Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Kaļiņins: "Sitieni pa stabu vai pārliktni ir slikta realizācija, nevis veiksmes trūkums"

Kaļiņins: "Sitieni pa stabu vai pārliktni ir slikta realizācija, nevis veiksmes trūkums"
Andrejs Kaļiņins
Foto: fkrfs.lv

Vakar "SynotTip" futbola Virslīgā pirmos punktus zaudēja RFS, diezgan negaidīti nespējot uzveikt turnīra jaunpienācēju "Babīti/Dinamo" (0:0). Pēc mača komandu galvenajiem treneriem Andrejam Kaļiņinam un Mihailam Miholapam bija ko teikt.

Andrejs Kaļiņins, RFS galvenais treneris: "Saprotams, ka esam ļoti sarūgtināti par spēles rezultātu. Gatavojāmies un sapratām, ka saskarsimies ar ešelon-veidīgu, biezu, piesātinātu aizsardzību, tāpēc šīs nedēļas laikā treniņos likām uzsvaru uz akcentētu pozicionālu uzbrukumu un ļoti daudz to atstrādājām. Vēlos pateikt paldies saviem spēlētājiem, jo viņi līdz pat pēdējai minūtei mēģināja uzbrukt lieliem spēkiem, centās pieturēties spēles uzstādījumam un izpildīt spēles disciplīnu. Izveidojām pietiekami daudz momentu, lai iesistu vārtus. Taču momentu realizācija šodien bija vājākais posms mūsu sniegumā. Tas arī neļāva mums uzvarēt šo spēli. Ar pašu spēles saturu es, protams, esmu apmierināts. Cik vien varējām, centāmies palielināt spēles ātrumu - ar ātrām piespēlēm, ātrām standartsituāciju izspēlēšanām. Tomēr iesist vārtus neizdevās."

Mihails Miholaps, "Babītes/Dinamo" galvenais treneris: "Arī mēs gatavojāmies šai spēlei, mēs analizējām pretinieku - RFS komanda ir pieredzējusi, kurai ir izlases spēlētāji un stipri leģionāri. Gatavojāmies un zinājām, ka būs ļoti daudz centrējumu soda laukumā. Tāpēc šodien akcentu uzlikām uz aizsardzību. Vēl jo vairāk tāpēc, ka mums pāris spēlētāji izkrita no iepriekšējās spēles, plus mūsu centra pussargs ir apslimis. Tā ka likām akcentu uz aizsardzību un šodien uzlikām piecus aizsargus [1. kārtā pret "Jelgavu" bija četru aizsargu līnija - aut.], lai nosegtu flangus, jo mēs, vērtējot RFS, redzējām, ka viņiem ir spēcīgi flangi. Viņiem ir stipri malējie pussargi un arī malējie aizsargi slēdzas klāt, viņi veic ļoti daudz centrējumu. Arī es saviem puišiem teikšu paldies par to, ka viņi tika galā. Jā, brīžiem veiksme bija mūsu pusē, bumbai ripojot gar mūsu vārtu līniju. Taču mēs strādājam pareizajā virzienā un, kā jau esmu, teicis, katrā atsevišķā spēlē mēģinām panākt pozitīvu rezultātu. Ja šodien ieguvām punktu, tātad tas ir pluss komandai. Esam apmierināti."

Četras reizes trāpījāt pa vārtu konstrukciju - tā vairāk ir slikta realizācija vai tīri veiksmes trūkums?
Kaļiņins: "Pēc iepriekšējās spēlēs ļoti daudz runāja par to, ka pretinieks ["Spartaks"] trīs reizes trāpījis pa vārtu pārliktni. Šodien mēs to darījām. Es vienmēr saku, ka sitiens pa vārtu stabu vai pārliktni - tie ir dažādi sitieni garām vārtiem. Tā ka šeit jārunā par sliktu realizāciju."

Koveļs [RFS centra uzbrucējs - aut.] laikam nenospēlēja pārāk labi?
Kaļiņins: "Leonīdam ir labas īpašības - ātrums, uzstājība, sevis piedāvāšana aiz pretinieku mugurām. Taču, kad saskaramies ar tik dziļu aizsardzību, tad šie plusi nav tik pamanāmi. Tāpēc varam sacīt, ka šodien viņam tā bija neērta spēles struktūra, un viņš nevarēja parādīt savas labākās īpašības. Taču pat ne pie tās veiksmīgākās spēles, viņam bija momenti. Vienkārši, tāpat kā citu spēlētāju sakarā, trūka realizācijas."

Šergelašvili pirmajā puslaikā bija ļoti aktīvs, brīvsitienu trāpīja pa pārliktni. Kāpēc pārtraukumā nomainījāt viņu?
Kaļiņins: "Viņš spēlēja ar mikrotraumu un pārtraukumā kļuva skaidrs, ka viņš nevarēs turpināt spēli."

Kas ar Igoru Kozlovu?
Kaļiņins: "Igors šai nedēļas treniņu ciklā guva traumu. Negribētu tagad runāt par termiņiem, bet tam nevajadzētu būt savainojumam uz ilgu laiku. Šodien ar viņu rēķināties nevarējām. Izlase? Izlasei viņš arī šoreiz nevarēs palīdzēt."

Par piecu aizsargu līniju - vai mērķtiecīgi sākāt to gatavot jau nedēļas sākumā?
Miholaps: "Nedēļas sākumā nē - otrdien, trešdien iemēģinājām citu virknējumu, nospēlējām nelielu divpusējo spēli. Taču tad sapratu, ka četratā aizsargiem klāsies grūti un uz piecu aizsargu līniju pārkārtojāmies aptuveni divas dienas pirms spēles. Paskatījāmies video no RFS un "Spartaka" spēles, zinājām par viņu ātro uzbrucēju Koveļu, kurš vienmēr prasa piespēles aiz mugurām. Speciāli uzlikām trīs centra aizsargus, lai viņi viens otram visu laiku varētu piepalīdzēt un neļautu Koveļam turp ieskrieties. Šodiena parādīja, ka viņi ar to tika galā. Tas bija ar domu, lai būtu piesātināta vārtu priekša, lai viņi sistu prom bumbu pēc pretinieku centrējumiem. Akcentu likām uz aizsardzību. Jā, mums nesanāca aizskriet uzbrukumos, kaut gan atsevišķi šādas epizodes mums bija - piemēram, bija bīstamas standartsituācijas, kur tikai atlika pielikt kāju. Mūsu aizsardzība tika galā un nospēlēja ar plus zīmi, bet pāreja uzbrukumā kopumā nebija pārāk laba - ir pie kā piestrādāt. Pretinieks bija pieredzējis un tāds, kas pretendē uz ļoti augstām vietām - mūsu uzdevums bija parādīt, uz ko esam spējīgi."

Šķiet, pēc šādas spēles jautājums par pirmā vārtsarga pozīciju ir atrisināts.
Miholaps: "Mums ir divi vārtsargi, viņi visā starpsezonas posmā konkurē savā starpā. Ir redzams, ka viņi treniņos cenšas, strādā. Jā, šobrīd esam izvēlējušies Slavu [Vjačeslavu Kudrjavcevu - aut.] - jau pagājušajā spēlē viņš nospēlēja cienījami. Šodien bija mazas kļūdiņas, taču viņš ir jauns vārtsargs - 1998. gadā dzimis. Pirmās spēles Virslīgā [smaida]. Skaidrs, ka neviens neiztiek bez kļūdām, bet viņš centīsies tās labot un augt. Domāju, šie divi vārtsargi, Jaroslavs [Morozs - aut.] un Slava, turpinās konkurēt un sisties par vietu sastāvā. Tas ir labi, jo viņi ir jauni, perspektīvi vārtsargi."

Kad likāt Niku Savaļnieku sastāvā, zinājāt, ka viņa karjerā tā ir pirmā spēle sākumsastāvā Virslīgā? [jautājumu uzdevušais žurnālists kļūdījās - aut.]
Miholaps: "Godīgi sakot, nezināju [smaida]. Viņš pirms sezonas izteica vēlmi spēlēt un, kā teicu iepriekš, viņš ir profesionālis un laukumā strādā uz visiem 100%. Paši redzat - viņš kapā, skrien, cenšas presingot. Tāds futbolists laukumā ir vajadzīgs, es viņam uzticos un, ja viņam tā tiešām ir pirmā spēle pamatsastāvā Virslīgā, tad apsveicu viņu. Domāju, debija izdevās laba. Plus mums šodien pamatsastāvā bija Aleksejs Saveļjevs, 1999. gadā dzimis, arī viņam tā bija pirmā spēle Virslīgā. Nospēlēja cienījami. Mums ir jauni puiši, ir perspektīva turpināt augt."

Ja RFS izdotos gūt ātrus vārtus, vai jums bija rezerves plāns kā pārkārtoties, lai pretspēle būtu labāka?
Miholaps: "Jā, mums bija plāns. Mēs tad pārkārtotos uz četru aizsargu līniju, izlaistu vēl vienu uzbrucēju un censtos vairāk uzbrukt."

Pahars iepriekš teica, ka, iespējams, uz izlasi izsauks Solovjovu. Vai, tavuprāt, šodien viņa izpildījumā tas bija labs pieteikums, lai viņu izsauktu?
Kaļiņins: "Man jau ir uzdevuši šo jautājumi, un manā skatījumā Saša ir cienīgs, lai viņu izsauktu uz izlasi. Viņš tur var aizvietot spēlētājus, kuri ir vai nu traumēti vai bez spēļu prakses. Viņam ir visas kvalitātes, lai kļūtu par izlases kandidātu."

Izskatījās, ka Sorokins [pārtraukumā nomainīja Sergelašvili - aut.] ne pārāk attaisnoja uz viņu liktās cerības.
Kaļiņins: "Sorokins iznāca ļoti labi, nospēlēja droši. Ja runājam par nacionālo izlasi, tad Sašu [Solovjovu] liktu augstāk, jo viņš ir vecāks un vairāk pieredzējis."

Kad "Babīte/Dinamo" gūs pirmos vārtus?
Miholaps: "Centīsimies [smaida]. Katrā spēlē vēlamies gūt vārtus - nespēlējam tāpat vien. Strādājam pie tā, ar uzbrucējiem strādājam individuāli, lai viņi sajustu vārtu garšu. Centīsimies gūt vārtus nākamajā spēlē [1. aprīlī "Babīte/Dinamo" izbraukumā tiksies ar "Liepāju/Mogo" - aut.]."

Un kad būs pirmā dzeltenā kartīte ["Babīte/Dinamo" apbrīnojamā kārtā, daudz aizsargājoties, pirmajās divās spēlēs nenopelnīja nevienu brīdinājumu - aut.]?
Miholaps: "[Smejas] Vēlams, lai dzelteno kartīšu nebūtu. Jā, puiši aizsardzībā spēlē pārliecinoši, nepiekāpjas divcīņās. Ja dzeltenās kartītes tiesneši nerāda, tātad mūsu futbolisti pareizi spēlē. Noteikumi netiek pārkāpti rupji."

Vai ir skaidrība, kā gatavosieties nākamajai spēlei, ņemot vērā, ka tagad izlašu pauze divu nedēļu garumā?
Miholaps: "Jā. Ceru, ka Tarasovs izveseļosies un būs gatavs spēlēt. Nedēļas beigās plānojam ar kādu nospēlēt pārbaudes maču, lai neizsistos no ritma. Gatavosimies spēlei pret Liepāju."


, 2017-03-19 11:59, pirms 7 gadiem
Bezjēgas ointervija.REs tādu sacerētu nerunājot ar treneriem...Lētums
, 2017-03-19 12:13, pirms 7 gadiem
Gan slikta realizācija, gan veiksmes trūkums.
, 2017-03-19 12:14, pirms 7 gadiem
Kā vienmēr intervija ir interesanta.
, 2017-03-19 12:31, pirms 7 gadiem
Kad likāt Niku Savaļnieku sastāvā, zinājāt, ka viņa karjerā tā ir pirmā spēle sākumsastāvā Virslīgā?
Miholaps: "Godīgi sakot, nezināju [smaida].


Tā taču ir aplama informācija (viņš Virslīgā debitēja 2003.gadā Valmieras ''Gaujas'' sastāvā).
, 2017-03-19 13:08, pirms 7 gadiem
1 rakstīja: Kad likāt Niku Savaļnieku sastāvā, zinājāt, ka viņa karjerā tā ir pirmā spēle sākumsastāvā Virslīgā?
Miholaps: "Godīgi sakot, nezināju [smaida].


Tā taču ir aplama informācija (viņš Virslīgā debitēja 2003.gadā Valmieras ''Gaujas'' sastāvā).
sākumsastāvā sākumsastāsākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā MR DRAMATURGSsākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā sākumsastāvā
, 2017-03-19 13:31, pirms 7 gadiem
maox rakstīja: sākumsastāvā
2003.gadā 8 spēles, 5 no tām sākumsastāvā.
Sākumsastāvā izgāja jau savā otrajā spēlē Virslīgā (pret Jemeļina, Pertijas, Mihadjuka ''RKB/Armu'')
Andris Krušatins ar "Liepāju" kļuvis par Latvijas čempionu, bet nu ir "Grobiņas" kapteinis. Foto: Aiga Veisa

Ilgi gaidītais derbijs: bagātā "Liepāja" pret liepājnieku iemīļoto debitanti "Grobiņu"

"TonyBet" Virslīgas septītā kārta futbolā noslēgsies ar divām spēlēm ceturtdienas vakarā. Vispirms plkst. 17.30 tiksies "Grobiņas SC"/LFS un "Liepāja", bet plkst. 19.30 "Jelgava" uzņems "Valmieru". Abu maču tiešraides portālā Sportacentrs.com, pirmās spēles tiešraide arī kanālā TV4.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
14

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".
Iļja Korotkovs un Mors Tallā. Foto: Kristians Putniņš
8

Vārti puslaika beigās un pusstunda vairākumā ļauj "Audai" tikt pie otrās uzvaras

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas 2024. gada sezonā izcīnīja "Auda", kas ar 1:0 pieveica vairāk nekā pusstundu mazākumā spēlējušo "Daugavpili". Vienīgos vārtus iesita senegāliešu uzbrucējs Mors Tallā.