Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Oficiāli: "Valmiera" izīrē Arokodari Vācijas Bundeslīgas klubam

Oficiāli: "Valmiera" izīrē Arokodari Vācijas Bundeslīgas klubam
Tolu Arokodare. Foto: Fc.de

Vācijas Bundeslīgas klubs ''Koln'' oficiāli paziņojis par Virslīgas kluba ''Valmieras'' 19 gadus vecā nigēriešu uzbrucēja Tolu Arokodares izīrēšanu līdz sezonas beigām. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija gan liecina, ka šis nav vienkārši īres darījums.

Jau iepriekš ziņojām, ka 19 gadus vecais nigēriešu uzbrucējs Tolu Arokodare tuvojas Vācijas Bundeslīgas klubam ''Koln''. Komanda paziņojusi, ka īrēs futbolistu līdz sezonas beigām. ''Koln'' direktors Horsts Heldts atzina, ka sportistam ir liels potenciāls: ''Tolu ir gados jauns uzbrucējs, kam ir potenciāls kļūt par augsta līmeņa futbolistu. Viņam vajadzēs pierast pie Bundeslīgas līmeņa, taču Tolu priekšrocība ir atrašanās spēļu ritmā un labā fiziskā formā.''

Tikmēr Tolu Arokodarem šis ir sapņa piepildījums: ''Vienmēr esmu vēlējies spēlēt Bundeslīgā. Kluba rindās vēlos gūt pēc iespējas vairāk vārtus un spert nākamos soļus savā karjerā. Nevaru sagaidīt pirmās spēles.''

''Valmiera'' viceprezidents Uldis Pūcītis sarunā ar Sportacentrs.com nekomentēja īres līguma noteikumus, kā arī izpirkuma summu. Par futbolistu bez Beļģijas ''Anderlecht'' un ''Koln'' nopietnu interesi izrādījušas arī komandas no Čehijas un citām Beļģijas un Vācijas komandām, kas piedāvājušas noteiktas transfēra summas kā 1.5 miljonus eiro ''Anderlecht'' gadījumā. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija gan liecina, ka šis nav parasts īres darījums un ''Valmiera'' ir, visticamāk, pēc īres līguma noslēgšanas saņēmusi nozīmīgu summu par Tolu no ''Koln''.

Tolu Arokodare pievienojās ''Valmieras'' komandai 2019./2020.gada sezonas vidū, līdz šim Virslīgā aizvadot 32 spēles un gūstot 22 vārtus. Jāpiemin, ka Latvijas futbola līdzjutējiem Ķelnes klubs ir zināms, jo divas sezonas tajā nospēlēja bijušais futbolists Artjoms Rudņevs. ''Koln'' pagājušajā bundeslīgas sezonā ar izcīnītiem 36 punktiem 34 spēlēs ierindojās 14. vietā 18 komandu konkurencē. Jaunā, 2020./2021.gada sezona sāksies šovakar ar čempionu Minhenes ''Bayern'' pret ''Schalke 04'' dueli.

Izmantotie resursi:
https://fc.de/en/fc-info/news/detai...


, 2020-09-18 20:32, pirms 4 gadiem
Līdz kuras sezonas beigām- bundeslīgas vai virslīgas?
, 2020-09-18 20:34, pirms 4 gadiem
Tieši gribēju rakstīt, ka vācieši soctīklos raksta, ka īre ar izpirkumu (Leihe mit Kaufoption), nevis uzreiz pa tiešo pārdots.
, 2020-09-18 21:05, pirms 4 gadiem
Žēl, ka līdz sezonas beigām nenospēlēja. Pagājušajā sezonā jau varēja redzēt, ka čalim ir talants un nenoturēsies ilgi Valmierā. Debili tik ka aģents saskaloja smadzenes, un viss tas nevajadzīgais skandāls sanāca. Pašam būtu labāk nospēlet visu sezonu un vēl sasist golus, gan komandai būtu labāk.

Ceru, Valmiera noturēs bronzu arī bez viņa. Riktīgi jau spēle uzbrukumā balstijās uz Tolu
, 2020-09-18 21:14, pirms 4 gadiem
"Valmiera'' viceprezidents Uldis Pūcītis sarunā ar Sportacentrs.com nekomentēja īres līguma noteikumus, kā arī izpirkuma summu."

Njā, diezgan auglīga saruna jums bijusi...
, 2020-09-18 21:19, pirms 4 gadiem
Ha-ha, Arokodare tik ļoti gribēja uz Anderlecht, ka šeit pat spēlēt vairs nespēja, bet tagad stāsta, ka sapņojis par Bundeslīgu Mazais lišķis. Lai viņam tur veicas.
, 2020-09-18 21:20, pirms 4 gadiem
Vīņš mīl visus kas maksā. Beļgija ar bija mūza sapnis ko sagrāva prostitūts😂
, 2020-09-18 21:37, pirms 4 gadiem
Mr Kastro rakstīja: Vīņš mīl visus kas maksā. Beļgija ar bija mūza sapnis ko sagrāva prostitūts😂
Ko tu gribi no 19 gadīga jaunieša, kas neko nav redzējis?
Skaudība nav laba lieta!
, 2020-09-18 21:41, pirms 4 gadiem
Iespējamie līguma zemūdens akmeņi:
Ķelne negrib ņemt kaķi maisā un labāk paraksta paprāvu īres līgumu, lai apskatītu čali kaujas apstākļos. Ja ir lietas koks, tad līgumā varētu būt atrunāts, ka Ķelne pērk Arokodari.
Ja Arokodare labi nospēlē un sevi parāda, Valmiera var pacelt cenu un nepārdot uzreiz Ķelnei, bet izlikt no jauna tirgū par vēl lielāku summu. Ja sevi neparāda, tad ir dabūta laba summa par īri un vēljoprojām saglabāta salīdzinoši augsta tirgus vērtība, līdz ar to pārdot par kādu ļimaku vai mazāk līmeni vājākā čepionātā (Beļģija, Norvēģija utt,), vai ielaist atpakaļ Virslīgā, lai čalis turpina sist iekšā un dabū jaunus piedāvājumus. Respektīvi izdevīgi ir nezaudēt tiesības uz spēlētāja.

Es gan nezinu, cik garš līgums Arokodarem ir ar Valmieru. Un ja šis ir neparasts īres līgums, tad kādā tieši veidā? Neticu, ka Valmiera un Ķelne ir izdomājuši jaunu norēķināšanās sistēmu, kas pirmstam nekad nav notikusi starp diviem klubiem : D
, 2020-09-18 21:59, pirms 4 gadiem
Īre ar izpirkšanu jau sen nav nekas dīvains - šogad Ķelne samaksāja par īri un ja patiks tad pēc gada nopirks, ja nē atgriezīsies viņš Valmierā. Win win situācija Valmierai.
, 2020-09-18 22:14, pirms 4 gadiem
Ja labi sevi parādīs tad nākošsezon var tikt uz kādu treknāku klubu.
, 2020-09-18 22:37, pirms 4 gadiem
Standarta īre ar option to buy, šajā gadījumā Valmiera nekādu cenu pacelt vis nevarēs.
, 2020-09-18 22:43, pirms 4 gadiem
gico rakstīja: Iespējamie līguma zemūdens akmeņi:
Ķelne negrib ņemt kaķi maisā un labāk paraksta paprāvu īres līgumu, lai apskatītu čali kaujas apstākļos. Ja ir lietas koks, tad līgumā varētu būt atrunāts, ka Ķelne pērk Arokodari.
Ja Arokodare labi nospēlē un sevi parāda, Valmiera var pacelt cenu un nepārdot uzreiz Ķelnei, bet izlikt no jauna tirgū par vēl lielāku summu. Ja sevi neparāda, tad ir dabūta laba summa par īri un vēljoprojām saglabāta salīdzinoši augsta tirgus vērtība, līdz ar to pārdot par kādu ļimaku vai mazāk līmeni vājākā čepionātā (Beļģija, Norvēģija utt,), vai ielaist atpakaļ Virslīgā, lai čalis turpina sist iekšā un dabū jaunus piedāvājumus. Respektīvi izdevīgi ir nezaudēt tiesības uz spēlētāja.

Es gan nezinu, cik garš līgums Arokodarem ir ar Valmieru. Un ja šis ir neparasts īres līgums, tad kādā tieši veidā? Neticu, ka Valmiera un Ķelne ir izdomājuši jaunu norēķināšanās sistēmu, kas pirmstam nekad nav notikusi starp diviem klubiem : D
Ja info pareizs, tad Valmierai ar Tolu 5 gadu līgums.
, 2020-09-18 23:15, pirms 4 gadiem
Chevalier rakstīja: Ja info pareizs, tad Valmierai ar Tolu 5 gadu līgums.
un 1,5 sezona jau garām
, 2020-09-19 00:07, pirms 4 gadiem
Daudziem ārzemju spēlētājiem ir garas "astes", respektīvi, iepriekšējie klubi un sporta skolas, kas paredz lielas kompensācijas spēlētāja pārdošanas gadījumā. Pieļauju, ka liels maksājums par "īri" neparedz dalīties ar iepriekšējiem "astēm". Gan jau Valmiera nepārdeva Tolu klasiskam piedāvājumam, jo saņemtu varbūt tik pusi, bet šādi īrējot, cipars, kas paliek ir lielāks.
, 2020-09-19 05:14, pirms 4 gadiem
Labs spēlētājs, varu saprast augšupeju, bet Tikko dziedāja ka Anderlecht ir sapņu komanda un tagad pārmetās ( slavē) uz bundeslīgu. Tāda pērkama lieta kā nekas vairāk.
, 2020-09-19 05:16, pirms 4 gadiem
Ja jau oficiāli, tad arī summai būtu jābūt ...
, 2020-09-19 11:44, pirms 4 gadiem
Nu skopuli Valmiera , un , ja Tolu dabus traumu vai nekas nesanaks , nedabus pat 1,5 milj , ja jau Rudneva nav vairs Bundesliga , tad jaseko lidzi Tolu ,
, 2020-09-19 11:51, pirms 4 gadiem
Der 1. FC Köln verpflichtet Tolu Arokodare. Der 19-jährige Stürmer kommt vom lettischen Erstligisten Valmiera FC und wird bis zum Saisonende auf Leihbasis für den FC spielen.

„Tolu ist ein junger, entwicklungsfähiger Stürmer, der viele gute Eigenschaften mitbringt: Er ist athletisch, kopfballstark und schnell. Natürlich wird er sich an das Bundesliga-Niveau gewöhnen müssen. Dabei ist von Vorteil, dass er im Spielrhythmus ist und voll motiviert zu uns kommt“, sagt FC-Geschäftsführer Horst Heldt.

Der 1,97 Meter große Mittelstürmer erzielte seit Saisonbeginn in der Virsliga im Juni in 16 Spielen 15 Tore. Tolu Arokodare sagt: „Für mich geht ein Traum in Erfüllung. Ich wollte immer schon in der Bundesliga spielen. Für den FC möchte ich viele Tore schießen und mich persönlich weiterentwickeln. Darauf freue ich mich riesig.“

Geboren wurde Tolu Arokodare am 23. November 2000 in Festac in Nigeria. Ausgebildet wurde der Angreifer in seinem Heimatland. Mit dem Fußballspielen begann er an der Kash Academy, spielte in seiner Schulzeit an der International Academy und dann für Box 2 Box FC in Lagos.
, 2020-09-19 13:53, pirms 4 gadiem
Viegli jau viņam nebūs pēc lēnās Virslīgas iejusties ātrajā un tehniskajā Bundeslīgā. Te viņš bija stārs, bet tur dabūs sēdēt uz soliņa, vismaz sākumā.
, 2020-09-19 15:33, pirms 4 gadiem
Heilijs rakstīja: Daudziem ārzemju spēlētājiem ir garas "astes", respektīvi, iepriekšējie klubi un sporta skolas, kas paredz lielas kompensācijas spēlētāja pārdošanas gadījumā. Pieļauju, ka liels maksājums par "īri" neparedz dalīties ar iepriekšējiem "astēm". Gan jau Valmiera nepārdeva Tolu klasiskam piedāvājumam, jo saņemtu varbūt tik pusi, bet šādi īrējot, cipars, kas paliek ir lielāks.
Sakarīga teorija! Vai arī aģentiem pieder % no spēlētāja, tad ar īri arī var sašmugulēt.
, 2020-09-19 15:34, pirms 4 gadiem
aknelis rakstīja: Labs spēlētājs, varu saprast augšupeju, bet Tikko dziedāja ka Anderlecht ir sapņu komanda un tagad pārmetās ( slavē) uz bundeslīgu. Tāda pērkama lieta kā nekas vairāk.
Man arī darbavieta paliek mīļākā, ja piedāvā lielāku algu.
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
101

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
4

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".