Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Zakreševskis: "Ļoti neparasta situācija. LFF darbība šobrīd ir iesaldēta"

Zakreševskis: "Ļoti neparasta situācija. LFF darbība šobrīd ir iesaldēta"
Mareks Gruškevics, Kaspars Gorkšs un Arturs Zakreševskis. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pēc Latvijas Futbola federācijas kongresa, kurā no amata tika atstādināts Kaspars Gorkšs, LFF pirmais viceprezidents Arturs Zakreševskis un LFF ģenerālsekretāra vietas izpildītājs Mareks Gruškevics sarunā ar "Sportacentrs.com" un portālu "Delfi" paskaidroja radušos situāciju un turpmākos soļus.

„Grūti komentēt, kas tieši šobrīd notiek,” pēc LFF kongresa medijiem izteicās Arturs Zakreševskis, LFF pirmais viceprezidents, kurš tagad kļuvis par augstāko LFF amatpersonu, taču saskaņā ar statūtiem viņam tik un tā nav paraksta tiesību. „Konsultēšos ar juristiem, lai saprastu, ko es drīkstu un ko es nedrīkstu darīt. Federācija palikusi bez prezidenta, un nav arī valdes apstiprināta ģenerālsekretāra. Izveidojusies ļoti neparasta situācija. Šobrīd ir paredzēts tikties LFF valdes ārkārtas sēdē pirmdien no rīta, domāju, ka līdz tam brīdim mums jau daudz vairāk informācijas par to, kā rīkoties.”

Zakreševskis pastāstīja, ka pirms kongresa tikuši izvērtēti iespējamie scenāriji par LFF prezidenta atcelšanas balsojumu, taču īpaša gatavošanās tam nav notikusi: „Skaidrs, ka kā teorētisku iespēju es pieļāvu variantu, ka ir šāds balsojuma iznākums, tāpēc arī vairākas reizes pārskatīju statūtus. Taču šeit bija arī ētikas jautājums, līdzīgi kā ar treneriem komandā – kamēr viņš nav atbrīvots, tikmēr nevar sākt strādāt viņa vietā. Tagad ar pārējiem valdes locekļiem apspriedāmies un norunājām laiku sapulcei. Norunājām, ka uzreiz nesasteigsim un piektdien vēl sēdi nerīkosim, dodot iespēju visiem nedaudz iepazīties ar situāciju un uzklausīt viedokļus.”

LFF ģenerālsekretāra vietas izpildītājs Mareks Gruškevics norādīja, ka joprojām ir šajā pozīcijā un gatavs turpināt iesākto darbu, ko viņu aicinājis darīt arī Zakreševskis: „Lielākā problēma ir tā, ka LFF šobrīd nav personas ar paraksta tiesībām. Attiecīgi apstāsies visa finanšu vadība, apstāsies sarakste ar trešajām pusēm un, protams, līgumu slēgšana. Ļoti slikti arī tas, ka tas ir uz nezināmu laiku. Gaidīsim LFF valdes lēmumu, cerēsim, ka tiks iecelta kāda persona, kurai būs šādas pilnvaras.”

Zakreševskis apstiprināja arī, ka līdz ar to šo LFF iesaldēšanu valde arī nemaz nevar pieņemt lēmumu par Gruškevica atstādināšanu: „Es gan arī neesmu dzirdējis runas par to. Tīri teorētiski? Arī nē. LFF šobrīd nav personas ar paraksta tiesībām, attiecīgi nevienu pieņemt darbā vai atlaist nevaram. Stojanoviča amats? Jā, kamēr nav personas ar LFF paraksta tiesībām, arī izlases galveno treneri atlaist gluži vienkārši nevar. Tātad vismaz līdz pirmdienai LFF ir paralizēta pavisam noteikti.”

„UEFA un FIFA tiešā veidā LFF procesos neiejauksies, taču noteikti, ka sekos līdzi notikumiem un palīdzēs,” teica Zakreševskis. UEFA un FIFA uzskatot, ka nav lielas jēgas steigties atrast jaunu LFF prezidentu, jo nākamās vēlēšanas jau ir pēc dažiem mēnešiem, taču Zakreševskis norādīja, ka starptautiskie partneri ir devuši mājienus par to, lai tiktu paātrināts jauno LFF statūtu pieņemšanas process. Zakreševskim un Gruškevicam tika vaicāts, vai LFF notiekošais nedraud ar UEFA vai FIFA sankcijām, taču šāda iespēja atbildē netika pieminēta, tikai norādot, ka UEFA un FIFA padziļināti sekos līdzi notikumiem federācijā.

Zakreševskim tika vaicāts, vai viņš būtu gatavs uzņemties Latvijas futbola pirmā cilvēka godu un pienākumus? „Uz to es neesmu gatavs atbildēt,” teica JDFS „Alberts” galvenais treneris. „Šobrīd jā, esmu šāda persona, taču vai vēlētos uzņemties pienākumus ar paraksta tiesībām – to es tiešām šobrīd neesmu gatavs kategoriski pateikt.”

„Godīgi sakot, biju domājis, ka Kaspars paliks amatā,” atzina Zakreševskis. Jāatgādina, ka par Gorkša atstādināšanu nobalsoja 67 LFF biedri no 129 klātesošajiem. „No tā 69 biedru parakstītā iesnieguma tur bija vairāki cilvēki zem dažādām organizācijām, turklāt domāju, ka vairāki arī tikai parakstījās par šo iesniegumu, bet balsoja tā, kā gribēja. Taču biedru vairākums tomēr lēma „par”, jāciena šis lēmums jāmēģina ar šo situāciju pēc iespējas labāk tikt galā. Jāuzlabo sniegums ne tikai futbola laukumā, bet arī, tā sakot, futbola gaiteņos.”


, 2019-10-18 14:49, pirms 5 gadiem
Tas tikai ļoti labi parāda ka visiem tiem pret balsotājiem futbola un federācijas liktnis pilnībā nerūp. Interesē tik savstarpēji labumi. Kāda bija problēma ļaut Gorkšam strādāt līdz tam pavasarim, līdz oficiālai pārvēlēšanai? Varbūt bailes bija ka atklās kaut ko par daudz? Visi tie pārmetumi ir smieklīgi, jo tagad tas viss vēl vairāk stāv un netiek risināts.
, 2019-10-18 15:21, pirms 5 gadiem
man patika viena runātāja arguments - ka Gorkšs ne reizi nav aizbraucis pie viņiem un apskatījies... apvaicājies, kā ta šamiem tur klājas... kā iet...

ja pareizi sapratu, tad kopā ir ap 140 biedriem... tipa Gorkšam katru dienu jābraukā pa visu Latviju un jārunājas ar šiem biedriem?

nekas... drīz LFF ievēlēs LNK biedru un Rīgā būs krutāks (dārgāks) stadiaons kā Barselonai... bet tikai ar 10 000 sēdvietām

un vēl pāris stadioni D-pilī, V-pilī, Liepājā, Valmierā... lai tik LNK ir ko būvēt...

par treneriem... LV esot pietiekoši daudz labu treneru... Starkovs? Andrejevs, Pahars? visi ir mēģinājuši... nekas nav sanācis...
tikai tapēc ka no Latvijas, tagad butu jādod iespēja trenēt LV izlasi visiem esošajiem treneriem?
pats Rihters ir trenējis LV izlasi (gan kā izlases trenera palīgs)... un... rezultāti? visi patriekti ar mietu...

ņem kādu treneri gribi... rezultātu nebūs... viens atlases cikls ir jāziedo, lai atrastu spēlētājus, kas kaut ko grib darīt, kam kaut kas sanāk...
tie kas tagas spēlē... tiem vai nu nesanāk vai negrib...
un ne jau slovēnis vainīgs, ka spēlētāji neprot iedot piespēli, apstrādāt bumbu...
, 2019-10-18 15:32, pirms 5 gadiem
Kaut vai šī situācija, ka bez LFF prezidenta nav nevienas citas amatpersonas, kas prezidenta prombūtnes laikā varētu būt paraksttiesīga persona, norāda uz to, ka Gorkšs kā vadītājs ir bijis ļoti vājš, viņam šī sistēma bija jāvada un jāsakārto.
Zakreševskis gan rēcīgs tips - "esmu pirmais viceprezidents, bet parakstīt neko negribu, gribu tikai skaistu amata nosaukumu".
Slēpts komentārs: krista_klentaka_116318889774292
, 2019-10-18 15:39, pirms 5 gadiem
Žēl, ka UEFA un FIFA pārstāvji atbrauc un tikai pasmejas par šitiem lohiem (kā mihelsons un rihters vakar žēlojās), nevis nogriež viņiem naudu, kas sastāda vairāk nekā 90% no viņu budžeta, tad varbūt tie truli mettas pāvi ar saprastu ka par to naudu ko viņi dod viņiem ir ne tikai tiesības pasmieties par šiem garīgi atpalikušajiem, bet arī likt izēst viņiem dirsu sausu!! Bet redz šitie murmuļi iedomājas ka viņiem viss vienkārši pienākas tāpat vien un ja uzdrošinājās nenomainīt hanzas olimpiskajā stadionā laukumu tā viņi var te sprēgāt kā negudri!!
, 2019-10-18 15:45, pirms 5 gadiem
Kongress labi pierādīja, ka dažiem joprojām kaut kas nav kārtībā ar galvu!
Kā klaigāja un gānījās pirms 5-7 gadiem, tā tagad turpina. Puišiem ir piemeties nesodāmības sindroms? Bet tas līdz laikam...
, 2019-10-18 15:49, pirms 5 gadiem
krista_klentaka_116318889774292 rakstīja: nebija jau variantu, labāk kādu brīdi bez prezidenta, nekā ar Gorkšu.
Jau tagad bija redzams , kādas metodes viņš izmanto lai noturētos- pasauca juristu, kurš maldina par statūtu saturiem. Mēģina iebiedēt biedrus balsot lai Gorkšs paliek, ja nē tiesāsies utt
Labi ka visi nebija tādi muļķi un nenoticēja pasakām, un beigās saprata, par ko īsti ir kongress .
Gorkšs visu plānoja kā rūdīts čekists, sākot ar to, kuriem dot runas kādā secībā. Zinot kuri runātāji beigās iedos kaut kādu novēršanos no reālas problēmas- prezidenta tēlā. Nesanāca blēdība . Blēdīgi tika ievēlēts, paķerot dažus uz muļķa, bet mūžīgi tas nedarbotos, atbalsts viņam ruktu ar katru dienu . Tādus cilvēkus ātri atkož . Žēl to cilvēku, kuri ticēja Gorkšam un izteica atbalstu. Tie ir pazuduši cilvēki Latvijas sabiedrībā. Viegli manipulējami , uzpērkami.. Gluži kā tas pamuļķa jurists . Kuru momentā atkoda Mihelsons .. Vēl tas garmatainais klauns, kurš piesauca statūtus sarunā, ka nav iespējams atlaist prezidentu tāpēc un tāpēc. Nez cik viņiem samaksāja, tas ir jautājums. Tādiem nav vietas LV futbolā.
tu, klimaksa nomocītā draiskule! aizvērsi vienreiz savu pāksti!
cik tev ir samaksāts par šo bezjēdzīgo gānīšanos?
, 2019-10-18 15:57, pirms 5 gadiem
kasagrande rakstīja: Kaut vai šī situācija, ka bez LFF prezidenta nav nevienas citas amatpersonas, kas prezidenta prombūtnes laikā varētu būt paraksttiesīga persona, norāda uz to, ka Gorkšs kā vadītājs ir bijis ļoti vājš, viņam šī sistēma bija jāvada un jāsakārto.
Zakreševskis gan rēcīgs tips - "esmu pirmais viceprezidents, bet parakstīt neko negribu, gribu tikai skaistu amata nosaukumu".
Ir - ģen. sekretārs. Gorkš virzīja 3 kandidātus - valde visus noraidīja, beigās iecēla vietas izpildītāju. Tagad ir vietas izpildītājs, kuru valde negribēja par ģen. sekretāru un kurš tahad nav nemaz atlaižams. Apbrīnojami tālredzīga rīcība futbola labā no "gāzēju" puses
, 2019-10-18 16:47, pirms 5 gadiem
Kongresa laikā par šo situāciju brīdināja uzaicinātais jurists,bet Mettas skaļie pārstāvji,jūtot,ka var zaudēt balsis ,skaļi traucēja juristam runāt.Un kur tad tā dāmīte'speciāliste juriste",kura pēc tam teica,ka esot iespēja kvalitatīvi strādāt arī Gorkša atstādināšanas gadījumā.Tobrīd Mettas pārstāvji gan klusēja,kā ūdeni mutē ieņēmuši.Tas viss liecina,kā opozīcija bija gatavojusies šim teātrim,bet Kaspars laikam uz to nebija gatavs.Diemžēl.Taisnība jau ir Naurim Mackevičam,ka laikam jau Kaspars nedaudz pavirši attiecās pret biedriem un tur tās dažas balsis arī aizgāja.Arī ventspilnieku trīs balsis aizgāja shēmotāju labā.Acīm redzot sezonas gaitā tika pieļautas tās dažas kļūdas,kuru dēļ tika zaudēts.Uzvarot ar dažām balsīm pirms pusotra gada bija jābūt ļoti uzmanīgam savā darbā un šī ir,manuprāt,Kaspara lielākā kļūda.No kļūdām jāmācās un jāgatavojās nākošam kongresam.
, 2019-10-18 16:48, pirms 5 gadiem
darbagalds rakstīja: tu, klimaksa nomocītā draiskule! aizvērsi vienreiz savu pāksti!
cik tev ir samaksāts par šo bezjēdzīgo gānīšanos?
Man aizdomas, ka ''viņa'' ir permanbucs, līdzīga stila muļķības gvelž.
, 2019-10-18 16:49, pirms 5 gadiem
Cirvis. Zakreševskis vispār koņča, sākumā ķipa bija vienīgais kurš balsoja pret starkovu savā laikā, pēc tam itkā viņu esot atbalstījis,beigās viņš pats nesaprata ko kuram ir pateicis un par ko balsojis. tagad viņš sanāk tuvakā persona kurai būtu iespējas parakstīties LFF vārdā, bet izrādas, ka klauns ir pārmīzis jēgu. ta mošk ej makšķerē zivis ķeguma hesā nevis tēlo baigo juristu. gan jau bez tevis kautkā iztiksim. vēl tā pompozā trauksmes celšana pret leģionāriem. nu kaņešna viņš ir satraucies par saviem audzēkņiem, ka izrādīsies ka neviens nebūs konkurētspējīgs lai spēlētu LV virslīgā. kur loģika? loģika vienkārša, ka tādiem darboņiem kā ļašenko, gorkš, zakreševskis utt ātrāk pazust no LV futbola
, 2019-10-18 16:51, pirms 5 gadiem
Jau iepriekš rakstīju,ka daļai no šiem gāzējiem nav sajēgas par futbolu ! Jeb ir krievu žīdu nopirkti kā (mihelsons.Riherts) ,vai ir politiska prostitūta bez smadzenēm ,kā šī komentāru rakstītāja Krista Klentaka.
, 2019-10-18 16:53, pirms 5 gadiem
Brīnums, ka vēl Mihelsons ar savu svītu no priekiem nav izbļaustījušies ar urrā kliedzieniem.
Bet kopumā situācija izcili dramatiska. Tuvredziga un bez izpratnes, kas ir kas, un ko katrs lēmums beigu beigās nozīmē.

Nomešana nenozīmē problēmas atrisinājumu. Nedz finanšu un visu to shēmošanas problēmas, ne VID jautājumi, ne juridiskie jautājumi, ne attīstības projektu virzīšana... neko. Visu apstādinājuši uz SEPTIŅIEM MĒNEŠIEM!!!
Tagad izskatās, ka tie, kas par katru cenu gribēja un arī paveica šo "cēlo darbu", nometot Gorkšu - vai nu turpinās savas shēmas, visas šmuces ātri vāks kopā un darīs visu iespējamo, lai kaut ko izmainītu sev par labu vēl vairāk vai kā citādi. Par naudas pumpēšanu gan grūtāk ko teikt - ko darīs vai nedarīs, bet iespējamība ir reāla... ja vien tur ir kādas "spraugas" uz kā pamata to darīt.

Īsāk sakot - uztaisīja bardaku un pilnīgu haosu.
Interesanti būs arī redzēt kā ies ar jauno statūtu pieņemšanu un cik raiti tā lieta ies. Nebrīnīšos, ka tā lieta ies lēni un mokoši.
Slēpts komentārs: marcigols
, 2019-10-18 16:55, pirms 5 gadiem
Visus tur vajag patriekt,kas saistīti ar LFF,un iecelt neitrālus,godīgus cilvēkus!!!
, 2019-10-18 16:56, pirms 5 gadiem
krista_klentaka_116318889774292 rakstīja: nebija jau variantu, labāk kādu brīdi bez prezidenta, nekā ar Gorkšu.
Jau tagad bija redzams , kādas metodes viņš izmanto lai noturētos- pasauca juristu, kurš maldina par statūtu saturiem. Mēģina iebiedēt biedrus balsot lai Gorkšs paliek, ja nē tiesāsies utt
Labi ka visi nebija tādi muļķi un nenoticēja pasakām, un beigās saprata, par ko īsti ir kongress .
Gorkšs visu plānoja kā rūdīts čekists, sākot ar to, kuriem dot runas kādā secībā. Zinot kuri runātāji beigās iedos kaut kādu novēršanos no reālas problēmas- prezidenta tēlā. Nesanāca blēdība . Blēdīgi tika ievēlēts, paķerot dažus uz muļķa, bet mūžīgi tas nedarbotos, atbalsts viņam ruktu ar katru dienu . Tādus cilvēkus ātri atkož . Žēl to cilvēku, kuri ticēja Gorkšam un izteica atbalstu. Tie ir pazuduši cilvēki Latvijas sabiedrībā. Viegli manipulējami , uzpērkami.. Gluži kā tas pamuļķa jurists . Kuru momentā atkoda Mihelsons .. Vēl tas garmatainais klauns, kurš piesauca statūtus sarunā, ka nav iespējams atlaist prezidentu tāpēc un tāpēc. Nez cik viņiem samaksāja, tas ir jautājums. Tādiem nav vietas LV futbolā.
Šis komentārs kolosāli atbilst opozīcijas darba vērtējumam.Troļļi šad tad raksta pareizas lietas,viņi tikai sagroza to savu saimnieku interesēs.Nesen reģistrējies trollis,kurš tikai nesen nomainījis niku,vai arī piereģistrējies speciāli šīm gadījumam.Kāda šķirba.Tas tā.Šim manam komentam ir vienkāršs informējošais saturs un ar tādu "darbinieku" nav ko diskutēt.Labākā metode cīņai ar troļiem ir nolaist viņu komentus klozetē,jeb šajā gadījumā viņiem neatbildēt.Lai taisa vēl sev nikus un diskutē savā starpā.
, 2019-10-18 17:01, pirms 5 gadiem
marcigols rakstīja: korkša lielākā kļūda diemžēļ bija tā ka viņš izdomāja kandidēt uz prezidenta krēslu. tā, ka aizver pāksti algun
Bez rupjībām nevarēji?Vai nepārstāvi Mettu?
, 2019-10-18 17:37, pirms 5 gadiem
Pats smieklīgākais, ka pat neviens normāls arguments Gorkša noņemšanai kongresā neizskanēja, tikai vaidi cik viņš slikts.
Viss sākās ar to, ka Indriksons kļūdījās, zaudējis čekista rūdījumu laikam, ka Gorkšu virzīja prezidenta amatam. Viņš tikai paredzēja to, ka Gorkšs parakstīs shēmotāju līgumus, u.c. "naudas apguves" dokumentus, bet neiedomājās to, ka KG reāli interesēs LV futbols un neļaus turpmāko izsaimniekošanu
, 2019-10-18 17:56, pirms 5 gadiem
Tas jau būtu dīvaini ja lielākajai futbola skolai valstī nebūtu jebkādu pretenziju! Un viņi glaudītu prezidentam pa spalvai! Kongresu redzēju tikai ar nogriežņiem ,bet Andra runā nekādu ķērkšanu nesadzirdēju. Sauca lietas īstajos vārdos. Bet par Mihelsonu, tur nav dižu ko teikt. Futbols2031 rullē,
, 2019-10-18 17:59, pirms 5 gadiem
Bet ja par Gorkšu. Tad vīlos viņā. Tāpat kā Mārelī! Pārāk daudz cerējām uz viņiem! Un jauni varoņi tik drīz neparādīsies
, 2019-10-18 18:22, pirms 5 gadiem
Kāda problēma? Ļaujiet Gorkšam strādāt līdz brīdim, kad būs ievēlēts jauns prezidents.
, 2019-10-18 21:24, pirms 5 gadiem
Lido rakstīja: Žēl, ka UEFA un FIFA pārstāvji atbrauc un tikai pasmejas par šitiem lohiem (kā mihelsons un rihters vakar žēlojās), nevis nogriež viņiem naudu, kas sastāda vairāk nekā 90% no viņu budžeta, tad varbūt tie truli mettas pāvi ar saprastu ka par to naudu ko viņi dod viņiem ir ne tikai tiesības pasmieties par šiem garīgi atpalikušajiem, bet arī likt izēst viņiem dirsu sausu!! Bet redz šitie murmuļi iedomājas ka viņiem viss vienkārši pienākas tāpat vien un ja uzdrošinājās nenomainīt hanzas olimpiskajā stadionā laukumu tā viņi var te sprēgāt kā negudri!!
Un tādam cirvim Rihertam vēl ir bērni un sieva. Kā ğimenei par viņu nav kauns? Pilnīgi neaudzināts cilvēks.
, 2019-10-18 22:33, pirms 5 gadiem
Lai tie zagļi aizrījās!
Laineviens no Latvijas kāju nesper uz novembra spē Daugavā!
Protams, ar autobusiem tix sadzīti skolnieki uz stadionu... €🐈🐀🐰🐇
, 2019-10-19 10:24, pirms 5 gadiem
Pats galvenais, ka varēs lēnām tukšot kasi un veidot shēmas. Latvijas futbols ir nomiris uz ilgu laiku.
, 2019-10-19 12:25, pirms 5 gadiem
Kaut kådas balsis Gorkś zaudéja iebilstot pret leģionåru kvotãm!
Vai tas bija jãdara pirms kongresa?
Pats vainïgs, ja nepiedomã! Ko sêsi, to płausi!
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
10

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
14

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.