Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Liepāja" Dobrecova vadībā izcīna pirmo uzvaru starpsezonā

"Liepāja" Dobrecova vadībā izcīna pirmo uzvaru starpsezonā
Iļja Šadčins (ar bumbu) vēl "Liepājas metalurga" kreklā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Futbola klubs "Liepāja" savā otrajā pārbaudes spēlē tikās ar Latvijas U19 izlasi un svinēja uzvaru ar rezultātu 2:1. Pa vieniem vārtiem liepājnieku labā guva Iļja Šadčins un Endijs Šlampe, savukārt Latvijas U19 izlasei goda vārtus guva Ingars Stuglis.

"Liepāja" pirmo pārbaudes spēli aizvadīja svētdien, kad izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Lietuvas čempionāta jaunpienācēju Klaipēdas "Granitas". Toreiz "Liepāju" jau 15.minūtē vadībā izvirzīja Emīls Knapšis. Arī šodien "Liepāja" guva ātrus vārtus – 18.minūtē rezultātu atklāja Šadčins, bet pēc četrām minūtēm pārsvaru dubultoja Šlampe (2:0). Otrajā puslaikā liepājnieku snieguma kvalitāte kritās, un mača izskaņā Latvijas U19 izlase atguva vienus vārtus. Lai arī Igors Zubarevs aizskāra bumbu, viņš nespēja atvairīt Ingara Stugļa izpildīto 11 metru soda sitienu.

Kaut arī "Liepājas" vadība joprojām nevēlas izdarīt oficiālus paziņojumus un apstiprināt panāktās vienošanās gan ar spēlētājiem, gan treneriem, "Skonto" hallē bija redzams, ka Kurzemes komandu no malas vadīja bijušais Jāņa Intenberga asistents Viktors Dobrecovs. Pašreizējo komandas kodolu, kā ziņots, veido pagājušās sezonas spēlētāji, kuri nav pievienojušies citām komandām vai beiguši karjeru. No pieredzējušajiem futbolistiem pagaidām ir palicis Valērijs Afanasjevs un Mareks Zuntners, tomēr gaidāms, ka jaunajā sezonā komandas kreklā varētu ieraudzīt atgriežamies arī kādu Liepājā ļoti labi zināmu seju – piemēram, Kristapu Grebi.

Ņemot vērā, ka "Liepāja" iekavēja pirmssezonas procesu, šobrīd tiekot aktīvi strādāts pie fiziskās sagatavotības. Drīzumā paredzētas vēl vairākas pārbaudes spēles, tomēr "Liepāja" atteicās no iespējas sestdien Ziemas kausa ietvaros aizvadīt treniņspēli ar vienu no 1.līgas favorītēm "Valmieru". Kurzemnieku vietā šo izdevību izmantos "Jelgava". Atgādinām, ka Ziemas kausa spēle par devīto vietu nenotiks, jo "Jūrmala" ir diskvalificēta, bet "Ventspils" atrodas Turcijā ("Ventspils" līdz ar to grupā automātiski palika pēdējā vietā).

Citā pārbaudes spēlē Rīgas "Daugava" šodien "Arkādijā" ar rezultātu 0:2 piekāpās Igaunijas vicečempionei "Nõmme Kalju". Savukārt Virslīgas devītās vietas īpašniece "Metta"/LU vakar paziņoja par vienošanos ar trim spēlētājiem – jau pieminēto Ingaru Stugli, viņa brāli Elvi Stugli un vārtsargu Oskaru Darģi. Visa trijotne jau ilgāku laiku atradās komandā uz pārbaudi, un visi trīs pirms tam pārstāvēja "Skonto" sistēmu. Jau rīt "Metta"/LU dosies uz treniņnometni Somijā.

Latvijas U19 – Liepāja 1:2 (0:2)
Vārti: Stuglis 87' (11m) – Šadčins 18', E.Šlampe 22'.
Latvijas U19 pamatsastāvs: Nemše, Strods, Gudēns, Bāliņš, Žmiļevskis, Baikovs, Rjabokons, Topčijevs, Dēvids, Vasiļjevs, Fjodorovs. Rezervē: Morozs, Daugavietis, Bisenieks, Bučņevs, Jēkabsons, Stuglis, Derbakovs, Fjodorovs, Drigoris, Keirāns, Ivanovs.
"Liepājas" pamatsastāvs: Varažinskis, Miķelsons, Otaņķis, Kārkliņš, Kučma, Afanasjevs, Krušatins, Zuntners, Flaksis, E.Šlampe, Šadčins. Rezervē: Zubarevs, Pūce, Gucs, D.Ikaunieks, Mežs, Jurovskis, Knapšis.

Rīgas Daugava - Nõmme Kalju 0:2 (0:1)
Vārti: Tenno 13', Vakui 60'.
Rīgas "Daugavas" pamatsastāvs: Pārbaudāmais spēlētājs, Kačanovs, Solovičs, Kņūts, Borovskis, Kučis, Kļuškins, Savens, Markevičs, Blanks, Lukšis.

Izmantotie resursi:
LFF: JAUNUMI | LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA
jkkalju.ee
METTA


, 2014-02-19 17:39, pirms 10 gadiem
Liepājā pārbaudās viens japānis.
, 2014-02-19 17:46, pirms 10 gadiem
Labs sastāvs Liepājai
Lai tur JEL nesacērās. Va ne, Semīr!?
, 2014-02-19 22:10, pirms 10 gadiem
hmmm... Liepājai sastāvs ir labāks nekā gaidīju!!!
, 2014-02-19 22:38, pirms 10 gadiem
Simpātisks sastāvs Liepājai, vēl atgriezīsies pieredzējušie liepājnieki un būs labi!
, 2014-02-19 22:55, pirms 10 gadiem
Kur tad Jānītis Ikaunieks?
, 2014-02-19 23:45, pirms 10 gadiem
Beidzot atklājas sastāva kontūras Liepājai. Kā paredzams, pērnās sezonas palikušie liepājnieki lielākā daļa, redzēsim, kas būs tie pieredzējušie, kas nāks klāt. Kāds jau te postulēja, ka Grebis esot beidzis karjeru un kļūšot par Audas treneri. Te atkal info, ka karjeru turpinās. Noderētu Liepājai katrā ziņā ar savu pieredzi, lai gan no Abramčika ar ne to labāko slavu aizgāja. Tagad jauns klubs un jauni uzdevumi + skaidrs, ka Jūrmalā šosezon viņš nepaliktu.
, 2014-02-20 01:04, pirms 10 gadiem
Aizsardzibas linija liepajai vienkarsi katastrofa,ar tadu sastavu 1liga vajag spelet.
, 2014-02-20 07:20, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Beidzot atklājas sastāva kontūras Liepājai. Kā paredzams, pērnās sezonas palikušie liepājnieki lielākā daļa, redzēsim, kas būs tie pieredzējušie, kas nāks klāt. Kāds jau te postulēja,
ka Grebis esot beidzis karjeru un kļūšot par Audas treneri. Te atkal info, ka karjeru turpinās.
Jā tā tiesa ka šeit daudz ko jaunu un interesantu var uzzināt...
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
9

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
12

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.