Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Latkovskis: "Šis lēmums ir turpināšana ņirgāties par visu Latvijas futbolu"

Agris Suveizda

Latkovskis: "Šis lēmums ir turpināšana ņirgāties par visu Latvijas futbolu"
Emīls Latkovskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Biedrības "Latvijas Futbola virslīga" izpilddirektors Emīls Latkovskis sarunā ar Sportacentrs.com kritiski vērtēja Apelāciju komisijas lēmumu samazināt soda mēru "Skonto" un "Jūrmalai" un uzskata, ka tā ir turpināšana ņirgāties par visu Latvijas futbolu. Latkovskis uzsver, ka visiem klubiem ir jāspēlē pēc vieniem noteikumiem, un piekrīt, ka šā gada lēmumi var radīt ļoti bīstamu precedentu.

- Kāds ir tavs vērtējums par Villeruša lēmumu un tā argumentāciju?
- Tas varbūt neizklausīsies pārāk populāri, bet tās ir muļķības, ka futbols jāizšķir tikai un vienīgi laukumā. Tādā turnīrā kā "Mītava Open" varbūt visu var izšķirt laukumā, taču profesionālajā sportā tik daudz darba tiek darīts arī ārpus laukuma, ka nav saprotams, kāpēc vieniem klubiem tam būtu jāvelta pūles un finanses, bet citiem ne. Tā nebūtu godīgi, un tā nav vienlīdzīga konkurence.

Lielajos čempionātos punkti tiek ņemti nost daudz nesaudzīgāk un nav iedomājama tāda situācija, ka klubs divas sezonas reāli nepildītu savas finansiālās saistības. Un, kad klubam noņem trīs punktus, tas jau ir par daudz. Jebkurā gadījumā vēlreiz gribu atkārtot, ka neesmu ne pret "Skonto", ne "Jūrmalu", bet esmu par to, lai visiem būtu godīgi un vienādi noteikumi. Šobrīd, manuprāt, noteikumi nav vienādi un godīgi. Dažiem ir kaut kas jāpilda un dažiem nav.

- Ne "Skonto", ne "Jūrmalai" joprojām nav Virslīgas biedra statusa. Tas tā paliks arī līdz sezonas beigām?
- To tik neapšaubāmi nevar pateikt, jo tuvākā mēneša laikā būs biedru kopsapulce. Domāju, ka to sasauksim, un tad jau biedri atkal varēs lemt, kā šo jautājumu atrisināt. Šobrīd ir tāda nedaudz nesaprotama situācija – neapšaubāmi pateikt, ka biedru statusa viņiem joprojām nebūs, nevaru.

- Pārfrāzējot jautājumu, vai tas ir normāli, ka divus mēnešus klubi spēlē čempionātā bez biedrības biedra statusa, kas ir viena no reglamenta pašu pirmo punktu pārkāpumiem?
- Manuprāt, situācija nav normāla, bet tā ir ierasta situācija Latvijas futbolā. Tas nekādi nepārsteidz.

- Mikroblogošanas vietnē Twitter jau rakstīji par ārkārtas kongresa sasaukšanu, kas ir reālākais veids, kā var mainīties komisijas sastāvs. Vai šī ideja atkal ir kļuvusi aktuāla?
- Vispirms jau jāsāk ar Villeruša pirmssezonas lēmumu, par kuru LFF reglamentējošajos dokumentos nevaru atrast, kurā vietā Apelāciju komisijai būtu dotas tiesības atcelt pareizus Klubu licencēšanas komisijas lēmumus. Un šajā gadījumā tā, manuprāt, bija ņirgāšanās, un vakardienas lēmums ir turpināšana ņirgāties par visu Latvijas futbolu. Tāpat kā [Sportacentrs.com] intervija ar Villerušu, kurā izteiktie argumenti ir smieklīgi. Taču man prieks, ka vismaz cilvēki komentāros saprot, ka mēs tiekam muļķoti.

Futbola virslīga nav LFF biedrs un mēs nevaram ierosināt ārkārtas kongresu, bet ļoti ceru un esmu pārliecināts, ka pēc šī gadījuma futbola sabiedrība varēs sevī atrast spēku un pieteikt ārkārtas kongresu. Tagad šādi Apelāciju komisijas, atļaušos nosaukt, murgaini lēmumi tieši ietekmē varbūt tikai Virslīgas klubus, taču šī komisija pēc tam var iegriezt jebkuram. Šoreiz sanāca, ka šiem klubiem apelācija palīdzēja, taču, ja tāds orgāns pastāv, tā nav normāla situācija un ir jāmeklē cits vadītājs.

- Vai piekrīti Jurija Žigajeva izteikumiem Twitterī, ka šī acu pievēršana var būt bīstams precedents, lai arī citi klubi turpmāk nemaksātu algas un nodokļus?
- Protams, neapšaubāmi tam piekrītu, un tieši to arī visu laiku saku. Kāpēc citiem pildīt kaut kādus licencēšanas noteikumus, maksāt algas un ievērot pārējos noteikumus, ja var redzēt, ka to var vienkārši nedarīt? Beigās pēc šiem lēmumiem iznāk tā, ka tie klubi, kuri visu pilda un grib godprātīgi sekot noteikumiem, vienkārši paliek muļķu lomā un veltīgi tērē līdzekļus un resursus.

 +26 [+] [-]

, 2014-09-18 13:08, pirms 10 gadiem
kamer bus ŠITIE villerus,mezeck,indrikson-viss bus pakala.vecie komunisti un stukaci ir jaatlaiz un japatriec-tas pats ,kas valsts parvaldes sistema.jaunie -nepadodaties un dariet visu ,lai vecie salasnas pazustu.

 +20 [+] [-]

, 2014-09-18 13:21, pirms 10 gadiem
Kad Latkovska kungu iecēla par LFV izpilddirektoru biju diezgan kritisks, bet šobrīd šķiet, ka tā bija pareiza rīcība un viņš sevi ir pierādījis kā cilvēks, kuram rūp Latvijas futbols. LFF gan par ilgu ir aizsēdējušies...

 +15 [+] [-]

, 2014-09-18 13:28, pirms 10 gadiem
m. scofield rakstīja: Kad Latkovska kungu iecēla par LFV izpilddirektoru biju diezgan kritisks, bet šobrīd šķiet, ka tā bija pareiza rīcība un viņš sevi ir pierādījis kā cilvēks, kuram rūp Latvijas futbols. LFF gan par ilgu ir aizsēdējušies...
Jautājums cik ilgi viņš to visu izturēs un pacietīs, jo Latkovskim atrast jaunu darbu problēmu nebūs ... Villerušam un citiem LFF vīriem gan..

  +8 [+] [-]

, 2014-09-18 13:32, pirms 10 gadiem
atlaist vecos komunistus-lai iet tirit rigas tualetes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2014-09-18 14:48, pirms 10 gadiem
te jau iespējams būtu jāiejauc FIFA/UEFA, ja ir aizdomas, ka Apelācijas komiteja ir pārkāpusi savas pilnvaras atceļot lēmumus, kurus nedrīkstēja.

  +6 [+] [-]

, 2014-09-18 15:36, pirms 10 gadiem
icichs rakstīja: Latkovskis pats labprāt sēdētu mīkstajos, ienesīgajos LFF krēslos. Visi deputātu kandidāti solīja zelta kalnus, tikko tika pie siles, pārvērtās par rukšiem.
Ja Latkovskis teiktu cik superīgs ir Villerušs, Tu teiktu, ka viņš ziepējas, lai tiktu LFF mīkstajos krēslos..

Ja Malnačs to sviestu neizturēja, dod Dievs ka ir tāds Latkovskis un lai viņam pietiktu spēks nepasūtīt ziemā visus ratā..

Kamēr nebūs jāizstāda klubiem min finansu garantijas sezonas sākumā vismaz 300 tk eur un būs putra ar amatieriem-profesionāļiem, nekas ilgtermiņā nemainīsies. Reāli puse tur nav amatieri. Virslīgā amatieri max var būt līdz 23 gadiem, vai nu ej uz augšu vai hobijam spēlē citā līgā, bet tādā veidā tiktu aizsargāti tieši spēlētāji.
Slēpts komentārs: barakuda21

  +6 [+] [-]

, 2014-09-18 16:47, pirms 10 gadiem
Malacis Emīls! Lai veicas ievest kārtību tai cirkā!

  +4 [+] [-]

, 2014-09-18 17:27, pirms 10 gadiem
Gribās Latvijā to futbolu, Latkovskis vismaz kādu cerību vieš..

  +4 [+] [-]

, 2014-09-18 18:11, pirms 10 gadiem
Precīzi - turpinās ņirgāšanās un jāpiekrīt Žigajevam - jūs esiet idioti - jo šādas komisijas un visu LFF vadību pašie ievēlat un pieļaujat ņirgāšanos!

  -1 [+] [-]

, 2014-09-19 07:42, pirms 10 gadiem
barakuda21, 2014-09-18 16:18, vakar, ignorēt, atbildēt
Sašutuši par tikai 1 punkta atņemšanu ir fk VENTSPILS fani!!!

Interesanti kādus tu komentarus lasi?Kaut kā neesmu manījis,ka Ventspils līdzjutēji būtu īpaši sašutuši.Visvairāk neapmierināts ir Žigajevs,bet viņu var saprast,jo viņš aizstāv spēlētāju viedokli,ka ja tā turpināsies,tad arī pārējie klubi var Latvijā sākt čakarēt futbolistus.Priekš kam maksāt,ja to pat nedara LATVIJAS FUTBOLA FLAGMANIS.Skaidrs ,ka Latvijas futbolā ir nobriedusi ārkārta situācija,jo šāds cirks,kā šogad vēl nebija piedzīvots.Diemžēl joprojām LFF biedri ir ļoti pasīvi,lai mainītu situāciju,jo kā lai neatcerās,ka pat uz kongresu pirmajā reizē nesalasījās kvorums.Ko paši sējam ,to tagad arī pļaujam.Cirks turpinās.

     [+] [-]

, 2014-09-21 16:03, pirms 10 gadiem
alguns rakstīja: barakuda21, 2014-09-18 16:18, vakar, ignorēt, atbildēt
Sašutuši par tikai 1 punkta atņemšanu ir fk VENTSPILS fani!!!

Interesanti kādus tu komentarus lasi?Kaut kā neesmu manījis,ka Ventspils līdzjutēji būtu īpaši sašutuši.Visvairāk neapmierināts ir Žigajevs,bet viņu var saprast,jo viņš aizstāv spēlētāju viedokli,ka ja tā turpināsies,tad arī pārējie klubi var Latvijā sākt čakarēt futbolistus.Priekš kam maksāt,ja to pat nedara LATVIJAS FUTBOLA FLAGMANIS.Skaidrs ,ka Latvijas futbolā ir nobriedusi ārkārta situācija,jo šāds cirks,kā šogad vēl nebija piedzīvots.Diemžēl joprojām LFF biedri ir ļoti pasīvi,lai mainītu situāciju,jo kā lai neatcerās,ka pat uz kongresu pirmajā reizē nesalasījās kvorums.Ko paši sējam ,to tagad arī pļaujam.Cirks turpinās.
pa lielam jau arī muļķīgi ir, ka, lai startētu LFF sacensībās ir obligāti jābūt LFF biedram. liela daļa to ķeksīša pēc izdara, bet uz pasākumiem pēc tam neiet. šajā gadījumā pietiktu ar kaut kādu LFF licenzi startiem sacensībās un lai par biedriem iet tiešām tie, kuri vēlas darboties un bīdīt LV futbola dzīvi