīs risinājumu.”

Naturalizētais argentīnietis Kristians Torress Virslīgā šobrīd patiešām neskaitās kā „homegrown” spēlētājs, attiecīgi mazina „Liepājas” izmantojamo leģionāru klāstu vienā spēlē. Tas tādēļ, ka starpsezonā tika mainīts reglaments, un šobrīd leģionāru limita vietā Virslīgas klubiem ir noteikts, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz sešiem „homegrown” spēlētājiem, proti, futbolistiem, kuri aizvadījuši Latvijas futbola sistēmā noteiktu laika periodu. Tas ļauj kā vietējiem spēlētājiem skaitīties ārzemniekiem, kuri nosacīti izaudzināti Latvijas klubos, taču šādam statusam neatbilst Torress, kuram pietrūkst jaunībā Latvijā nospēlēta pusgada.

Zuntners intervijā arī izteica prieku, ka Torress kopā ar trim citiem „Liepājas” pārstāvjiem ir Latvijas izlases kandidātu sarakstā, norādīja, ka jauno izlases galveno treneri Slavišu Stojanoviču atceras no Latvijas kausa fināla, kurā spēkojās „Liepāja” un „Riga”. „Atceros, kad viņš pārņēma „Riga”, viņš ienāca grūtā brīdī komandā, redzēju kā viņš tika galā ar savu uzdevumu un redzēju kādas pārmaiņas viņš ieviesa komandā, es ticu, ka viņš to arī izdarīs nacionālā izlasē,” teica Zuntners.

Savukārt par „Liepājas” sezonas sākumu Virslīgā Zuntners izteicās šādi: „Nevienai komandai, protams, nav patīkami sezonu iesākt ar zaudējumu, bet mēs mierīgi turpinām strādāt tālāk, strādājam pēc plāna, nekādā gadījumā neatkāpjamies un neatkāpsimies no savas spēles. Jau 30.martā izdarīsim visu, lai pirmā uzvara šijā sezonā būtu tieši Liepājā. Jau spēlē pret Jūrmalu mūsu sastāvs būs vēl spēcīgāks, spēlētāji, kuri nevarēja piedalīties sezonas pirmajā spēlē, būs ierindā, kas mums ļaus uzlabot mūsu sniegumu. Mēs esam pozitīvi noskaņoti un koncentrējamies tikai uz savu spēli.”

Izmantotie resursi:
Mareks Zuntners : Ļoti ceru, ka LFF šo...

 +13 [+] [-]

, 2019-03-19 17:39, pirms 5 gadiem
Protams, ka šis reglamenta punkts ir nepilnīgs. Pilsoņiem leģionāru statuss nebūtu jāpiemēro, ja pat attiecīgajā vecumā nav "federācijā auguši". Nedaudz feileris federācijai, joprojām nespēj izlabot nepilnības

 +12 [+] [-]

, 2019-03-19 17:46, pirms 5 gadiem
Man tā Toresa pilsonības lieta nepatika, bet ja tas reiz ticis izdarīts un viņš ir pilsonis un LV izlases spēlētājs, tad loģiski ka esošā situācija ir absurda. LFF, saņemās!

 +13 [+] [-]

, 2019-03-19 17:51, pirms 5 gadiem
šeit FKL un Zuntneram ir taisnība

  +5 [+] [-]

, 2019-03-19 17:55, pirms 5 gadiem
Ja federācijā ir eksāmeni jākārto krievu valodā, tad tāda lieta kā leģionāra statuss izlases spēlētājam tāds sīkums vien ir.

     [+] [-]

, 2019-03-19 18:38, pirms 5 gadiem
Nu tad jau Zjuzinam, Višņakovam un vēl kaudzei citiem arī jāpiemēro leģa status, JO NAV TAČU LATVISKI VĀRDI UN/VAI UZVĀRDI! Ne tā?

  +1 [+] [-]

, 2019-03-19 19:29, pirms 5 gadiem
Torresa piešķirtā pilsonība ir absurds! Tā filma nedaudz jāpatin atpakaļ, tā kā, ja nebūtu iedota pilsonība, nemaz tagad nevarētu neko teikt. Dod te pa labi un pa kreisi visādām "zvaigznēm", kā redzams jēga bija pilnīgi nekāda izlases kontekstā. Tas, ka ir precējies ar latvieti nav nekāds sportiskais sasniegums.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-19 19:30, pirms 5 gadiem
Būtu Aiegunam Tosinam iedevuši pilsonību. Spēlēt daudz daudz labāk futbolu par Torresu.

  +6 [+] [-]

, 2019-03-19 19:47, pirms 5 gadiem
sabikas rakstīja: Torresa piešķirtā pilsonība ir absurds! Tā filma nedaudz jāpatin atpakaļ, tā kā, ja nebūtu iedota pilsonība, nemaz tagad nevarētu neko teikt. Dod te pa labi un pa kreisi visādām "zvaigznēm", kā redzams jēga bija pilnīgi nekāda izlases kontekstā. Tas, ka ir precējies ar latvieti nav nekāds sportiskais sasniegums.
Tas, ka precējies ar latvieti, un pastāvīgi dzīvo Latvijā, ir absolūti pietiekami lai iegūtu pilsonību.

  +5 [+] [-]

, 2019-03-19 20:09, pirms 5 gadiem
Skaidrs,ka veidojot jauno nolikumu par leģionāru statusu Torresa gadījums tika palaists garām,bet savas kļūdas atdzīt ir daudz grūtāk LFF atbildīgajiem par šo procesu.Šeit nu pilnībā jāpiekrīt Zuntneram,ka lielāku absurdu grūti iedomāties.Cits jautājums,vai vajadzēja dot,nedot Torresam pilsonību,bet ne jau par to šeit ir runa.

     [+] [-]

, 2019-03-19 20:12, pirms 5 gadiem
Gribēja Pedijai dot pilsonību, ko ne A.Tosinam nedot pilsonību? Lai spēlē Latvijas izlasē. Ļoti populārs futbolists, sportists. Bombardieris.

     [+] [-]

, 2019-03-19 21:42, pirms 5 gadiem
Te nav runa par pilsonibu, bet par homegrown statusu. Piemēram čempionu līgā homegrown skaitās, jai spēlētājs no 15 līdz 21 gadu vecumam 3 gadus ir pavadījis kluba sistēmāvalsts futbola asociācijā. Laikam virslīgā ir tādi paši noteikumi !? Tātad, nopērkot kādu  18.gadīgu viesspēlētāju Latvijas klubs var viņu izaudzināt par homegrown. Tieši tā pat var būt situācija, ka Latvijas pilsonis trenējies Itālijā līdz 21. gada vecumam, atbrauc atpakaļ un skaitās kā viesspēlētājs. Te viss ir pēc notīm, kādi ir notiekumi, tādi ir jāpilda.

     [+] [-]

, 2019-03-19 23:43, pirms 5 gadiem
Tad Zommers vārtos ir latvietis vai itālis?

  -2 [+] [-]

, 2019-03-20 07:17, pirms 5 gadiem
>>>varenais_eksperts
Nu un? Šim nolikumam pieraksta klāt tikai teikumu,ka minētais teksts neattiecās uz Latvijas izlases spēlētājiem un lieta darīta.Mums ārzemēs drīz varētu parādīties jaunieši,kuri uzauguši ārzemēs,bet gribētu spēlēt Latvijas izlasē.Tad atgriežoties dzimtenē un uzspēlējot virslīgā viņi skaitītos viesspēlētāji?

  +1 [+] [-]

, 2019-03-20 08:35, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: >>>varenais_eksperts
Nu un? Šim nolikumam pieraksta klāt tikai teikumu,ka minētais teksts neattiecās uz Latvijas izlases spēlētājiem un lieta darīta.Mums ārzemēs drīz varētu parādīties jaunieši,kuri uzauguši ārzemēs,bet gribētu spēlēt Latvijas izlasē.Tad atgriežoties dzimtenē un uzspēlējot virslīgā viņi skaitītos viesspēlētāji?
Tiesa gan, pieliekot šādu tekstu, rodas tā pati vecā problēma - noteikumi neatbildīs brīvai darba kustībai Eiropas Savienība, jo tad Latvijas pilsoņiem tāpat būs priekšrocības, salīdzinājumā ar citu valstu spēlētājiem. Godīgi sakot, čakarīga situācija

  +1 [+] [-]

, 2019-03-20 08:40, pirms 5 gadiem
cepums70 rakstīja: Tad Zommers vārtos ir latvietis vai itālis?
Latvietis.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-20 11:48, pirms 5 gadiem
Ja pareizi saprotu - Sanāk, ka ja latvietis -futbolsts 14g.v. aizbrauks uz kādu no Eiropas akadēmijam un atgriežoties 20.g.v. viņš būs leģionārs Virslīgā? Jo no 15.g. līdz 21.g. viņš nespēlēja Latvijā

  -4 [+] [-]

, 2019-03-20 15:02, pirms 5 gadiem
Latvieši taisa jaunu likmju blogu, atbalstīsim - https://t.me/LATBET