Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Villerušs: "Tik pazīstama kluba kā "Skonto" noiešana no trases būtu traģēdija"

Villerušs: "Tik pazīstama kluba kā "Skonto" noiešana no trases būtu traģēdija"
Kārlis Villerušs
Foto:Andrejs Terentjevs/F64

Latvijas Futbola federācijas Apelāciju komisijas priekšsēdētājs Kārlis Villerušs sarunā ar Sportacentrs.com skaidroja lēmumu samazināt "Skonto" un "Jūrmalai" piespriesto soda mēru un trīs punktu vietā atņemt tikai vienu. Villerušs sacīja, ka klubi savas saistības nav pildījuši joprojām, taču ir stingri apsolījuši to izdarīt. Tāpat Villerušs uzsvēra, ka Apelāciju komisija izdarīja visu iespējamo, lai aizstāvētu sportisko principu un čempionāta vietu izšķiršanu atstātu pašu spēlētāju, nevis komisiju rokās.

- Pastāstiet sīkāk, kā tikāt līdz šādam lēmumam un kāds bija pamatojums!
- Skatījāmies visu iesniegto informāciju. Mūsu pienākums ir šiem klubiem ticēt, ka tie pildīs savas saistības. Arī pati apelācijas iesniegšana, par ko ir jāiemaksā drošības nauda [700 eiro – A.S.], un tas, kā šīs apelācijas sūdzības tika sagatavotas, liecina par to, ka klubi cīnās par savām interesēm un nav atmetuši ar roku visam notiekošajam. Tālāk, runājot atsevišķi. "Jūrmala" mēģināja apgalvot, ka šīs naudas saistības pret spēlētājiem ir pārmērīgi lielas un ka paši spēlētāji ir vainīgi pie kontraktu izbeigšanas un naudas neizmaksāšanas. To mēs noraidījām, jo lēmumi par izmaksājamo summu apmēru ir stājušies spēkā un nav vairāk pārsūdzami. Tie ir agrāki lēmumi, līdz ar to šis jautājums apspriests netika. Tajā pašā laikā ir viņu garantijas, ka šīs summas tiks samaksātas, un termiņš, kurā viņi šīs summas var samaksāt. Tāpat "Skonto" ir iesniedzis garantijas vēstuli, ka viņi šīs piespriestās summas spēlētājiem samaksās.

Tas ir, pirmkārt. Otrkārt, punktu noņemšana, protams, ir ārkārtas sankcija, kas faktiski grauj visu sportisko principu. Tas dara pāri līdzjutējiem un arī pašiem spēlētājiem, kas šos punktus ir izcīnījuši. Tāpēc šai punktu atņemšanas piemērošanai ir jābūt samērīgai. Tajā pašā laikā arī klubiem ir jābūt pilnīgai skaidrībai, ka tiem šāds sods ir jāsaņem, jo tas ir pilnīgs un neapstrīdams. Izvēloties to, ka noņemamais punktu skaits tiek samazināts – tā ir pirmā reize mūsu praksē un mūsu vēsturē. Šo punktu skaitu pielīdzinājām vienam neizšķirtam, nevis vienai uzvarai. Līdz čempionāta beigām vēl ir pietiekami daudz laika un DK droši vien noteiks kādu jaunu termiņu, līdz kuram klubiem ir jāizpilda saistības – proti, šie punkti var tikt noņemti arī atkārtoti. Tādējādi rodas sava veida mehānisms, kas klubus stimulē savas saistības pēc iespējas ātrāk izpildīt. Un domāju, ka arī šī viena punkta noņemšana pamatā paredz, ka visi notikumi tiks izšķirti laukumā, nevis kaut kur citur. Tagad viss ir pašu klubu rokās, taču tāpat saprotam, ka arī šis viens punkts sezonas beigās var būt ļoti, ļoti liktenīgs.

- "Skonto" un "Jūrmalai" jau ir noteikti provizoriskie termiņi, vai tas vēlāk vēl tiks sīkāk lemts no DK puses?
- Tas ir jālemj Disciplinārlietu komisijai. Šie termiņi faktiski jau ir pagājuši – pirmajā lēmuma reizē nākamais termiņš tika noteikts astotais septembris, taču klubi iesniedza savas apelāciju sūdzības un tādēļ nav iekļāvušies šajā termiņā. Tagad tas ir DK ziņā.

- Teicāt, ka "Jūrmalas" sakarā runa ir par spēlētājiem, ar kuriem ir izbeigti līgumi. Konkrēti par kuriem spēlētājiem?
- Jautājumā, kuru skatījām, runa bija par trim "Jūrmalas" spēlētājiem. Tie bija [Maksims] Rafaļskis…[domā un pēc autora piebildes atminas arī pārējos] – jā, [Pāvels] Mihadjuks un [Dmitrijs] Halvitovs.

- Un "Skonto" gadījumā?
- "Skonto" gadījumā ir kopēja saistību neizpilde - tur ir četri spēlētāji. [Nauris] Bulvītis, ar kuru ir noslēgta vienošanās, bet ir jāapliecina, vai šī vienošanās ir izpildīta vai nav izpildīta. [Alans] Siņeļņikovs, un vēl divi spēlētāji. Materiālu šobrīd nav līdzi, tāpēc nepateikšu pārējos.

- Par cik lielām saistībām abu klubu gadījumā ir runa?
- "Jūrmalas" gadījumā šīs saistības ir aptuveni virs desmit tūkstošiem eiro, bet "Skonto" gadījumā virs 26 tūkstošiem eiro.

- Vai "Skonto" un "Jūrmalas" argumentācijā bija tikai solījumi par saistību izpildi, vai kaut kāda daļa šo saistību varbūt jau ir dzēsta?
- Pierādījumu [par parādu daļas dzēšanu] nebija, taču apgalvojumi par saistību izpildi, protams, bija. Abi klubi stingri apgalvoja. "Jūrmala" gan sacīja, ka nevar sazināties ar diviem no šiem spēlētājiem un ka tai nav zināmi šo spēlētāju rekvizīti, kur naudu pārskaitīt. Uzskatām, ka tas nav vērā ņemams arguments, jo šo naudu sliktākajā gadījumā var iemaksāt federācijas depozītā. Taču nemaksāt naudu, jo rekvizīti nav zināmi – tas nav nopietns arguments. Domāju, ka "Jūrmala" tikai apelācijas procesa laikā saprata, ka šīs summas ir neapstrīdamas. Arī tas savā veidā ir strīda atrisinājums.

- Runājot par lēmumu uzskatīt trīs punktu atņemšanu par nesamērīgi lielu sodu, pētījāt citu valstu pieredzi vai kā līdz šim secinājumam nokļuvāt?
- Šādu gadījumu [mums] nav bijis, taču skatījāmies, ka punktus var atņemt lielā skaitā un par katru pārkāpumu atņemt līdz sešiem punktiem. Gan vienam, gan otram klubam šie pārkāpumi nebija klasificēti kā vairāki atsevišķi pārkāpumi, bet gan kā viens vesels. Tālāk skatījāmies, ka citu valstu praksē šī punktu noņemšana notiek atkārtoti.

- Citās valstīs šī pieredze ir dažāda – piemēram, Moldovā pagājušajā sezonā atņēma pa punktam par katru no diviem spēlētājiem, kuriem klubs bija parādā. Bet, piemēram, Kazahstānā par atkārtotu saistību nepildīšanu atņēma uzreiz trīs punktus.
- Redziet, Disciplinārlietu komisijas lēmumā sods nav par katru spēlētāju, bet gan kopējs sods par kopēju pārkāpumu. Tāpēc arī nav, piemēram, viens punkts par vienu spēlētāju un viens punkts par citu.

- Vai, pieņemot šo lēmumu, kaut ko ietekmēja arī tas, ka sezona jau ir finiša taisnē? Abstrakti runājot, ja šāds lēmums būtu jāpieņem, teiksim, jūnijā, vai lēmums būtu tāds pats?
- Formāli tas nedrīkstētu ietekmēt lēmuma pieņemšanu, jo punktu noņemšana ir punktu noņemšana neatkarīgi no tā, kurā sezonas posmā tā notiek. Tajā pašā laikā mums, protams, bija jāskatās, lai šis sods būtu ietekmīgs. Piemēram, "Jūrmalas" gadījumā mums bija iespējams izmantot arī citu soda mēru – aizliegumu reģistrēt jaunus spēlētājus, kas klubam jau tika piespriests, bet vairs nav aktuāls. Saistības, par kurām tika uzlikts šis konkrētais sods, viņi jau bija izpildījuši. Taču, tā kā tagad pāreju periods jau ir beidzies, vēl viens aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus būtu dziļi formāls.

Protams, varētu sameklēt gadījumus, kad "Jūrmala" [tagad] varētu reģistrēt jaunus spēlētājus, taču tas būtu ļoti formāli. Varējām arī aizliegt "avārijas" gadījumā pieteikt jaunu vārtsargu, taču tas būtu vēl nepatīkamāk un stingrāk nekā šī viena punkta noņemšana. Ņemot kopumā, klubu vadībām, ja klubi vēlas pastāvēt, ir jāizsver viss iespējamais un šīs sankcijas jāizpilda, jo situācija, kad "Skonto" spēlē ar jaunu spēlētāju reģistrācijas aizliegšanu, manuprāt, nav normāla. Un arī punktu noņemšana nav normāla situācija – tā ir balansēšana uz pēdējās soda robežas. Kur vēl tālāk tad var iet?! Domāju, ka Apelāciju komisija izdarīja visu iespējamo, lai saglabātu sportiskās intereses un visu atstātu pašu klubu rokās.

- Atgriežoties pie lēmuma pirms sezonas sākuma pielaist Virslīgai gan "Skonto", gan Daugavpils "Daugavu", vai, tagad redzot, kā sezona ir attīstījusies, jūsuprāt, šis lēmums bija pareizs? Ne "Daugavai" ir izveidota solītā akadēmija, ne "Skonto" maksā algas…
- Runājot par Daugavpils "Daugavu", Apelāciju komisija jau neseko līdzi šā procesa attīstībai. Federācijā to pārrunājam, un kaut kādas iezīmes uz labo pusi ir parādījušās. Savukārt par "Skonto" tāda dilemma, protams, pastāv, vai ar šādu negatīvu bilanci ir jāpielaiž sacensībām. Tas ir retorisks jautājums, un domāju, ka šā gada prakse rezultātā arī parādīs. Kā redzam pēc dokumentiem, klubam ir jauni īpašnieki, kuri cīnās par kluba likteni.

Un domāju, ka arī mums tas nav mazsvarīgi, jo "Skonto" ir vienīgais klubs Latvijā, kurš ir plaši pazīstams arī ārpus tās robežām. Šāda kluba noiešana no skatuves arī būtu traģēdija, un šie spēlētāji kādu laiku paliktu bez spēļu prakses. Tas būtu liels robs un zaudējums. Ja paskatāmies, "Skonto" ir vienīgais klubs, kas izgājis visu ceļu kopš neatkarības atgūšanas. Mums viss mainās katru gadu, līdz ar to ar vieglu roku noraut stopkrānu – tā ir milzīga atbildība. Tāpēc visas šīs šaubas ir jātulko par labu klubam, lai arī saistības beigās tiktu izpildītas – ja klubs noies no skatuves, tad parādīsies jautājums, kā tad būs ar šo saistību izpildīšanu?

- Licences atgriešana spēkā ir viena lieta, bet vai nebija diskusiju par to, vai vienam vai abiem klubiem sezona nebūtu jāsāk ar mīnus punktiem? Vienu, diviem, trim – nav svarīgi.
- Tāda jautājuma nebija. Mēs izskatījām Klubu licencēšanas komisijas lēmumu, bet tādas kompetences [par punktu atņemšanu, kas nebija paredzēta sākotnējā lēmumā] mums nebija.


, 2014-09-18 10:46, pirms 10 gadiem
Šitas ir vērtīgs kadrs - sa*irsīs aci nepamirkšķinot . Glumjš tips vienmēr bijis .
, 2014-09-18 10:49, pirms 10 gadiem
jūsu pienākums ir izskatīt lēmumus, kuros pieņemti nepareizi soda mēri, nevis ticēt klubiem. jāseko, lai pārkāpumi nebūtu, nevis jācer, ka to nebūs.

tad jau visi nodokļu krāpēji varētu iesniegt apelāciju un VID viņus attaisnot, jo viņu pienākums būtu ticēt, ka krāpnieki bija nevainīgi un tā vairs nedarīs, pat, ja tādam apgalvojumam nav nekāda seguma.
, 2014-09-18 10:56, pirms 10 gadiem
, 2014-09-18 10:57, pirms 10 gadiem
Villeruša kungs, kad LV klubu futbola prestižs būs sa^&^(irst nelabojami, jums vairs nebūs, ko izskatīt un no kā saņemt apelācijas. Lūk tā būs visas futbola sabiedrības traģēdija, taču diez vai jums tas ļoti interesē. Beigsies te "darbiņi" , gan jau ielīdīsiet citur!
, 2014-09-18 11:01, pirms 10 gadiem
Ko nozime stingri apsolija??? Vini jau sola visu sezonu! Anglija piemeram, uzreiz atnem pa 10 vai 15 punktiem! Nespelejas, ka ar maziem berniem!
, 2014-09-18 11:06, pirms 10 gadiem
Un tads pazistamais klubs ka Liepajas Metalurgs nogaja no trases? Nekas nenotika, visi dzivi. Kaut kads tur Skonto noies no trases....
, 2014-09-18 11:06, pirms 10 gadiem
Vilerušs tagad arī ir ļoti pazīstams, bet viņa noiešana no trases AK gan nekāda lielā traģēdija nebūtu...
, 2014-09-18 11:07, pirms 10 gadiem
Fedor rakstīja: https://twitter.com/MarkMarkov/status/512510124712525824
Nav nereāls scenārijs.
, 2014-09-18 11:09, pirms 10 gadiem
Un par to popularitāti un vārdu - protams, tas ir svarīgi, jo tradīcijas ir tas, kas ceļ un notur nacionālos čempionātus. Ilgstoši derbija, senas attiecības starp klubiem, faniem - tas veido, rada to popularitāti. Bet Skonto šobrīd arī ir klubs, par kuru zināms, ka tas netiek pielaists UEFA kausiem. Arī par to zina visā Eiropā. Atļaušos apgalvot, ka, piemēram, Juventus ir vēl labāk zināms klubs, taču to no A sērijas izmeta bez liekām runām. Tagad pacients jau ir atlabis un atkal spēka pilns, kamēr Skonto joprojām tur pie mākslīgās elpināšanas aparāta, kas 3 gados klubu padarījis tikai vājāku. Ja klubā nevienam šis brends nav vajadzīgs, ja nav cilvēku, kas gatavi to glābt (kā Verpakovskis gāja palīgā Liepājas komandai), tad kāpēc villerušiem jāuzmetas par reanimatologiem? Ko tas dos?
, 2014-09-18 11:13, pirms 10 gadiem
Pat ja man piemaksātu, neietu skatīties LV līgu futbolu! Viss jau ir sadir... līdz tādai pakāpei, ka pat cilvēkām, kas nav tuvu futbolam, ir skaidrs, ka tajā vidē viss smird!
, 2014-09-18 11:16, pirms 10 gadiem
Kāpēc LFF vieglu roku nevar noraut to stopkrānu attiecībā uz Jūrmalu, kuras darbība un pastāvēšana tikai gremdē Latvijas futbolu?
, 2014-09-18 11:29, pirms 10 gadiem
Traģēdija ir tagad ,kad Skonto mokās agonijā ,labāk būtu bijis ,ka tāds slavens klubs sevi nemocītu- neblamētu un tiktu izslēgts no virslīgas ....
, 2014-09-18 11:43, pirms 10 gadiem
Šis vīriņš būs pēdējais, kura vārdiem LFF es ticēšu. Var just, ka izgājis Latvijas politikas skolu - muld bezjēdzības, aci nepamirkšķinot. Pats LFF grauja gan nacionālā čempionāta, gan Latvijas futbola prestižu kopumā. Kurš muļķis viņiem uzticētu 3 miljonus? Šķiet, KNAB vēl nav pieķērusies Kārļa darbībai Rīgas domē un FK Rīga. Ja būtu, viņš sēdētu ne LFF.
, 2014-09-18 11:45, pirms 10 gadiem
Villerušs ir pērkams kā rausis veikala plauktā!!!
Skonto FC vajadzēja pārsviest uz 1.līgu - un nekāda traģēdija nenotiktu, jo Serie A uz Serie B tika pārsviests pats Juventus!!!
Un Juventus atgriezās vēl spēcīgāka nekā bija pirms tam!!!
, 2014-09-18 12:06, pirms 10 gadiem
Nav cita ceļa kā ārkārtas LFF Biedru kongress, jo Komisiju (arī AK) locekļus dabūt prom no amatiem var tikai : 1) ar Kongresa lēmumu; 2) ja viņš pat atsakās no amata; 3) ja viņš pēkšņi nomirst.
, 2014-09-18 12:08, pirms 10 gadiem
K.V. darbību dēļ no amata ir atkāpies Licencēšanas komitejas vadītājs, kas tiešām bija ļoti labi sācis reforēmēt un sakārtot licencēšanas procesu un viņam pilnīgi nepieņemama ir situācija, ka reālā LFF darbība neatbilst dokumentos noteiktajam
, 2014-09-18 12:09, pirms 10 gadiem
Viena banda, viens mērķis!
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd....
';
, 2014-09-18 12:10, pirms 10 gadiem
kāpēc tas te frukts domā, ka Skonto nogrimtu, ja tas uz kādu laiku pārtaptu par amatieru komandu un varbūt pat tiktu nolaists uz 1. līgu? Jauniešu komandas pietiekami labas,lai pēc pāris sezonām atbrieztos atpakaļ Virslīgā ar stabilākām finansēm un sāktu ceļu pretī augstumiem no sākuma un finansēs nelecot augstāk par savu pakaļu. Neko nezaudēs, tā pat eirokausos bans uz vairākām sezonām. Par Jūrmalu gan skaidrs, ja komanda izlidos no Virslīgas, tad beigs pastāvēt, jo jauniešu piramīdas nekādas un nav, uz ko balstīties. Principā, no tādas komandas, kāda ir Jūrmala, nav Latvijas futbolā nekādas jēgas.
, 2014-09-18 12:27, pirms 10 gadiem
villerus,sedi majas un cep olas-strategs-tev ka sarikam ,ko liks saimnieks tas jadara.uz prieksu,bobi.
, 2014-09-18 12:32, pirms 10 gadiem
pamuļķis...
, 2014-09-18 12:35, pirms 10 gadiem
Man nav saprotama šāda lēmumu pieņemšana. Ja es būtu komisijas sēdē, es ietu pēc tiesās esošās prakses - lai sevi attaisnotu, ir jābūt pierādījumiem.
Tātad:
- Vai spēlētājiem ir samaksātas algas? - NAV pierādīts
- Vai kaut kāda daļa naudas ir samaksāta? - NAV pierādīts
- Vai klubi nokārto saistības par DK lēmumos pieņemtajām soda naudām? - NAV un NETIEK darīts
- Jūrmalai - spēlētājiem nezinām bankas kontus - kas tas par joku? Lūdzu uzrādiet līgumus! Izpētām līgumu - vai līgumā ir punkts par algas saņemšanu uz bankas kontu? Slēdzot līgumu vienmēr ir punkti, kuros nosaka algas izmaksas kārtību. - Ja ir noruna, ka maksā bezskaidrā naudā, tad kontam ir jābūt. Tālāk niansētāk - cik šobrīd esat viņiem samaksājuši? TIK un TIK vai necik. Tātad - saistības tiek vai netiek pildītas. Pie tam - par Mihadjuku un pārējiem spēlētājiem - piedodiet, tas bija pirms transfēriem. Ja jau reiz atļāva reģistrēt jaunos spēlētājus transfēra periodā, kur Jūrmalai nomainījās teju viss sastāvs, tad saistībām būtu bijis jānokārto 100% apmērā. Kā tad tagad tomēr nav izpildīts? Lūdzu konkrētus pierādījumus par saistību izpildēm.
- Skonto gadījumā - tikai 26 000 euro? Un kur palika pagājušo gadu iekrājušos parādu par pārējiem spēlētājiem? Kā ar to parādu dzēšanu veicies? Lūdzu pierādījumus! Nav viņu - nevaram izskatīt jautājumu.
- Jūrmalai arguments, ka spēlētājiem algas bijušas neadekvāti lielas un viņi esot vainīgi pie tā, ka klubs pēc tam nemaksāja viņiem - pilnīgs nosenss. Vienojas abas puses par ko, cik , kādā kārtībā utt. Drīzāk vainīgs ir pats klubs, kurš neparēķina savas finansiālās iespējas, kā maksāt saviem spēlētājiem.
- Un vispār par spēlētājiem, kuriem netika maksātas algas - Skonto četriem, bet Jūrmalai trim - kaut kā neticu, ka tik maz. Atminos, ka profesionāļu līgumi bija vairākiem. Tas bija jāpaceļ augšā un rūpīgi punkts pa punktam - tam ir profesionāļa līgums - vai ir samaksāts? Ja ir - lūdzu, uzrādiet pierādījumus.

Jebkurā gadījumā solījumu bārstīšana ir pilnīgi neadekvāta rīcība, jo pierādījumu nav nevienos punktos. Un argumentācijas, kas tika dotas, spriežot pēc intervijas ar Vileruša kungu, mani nepārliecina. Un pieņemtais lēmums ir visīstākā ņirgāšanās.
, 2014-09-18 12:37, pirms 10 gadiem
Villerušaprāt Skonto ir Eiropas pazīstamākais klubs. Milānas, Juventus, Rangers un citu nelielu klubeļu sodīšana un izmešana no augstākajām divīzijām ir nieks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-09-18 13:28, pirms 10 gadiem
Viņš ir pieņēmis lēmumus un pat nevar nosaukt pāris futbolistu, kuriem nav samaksātas algas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-09-18 13:48, pirms 10 gadiem
Pandora rakstīja: Šis vīriņš būs pēdējais, kura vārdiem LFF es ticēšu. Var just, ka izgājis Latvijas politikas skolu - muld bezjēdzības, aci nepamirkšķinot. Pats LFF grauja gan nacionālā čempionāta, gan Latvijas futbola prestižu kopumā. Kurš muļķis viņiem uzticētu 3 miljonus? Šķiet, KNAB vēl nav pieķērusies Kārļa darbībai Rīgas domē un FK Rīga. Ja būtu, viņš sēdētu ne LFF.
Viņs (Villerušs) nav Latvijas politikas skolu, bet PSRS politikas skolu izgājis, savulaik vadījis visus P.Stučkas vārdā nosauktos Latvijas Universitātes komjauniešus.
, 2014-09-18 14:07, pirms 10 gadiem
Situācija šobrīd ir tāda, ka biedrību vada jaunā kaluma cilvēki, kas vēlas sakārtot vidi, bet šajā "neatkarīgajā" komisijā sēž vecie vēži, Gunta draugi, kas lietas tikai buksēs, lai čomiem izpalīdzētu..
, 2014-09-18 14:18, pirms 10 gadiem
Meric rakstīja: Situācija šobrīd ir tāda, ka biedrību vada jaunā kaluma cilvēki, kas vēlas sakārtot vidi, bet šajā "neatkarīgajā" komisijā sēž vecie vēži, Gunta draugi, kas lietas tikai buksēs, lai čomiem izpalīdzētu..
Šis teikums pasaka visu! Cilvēki mīļie, nejauciet LFF ar komisijām, kur tiešām arī sēž nekompetenti, futbolu degradējoši ļaudis.
, 2014-09-18 14:31, pirms 10 gadiem
Glazgovas Rangers bija nepietiekami pazīstams,kad to izslēdza no Skotijas virslīgas?
, 2014-09-18 14:46, pirms 10 gadiem
skatoties uz villerusa bilde,sajuta,ka sis savu mati apzadzis.bledis.tev zulik nav vietas sabiedribas puse.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-09-18 16:09, pirms 10 gadiem
Es tiešām nesaprotu, kā šādam kadram ar visiem viņa agrākajiem "nopelniem" šobrīd var būt kaut jebkāda teikšana Latvijas sportā, lai kāds sporta veids un kāds izskatāmais jautājums tas būtu.
, 2014-09-18 16:40, pirms 10 gadiem
Traģēdija Latvijas futbolam esi tu, Kārli, un visa LFF vadība. Viņus varētu iesūdzēt par apzinātu kaitniecību. Ne tādi klubi vien ir aizgājuši pa burbuli, un viņu vietā nākuši vēl labāki! Pasaule griežas un laiks iet uz priekšu, izdzīvo stiprākais! Diez, cik Indriksons ir samaksājis, vai apsolījis par šā līķa (Skonto) turēšanu pie mākslīgas elpināšanas?
, 2014-09-18 16:58, pirms 10 gadiem
Ja padomā, ka Ģinamo turpina piedalīties Jaunkrievijas čempionātā un nevienam tas neliekas jocīgi, tad ŠIE LĒMUMI ir nieks. Galu galā, te nav ne Skotija, ne Itālija, ne Eiropa. Te ir postpadomija.
, 2014-09-18 17:08, pirms 10 gadiem
Tragedija jau sen ir notikusi. Pateicoties tadiem meligiem zagleniem ka Indriksons, Mezeckis, Villerush utt LV futbols ir iedzits grida. Un zemak vairs nav kur krist. Ta ka Skonto aizversana var nakt tikai par labu.
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
12

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.
Foto: Aigars Prūsis
19

Cīruļputeņa dēļ pārcelta "Grobiņas" un RFS cīņa - rīt Liepājā divas spēles

"TonyBet" Virslīgā šovakar bija plānotas divas futbola spēles, no kurām agrais mačs Valmierā jau ir sācies, tomēr vēlā cīņa starp "Grobiņas SC"/LFS un RFS ir pārcelta uz rītdienas plkst. 13.00, paziņojuši abi klubi, līga un federācija.